Şimdi Ara

Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
917
Cevap
159
Favori
78.677
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chemex,V60 gibi ekipmanlarda en temel seylerden biri de filtre. Demleme suresini uzatip kisaltabilir, mesela hario nun fabrika fabrika bile filtreleri ve buna bagli demleme sureleri degisebiliyor bu da kahveye aci ya da istenmeyen aromalarin da gelmesine sebep olabiliyor. V60 da onerim japonya uretimi hario filtreleri olacaktir, hollanda uretimi olmamasina dikkat edin alirken, cogu satici hollanda uretimi satiyor.

  • hancı1905 H kullanıcısına yanıt

    v60 ile aldığım hediye 40li filtre bitti. Arkadaşa da vermiştim çok hoşuna gitmişti ipeksi ve yumuşak demişti. Bugün yanına yedek olarak aldığım 100lü japon kutulu filtrelere geçtim. Filtrenin dışında hissedilir bir doku var hediye filtreye göre ama içi ise pürüzsüz ipeksi bir yapıda.


    Aroasting Lab'dan aldığım 15gr Titan kahvesine çok kavrulmuş 5gr Honduras ekledim bugün. 1:20 oranında demleme yaptım. Filtreden mi bilmiyorum ama çok lezzetl oldu kahve, Titan'ın o ekşimtrak aroması yok olmuştu. Filtreden mi yoksa yaptığım karışımdan mı bilemedim. Akşam Titan'ı sade olarak tekrar demleyeceğim bakalım filtrenin etkisi mi anlamış olurum.


    V60 kutusundan çıkan 40lı filtrede de, 100lü kapalı kutu filtre de sıcak su ile yıkadığımda sıfır koku var. Filtreyi ıslatmadan bile yapıyorum bazen, tat hiç değişmiyor. Ama hollanda üretimi filtrelerde koku var diyorlar internetteki yorumlarda.



    Önceden universal filtre kullanan V60 vardı bende dibi konik olmayan. Rosmassn naturel kağıt almıştım. Naturel kağıttaki koku felaketti. Islanmış defter gibi kokuyordu resmen :D Migrosun coffee time kahve filtreleri iyiydi. Kokusu pek yok makine için alacaklara onu tavsiye edebilirim. Ama akış konusunda hep sıkıntı yaşadığım için orijinal V60 aldım memnunum.





    Edit:


    Titan'ı karıştırmadan demledim demin. 15gr çektim, 1:20 oran kullandım. İlk 45sn, 40ml su ile ıslattım. Sonra 180ml'ye tamamladım yavaş yavaş. Süzülünce kalan 120 yi biraz daha hızlı döküp bekledim. Süzülmeye yarıya inince çalkaladım ve tamamen bitmesini bekledim. 3:20sn sürdü demleme.


    Tadı gerçekten paketi ilk açıp demlediğim güne göre daha iyi oldu. Filtrenin gerçekten etkisi var gibi. AroastingLab 'da eleman demişti " kutudan çıkan hediye filtre ile bu kutulu 100lü ve 40lı filtreler farklı " diye. Pek inanmamıştım çünkü ikisi de vakumsuz poşet japon üretimi gibi duruyordu. Demleme süresinde ciddi fark yaşamadım ama tat olarak o ekşimsi limonumsu tat gitti ilginç şekilde. Çekirdekler çok tazeydi yeni kavrulmuştu bana geldiklerinde. Acaba 2 3 gün geçince de böyle fark oluşuyor mudur ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 29 Mart 2021; 22:22:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hancı1905

    Chemex,V60 gibi ekipmanlarda en temel seylerden biri de filtre. Demleme suresini uzatip kisaltabilir, mesela hario nun fabrika fabrika bile filtreleri ve buna bagli demleme sureleri degisebiliyor bu da kahveye aci ya da istenmeyen aromalarin da gelmesine sebep olabiliyor. V60 da onerim japonya uretimi hario filtreleri olacaktir, hollanda uretimi olmamasina dikkat edin alirken, cogu satici hollanda uretimi satiyor.

    Farkli olduğunu bilmiyordum Hollanda üretimi siparis vermiştim cok büyük fark var midir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kml_77 K kullanıcısına yanıt






  • A101 idare eder bir french press gelmiş 15 tl.Benim gibi öğrenci iseniz alabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları

    CleanCup'tan aldığım çekirdek kahveleri denedim. Yumuşak içim sevenler için ideal bence. Fakat ben, yeniden tercih edeceğimi sanmıyorum; epey de pahalı doğrusu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdmrx

    6-7 yıldır kullanıyorum hele frenchp için mükemmel.. bu sıralar bu fiyatta süper..

    kahveyi alınca çok az dökülme yapıyor..çıkış yerinden.. kapla çıkış arası neredeyse aynı kesit.. hafif daha çıkıntılı olmalıymış ama kesinlikle tavsiye ederim

    Bununla Türk kahvesine uygun öğütme yapılabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    Bununla Türk kahvesine uygun öğütme yapılabilir mi?



