Şimdi Ara

Yoğuşmalı kombi yoğuşma yapması için sıcaklığı max. kaç °C olmalı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
13
Favori
164.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 37 derece kazan sıcaklığında

    8 saatlik gece tüketimi 1.7 m3 saatlik tüketim 0.21 m3

    Gece sıcaklığı 5 dereceler civarındaydı.Anladığım termostat olmadığı için dış ortam sıcaklık düşüşü tüketime doğrudan etki etmiyor ;

    Ancak gece saat 10 civarı salon 24.6 iken sabah 7 de 24 derece gördüm.

    Tüketim değerleri bana makul geldi en azından eski kombime göre daha fazla stabil şekilde ısınıp daha az m3 gaz yakabiliyorum.

    Şuan döngü şeklinde 20 dk dinlenip 30 dk alev yakıyor.

    Petekler beklediğimden fazla fazla soğuduğu için -6 şalt değerini -4 yapıp kazan sıcaklığını 36 olarak ayarlayıp deneyeceğim.

    Dönüş hattını daha fazla soğutma imkanım olmadığı için pompa ayar kademesini frekanslı 1 de bırakacağım artık kolay kolay değiştirmem.

    Ama farkettiğim pompa sesi azaldığı için mi bilmiyorum önceden varmıydı baca fanından geldiğini tahmin ettiğim bir vınlama sesi çok kombi yakınında neredeyse hiç duyulmayan ama kombi karşısında epey duyulan tiz bir ses?




  • Kombiler ısı ve su üreten makinelerdir
    Isı üretimi konusunu herkes biliyor ama kombilerin çok ciddi su ürettiği kısmını kimse bilmez yada ilgilenmez, oysa işin tüm matematiksel denklemi burda saklıdır, çünkü kombide CH4 metan gazı O2 ile yandığında ürünler kısmında ciddi oranda su açığa çıkar,... bu oluşan su molekülleri yüksek sıcaklık içinde direk buhara dönüşür ve ısıyı emerek kaçırır,... yoğuşmalı kombi teknolojisinin amacı suyun emerek kaçırdığı bu ısıyı geri kazanma ve bu esnada baca sıcaklığını düşürme ilkesini içerir

    Müşteriler olarak sizler sadece bitmiş ürüne odaklı bakıyorsunuz bu doğal bir davranıştır, ama biz üreticiler ise kombinin temel parçalarını tek tek ve bütünü ile irdelemek zorundayız, çünkü işimiz bu.

    Tam yoğuşmalı kombide yüksek verim almak isteniyorsa
    Yapılması gereken kurallar bellidir

    1) Gidiş dönüş arasındaki su sıcaklık farkını arttırmak
    2) Kombiden peteklere ısıyı en verimli bir şekilde aktarmak

    1. Maddeye cevabım: Giden su sıcaklığını yüksek tutup dönüş su sıcaklığını düşürmek gerekir.... Önerim: ilkbaharda giden su sıcaklığını 45 derecelerde tutup dönüş su sıcaklığını düşürebildiğiniz kadar düşürün, dönüş su sıcaklığını 30 derecenin altına düşürme yolunu bulursanız süper yoğuşma elde edersiniz,... piyasadaki kombilerde bunu yapabilmek imkansız, hiçbir kombinin ana kart yazılımı buna uygun değil.

    2. Maddeye cevabım: Kombiden peteklere uzanan tesisat hattında yaşanan ısı kayıpları, gereksiz oluşan ısı kayıplarıdır, doğru olan yöntem ısıyı en az kayıpla peteklere aktarmaktır.

    Mevcut tam yoğuşmalı kombiniz ne yapıyor
    Siz kombinizi ayarladınız 45 dereceye
    Kombi alevleme başlatır giden suyu kombiniz hızlıca 45 dereceye önce sabitler, sonra ufak ufak arttırır ve 50 derecelere çıkarır, bu esnada dönüş su sıcaklığı 45 derece olduğunda alevleme durur,... pompa alevleme sonrasında yine çalışır ve peteklerin altına çökmüş olan serinlemiş suyu pompa emerek alevleme olmayan kombi üzerinden suyu geçirerek az önce peteklere doldurulan sıcak suyun üzerine serin dönüş suyunu verir, yani peteklerin alt kısmı hızlıca pompadan dolayı ısınır peteklerin üst kısmıda bu işlemden dolayı serinler,... bu harmanlama işleminden dolayı bir sonraki alevleme işleminde dönüş suyu sıcaklığı yükselmiş olur... oysa bu işlem olmasa yoğuşmalı kombiniz daha verimli çalışır dı, ama buna çare yok çünkü tüm kombilerin alev başlatma ve sonlandırma işlemi su sıcaklık bilgisi ile yapılıyor, bundan dolayı peteklerde harmanlama işlemini engellemenin yolu yok, çünkü kombinizin ana kart yazılımı ikinci alevleme işleminin başlaması için sistemin içindeki suyun soğuduğunu bilmesi gerekir bu yüzden pompa döngüsü zaruridir.

    2010 yılı ile 2015 yılı arasında 5 yıl bu konu üzerinde Ar-Ge yaparak en doğru kombi ana kart yazılım çalışma mantığını geliştirdik vede geliştiriyoruz... 2015 de patent başvurusunu yaptık.

