Şimdi Ara

Yeni Mitsubishi Lancer Sahipleri Buraya (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.964
Cevap
41
Favori
515.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aramıza hoşgeldin ardadem kardeş hayırlı olsun

    saygılar...
  • Herkese hos geldın dıleklerı ıcın cok tesekkurler...

    syn: btyz arabada zenon far var....

    syn: _opeth arabaya taktırmayı yada yaptırmayı dusundugum modıfıye su anda sadece hava fıltresı kıtınden ıbaret. neden yaptırmayayaım? bılgılendırırsenız sevınırım. sımdıden cok tesekkkurler...

    syn: sinirkupu ben bayının bana anlattıklarından bılıorum bunu, yanı o kadar teknık bılgıye sahıp degılım. :) yanlıs bılıyor olabılırım. slırken evo da ordaydı, gorunut olarak fark yok adam aynısı demıstı, ancak anlıyorum kı farklıymıs. bılgılendırme ıcın tesekkurler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardadem -- 7 Ocak 2009; 21:53:44 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ardadem

    Herkese hos geldın dıleklerı ıcın cok tesekkurler...

    syn: btyz arabada zenon far var....

    syn: _opeth arabaya taktırmayı yada yaptırmayı dusundugum modıfıye su anda sadece hava fıltresı kıtınden ıbaret. neden yaptırmayayaım? bılgılendırırsenız sevınırım. sımdıden cok tesekkkurler...

    syn: sinirkupu ben bayının bana anlattıklarından bılıorum bunu, yanı o kadar teknık bılgıye sahıp degılım. :) yanlıs bılıyor olabılırım. slırken evo da ordaydı, gorunut olarak fark yok adam aynısı demıstı, ancak anlıyorum kı farklıymıs. bılgılendırme ıcın tesekkurler...

    bi sorun oluşursa rodaj süresince olur ve tam bilmemekle birlikte o hava filtresini taktığınızdan dolayı motor garanti dışına çıkabilir. bu durumda bi sorun olduğunda cebinizden ödemek zorunda kalabilirsiniz.

    ikinci olarak rodaj süresinde yakıt tüketiminiz biraz anormal olacağından açık hava filtresiyle birlikte daha da anormal seviyelere çıkabilir.




  • @ardadem aracınız hayırlı olsun
  • @ardadem

  • LANCER CVT aracındaki problem bence tamamaen şanzımandan kaynaklanıyor, tork konvektörlü sanırım senin şanzımanda da var bu motor güçünü çok törpülüyor malesef ,, ben kendi aracımdan biliyorm eski aracım 2001 bora otmatikti araçtan performans beklentim yoktu ama bi gün tem de giderken bi basiim dedim araç 160 ı geçmiyor bekleki bi 5 km yol yapman lazım 180 e yaklaşıyor motorda deli gibi bağırıyor , tabii gittim hemen servise dedim bu araçta bi problem var bakın , adamlar pc ye soktu falan bişiy yok dediler ben iicene dellendim dedim gelin o zaman beraber deneyelim , ordab bi usta yanıma yaklaştı ve bu otomatiklerde %20 yakın performans kaybı vardır şanzımandan dolayı sen bu işin için fazla uğraşma bi sonuç elde edemessin dedi zaten bende arabayı kısa bi süre sonra sattım neyse lafı çok uzatmıyayım ben arabanda bi problem olduğunu düşünmüyorm servisten buna yakın bi cevap alırsan şaşırma ...




  • Benim Lancer 10500 km ye geldi . Bugün lastikleri rotasyon yaptırdım. Önler arkaya arkalar da çapraz şekilde önlere takıldı. Bu sayede lastiklerin eşit şekilde aşınması sağlanacak ve daha uzun ömürlü olacak. Lastik üreticilerinin ve araçların kitapçıklarında bu konu ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. 8000 km -12000 km civarında yapılması tavsiye ediliyor.

    Bilginize.

