Şimdi Ara

Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
910
Cevap
159
Favori
78.209
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları


    3. Nesil Kahve ve Kahveciliğe Dair Tüm Fırsatlar!



    quote:

    Merhaba,

    Bir forum arkadaşımız öneri yaptı. Öneride toplu hareket ederek kahve sipariş verebiliriz belki diye bana düşüncesini iletti. Dilerseniz bir anket açayım, toplu kahve almak istersek bir marka belirleriz ve birlikte alacağımız için daha uygun fiyata alırız.

    Markayı her ay birlikte belirleyeceğiz, talep olursa iyi bir indirim yakalama şansımız olur.


    Bu konu üzerinden yeni nesil kahvecilik dahil olmak üzere her türlü kahve çekirdeği, kahve ekipmanına ilişkin fırsatları paylaşabilirsiniz.

    Çok yakında yeni nesil kahveciliğe ve kahveye dair her türlü bilgilendirme yazısını da ana konuya ekleyeceğim.

    3. Nesil Kahvecilik Nedir?

    Üçüncü nesil kahvecilik, kahveyi şarap gibi bir kültür olarak sahiplenmeyi hedefliyor. Üçüncü nesilde hem tüketici hem de üretici kanalları kahveyi daha detaylı incelemeye ve daha derinlikli istekler yaratmaya başlıyor. Hangi çekirdek filtre kahveye daha çok yakışır hangisi espressoya gider gibi sorulara cevap vermeye başlıyorsunuz.

    Kaynak:https://www.taftcoffee.com/blogs/blog/3-nesil-kahvecilik-nedir

    Önemli not: Referanslı link paylaşımı varsa bu açık bir şekilde belirtilmelidir ve referanssız link de sunulmalıdır.

    SICAK FIRSATLAR KONUMUZA DESTEK VEREN FİRMALAR



    Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları


    A Roasting Lab isimli yeni nesil kahve satıcısı uzun süredir forumdaki kullanıcılara destek veriyorlar. Şahsen "Seçkin Kahve Deneme Seti" ürünlerini deneme fırsatı elde ettim. Ürünler taze kavrulmuş ve iyi paketlenmiş ve ayrıca kutuda gönderiliyor. Çok hızlı kargolandı ve geldiğinde ürünler hasar almamıştı.

    Websiteleri:https://www.aroastinglab.com/
    Donanım Haber Sıcak Fırsatlar Konusu:https://forum.donanimhaber.com/100-20-kahve-indirimi-filtre-kahve-espresso-ve-ekipman-firsatlari-a-roasting-lab--145004347

    Aktif olarak sundukları kampanya: Özel kampanyaları Donanım Haber'e özel olarak sunacağız. Bu ay için kargo ücretinden hoşlanmayanlara özel kargo bedava kodu ve lezzetli yöresel kahvelerimizle tanışmak isteyenlere 100/20 kodu vereceğiz. Üstelik bu iki kod da ayın kahvelerinde geçerli!

    Donanım Haber'e özel kargo bedava | DHKARGO (30 Kasım 2020'ye Kadar Uzattık)
    Tüm kahvelerde 100 TL üzeri alışverişte 20 TL indirim | DHKAHVE20 (30 Kasım 2020'ye Kadar Uzattık)


    Fırsatlarımızı ve Kahve Severliğinizi İmzanıza Eklemek İsteseniz



     [center]
    [image]https://store.donanimhaber.com/7b/38/4d/7b384d7616b0d5790a220eb0fe44ac4b.png[/image]
    [link=https://forum.donanimhaber.com/yeni-nesil-kahve-ve-ekipman-firsatlari--146079548#146079548]Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları - Kahve Severler[/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antocio -- 23 Kasım 2020; 14:58:39 >







  • Başlık ve anasayfada gerekli bilgiler yer alırsa iyi olacaktır. Kahve çekirdekleri ve genel fiyatları tanıtan.


    Kahve içmeyi severim. Her gün 1 bardak filtre kahve muhakkak içerim. Hemen hemen de her markayı denedim. Öyle alt nota üst nota pek anlamam. Ekşimsi kahveleri de hiç sevmem. Orta karar Colombia, Guetamala tercih ediyorum.