    Mevcut pompanın döngüsü dönüş su sıcaklığını yükselten en büyük olumsuz koşuldur,... doğru çözüm pompa alevleme ile birlikte çalışıp alevleme ile birlikte durmalıdır, bu sayede dönüş su sıcaklığını düşürmenin yolunu bulduk,... şimdi bir düşünün kombinizin Pompası alevleme ile birlikte çalışıp birlikte dursa yani kombiniz bu şekilde çalışsa ne olur, petekleri hayal ediniz,... alevleme ile peteğinizin üst kısmına sıcak su doldu bu esnafa alevleme ile pompa kombinizde durdu, ikinci alevleme ile yine sıcak su peteğe geldi önceki sıcak su serinlediği için alt katmana çöker yeni gelen sıcak su peteğinizin üst kısmına yerleşir,... kısaca peteğiniz yukarıdan aşağı doğru dilim dilim serinler mi ? Biz bunu sahada denedik olduğunu keşfedip yeni bir kombi ana kart yazılım teknolojisini geliştirdik,... bu çalışma tekniği ile mevcut bir tam yoğuşmalı kombinin dönüş su sıcaklığını mevcut duruma nazaran 17 derece daha düşürmeyi başardık,... yani peteklere 55 derece sıcak su gönderirken dönüş su sıcaklığını 30 derecelerde tutmayı başardık....

    Patent başvurumuzu 2015 de yaptık, geçen ay patent onayımızı aldık, Avrupa ve ABD dahil tüm dünya geneli patent onaylarımız da çıktı...

    Bu tekniğe sahip kombimizi üretmek için çalışıyoruz, hatta premix eşanjörden daha başarılı bir eşanjörü de üretmek için bir süreç başlattık.

    Sizin kombilere çözümü de Wattsuteknoloji olarak geliştirdik, kombi pompa ve eşanjör ömrünü uzatan, kombi ana kartını koruyan bu esnada kombinin pompasını her alevleme ile birlikte çalıştırıp birlikte kapatan harici bir cihazı da seri üretime geçirdik.

    SAYGILARIMLA
    Hamit MEMUR
    Wattsuteknoloji Y.K.B

    Teknolojimizi lütfen anlamadan kavramadan kötüleme cahilliğini göstermeyiniz... hepimiz insanız yanlış bir şey yapınca onu düzeltmeye gitmek en büyük erdemdir.
    Yoğuşmalı kombi yoğuşma yapması için sıcaklığı max. kaç °C olmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamit Memur -- 21 Mart 2020; 3:39:5 >




  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Profesyonel olmadığınızı ifade ettiğiniz bir alanda kesin hüküm ile konuşmamak gerekir,... Geçen ay patent onayımız geldiği için bu siteye üye olup yorum yaptım,... çünkü bazen yapılan yersiz yorumlar yıllarca emek verilerek yapılan çok güzel çalışmalara leke düşürebiliyor,.. özellikle bu yorum sitelerine gerçek ismi ile giriş yapmadan rahat rahat firmaları kötüleme ürünleri hakkında olumsuz yazma çok ama çok zarar verebiliyor ve insanların kul hakkına girebiliyor birileri.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Bosch 2500 ve 2300 serilerinde ve Buderus markasının bazı modellerinde (aynı fabrikada üretilen ve iç aksamı büyük ölçüde birebir aynı olan kombilerde bunlar) sifon programı adı verilen bir program var, bu program kombi giden su sıcaklığının artmasına bazı koşullarda izin vermiyor, bu program Almanya için uygun olabilir ama Türkiye koşullarında sahada çok dezavantaj oluşturuyor müşterisine.
  • Hamit Memur H kullanıcısına yanıt
    çok güzel bilgiler vermişsiniz tebrik ve teşekkür ederiz.

    Pompa olayı zaten eski kombilerde dediğiniz gibiydi ateşleme bittikten sonra 3 dk daha çalışır pompa dururdu.Suyun zaten soğuduğunu ntc den anlar 10 dk sonra devam ederdi.

    Bence pompanın sürekli çalışması tamamen planlı eskitme mantığında.Yoksa dediğiniz çok mantıklı eminim ki üreticilerde farkında dır.Bu durumu wilo ve grundfos a mail ile danıştığımda sordum iki firma da mantıklı cevap veremedi.Kombi den gelen komuta göre çalışır pompa ya dur komutu gelmeden pompa durmaz dediler.


    Bir diğer mantık üreticiler oda termostadı satsın diye böyle bence.Nedense oda termostadı takınca duruyor ama kendi durduramıyor.

    Yüksek modülasyon olayına gelince bende Türkiye için heralde 1/20 falan yapmaları lazım.

    2300i alırken 1/8 ne güzel tam istediğim gibi ocağın en kısık halindeli gibi kendini kısar inverter klima gibi çalışır dedim.

    40 dereceyken 2 kere uykundan uyandım sıcaktan.Alet hiç durmadığı için kendimi %13 aleve bile kısmış olsa aşırı sıcaklık ve gaz tüketimi devam ediyordu.Kazan sıcaklığı düşürmek falanda çözüm değildi pompa kademesini düşürüp kazanı 37 ye ayarlayarak iç ortamı 23.5 24 derece ,gaz tüketimini de günlük 5 m3 lere sabitlemeyi başardım.

