Şimdi Ara

yeni kasa mı alsam, pc sessizleştirme yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemdeki ide ve external hdd'nin birkaç hafta önceki elektrik kesintileri sonrası saçmalayarak bana 1 haftalık dosya kurtarma macerası yaşatmasından sonra senelerdir içindeki parçaları arada yenilediğim halde sistemde kalan en eski parça olan Aopen H600B kasamı bir elden geçireyim dedim. Kasa arkada iki adet 80 mm fan çıkışı,yan kapakta airduct ve sağ ön yan tarafta hddler için 2 adet daha 80 mm fan çıkışı bulunan bir model (B12 modeli galiba). 2 adet xigmatek 80 mm'lik fan (XSF-F8252, 36 cfm max. hava akışı ve 24 dbA ses) alıp kasayı güzelce bir temizledikten sonra fanların birini arka çıkışa birini de hdd yanındaki alt bölüme dışarı hava verecek şekilde taktım, yan kapaktaki airduct'ı söktüm, yeni aldığım WD sata harddiske de xilence çift fanlı hdd soğutucuyu bağladıktan sonra kasa içinden çıkan tozu görünce kendimce kasayı adam ettim derken, makinayı tekrar açtığımda pek de iyi bir seçim yapmadığımı anladım. Xigmatek'in üstünde lowest noise level yazan fanları kasa içinden çektikleri havayı kasanın ızgaralarından dışarı verirken daha önce denk gelmediğim bir gürültü ile karşılaştım çünkü. Yan taraftaki fanı ve hdd soğutucu fanını hemen iptal ettim, ama arkadaki ızgaradan gelen hava sesi bile birkaç gündür bende takıntı haline geldi :)

    Şu an dışarıda kar olduğuna bakarsak odada kalorifer sonda yandığı için sistem sıcaklıkları ne kadar fikir verebilir onu bilemiyorum, ama cpuid hardware monitor programına göre:
    -anakart sıcaklığım(Gigabyte GA870A-UD3) min.35-max.37 derece arasında,
    -cpu sıcaklığım(Athlon II X2 250) 36-48 derece arasında,
    -ekran kartı (msi cyclone GTS450) 34-41 derece
    -WD sata hdd sıcaklığı 33-34 derece,
    -Samsung ide hdd sıcaklığı 35-36 derece arasında değişiyor,
    -WD external hdd 37-44 derece,
    -bir de programda TMPIN2 olarak gözüken 79-80 derece civarında tam olarak neresi olduğunu anlamadığım ama anakart köprülerinden biri olduğunu düşündüğüm bir sıcaklık görüyorum. Kasa güç kaynağı Aopen 650 W (kutusunda 650w yazdığı halde ürün üstündeki etikette gözüken değer 504W).

    Fan devirlerine bakarsak işlemciyle gelen stok cpu fanı 2200 rpm civarında, ekran kartı fanı 1320-1500 rpm ve arka kasa fanı 2070-2280 devir civarında dönüyor gözüküyor. Makina genelde download için 24 saat açık ve bu sıralar sadece surf, video izleme vs. için kullanıyorum,oyun pek oynamıyorum, kasanın bulunduğu odada yattığım için bu ses olayına bir çözüm bulmak istiyorum. Bu bilgiler ışığında yeni bir kasa alıp gürültü olayına bir çözüm mü bulsam yoksa fan kontrolcü, pc sessizleştirme kiti(silikon vida vs.) falan alarak bu sorunu çözebilirmiyim diye kararsız kalmış durumdayım?

    Kasa alırsam herhalde önde ve arkada birer adet 12 mm fanı ve gürültüden rahatsız olacağım durumlar veya yazın sıcak havalar için fan kontrolcüsü olan bir kasayla bu gürültü olayından kurtulurum gibi geliyor, kasada önem verdiğim nokta dışarıya mümkün olduğunca az gürültü vermesi, fanlarının sessiz olması, kasam yere yakın durduğu için toz filtreleri olması. Bütçem 150 TL civarı, forumdaki kasaları bayağı bir inceledim( bu bütçede zalman z9 modeli ve corsairin 300r modeli uygun kasalar gibi geldi) ama kasalara bakarken hep oyuncu kasası ibaresini görünce de bu uzun ve ayrıntılı mesajdan anlaşılacağı gibi biraz kararsız biri olduğum ve de tüm sistemi sök tekrar yeni kasaya monte et falan üşendiğim için yanlış bir seçim yapmadan fikir almak istedim :), yeni kasa mı alsam sizce daha iyi yoksa fan kontrolcü, daha sessiz fan vs. gibi alternatif çözümler yeterli olacağı halde gereksiz harcama mı olur? Yeni kasa için beklentilerimi karşılayacak hangi modeli önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibra -- 10 Şubat 2012; 6:02:57 >