    Şöyle söyleyeyim, Starbucks kahvelerini önermem. Çekirdeği çok fazla kavuruyorlar. Ancak yukarıda arkadaşın ifade ettiği gibi ayın kahveleriyle içeceği denk getirdiğinizde uyguna geliyor. O durumda değerlendirebilirsiniz.


    Tchibo'da sadece Guetamala fena değil, Brasil ve geri kalanları sevmiyorum. Ayrıca internetten aldığınız zaman muhakkak son kullanma tarihine az bir süre kalmış çekirdekler geliyor. Öyle olmasa da bile minimum 6 ay geçmiş bir kahve geliyor. O yüzden tercih etmiyorum.


    Ben uzun bir süredir sanal baharat'tan alıyorum. Valla memnuunm ne yalan söyleyeyim. Piyasa koşullarına göre gayet uygun. Telefonda size yardımcı olan muhataplar var. Paket patladı, eksik geldi vs. gibi durumların hepsinde yeniden ürün gönderdiler. Kargoya vermeden önce öğütülüyor e daha ne olsun.


    Butik kahveciler ise bu konuda en başarıları. Ancak takdir edersiniz ki fiyatlar el yakıyor. Kahvede inanılmaz bir kar marjı var. Ben açıkçası buralaradn almıyorum, almayacağım. Zaten sattıkları cafede 15-20 liradan aşağı kahve yok. Bari çekirdeği uygun satın zalımlar!


    Bir sürü kahve demleme yöntemi var bu başlıkta bence kahve fiyatları konuşulsun. Kimi V60'da demler, kimi french press kimi de makinede. Hepsinin ayrı ayrı lezzeti ve güzelliği var.


    French press'de yapacaklar "the ultimate french press technique" e göre yaparlarsa daha güzel lezzet alırlar.

    Bu hesapların son bütün mesajları vestel ürünleri ve vestel ürünlerini övme ile alakalı. Çok ilginç bir tesadüf değil mi acaba?


    @salihbocIX

    @joney1st

    @yalnizy

    @bertinos

    @kamil12345


    İyi reklamlar



    Edit: Aman diyeyim kanmayın lütfen. Bu hesapların son mesajlarına bakarsanız eğer, hepsi aynı konularda toplanmış birbirine pas atmış durmuşlar.

    ÜRÜNÜ DE ALMAYIN, belli ki çok kötü ki forumlarda reklam yaptırtacak kadar düşmüş firma...

    arkadaşlar öğütücü olarak bıçaklı olanları kullanmayın. sadece konik tarzda olan öğütücüleri kullanın. o yüzden bilindik mutfak markalarından değirmen almanızı tavsiye etmem çünkü "öğütmek" ile "parçalamak" arasında farklar var.


    çok kişi sormuş gooseneck kettle ne alalım diye benim herkese tavsiyem aliexpressten vs alıp sabırlı bi biçimde beklemek. bu fiyatlar verilmez 300 400 lira etmez o gooseneck. yıllardır tr deki satıcılara bu konuda gıcık olduğum için hiç almadım.


    server olarak tavsiyem ikea'da satılan RIKLIG adlı demliği almanız. hem v60 hem artisan çaylarda kullanabilirsiniz. harionun serverından da daha sağlam ve yarı fiyatına.



    değirmen olarakta yine söylüyorum commandante alıp geçin. 300 400e aldığımız değirmenlerin (bende daha önce hario mini mill vardı) hepsinin kullanım ömrü kısıtlı. bir yerden sonra kahve tat vermemeye başlayacak. comandante ömürlük bi ürün çocuklarınıza bırakırsınız.

    Covid öncesi evde filtre kahve makinem vardı. ofiste içiyorum ,evde artık gereksiz diye arkadaşa verdim. şimdi evden çalışıyoruz. arkadaş pek kullanmıyor ama ben geri de isteyemedim. ben bundan kullanıyorum, fiyatı biraz gereksiz pahalı ama gayet güzel oluyor.


    https://www.hepsiburada.com/kutahya-porselen-damlama-kahve-filtresi-beyaz-pm-HB0000080OK7

    Şu ana kadar en memnun kaldığım yer fp olarak sanalbaharat oldu. Ha kilosu 350-400 lira olan kahveleri hiç denemedim, diğer bir çok kahveciyi denedim. Sanalbaharattan kilosu 60-120 TL aralığında olan kahveleri tavsiye ederim. Oradaki kahvelerin de ucuzu ve pahalısı arasında pek fark olmuyor.