    Bence biz istesek yazılım anakart eşanjör bizim yapmamız koşuluyla dünyanın en iyi kombisini yaparız.

    Diğer üretici ülkeler de yalıtım olayı bizdeki gibi abartılmıyor, doğal gaz fiyatları bizdeki gibi yüksek değil,yüksek olsa da gelir seviyeleri daha fazla ben buna inanıyorum yani.


    Bu arada cihazınız hayırlısı olsun umarım başta memleketimiz milletimiz için hayırlısı olur. Tebrik ederiz.

    Firmanız nerede ? üniversite firma işbirliğiylr geliştirildi?

    Tahminş fiyat ne olacaktır?

    Nasıl eklenecek vs. resim klavuz paylaşırsanız seviniriz.




  • Hamit Memur H kullanıcısına yanıt
    bu sifon doldurma programı na sinir oluyorum hocam.

    bir arkadaş bahsetti dediğiniz gibi elektrik gidip gelmesi, yaz kış modu değişikliğinden sonra kombi sifon kabında su olup olmadığını bilmediği için düşük sıcaklıkta 15 dk çalışıp su dolduruyormuş bu kabı.

    Sifon kabında su dolu olmasının amacı , yoğuşma için gerekli olan atık hava,gaz ,su bileşimi yoğuşma ünitesinde birikiyor oradan dışarı gönderiliyormuş.Ancak giderde bu atık gaz ve havanın iç ortama sızmasını engelleyecek su yoksa başta metan gazı yoğuşma hortumu hava kenar boşluklarından içeri sızıyor yada gidere gidiyormuş.

    sağlık ve patlama riski açısından bu program önemliymiş ama burada kombi sifon kabını boş gören bir usta daha çıkmamış kombiyi kapat 12 ay tatile git döndüğünde o su oradadır diyorlar .

    Yani tehlike zararı yoksa kapatsam olur mu hocam? Bahar aylarında sadece gece çalıştırmada boşuna 15 dk gaz tüketiyor.




  • Hamit Memur H kullanıcısına yanıt
    ürün ve sitenizi inceledim.


    http://wattsu.com/

    https://www.youtube.com/watch?v=1p5OjWXKXbo&feature=youtu.be

    Aklıma takılan birkaç konu var .

    Anladığım kombinin fişi yada enerji girişi sizin cihaza bağlanıyor bu sayede kontak yaparak çalışıyor çalışma prensibi bu şekilde mi yoksa anakarta bağlanan kablo vs var mı?


    On off mantığı ile çalıştığı belirtilmiş zaten ancak kombi çalışırken direk elektrik kesimi, sürekli döngüde anakart pompa vs . gibi bileşenlere uzun vadede zarar vermez mi?


    Kombi enerjisi kesildiğinde sıcak su kullanım ihtiyacında kombiye otomatik enerji verilmesi için akış türbünü tarzı aparat sunmuşsunuz
    Bu aparat niçin opsiyonel sunuluyor?Her cihazda yanında takılmıyor?

    Bu aparat kombi içinden mi yoksa kombi alt borularından mı ekleniyor?


    Ayrıca pompanın sürekli çalışmasına bende karşıyım bu konuda hem wilo hemde Grundfos ile mailleştim evet firma temsilcileri de mantıklı cevap veremediler pompa komutları kombiden alır dediler.Demekki burada suçlu üreticiler oluyor.

    Yeni nesil benim ki gibi yüksek modülasyon aralığındaki 2300i gibi kombilerin çalışma mantığı dur kalk yapmadan kısık ateşte sürekli çalışma mantığı ile gaz tasarrufu ve optimum konfor amaçlanıyor.

    Evet bu konuda bende sürekli çalışmayı saçma buldum zira Türkiye de bu sistem için herhalde 1/20 modülasyon ancak yeterli gelir.Her ne olursa olsun kombinin arada alev kapatması pompanın durması gerekir.Kombi devreye alındıktan ilk gece sıcaktan uyuyamadım dışarısı 0 dereceye yakınken iç ortam öylesine ısındı ki 26 derece de gece uyanıp kombiyi kapatmak zorunda kaldım.

    Şuan 1. pompa kademesinde 30 dk kadar çalışıp 20 dk kadar dinleniyor.Dönüş suyu 33 derecenin üstüne çıkmıyor.

    Gerçi kazan 37 de ayarlı ama +6 derecede kapandığından kazan genellikle 42 43 lerde gösteriyor.
    Birde alt borulardan ölçülenle kazan sıcaklığı ve ekranda görülen derece arasında 5 derece kadar fark var. Bunun nedeni ntc lerin brilörin dibine takılmasındanmış öyle dedi forumdaki arkalaşlar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 21 Mart 2020; 14:40:28 >




  • Kombi müşterilerinin genel olarak sorunların kaynağı aslında müşterinin aldığı kombinin verimsiz çalışmasına bağlı oluşan sorunlardır. Bu sorunun temel kaynağını biz keşfederek yeni bir ana kart yazılım mantığı geliştirdik.

