Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1505. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.230
Cevap
295
Favori
1.549.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15031504150515061507
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynısını ben de yaşadım, aracın yağ sensörü ön panjura yakın tarafta, aracı yokuş yukarı uzun süre park ederseniz yağ eksik olarak algılıyor sensör önde olduğu için, ben hep düz veya yokuş aşağı park ediyorum, tekrar sorun yaşamadım.


    Ayrıca triger sorunu ne yazık ki bitmedi, benim de aracım 2020 1.2 Allure Sport, 29bin'de sandık motor değişti komple yeni jenerasyon motor ile.

  • Alpiron A kullanıcısına yanıt
    Bence benim canımı revüzyon esnasında sıkmışlar. Kaç kişi bu conta kendi kendine 30 000 km'de böyle aşınır der ? Ama gel gör ispatı yok. Maliyet 9400 (mazot şamandırasıyla beraber. Oda problemliymiş. Ses yapıyormuş) Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)
  • mrtsword M kullanıcısına yanıt
    Bu aşınmamış ki bildiğin kopmuş. Burada işçilik hatası yoksa da malzemede sorun var demeleri lazım. Malesef ülkemizde araç sahibi olmak zor, araca sahip çıkmak daha da zor. Maliyetler çok saçma yerlere gitmeye başladı. Allah kolaylık versin
  • Merhabalar, 2020 1.2 puretech allure aracımın aküsünü ölçtürdüm %13 çıktı şarj gücü. Start stop çalışmıyor aldığımdan beri. Akü değiştireyim diyorum ancak efb mi agm mi alsam karar veremedim. Orjinal aküsü efb sanırım aşağıdaki fotoda orjinal akü olduğunu düşünüyorum. Yerine tekrar efb taksam sorun yaşar mıyım sizce?
    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)




  • berke.han kullanıcısına yanıt

    Orijinal aküsü AGM olması lazım, start stop için.

    Bana soracak olursanız şehir içinde en gereksiz şey start-stop. Benim akü de %50 civarlarında herhalde, 1 yıldır start-stop çalışmıyor.

  • Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler hocam. Aküsü orjinal diye söylenmişti bana ama anlayamadım. Benim korkum aracın marş gücü biterse marş almama konusu. Yoksa tek başına s&s için istemiyorum.


    bu arada 2017’den sonra triger sorunu çözüldü diyorlardı forumda. Aracım 38.500 km’de yaklaşık. Bugün ön balatalar için bosch servise gittim. Bana 40 bin bakımında triger değiştirmemi tavsiye etti ve Kasım’dan bu yana triger sorunu yüzünden 3 farklı motor yaptıklarını söyledi.


    anlamıyorum, biz bu arabayı fiyat performans diye alıyoruz ve bakım masrafı olmasın-daha ekonomik olsun diye dizele yönelmiyoruz. Yahu bu kadar çabuk triger değişeceksek ben ne anladım bu işten. Motorun ciddi sorun çıkarma riski de cabası. Peugeot motor yapmayı bilmiyor kesinlikle, bir motor yapmışlar 1.2, her aracına koymuşlar ama bu kadar önemli bir konuyu 10 yıldır çözmemişler.


    gidip yağ kapağını açarak trigerin fotoğrafını çektim. Hafif çatlaklar oluşmaya başlamış. Korktum resmen. Leon 1.2’den geçtim bu araca, onda 2.5 senede kaput açılmadı bakım haricinde ancak bu araca korkarak biniyorum sorun yaşamamış olmama rağmen.

    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)


    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)




  • berke.han kullanıcısına yanıt
    Değişim kampanyasından ücretsiz değiştiriyor servisler, aracınızı sorgulatın direk götürebiliyorsunuz, ben 2018 active aracımı o şekilde öztek peugeot da değiştirdim
  • berke.han kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmişte yazmıştım, sorduğunuz için tekrar yazmış olayım. Agm ilk tercih, ama efb de gayet iyi iş görüyor, aldım kullandım.

