Şimdi Ara

Yeni GSM operatörü NETGSM hizmet vermeye başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
7
Favori
24.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni GSM operatörü NETGSM hizmet vermeye başlıyor



    Yaklaşık 5 sene önce “Türkiye’nin dördüncü mobil operatörü geliyor” başlıklı haberlerle gündeme gelen NETGSM sonunda mobil hizmet vermeye başlıyor. NETGSM, Mart ayı itibarıyla mobil abone alımına başlayacak ve 0510 22X XXXX numaraları ile hizmet verecek.



    Ayrıca Bkz.Turkcell, 2021'de yüzde 23 gelir artışı elde etti



    Turkcell şebekesini kullanacak



    NETGSM, Türk Telekom çatısı altında hizmet veren BİMcell, Pttcell, GS Mobile, Fenercell gibi operatörlerden farklı olarak NETGSM, Turkcell’in çekirdek altyapısını kullanıyor. Şebeke üzerindeki testler başladı.



    NETGSM bugüne kadar sabit telefon hizmeti alanında hizmet veriyordu. VoIP ve SMS abone sayısı 200 bine yaklaştı. Mart ayı itibarıyla mobil abone alımına başlayacak. Özellikle M2M ve IoT kullanımını hedefleyecek.



    Yeni GSM operatörü NETGSM hizmet vermeye başlıyor



    NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Turkcell şebekesinin kullanılmasıyla ilgili olarak, “NETGSM veya mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur. Mart ayı itibarıyla da GSM abonesi almaya başlayacağız." diye konuştu.



    Abonelikler internet üzerinden başlatılacak



    NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, BTK'ye gerekli başvuruları yaptıklarını, abonelikleri elektronik ortamda alacaklarını alacaklarını aktararak, şunları kaydetti:



    "Diğer operatörlere göre biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla fark yaratacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak. Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap vereceğiz."




    Kaynak:https://aa.com.tr







  • Netgsm'nin oluşumu Bimcell, Pttcell, Teknosacell, Vestelcell gibi markalardan daha farklı. Netgsm'in BTK'daki tanımı MVNO (Sanal Mobil Şebeke Operatörü), Yani Resmi olarak bir Operatör. Fakat Bimcell'de öyle bir durum yok. Daha doğrusu Bimcell'in BTK'da bir tanımı yok. Bim ve TT Mobil arası Marka Ortaklığı sadece. Abonelik Sözleşmesi TT Mobil ile imzalanır, Hattınız TT Mobil'e kayıtlıdır. Diğer TT Mobil altyapısını kullanan markalar da bu şekilde.


    NETGSM ise resmi olarak bir Sanal Operatör. Turkcell'in marka ortağı değil. Siz abonelik sözleşmesini Netgsm olarak yapacaksınız, her türlü işleminizden Netgsm sorumlu olacak. Yarın Netgsm gider de Turkcell yerine Vodafone ile anlaşır, o durumda sizi ilgilendiren bir durum olmaz, aboneler aynen devam eder Netgsm'e.


    Ama Bimcellde durum böyle değildir, Müşteri TT Mobil'in müşterisi, Bimcell tarifesinde. Bim ile TT ortaklığı bozulur da Bim Vodafone ile anlaşıp bir marka çıkarırsa Bimfone gibi, sıfırdan başlaması gerekir Mevcut abonelerini alamaz çünkü onlar TT Mobil'in aboneleridir, TT Mobil hoop kardeşim sen benim abonelerimi nereye götürüyorsun der.


    BTK Numara Sorgulama Kısmında da Bimcell, TT Mobil olarak çıkarken Netgsm Netgsm olarak çıkar. Turkcell olarak değil. Bakınız tek tek sorgulattım ve sonuç.


    Sırasıyla Turkcell, Vodafone, TT Mobil, Bimcell ve Netgsm kullanan hatları sorgulatınca çıkan bu.



    Yolları açık olsun diyelim, çok ses getirir mi bilmem ama ben bi denerim mutlaka. Hatta Cayma Bedeli Bizden gibi bir kampanyası olursa ilk çıktığı anda bile geçerim taahhütün bitmesini beklemeden.

  • Bu konuyu zaten açık,gerek varmıydı bir daha açmaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarifeler belli mi acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekst79 T kullanıcısına yanıt
    Bu anasayfa haberi.

  • Hayırlı olsun. Umarım güzel tarifeler çıkarıp müşteri dostu bir operatör olur. Kan emici operatörlerden bıktık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyatların turkcellden farklı olacağını sanmam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bazlar yoğun diye Superbox ları 400-500 yapan firma , baz istasyonlarını kiralayarak başka firmaya alt yapı desteği veriyor , sizin ben…..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seneler önce bu haberi gördüğümde rekabet ortamı oluşturacağı için sevinmiştim mart ayında başlıyorlarmış tarifeleri merak ediyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkcell mevcut alt yapı kalitesini arttırmak yerine başka firmaya alt yapı desteği veriyor çoğu zaman ne konuşabiliyoruz ne internet çekiyor türkcell alooo..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rekabet iyidir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • denizlion kullanıcısına yanıt
    Turkcell kalitesi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sınırsız tarife seçeneği olmadığı sürece çöp.

  • sonsky S kullanıcısına yanıt
    Şahsen Türkcell de hiç sorun yaşamadım bodrumda çekiyor İnterneti 10. Katta çekiyor yaşadığım yerlerde sıfır sıkıntı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diğer operatörlerin aksine internet üzerinden e-Sim oluşturmaya imkan verirse süper olur, hayırlı olsun diyelim paketleri bekliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 21 Şubat 2022; 13:59:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüketici kazanır umarımm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rekabet iyidir fakat Turkcell ibaresi varsa fiyatları yukarı çekerse sürpriz yaşamam, hani kalitelilerya o nedenle pahalılar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xinili31 X kullanıcısına yanıt
    Bir süredir Hatay antakyadayım tel kelime ile rezalet primemall diye bir avmsi var şebeke full gösteriyor ama ne internete giriliyor nede konuşuluyor türkcell ile🙁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sınırsız tarife olmazsa işe yaramaz, bari 100, 150 GB kotalı paketler getirin arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun😇
    Turkcell Genelde güzel çekiyor. İyi çekim gücü olacagini dusunuyorum👍
    Onemli olan sinirsiz internet paketleri ve tuketici dostu. Fiyatlar...
    Umarim Vatandaş kazanir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sonsky S kullanıcısına yanıt
    Ben Trakya bölgesindeyim köyde bile en ücra yerde bile 4g alıyorum min hızım 35-70mbps arasıydı 1 sene önce bıraktım çok pahalı olduğu için Vodafone a geçtim İnterneti rezalet hızları max 20mbps

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.