    Mevcut kombilerde bulunan ana kart yazılımı alevleme başlatma/sonlandırma verisini üzerinden geçen su sıcaklık bilgisi ile elde eder yani pompa döngüsü zaruridir, bu bilgi doğrultusunda ana karta gömülü yazılım kombiyi çalıştırır.

    Pompanın alevleme ile birlikte durması ve alevleme ile birlikte çalışması çok önmeli, bir önceki yazımda ifade ettiğim petek içinde harmanlanma işlemi tüm sistemin verimsizleşmesine sebep olan en temel durum, maalesef oda termostat cihazları da petek içinde harmanlama işleminin oluşmasına ve dönüş su sıcaklığının artmasına sebep oluyor. Biz üretici olarak her koşulda yüksek yoğuşma verimliliğini sağlayacak teknolojiyi yani kombi ana kart teknolojisini geliştirdik vede geliştiriyoruz.

    Şimdiye kadar projemize, KOSGEB, TÜBİTAK, İTÜ NOVA TTO, Arıkovanı gibi birçok kuruluştan destekler aldık.

    Burada önemli olan geliştirilen kombi ana kart teknolojimizin mevcut kombiye hangi test kriterine göre konulması gibi bazı sorunları yaşıyoruz, biz yazılım mantığımızı 5 faz aşamasına olarak ayırdık ve ikinci faz yazılımını mevcut Avrupa normlarına göre kombi içine yazılım olarak koyabiliyoruz ama asıl hedefimiz olan beşinci aşama yazılımımızı maalesef kombi içine yerleştirmemiz için yeni bir mevzuat gerekli, yeni test kriterleri gerekli biz bu kriterleri ve yeni mevzuatın da Türkiye tarafından geleceğin kombi teknolojisi adına oluşturulması için ön ayak olmaya da çalışıyoruz.

    Şu anda ilk ürünümüz olan ve mevcut vatandaşın kombisine takılarak vatandaşın kombisini start/stop çalışma tekniği adını verdiğimiz teknik ile çalıştırması için harici bir cihazı ürettik, bu cihaz sayesinde binlerce müşterimiz oluştu ve bu müşterilerimizden dönüşleri takip ediyoruz, sonuçta piyasada 300 üzerinde birçok markanın birçok model kombisi var her kombide farklı farklı yazılımlar ile karşılaşıyoruz, tüm bu koşullara rağmen satışa sunduğumuz ürün %90 gibi yüksek bir oranla tüm kombilere uyumlu, Bosch 2300 , 2500 veya Buderus markalı bazı kombilerde sifon programı gibi bazı programlardan dolayı cihazımız -2 derecenin altına inen iklimde yalıtımsız evlerde ısıtma yetersizliğine sebebiyet verebiliyor, eğer müşterimiz wattsu cihazını of pozisyonuna alırsa bu %10 kombilerde de uyum sorunumuz yoktur.

    Satıştaki wattsu cihazımız
    1) Pompanın ömrünü uzatmaktadır.
    2) Ana eşanjör üzerinde genleşme ve büzülmeye bağlı oluşan metalin deformasyon ömrünü uzatarak eşanjör ömrünü uzatan bir teknolojidir.
    3) Bilgisayar, Buzdolabı gibi tüm elektronik eşyaların elektronik devrelerinin işlev göremez hale gelmesinin en büyük sebebi elektrik kesintisinden sonra oluşan yüksek voltajın sebebiyet verdiği arızalardır, yoksa hiçbir elektronik devre standby açma-kapama(on-of) tekniği ile arızalanmaz, biz milyonlarca defa birçok kombiye sahada ve üretim aşamasında test uyguladık bir adet bile kombi ana kartına zarar verici bir durumla karşılaşmadık, sahada 1000 adet civarında cihazımız kullanımda bu müşterilerde şimdiye kadar ana kart arıza kaydımız oluşmadı, satıştaki cihazımız aksine kombi ana kartını yüksek voltaja karşı koruyan bir ara elaman görevi görmektedir, elektrik gidip geldiğinde satıştaki cihazımız 5 saniye sonra kombiye elektrik verir yani yüksek voltaja karşı kombi ana kartını korur, 3 yıldır bu ürünümüz satışta ve sadece bir müşterimin yeni aldığı kombisinin ana kartında farklı bir arıza oluşmuş, bu arızanın kaynağımın üretim hatası kaynaklı bir kart arızası olduğu tespit edilmiştir.

    Sonuç olarak biz elimizden geldiğince tüm komponentlere uyumlu ve en doğru ürünü üretip saha testlerini yaparak satışa sunan bir firmayız.

    YouTube “wattsu Teknoloji” sayfamızda bazı müşterilerimizin kombisinden çekilen videoları paylaşıyoruz, biz isteriz ki tüm müşterilerimizin videosunu çekip yayınlayalım ama çoğunlukla müşteriler video işine yanaşmadığı için bunu yapamıyoruz, ama teklifimize olumlu cevap veren müşterilerimizin videosunu çekip paylaşıyoruz, Facebook “wattsu teknoloji” sayfamızda yüzlerce müşteri resimlerini ve bilgilerini paylaştık.