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btyz -- 8 Ocak 2009; 18:42:16 >




  • Kendi arabamı 18" jant ve body kit ile görmek iyi oldu nasıl durur merak ediyordum :))
  • ben bu gun kesınlıkle bu son surat ve guc olayını cozdugume ınanıyorum. Kendımce cok da emın olmadan soyle acıklayayım: Bu araba maksımım beygırı 6000 devırde verıyor yanı 143 bg. Bugunse dıkkatımı ceken su oldu arabanın elektrık kestıgı nokta tam da 6000devır. gosterge 8000 olmasına ragmen. bence bu sınırlama kaldırılırsa bılgısayar yardımıyla arabanın son hızının da hızlanma degerlerının de artacagı kanaatındeyım ben. bunu hemen gıdıp mıtsubıshı servısıne sorucam ve eger yapılabılıyorsa devır kesıcıyı ıptal ettırıcem yada sınırını yukseltıcem. Cunku bıldıgım kadarıyla devır kesıcı ıptalı yapılabılen bırsey. bence butun sorun bundan kaynaklanıyor. araba tam tum gucunu uretecegı zaman vıtes degıstırmek zorunda kalıyorsunuz. Haa bunun yanında belırtmeden de geemıycem bu gun ankarada konya yolundaydım. Arabanın hızlanması ve yuksek hızlara ulasması (yuksek hızdan kastım 160km/h) cok tatmın edıcı. bundan once opel astra elegance(en ust modelı astranın) ve peugeot 307, megane, mazda 3 kullanmıs bırı olarak sunu soyleyebılırım kı hızlanma yonunden en cok bu arabada tatmın oldum... Herkese tekrardan saygılar...




  • ARKADAŞLAR BEN DAHA ÖNCEDE GERİ VİTES GEÇİŞLERİNDE PROBLEM YAŞADIĞIMI SÖLEMİŞTİM 10000 BAKIMINDAN YENİ ÇIKTI USTANIN SÖLEDİĞİ BU ARAÇTA KEMİKLİ BİR VİTES YAPISI OLDUGU ONUN İÇİN GERİYE VE 1 VİTESE ATARKEN BAZI TAKILMALAR OLABILIR DEDI. ÖZELLİKLE KIS AYLARINDA DEDI (BENDE ANLAMADIM). YAPABILCEKLERI BISEY YOKMUS AMA GERIYE TAKARKEN ARACIN ONCE 2 YE AT SONRA GERIYE AT DEDI. BÖYLECE DIŞLER ARASINDA GECIS DAHA KOLAY OLUYORMUŞ. DENEDİM VE TAMAMEN HAKLI ÇIKTI. VİTES GEÇİŞLERİNDEKİ PROBLEM BÖYLE AŞILABİLİR. AYRICA ARACA 320 YTL YE SIS FARI TAKTIRDIM. ARKAYA 2 SPOİLER VE EGZOS UCU ICINDE 620 YTL FIYAT ALDIM. BU FIYAT HAKKINDA YORUM YAPARSANIZ SEVINIRIM. BU FIYAT UYGUNMU YOKSA IZMIT CAMLICA OTOMOTIV BANA SATTIGI ARABADAN KAZANAMADIGI PARAYI AKSESUARDAN MI KAZANMAYI HEDEFLIYOR :)
  • aksesuarı illede yetkili satıcıdan almak zorunda değilsin sanayiiye filan da bak bence
  • Orjinal yedek parça fiyatlarınn yetkili bayiler arasında bile değişmesine bir türlü anlam veremiyorum. Bu bana çok saçma geliyor. Mesela sis farı bir yerde 400 bir yerde 320 bu ne demek :( Koparabildiğine sat kazıkla mantığı başka birşey değil.
  • Bence bu konuda biraz olsun bilgi eksikliği mevcut
    Lancer japon ürünü olduğundan haliyle orjinal aksesuarlarıda satış aşamasına gelene kadar;ürün bedeli+gümrük+nakliye+Temsa karı+bayi karı +işçilik eklenince rakamlar biraz yüksek çıkıyor. alternatifler üretmek adına bayiler belirli markaların ürünlerini garantili olmak şartıyla müşterilerine sunabiliyor ve Temsanın getirttiği aksesuarlardan farklı özelliklerde ürünler müşterilere sunulabiliyor. Örneğin; Bizde binek modellerimize Türkçe konuşan mesafe sensörlü 4 okuyuculu park sensörü takıyoruz ve aynı ürünü BMV ve volkswagen kullanıyor, diğer markalarda 450 ytl alınıyorken biz aynı ürünü montaj dahil 250 YTL ye takıyoruz. Temsa aksesuarlarda garanti vermek koşuluyla aksesuar montajına izin veriyor ve bu işlemlerde müşterilere yarıyor. alternatif olarak Temsa'nın getirdiği aksesuarların dışında aksesuar taktırmak isteyen müşterilere de zevkine uygun modifikasyon yapma imkanı sunmuş oluyor.