    Trigerde 2018 sonrası parça (ve kodu) değişti ama attığınız fotoda çatlaklar gerçekten de görünüyor. Erken değişim tek seçenek maalesef, ben de yeni kasa 308 GT 'ye geçtim aynı motor, gülü seven dikenine katlanıyor diyelim işte.
  • dionysos66 kullanıcısına yanıt

    Hocam uygulamadan kontrol ettim hiçbir iyileştirme gözükmüyor maalesef. Muhtemelen son çıkan araçlarda düzelttik diye lanse ettikleri için hiçbir şekilde geri çağırmıyorlardır bilerek.

  • turkeril kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için çok teşekkürler hocam, sayfaların yüzlercesini okudum ama atladığım yerler olmuş olabilir☺️


    Bugün Bosch servis 40.000 bakımıyla beraber 11.000 TL fiyat çıkardı triger değişimine. Yazık gerçekten. Senede 40.000 km yol yapan bir insan olabilirdim ve her sene triger mi değişecek yani… çok saçma bir durum. Eurorepar’a da bir soracağım riske atmayıp değiştiririm muhtemelen. Ya da aracı elden çıkarmak en mantıklısı olabilir daha iki ay olmadı alalı ne yazık ki…

  • berke.han kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Yılda 40 bin km yapsanız aynı etki olmaz sanırım. Bu arada verilen fiyat çok iyi. Herhangi bir markanın rutin bakımı bile artık o paralara gelebiliyor. Bakım+triger değişimi herşey dahil fiyatsa hiç kafa yormaya gerek yok gayet iyi görünüyor bence.

    Elden çıkarma konusu size kalmış ama bence T9 kasa ailece güzel zaman geçirmek ve uzun süre binmek için çok ideal bir araç, her güzelin bir kusuru var maalesef ki yaptırıp binmenizi ciddi anlamda tavsiye edebilirim.
  • turkeril kullanıcısına yanıt

    Parça, kod değişti vs diyerek milleti kekliyorlar. Değişen hiç bir şey yok. 2024 model araç al, triger sorun çıkartacak. Lastik, yağ içinde döndükçe aşınıyor.

  • Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, sorunun çözülmediği aşikar. Önleyici bakımdan başka seçenek görünmüyor.
  • berke.han kullanıcısına yanıt
    Psa varta akü kullanmakta. Akünüz exide marka. Muhtemelen akü değiştirilmiş.
  • Arkadaşlar selamlar... 2016 model 308 Classic Edition Plus aracım var. Şu an 48 bin km'de. Trigger değişimi ile ilgili yazılanları okudum. Benim aracım için trigger değişimi yapılması gerekiyor mu? Peugeot sitesinden şasi ile sorgulama yaptım ama geri çağırma vs. bilgisi çıkmadı...
  • FoxHound kullanıcısına yanıt

    50 bin 5 yıl diyebiliriz. Sizinkinin zamanı geçmiş bile.

    Ama vu triger durumu 1.2 puretech motor için geçerli. Dizelde böyle bir sorun yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz_Peynir

    50 bin 5 yıl diyebiliriz. Sizinkinin zamanı geçmiş bile.

    Ama vu triger durumu 1.2 puretech motor için geçerli. Dizelde böyle bir sorun yok.

    Yazmayı unutmuşum, araç 1.6 E-Hdi, cevap için teşekkürler...
  • Arkadaşlar benim arabanın sağ aynası bazen kapanmıyor. Özellikle dikkat ettim, yıkamadan sonra ya da sağanak yağıştan sonra bu şekilde oluyor.

    Aracı 2 ay önce aldım, aldığımda sağ ayna kapağı kırıktı. Büyük ihtimalle bir darbe aldı. Aradan WD40 ve sıvı gres sıktım, şimdi daha iyi gibi. Geçenlerde bir kere daha yaptı.

    Sorunun kaynağını bilen var mıdır? Kapağı çıkarıp dişlilere direk yağ mı sıkayım?

  • FoxHound kullanıcısına yanıt
    Dizel için triger değişim aralığı 10 yıl 180.000 km. Kilometre olarak düşük olsa da yıl olarak 8 sene olmuş. Daha önce değişmemiş ise değişim düşünebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y.suat

    Dizel için triger değişim aralığı 10 yıl 180.000 km. Kilometre olarak düşük olsa da yıl olarak 8 sene olmuş. Daha önce değişmemiş ise değişim düşünebilirsiniz.
    Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 15031504150515061507
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.