    Oda termostat teknoloji ile satıştaki wattsu cihazının çok daha iyi bir kombinasyonu ile oluşturduğumuz bir oda termostat cihazımızı, mevcut kombisi olan insanlara üretmek için de çalışmalar yapıyoruz.

    YouTube ve Facebook sayfamızdaki teknik yazılarımızda tüm ayrıntıları detayı ile paylaşıyoruz.

    Teknolojimizi yersiz ve sebepsiz ve kanıtsız olarak kötüleme tavrını gösteren tüm insanlara karşı yakın zamanda maddi manevi tazminat davalarını da açacağız, hiç kimsenin 10 yıllık Ar-Ge çalışmalarımızı ve geliştirdiğimiz teknolojiyi anlamadan araştırmadan kötüleyerek teknolojimize zarar verme hakkı olamaz. Bu donanım haber sitesi üzerinden teknolojimize delilsiz bir şekilde çamur at izi kalsın mantığı ile eleştiri yapmış veya yapacak kişilere dikkatli olmalarını öneriyorum, aksi taktirde adliye koridorlarında Avukatlarımız ile mahkeme salonlarında karşılaşacaklardır.


    SAYGILARIMLA
    Hamit MEMUR
    Wattsuteknoloji Y.K.B.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamit Memur -- 21 Mart 2020; 21:6:54 >




  • Hamit Memur H kullanıcısına yanıt
    ürün ve fikrinize saygım sonsuz netice de yerli bir emek harcanmış bir ürün çıkmış ortaya.

    Ancak burası Forum ortamı ürünü alıp deneyimleyen kişi memnun kalmadım da diyebilir ,önermeyebilir de.İnsanları böyle mahkeme vs . tehdit eder gibi tehdit de demeyeyim uyarınız forum ortamında hoş karşılanmaz.

    Ha ürünü almayan , araştırmayan kişi gelip sallar almayın yaramaz vs. ozm haklısınız.İsterseniz uyarınızı bu şekilde düzeltin.

    Ayrıca arıtma konusunda da defalarca bahsedildi üniversitesi den bir prof. dan alınmış belgeler üniversiteden den alınmış ,genel bir kuruldan çıkmış gibi gösterilip insanların şüpheye düşmesine neden oluyor.

    Şahsen ben ürünü beğendip belki ilerde alıp deneyimlemek te isterim.Ne diyeyim yolunuz açık olsun başarılar la ilerlerseniz inş.Neticede yerli bir emek ve yerli bir ürün çıkmış ortaya.
  • Çok teşekkür ederim anlayış ve güzel mesajınız için.

    Kir-iP ve Cloud Nine diye iki rumuz isimli vatandaş sürekli ürünümüzü ve teknolojimizi anlamadan ciddi düzeyde karalıyor olduğu için bu siteye ve sizin de Mesajlar yazdığınız bu konuya müdahil oldum gerçek ismim ve soy ismim ile, çünkü Kir-pi rumuzlu arkadaş da bu konuya müdahil olmuştu,... ben bu Kir-pi ve Cloud Nine rumuz isimli kişinin %90 aynı kişiye ait farkı iki hesap diye düşünüyorum çünkü bunu ispatlayacak yönde çok delil topladık 3 yıldır bu gidişle maddi manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyorum eğer o haksız ve yersiz mesajları silmeye veya düzeltmeye gitmezler ise,... sözüm ne size nede başkasına

    Kir-pi ve Cloud Nine hesapları gibi hesaplardan birçok esnafın ve iş insanının işine ciddi zarar verenlere yaptıkları asla kar kalmamalı, emsal mahkeme kararları oluşturarak bu insanlara ciddi cezalar verdirmek kazım ki, insanların işlerine karalama kampanyası gibi süreçleri birileri asla ve asla işletmesin, bu tarz insanlardan dolayı firma ismini değiştirmek zorunda kalanlar var.

    Kir-pi ve Cloud Nine biliniz ki müşterilerimize şirketimiz olarak biz rica ederek buralara mesaj yazdırttık, hepsi 1-2 mesaj yazmış olsalarda bilin ki gerçek wattsu kullanıcısı, eğer o karalama mesajlarınız düzeltmezseniz sizinle mahkeme salonlarında buraya mesaj yazan gerçek müşterilerimizin şahitliği ile karşılaşacağımıza %100 emin olmanızı bilmenizi isterim.

    SAYGILARIMLA
    Hamit Memur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamit Memur -- 25 Mart 2020; 7:29:35 >




  • Hamit Memur H kullanıcısına yanıt
    rica ederim benim le demi? Ben objektif olarak soru sordum buna karşılık olarak mı yani?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Size bir sözümüz olamaz, siz objektif olarak sitenin kuruluş amacına uygun düşüncenizi ifade eden birisiniz... burada sorun Kir_pi ve Cloud Nine hesaplarında 3 yıldır kasıtlı karalama kampanyası yaparak birçok müşterinin kafasını karıştırmaları.

    Ne demek istediğimi Google ye wattsu yorum yazın araştırın sanırım siz de bana hak vereceksiniz.