    Alıntıları Göster

    kalın gelecektir.. değirmen değilde içinde dönen bıçak olanlar yapabilir diye düşünüyorum.. o modeller daha da hesaplı..


    kılavuzları indirip okumakta fayda var, aynı zamanda yorumları

    https://www.hepsiburada.com/bosch-tsm6a013b-kahve-degirmeni-ve-ogutucu-siyah-p-HBV00000UZNSY


    https://www.hepsiburada.com/delonghi-kg210-kahve-degirmeni-p-HBV00000X1X8M


    değirmen olacaksa da elle vidasını sıkarak en ince ayara gelebilen manuel olmalı.. elektrikli modeller sanırım o kadar çekemeyecektir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Nisan 2021; 12:23:45 >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Taze kavrulmuş çekirdekler degassing denen CO2 salınımı için bekletilirse potansiyelleri daha çok ortaya çıkıyor. Genelde tavsiye en az 7-10 gün dinlendirmeden çekirdekleri kullanmamak.
  • Aile boyu french press arayanlar için. Ben aldım fena depil .

    https://www.migros.com.tr/touch-me-french-press-1-l-e17-t5081000-p-1f87723

  • rinots R kullanıcısına yanıt

    Bunu öğrendiğim iyi oldu hocam sağolasın. Gerçekten dediğin gibi oldu. Kahvem 25 mart kavurumluydu. Üstüne etiketini yapıştırmışlar, elime de cumartesi geçti yani 27'sinde ilk demlemeyi yaptım. Çok ekşiydi resmen limon tadı baskındı. Dediğim gibi son 40'lı hario filtresine denk gelmişti bu durum ben filtreden mi acaba dedim fakat belki de çekirdeğin çok taze olmasından da olabilir.


    Bu hafta içinde sürekli demlemeler yaptım, filtreyi 29 martta açtım. Ama kavurumdan 4 gün geçmişti tadı biraz düzelmiş, hafta ortasına doğru ekşilik biraz daha azalmıştı. Bir sabah bir akşam kahve içtiğim için 250gr kahveyi bir haftada bitirdim ve bugün demlediğim tamamen değişmişti. Biraz daha dengeliydi. Fakat genel yapısını çok beğenmedim kahvenin. Biraz standart'a yakınmış. Değirmenim çok kaliteli değil ondan da olabilir ama tek tek aldığım normal yöresel kahveler daha güzel geliyordu bana.


    Esasında günlük kullanıma uygun, spora giderken ya da gün içinde içmelik standart fiyat performans olarak iyi insanı üzmeyecek bir çekirdek arıyorum. Sürekli 250gr kahvelere 45 60 lira vermek baya pahalıya geliyor :D uyguna 1kg ya da 500gr ondan alıp, yanına da keyif için farklı aromalar için ufak paketler alayım diyorum. Siz kahve severler nasıl bir yol izliyorsunuz.


    Bir de coffeerem 'in golden ceremony kahvesini deneyeceğim. Çok övüyorlar, 200gr 50tl civarı.





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Ucuz kahve arıyorsanız sanalbaharat biçilmiş kaftan, komik fiyatlara kahveler var. Kilosu 50-60tl'ye iyi kahve bulmak mümkün.
  • konuyu oldukça amatör fakir gratiana kahve makinem ile ibretle okuyorum :d

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Jpon üretimi olan 40 lı paketler hakkaten daha iyi geçirgenlik sağlıyor bir de beyaz olmayan kahverengi olanları var bu hario'nun onu denedim o da epey pahalı sanırım , o doğal olduğu için daha iyi diyenler var

  • Beyler bende french press var kahve yağlı ve tortulu oluyor karacadan almistim sizde durum nasıl? French pressde temiz kahve yapamaz mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIRPAN

    Beyler bende french press var kahve yağlı ve tortulu oluyor karacadan almistim sizde durum nasıl? French pressde temiz kahve yapamaz mıyım?

    french presste öyle bir sorun oluyor maalesef v60'a geçmenizi öneririm

  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Geçen arkadaş da bir bak bakalım dedi, fiyatları görünce ya çok kavrulmuş sert robustadır herhalde bunlar dedim ama memnun kalanlar varmış. Deneyeyim bakalım denemeden olmaz :D Kocotepe'nin reklamlarını çok görür oldum şimdilerde

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Daha yüksek fiyatlara kötü kahvelerde içtim sanalbaharat aldım biraz defect olabilir biraz ayıklamak gerekiyor ancak f/p olarak çok başarılı diyebilirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurfredy

    Daha yüksek fiyatlara kötü kahvelerde içtim sanalbaharat aldım biraz defect olabilir biraz ayıklamak gerekiyor ancak f/p olarak çok başarılı diyebilirim.

    Sanal baharatta ofise gelenlere ikram etmelik genel kesime hitap edecek kahve önerisi yapar mısınız ?

  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.