  • Şu an fiyatlarda son durum nedir?
    Bayilerdekini bilen var mı?
  • merhaba, aranıza henüz katıldım. agostos sonundan beri lancer kullanıcısıyım. araç dış görüntü ve donanım olarak harika. gördüğüm eksiklikleri paylaşmak istedim. kar lastiklerine geçene kadar üzerindeki dunlop marka lastikler inanılmaz ses yapıyordu. şu an kumho marka h serisi kar kastiği kullanıyorum ve lastik sesi kesildi. 2500 devirin üzerinde inanılmaz yüksek bir motor sesi var aracın içinde. uzun yolda zamanla keyif haline dönüşen bu ses şehir içinde oldukça fazla yoruyor. lastik bayimden öğrendiğim kadarıyla h serisi lastiklerin limiti 210 km/h mış. 1.5 invite model aracım bu hızın üzerine çıkabileceğini gösterdi. yeni sezonda w serisi lastik alıp 240 ı görmeye çalışacağım. ses yalıtımı neredeyse olmayan bu araçlara mutlaka yaptırılmalı. konyada yaşıyorum ve bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba aramıza hoş geldin. Lastikler konusundaki tecrüben ilginç geldi gerçekten. Az ses yapan lastik markalarını veya modellerini bilen arkadaşlar var mı aramızda ?

    Ayrıca Ziebart ses yalıtımı konusunda tecrübesi olanlar veya bilgisi olanların görüşleri de önemli :)

    Selamlar.
  • en iyisi continental deniyor fakat inanılmaz pahalı :) michelin aslfalt için idealdir. bozuk yollarda çok çabuk aşınıyor. ekonomik ve performans için uzun zamandır kumho kullanıyorum. ne acıdır ki dunlop ilk tupless lastiği bulan kişi olmasına rağmen sadece adı kullanıldığı ve değişik ülkelerde değişik firmalar tarafından üretildiği için ses konusu işler acısı. sadece benim aracımda mı var bilmiyorum. lastik sesinden rahatsız olan ve aracında dunlop marka lastik kullanan arkadaşlar 700-800 tl gibi bir fiyata sanırım bu sorunlarını halledebilirler.
  • ses yalıtımı konusunda konya için bir çözümü olan var ve paylaşırsa çok ama çok mutlu olacağım. aksi halde niye bu aracı aldın diyenlere yeteri kadar ikna edici olamıyorum.
  • ziebart konusunda internette bir araştırma yaptım yaptıranların görüşleri ile ilgili. Açıkçası pek ümit verici şeyler yok ama denemeden de olmaz diye düşünüyorum. Kimisi çok memnun kimisi bir değişiklik olmadı diyor. Ziebartın en yakın bayiine gidebilirsin yada konya da yalıtım işi ile uğraşan bir yer aramalısın.

    Açıkçası ben sizin kadar sesten rahatsız olmuyorum. Sadece motor sesi var biraz :)) Ama şu ses yalıtımı işi de kafamın bir kenarında duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.