    Sizi rahatsız ettik ise hakkınızı helal edin bu durumdan dolayı.
    Ayrıca siz istanbu gibi sahil bölgesinde oturan biriyseniz, Bosch 2300 model kombinize wattsu öneririm, çünkü sifon programı -2 derece altına düşen iklimde sizin kombi gibi birkaç modeldeki yazılımsal uyumsuzluktan kaynaklı olarak ısıtma performans kaybına sebep oluyor, binanız mantolamalı ve sahil kesiminde oturuyorsanız wattsu cihazını kullanmanızı öneririm, hatta bana ulaşırsanız indirimli fiyat ile size gönderebilirim,...

    SAYGI ve MUHABBETLE
    Tanıştığımıza çok sevindim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamit Memur -- 25 Mart 2020; 7:39:21 >




  • Hamit Memur H kullanıcısına yanıt
    Bende tanıştığıma memnun oldum.Valla hocam ne desem ki şimdi. Ama yerli ve milli kaynakları destekleyen biri olarak size nacizane şunu söyleyeyim enerjinizi bence daha çok kullanıcı ve reklama ayırın lütfen.

    Reklam olmadan ürettiğiniz ürünü birtek siz bilirsiniz.Zaten amacını başarıyla yerine getiriyorsa ürün hakkında zaten memnun kullanıcılar karalama yorum yapılmasına imkan vermezler.

    ülkemizin bu ve bunun gibi ürünlere ihtiyacı var ancak bunun yorumunu elbet tüketiciler yapar.

    Bir diğer konu yerli üreticiler ile görüştünüz , teklif sundunuz mu bilmiyorum ama yapmadıysanız bu konu çok önemli.Neticede satılan markaların %80 i yerli üretim.

    Açıkcası ürün ile ilgilendim zira 4 adet oda termostadı değişirtirmiş şimdi de , yeni kombim yüksek modülasyonlu olması nedeniyle elimdekini satıp seneye modülasyonlu alacağım.

    Ürününüz ile ilgilendim ancak kabul ederseniz 4000 tl küsür bir rakam ödediğim kombime bu tarz cihazlar eklemeden firma ve servisin görüşünü almak zorundayım.Mail ile sorduğumda böyle bir dönüş yapıldı . Bu yüzden diyorum firmalar ile lütfen ürününüzü tanıtın.


    Wattsu Kombi Tasarruf Cihazı diye bir şey önerdiler.Kombi enerji girişini gerektiğinde kesiyormuş.önerir misiniz?

    "-Kombi enerji girişini kapatan bir cihaz tavsiye edilmememktedir,kombi enerji kesildiğinde sıcak su kapalı olup cihaz üzerindeki donma koruma gibi emniyetlerde devre dışı kalmaktadır. Bunun yerine on off ya da modülasyonlu oda termostatı almak daha uygun olacaktır."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 25 Mart 2020; 8:50:12 >




  • Hamit Memur H kullanıcısına yanıt
    Güzel bir açıklama olmuş konuya hakim kişilerden bu bilgileri alabilmek çok önemli elinize sağlık.
    Kendim de ilk zamanlar dahil olmak üzere düşük kazan sıcaklığında daha çok yoğuşma olacağını zannediyordum ama mantığımada ters geliyordu, dönüş soğuk olacak alev yüksek olacakki sıcak baca gazından faydalansın yoksa minimum alev ile dönüş suyu ne kadar soğuk olsada yoğuşma düşük olacak mantıken.
    Yoğuşma miktarını petek boyu ve ortamın ısı ihtiyacı birinci derecede etkileyecek anlamı çıkıyor buradan, tabi birde seçilen kazan sıcaklığı, düşük kazan ile saatlerce ev ısınamamış set değere gelememiş yoğuşma olsa ne yazar tüketim artar bile bu şekilde.
    Yoğuşmadan ziyade önce yalıtım sonra petek metrajına ağırlık vermek daha mantıklı
    Şahsen yoğuşma konusuna artık çok takılmıyorum maximum derecede yoğuşma yapsa bile faturadaki miktarı tartışılır
  • Radyatör m2 si konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Forumdan anladığım kadarı ile kombinin atık gaz çıkış ısısı burada esas. Bu ısı ölçülemediği için kombi sıcak su çıkış ısısı baz alınıyor. Yaklaşık, kombi çıkış ısısı ile dönüş ısısındaki yaklaşık %20-25 lik fark yoğuşmayı yaratıyor. 50-60 derece çıkış ısısı ile de mekanı ısıtmak daha fazla radyatör m2 sine ihtiyaç var ki kombinin ürettiği ısıyı mekana alalım.

    Malum radyatör alanı küçük ise kombi çıkışını yükselmek, radyatör alan m2 si büyük ise çıkış ısısını düşük tutmak gerekir. Durum böyle olunca da yoğuşmalı kombi sistemlerinde radyatör m2 büyük olmak gerekiyor ki dönen suyun ısısı düşük olsun. (bilirsiniz yerden ısıtmalı sistemlerde düşük ısı kullanılır.)

    Tabii, para vererek ısıttığımız veya soğuttuğumuz alanı izolasyon ile korumamız birinci faktör.

    Firmalar ideal yoğuşma için ısı sınırını farklı vermektedir sanırım bu da üretilen cihazın dizayn ile ilgili olsa gerek. Yoğuşma ısı üst limitini kullanılan cihaza göre belirlemek gerekir bence.





