Şimdi Ara

Yeni dolandırıcılık yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Bundan yaklaşık 2 ay önce, internet üzerinden, Türkiye'deki en eski alışveriş sitesinden bir Samsung çamaşır makinesi aldım. Ürün elime ulaştıktan sonra kurulum için servis çağırdım. Servis paketi açtığında ürünün hasarlı olduğunu gördük ve tutanak tutuldu. Bunun üzerinde sözde "kolay iade" seçeneği olduğu için ve firmanın yıllardır hizmet vermesine güvenerek iade talebinde bulundum.
    Aradan 10 gün civarı geçti, ses seda çıkmadı. Telefonla aradım, "iade talebim ne oldu" dedim, iptal olmuş dediler, size lojistik firması gelip alacak dediler, ama almadı. Sebebini sorunca sistem 10 gün içinde otomatik iptal ediyor dediler, tekrar açalım dediler. Tamam dedim. Gene süre geçti, gene sonuç yok. Böyle devam eden süreç içinde her 10 günde bir tekrar iade talebinde bulunurken canıma tak etti, tüketici hakem heyetine gittim.
    Dediler ki, siz haklısınız, raporunuz da var, hemen işlem başlatalım.
    Satıcı bayi olan EGE de İZOlasyon işi yapan samsung bayisi(nasıl bir bayi adı onu da anlamadım ama neyse), hakem heyeti kendisinden savunma isteyince, beni aradı, "keşke önce beni arasaydınız, ne gerek vardı hakem heyetine, ben o işi hemen çözerim" gibi kalsik esnaf ağzı yaptı. Bu konuşmadan sonra 2 hafta geçti ve hala eve gelen giden yok.

    Şimdi burada yöntem ne diyeceksiniz. Ayıplı malı internet üzerinden gönder. Karşı taraf görmezse veya sesini çıkarmazsa ne ala, ama diyelim ki iade etmek istedi, evine kargo gönderme. Nasıl olsa kargo ürünü almadığı sürece iade işlemi başlatılamıyor. Hakem heyetine giderse de en az 3 ay sonra iade alacak. O sırada parayı işlet, kullan, dolara yatır, ne yaparsan yap. Benim gibi 10 kişiye 2000 liraya defolu ürün satsa, gayet 0 faizli kredi gibi. Üstelik herkes benim kadar da uğraşmaz eminim. Ben bile uğraşmayacaktım eşim ısrar etmese.

    Siz siz olun, gözünüzü 4 açın. Ben 2 aydır komşuda çamaşır yıkatıyorum, siz aynı sorunları yaşamayın.Yeni dolandırıcılık yöntemiYeni dolandırıcılık yöntemiYeni dolandırıcılık yöntemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurpower -- 9 Mayıs 2018; 10:54:37 >







  • Eşlerinizin sözünü dinleyin.
  • Türkiye'de ne zaman herkes işini düzgün yapacak. Ve ne zaman işler saniyesinde gününde çözülecek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.