    Kesinlikle mehmet efendi, kahve dünyası vs. kahveleri almayın. Özellikle çekilmiş kahve almanızı tavsiye etmem. Değirmen edinin. Öğütme kalınlığına dikkat etmek lazım yoksa kahve çamur gibi oluyor.


    French press kullanıyorsanız bir an önce V60 benzeri dripper'lara geçmenizi tavsiye ederim. Taneciksiz berrak ve yoğun bir kahve içersiniz. Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem olsun pek yeri değil fakat...

    Sanal baharat ürünleri tam bir fiyat performans ürünü. Kahve dünyasına, tchibo'ya falan on basar rahatlıkla söyleyebilirim. Üst düzeyler midir ? Bilemem tabi uçuk rakamlara kahve almadım henüz. Ama şu ana kadar denediğim kahveleri göz önüne alacak olursak asla içiciyi üzecek bir yanı yok. Rahatlıkla denenebilirler.



    Akşamları kahve yanına eşlik edecek bir listelerimden bırakayım şuraya :)


    https://music.youtube.com/playlist?list=PLUE-qJP0vECMKdf5rU2X8jckE6dTanNf0&feature=share


    jazz soul severseniz de bu;


    https://music.youtube.com/playlist?list=PLUE-qJP0vECPkLHRbelYrwMAG9VtI-PSo&feature=share


    Türkçe için;


    https://music.youtube.com/playlist?list=PLUE-qJP0vECN8Z9cXtQmuVuln3Ej5UppK&feature=share

    Ürünün anasayfası bu;


    beem uk
    BEEM UK
    https://beem.co.uk



    Ürün sayfası da bu;


    beem uk
    GRIND-PERFECT Electric Coffee Grinder (250g)
    https://beem.co.uk/products/beem-grind-perfect









    Şu tip bir kahve manyaklığı yoksa(hepimizin hayal ettiği ritüel aslında :// ) espresso öğütümü amatör için oldukça iş görür düzeyde. Hem size cevap olsun hem de kısa bir inceleme olsun bu makine ile ilgili. Benim ürünüm dün teslim edildi.



    Tanner Colsonyoutube
    The CRAZIEST espresso tools
    https://www.youtube.com/shorts/FFOJQKa5WQU




    Tanner Colsonyoutube
    WDT Espresso Tools: Moonraker or Autocomb?
    https://www.youtube.com/shorts/P86TKFDl2W8










    tchibo'un Türk kahvesinin aynısını çekiyor espresso 1 ayarında. ama mehmet efendinin un gibi olan Türk kahvesi kıvamı yok. Modlarsanız olur diyorlar ama şu an için bu orjinal öğütüm aralığı benim içtiğim tarza uyduğundan hiç denemedim.




    espresso içinse ünlü kahve gurmelerini izledim. Espresso öğütüm aralığını bu aletin çektiğine benzer kullanıyorlar standart içimlerde. Ama yukarıda videosunu attığım adam gibi türlü türlü farklı milimetrik öğütü derecelerini deneyip, her mmlik düzeyde farklı bir tadım notasını alacak damağınız varsa memnun etmez. 2 binlik değil 20 30binlik makinelere bakmak gerekiyor o zaman.



    Ben üründen çok memnun kaldım. 20gr çekirdek koydum içine ve 19gr olarak verdi, biraz kalmıştı ağızında da boşaltınca 20gr a tamamlandı. Tartım 1gr hassaslıkta olduğu için muhtemelen 19,5 falandır o. Çünkü içinde yine de bir önceki öğütümden biraz toz kalıyor. Fakat mesafesi kısa gibi bir tane fotoğraf makinesi temizleme pompası ile üfleterek temizlenebilir derece değiştirilecekse.