  • 80mm fanlar genelde sesli oluyor, o tarz kasalar zaten giriş seviyesi teneke diye tabir edilecek cinsten olurlar o yüzden daha büyük fan montajına izin veren, kablo saklama bölümleri olan bir kasa almanız iyi olacaktır.

    Misal Akasa Freedom Xone giriş seviyesi kasalar arasında özellikleri en iyi olanıdır, tabi bunun yanında fanlarının sessizliği konusunda garanti verebilirim. Bu kasadan bir çok kez montajladım ve hiç bir zaman ses sorunu ile karşılaşmadım.

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7951
  • bütçene göre kasa tavsiyesi söyleyebilirim. Kasa önemli paraya kıyıp iyi bişey almak iyi olur.
  • Akasa kasaya baktım güzel kasaya benziyor ama nova bilgisayar ankara'daymış, netten gündüz baktım ama istanbulda pek satan yere rastlamadım. Bu akşam iş dönüşü mağazaya gidip kasaları incelerken dayanamayıp corsair 400r aldım çıktım,bakalım yarın montajı yaparım artık, inşallah fan sesi kabusundan kurtulurum sonunda :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibra -- 10 Şubat 2012; 20:07:48 >
  • Aslinda butceye uygun olsa kendi kullandigim Coolermaster Cosmos RC-1000 olanini tavsiye edecegim. Diger modellerine nazaran ben daha basarili buluyorum ozellikle ses konusunda. Almadan once de cok arastirmistim. Pc'den gelen sese karsi benden daha hassas olan yoktur herhalde. Bu kadar sukuneti en son iMac kullandigimda yakalamistim, su an gece sessizliginde ancak kasaya odaklaninca duyabiliyorum, muthis oldu. Fazladan biraz daha masraf yaptim ben ama Cosmos bana gereken altyapiyi sagladi. Neden Cosmos cunku herseyden once yan panellerinde akustik sungerler bulunuyor. Alttaki fanin ve psu'nun toz filtreleri mevcut. Genis ve ferah. Benim ekledigim seyler ise Noctua islemci fani ve kasadaki 4 fani yine noctua ile degistirmek oldu. Zaten Noctua'lari da takinca dedigim gibi varligi yoklugu belli degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 10 Şubat 2012; 20:22:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

    Aslinda butceye uygun olsa kendi kullandigim Coolermaster Cosmos RC-1000 olanini tavsiye edecegim. Diger modellerine nazaran ben daha basarili buluyorum ozellikle ses konusunda. Almadan once de cok arastirmistim. Pc'den gelen sese karsi benden daha hassas olan yoktur herhalde. Bu kadar sukuneti en son iMac kullandigimda yakalamistim, su an gece sessizliginde ancak kasaya odaklaninca duyabiliyorum, muthis oldu. Fazladan biraz daha masraf yaptim ben ama Cosmos bana gereken altyapiyi sagladi. Neden Cosmos cunku herseyden once yan panellerinde akustik sungerler bulunuyor. Alttaki fanin ve psu'nun toz filtreleri mevcut. Genis ve ferah. Benim ekledigim seyler ise Noctua islemci fani ve kasadaki 4 fani yine noctua ile degistirmek oldu. Zaten Noctua'lari da takinca dedigim gibi varligi yoklugu belli degil.

    Merhaba hocam kasa çok güzele benziyor ilerde alıcağım kasaların listesine ekliyorum ancak açıkcası beyaz istemiyorum bu yüzden internette şunu gördüm;

    http://www.techspot.com/products/cases/cooler-master-cosmos-black-label-limited-edition-rc-1000s-kkn2-gp.23376/

    acaba bunu nerde bulabilirim tr de varmıdırki.




  • CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R MIDT ATX SİYAH KASA 212 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011011-ww-carbide-serisi%E2%84%A2-400r-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=57746

     yeni kasa mı alsam, pc sessizleştirme yeter mi?
     yeni kasa mı alsam, pc sessizleştirme yeter mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 11 Şubat 2012; 4:36:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.