  • Mantıksal Dede M kullanıcısına yanıt

    Firmalar aslında değerleri paylaşıyor. Mesela demirdöküm nitromix için broşürdeki 50/30 verim %108 anlamı, 50 derece çıkış suyu 30 derece dönüş suyu olursa %108 verim ile çalışır. Tabi bu en en ideal durum. Buna uygun altyapı olsa bile 1-2 termostatik vana kapandığı anda dönüş suyu daha ısınır bu verimlilik olmaz.


    Genelde verilen ikinci verimlilik değeri ise 80/60 için, yani 80 çıkış suyuna 60 dönüş suyu olursa %98 verimlilik oluyor. Yoğuşma için dönüş suyu max 55 olması gerektiği için, yoğuşma olmadığı zaman %10 kayıp demek.


    Şimdi gelelim ideal kombi ayarına. Haftadalardır bakındım, bir tane yabancı kaynakta X derece iyidir az yakar görmedim. Hep anlatılan, çıkış suyunuz ile dönüş suyunuz arasındaki fark 20 derece olacak, dönüş suyu sürekli yoğuşma için 55 ve altı olacak.


    Bizim ısıtma projeleri yapılırken kimse hesap kitap yapmadığı için dönüş suyu fark vs kimse bakmıyor, o yüzden en kolayı dönüş suyu 55 altına nasıl düşer: çıkış 55 olursa dönüşte tabi 55 altı olur. Kolaydan bu tavsiye ediliyor.


    İşin doğrusu petekleri dengeleyerek dönüş su derecesini düşürmek. Dengelemeyi de göz kararı değil ince şekilde yapmak gerekiyor. Evdeki tüm vanaları açıp, ilk ısınandan başlayarak her bir radyatörde çıkış vanası kısılarak giriş-çıkış arası 12 derece olacak şekilde ayarlanıyor. (1 tane havlupan ya da koridor basınç için hep açık kalmalı).


    Bütün petekler 12 dereceye dengelenince dönüş suyu ısı farkını kontrol etmiş oluyorsunuz. Dönüş yolundaki kayıp da eklenince 15 dereceye kadar fark demek. Yani kombiyi 65 bile çalıştırsanız 50 derece dönüş suyu ile sürekli yoğuşma yapmış oluyorsunuz.


    Dengeleme yaptığınızda bütün petekler eşit ısınıyor, verimli çalışıyor.


    • Göz kararı reglaj yaparsanız ya da uğraşmak istemezseniz max 55 derece ayarlayarak sürekli yoğuşmalı kullanabilirsiniz.
    • 55 derece üstünde ayarsız %10 avantajınız olmadan kullanabilirsiniz.
    • Dönüş suyu sıcaklığınızı kontrol altına alırsanız ona göre istediğiniz derecede kullanabilirsiniz.










  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    güzel bilgiler ancak 55 derece benim bildiğim yoğuşmalı lar için yüksek bir değer.Kaynanamlar 38 de biz ise 41 de yakıyoruz
    İçerisi 25 dereceleri geçiyor.Sizce verimsiz mi yakıyoruz?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim gibi ortalama dairelerde bu verimi yakalamak imkansız, kombi zaten ilk ateşlemede belli süre rolantide çalışıyor fark en fazla 8 derece oluyor, eğer termostat bu kadar yeter dememişse bi süre sonra gaza basıyor 50-55 bandına çıkıyor bu süreçtede fark 12-15 derece oluyor, zaten evimde çoğu zaman gidiş 40-45 arası iken termostat kazanı kapatıyor.
    Uygun metrajlı işyerlerinde 300-500 metrkare dairelerde kirabi verime yakın değerler belki yakalanabilir, belki.
    Ama bizim gibi kullanıcıların yoğuşma olayına çok takılmaması taraftarıyım zaten her halükarda yoğuşma oluyor. Evin rahat ısınabileceği minimum kazan ısısının gereksiz tüketime engel olup soğumayan peteğe katkı sağlayacağı ve konforun zirve yapacağını artık iyice öğrendim, sistemim bu şekilde işliyor.
    Yanlız minimum kazan sıcaklığı derken evin rahat ısınabileceği kazan seçilmeli diye özellikle belirttim, konuya hakim olmayan okuyucular atlamasın bu ayrıntıyı.
    Rahat ısıtamaz bocalarsa iş tersine döner, tüketim de artar konforda bozulur.
    Zira aşırı düşük kazan seçilirse kombinin +_ protokolü gereği çabuk kapatıyor kendini ( nitromix yanarken seçilen kazan sıcaklığını 5 derece geçerse kapatır kazanı, -8 derece olmadanda ateşlemez, ikinci ateşlemede ilk alev yüksek olduğundan o an tekrar +5 olur ve yanamaz bu böyle kördöğüşü gibi gider) bildiğim az çok her kombi bu şekil çalışır bu yüzden yoğuşmalılar için 55 konvansiyoneller için 65 ortalama tavsiye ediliyor, sistemini iyi tanıyan konuya hakim kulkanıcılar bu ısıları evine göre uyarlayabilir şahsen dhs ile kullanıyorum 33-35 kazan sıcaklığında ateşleyip +5 olmadan yakıp kapatabiliyor.
    Uzun lafın kısası modülasyon ve yoğuşma kulağa hoş kelimeler ama her halükarda bunlar gerçekleşiyor zaten sistem içerisinde, çok kafa yorup faturayı %20-30 düşürebilecek ayarlarda çalıştırabileceğimizi pek sanmıyorum, varolan enerji ve emeğin yalıtıma aktarılması taraftarıyım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    güzel bilgiler ancak 55 derece benim bildiğim yoğuşmalı lar için yüksek bir değer.Kaynanamlar 38 de biz ise 41 de yakıyoruz
    İçerisi 25 dereceleri geçiyor.Sizce verimsiz mi yakıyoruz?