    İki tane Espresso filtreleri için aparat çıkıyor içinden.














    espresso birinci kademe, kahveyi parmak arasına alıp sıkıştırdığınızda bütün olarak durabiliyor. Türk kahvesi öğütümü bu kalınlıkta. Bazı iri çekilmiş Türk kahveleri olur ona benziyor. ama un gibi değil. Zaten onu çekecek makiler pahalı ya da bunu modlamak gerekiyor. ama belki burr'a zarar gelir diye hiç uğraşmadım gerek yok benim için. Akşam Türk kahvesi yaptım iş görür düzeyde oldu. Ben demlemeciyim ara sıra da mokapot ile yalancı espresso.





    pourover 20 kademe. 20 kademeye espressoyu çektikten sonra geçtiğim için tecrübesizlik işte, bir öncekinden kalan tozlar hafiften buna karışmış oldu.





    espresso denemesi. Daha önce aynı çekirdeklerle böyle köpük/kreama alamamıştım. dandik bir seramik değirmen kullanırdım.












    Ürün bunun bire bir aynısı. Olumlu yorumlar çoğunlukta. Olumsuz yorumlar ise teknik aksaklık ile alakalı. Yani şansa kötü ürün denk gelmiş diyebiliriz yoksa genel kullanım olarak çoğu kişi memnun.



    https://www.amazon.com/dp/B08NFRFNF5?psc=1&language=tr_TR



    ürünün sayfasında şöyle bir liste var. F/P olarak bu ürün 35kademe ile öne çıkıyor. Hem de anti statik kabı bulunmakta kahve tozları yapışmıyor.













    Sonuç olarak beni oldukça memnun etti. Basit espresso ve özellikle demleme kahveler için işimi oldukça iyi şekilde görecek bir ürün. Yaptığım kahvenin tadı gerçekten değişik ve aromatik olmuştu. Şimdiye kadar neden düzgün bir değirmen edinmemişim diye kızdım kendime. Bu tip makinelerde alacağın öğütüm aralığı ve çekim kalitesi hep bu tarzda olacaktır.



    Fakat dediğim gibi, yukarıdaki videoda olan adam gibi bir manyaklık derecesinde heves varsa (kimin yok ki ama bütçe meselesi ise) bu makinede ayar işiniz kısıtlı. Çünkü espresso ap ayrı bir dünya. Milimetrik ayarlarla alacağınız tat çoğu kişi için plesebo olsa da bu yapım aşamasındaki ritüel ve ekipman kullanma fetişizmi çok ayrı bir zevk. Ben de heves ediyorum ama dediğim gibi bütçe meselesi.


    Ucuz markasız bir el değirmeni şu anda vergi dahil bu paraya alınabiliyor. Sürekli kamplarda sokakta gezilmiyorsa bence ona hiç gerek yok, kaldı ki ne kadar rulmanlı da olsa balans olma ihtimali oluyor, çevirirken bir yöne ağırlık veriliyor sürekli. Çok iyi değirmenler almak lazım manuelde.


    Eğer kahveye yeni başlıyorsan ve ben bunu devam ettiririm sürekli upgrade ederim diyorsan, marka bir ürünle başla ve ileride ikinci el olarak satabilesin. Çünkü bunu hobi olarak yapıyorsan sonu yok. Onu da deneyeyim bunu da deneyeyim diyeceksin. Benim de bir ara öyle çok hevesim vardı ama kahve ücretleri bir yandan, filtre ücretleri bir yandan insanı boğar duruma geldi. HARİO 100 lü filtre 250 300lira olmuş inanılır gibi değil.

  • Avansasta yeni hesap acinca cogu kahvede tanisma fiyati olarak indirim ve ucretsiz kargo oluyordu en son, evdeki telefonlarla kaydolmustum ama su an var mi denemek lazim.
  • Coffeetropicte 1kglik belli ürünlerde french press hediye ediyor bugün son günmüş
  • Geçen ay Hepsiburada 150/50 market indirimiyle coffetropic almıştım. Bu ay da Trendyol 75/25 yeni üye indirimiyle Specific Coffee Espresso Blend ve Petra Acme almayı düşünüyorum. Ayrıca Trendyol da Celsius Coffee ve Sezy Coffee de satış yapıyor. Sepet indirimi ve kuponlarla alınarak kendi sitelerinden daha ucuza alınabilir.
    https://m.trendyol.com/specific-coffee/espresso-p-46251532?boutiqueId=534382
    https://m.trendyol.com/petra-roasting-co/acme-nitelikli-cekirdek-kahve-250-gr-p-40144470?boutiqueId=534382




  • Valla iyi güzel hoş da bir şu filtre kahveyi demleyecek fiyat performans ürününü/şeklini bulamadım.
  • güzel konu.


    takip.