    55 derece doğal gaz için ortalama minimum değer. Anladığım kadarı ile gaz kalitesine, hava karışımına, hava basıncına (rakım) vs. göre değişiyor. Ben termostatla kullanmaya odaklandığım için ona göre araştırdım.


    Termostatsız daha düşük değerlerde rahatsanız sorun yok, çünkü dönüş suyu ne kadar soğuk ise "yoğuşma" açısından o kadar verimli oluyor.


    Genel verimlilik olarak, ben bir haftalık kullanıcıyım. Açıkcası farklı sıcaklıklarda ne verimle ısıtma yapıldığına dair hiç veri bulamadım. Evden eve, şehire, güne vs. göre değişecegini anlıyorum ama atıyorum 65'de ara ara yakarsan şu kadar 50'de sürekli yakarsan bu kadar verimli olur diye sağlam deneysel bilgi bulamadım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Hocam bizim gibi ortalama dairelerde bu verimi yakalamak imkansız, kombi zaten ilk ateşlemede belli süre rolantide çalışıyor fark en fazla 8 derece oluyor, eğer termostat bu kadar yeter dememişse bi süre sonra gaza basıyor 50-55 bandına çıkıyor bu süreçtede fark 12-15 derece oluyor, zaten evimde çoğu zaman gidiş 40-45 arası iken termostat kazanı kapatıyor.
    Uygun metrajlı işyerlerinde 300-500 metrkare dairelerde kirabi verime yakın değerler belki yakalanabilir, belki.
    Ama bizim gibi kullanıcıların yoğuşma olayına çok takılmaması taraftarıyım zaten her halükarda yoğuşma oluyor. Evin rahat ısınabileceği minimum kazan ısısının gereksiz tüketime engel olup soğumayan peteğe katkı sağlayacağı ve konforun zirve yapacağını artık iyice öğrendim, sistemim bu şekilde işliyor.
    Yanlız minimum kazan sıcaklığı derken evin rahat ısınabileceği kazan seçilmeli diye özellikle belirttim, konuya hakim olmayan okuyucular atlamasın bu ayrıntıyı.
    Rahat ısıtamaz bocalarsa iş tersine döner, tüketim de artar konforda bozulur.
    Zira aşırı düşük kazan seçilirse kombinin +_ protokolü gereği çabuk kapatıyor kendini ( nitromix yanarken seçilen kazan sıcaklığını 5 derece geçerse kapatır kazanı, -8 derece olmadanda ateşlemez, ikinci ateşlemede ilk alev yüksek olduğundan o an tekrar +5 olur ve yanamaz bu böyle kördöğüşü gibi gider) bildiğim az çok her kombi bu şekil çalışır bu yüzden yoğuşmalılar için 55 konvansiyoneller için 65 ortalama tavsiye ediliyor, sistemini iyi tanıyan konuya hakim kulkanıcılar bu ısıları evine göre uyarlayabilir şahsen dhs ile kullanıyorum 33-35 kazan sıcaklığında ateşleyip +5 olmadan yakıp kapatabiliyor.
    Uzun lafın kısası modülasyon ve yoğuşma kulağa hoş kelimeler ama her halükarda bunlar gerçekleşiyor zaten sistem içerisinde, çok kafa yorup faturayı %20-30 düşürebilecek ayarlarda çalıştırabileceğimizi pek sanmıyorum, varolan enerji ve emeğin yalıtıma aktarılması taraftarıyım.

    Mesela buradaki ince detay, petek derecesi arttıkça dönüş suyu farkı da artıyor, sizin de belirttiğiniz gibi.


    Yani düşük petek sıcaklığında odaya ısı geçişi azalıyor - fark azalıyor, ama 65 derece olunca hem fan takılı gibi hava akımı yaratıyor hem dönüş suyu farkı artıyor.


    Benim şu an 65 derecede çalışırken, peteklerin giriş/üst 64 derece, çıkış (havlupan hariç hepsi) 52 derece. Yani dönüş suyu dengelenip kontrol altında olduğu için sıcaklığını odaya vermeden geri dönemiyor. (ince ayar yaparken 3-4 saat bu şekilde çalıştı, in-çık olmadı).


    Bu konuda yeniyim, hatam olabilir ama dönüş suyu bu şekile ~50 derece civarı iken yoğuşma açısından yeterince verimli olmalı - en azından kağıt üstünde. Termostatlı 50 derece uzun uzun yanması ile termostatlı 65 kısa yanması arasında şu an hiç fikrim yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 16 Kasım 2020; 12:21:17 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.