  • Starbucks'ta oturup kahve içmeyi sevenlere duyurulur.Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları 

    starbucks'larda bazı filtre kahve çeşitleri 1 veya 2 adet ücretsiz içecek hediyesi ile satılabiliyor.

    49tl ye 30 yıldız yani 2 içecek hediyeli filtre kahve görmüştüm.

    pahalı içeceklerin küçük boyu 20tl civarında olsa 2 tanesi 40tl desen 9tl ye gelir 250gr lık kahve.

  • ikea organik filtre kahve https://www.trendyol.com/ikea/p-t-r-organik-filtre-kahve-koyu-kavrulmus-500g-utz-sertifikali-100-arabica-p-39141951?boutiqueId=481641&merchantId=107188


    fiyatı bu haliyle ortalama fakat ben indirim koduyla dün sipariş verdim. ilk defa deneyeceğim, keşke çekirdek olarak satılsaydı.

  • Ben çok tercih etmem kahveyi hediye olarak şunu buldum konu açılmış buraya da madem sorayım :)


    https://www.trendyol.com/bambum/adler-french-press-350-ml-p-890653?boutiqueId=495142&merchantId=119768


    var mıdır kullanan veya daha f/p bir ürün önerecek?

  • Kahhve.com'da ekim ayı boyunca kargo ücretsiz. Colombia supremo ve breakfast blend olarak geçen kahvelerinden daha önce sipariş vermiştim. Colombia bitti, tadı da kokusu da oldukça güzeldi. Aroması yüksekti bana kalırsa. Ama breakfast blend olarak geçen kahveyi o kadar beğenmedim.
  • *EKSeLaNS* kullanıcısına yanıt
    F/p frencpress yada mokapot bakmanızı tavsiye ederim
  • ManuaL kullanıcısına yanıt
    Gereksiz pahalı sonuçta tek amacı süzmek olan aparata 67 TL ayrıca 350 ml .600 ml'sini 30 TL'ye aldım
  • Yeri değil biliyorum fakat danışmak istedim .

    Philips HD7461/20 makineyi aldım 2 numaralı kağıt ile çekilmiş java house aa atıyorum kendi kaşığı ile tadı sanki çok aşırı yumuşak çıkıyor ölçü mü sorunlu su miktarının fazlalığı mı yoksa kahvenin bir buçuk aydır çekilmiş olarak camda saklanmasından dolayı bayatlamış olması mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: özket

    Yeri değil biliyorum fakat danışmak istedim .

    Philips HD7461/20 makineyi aldım 2 numaralı kağıt ile çekilmiş java house aa atıyorum kendi kaşığı ile tadı sanki çok aşırı yumuşak çıkıyor ölçü mü sorunlu su miktarının fazlalığı mı yoksa kahvenin bir buçuk aydır çekilmiş olarak camda saklanmasından dolayı bayatlamış olması mı ?

  • Ana konuysa eğer ana mesajı düzgün yazın. Madem bu sorumluluğu aldınız konuyu güzelleştirin toplanma noktası olsun.

    Edit: Son yazdığımda ana mesajda bişey yoktu, şimdi eklenmiş güzelleşmiş. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buİnsansa -- 12 Eylül 2021; 15:40:54 >
  • @harmalaa konuya espresso da ekleyebilir miyiz

  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt

    Koyu kavrumlu acı bir kahve. Fena değildir ama bu fiyatı eder mi o ayrı konu  



    Sanalbaharat en f/p kahveleri veriyor hala

  • stevenashty kullanıcısına yanıt
    yanik bir aromasi yoksa ben koyu seviyorum zaten.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.