Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024 (285. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: alpnr1905
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
6.068
Cevap
213
Favori
421.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.2 155hp C4 alarak aranıza katıldım.18jantla beklenen konfor yok gibi. 16veya17 janta nasıl geçebilirim bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oner gundogdu kullanıcısına yanıt

    Evet boya kalkma sorunlarını da düşününce bizzat yıkamak en mantıklısı gibi. Bizim mahallede kuşlar fazla mesai yaptığı ve yer/zaman olarak çok müsait olmadığım için kaytarabilir miyim demiştim :) Kampüste yıkamak için çevreye zararsız bir şampuan ve köpük tabancası bulayım ben.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anıl72 A kullanıcısına yanıt
    Hocam 18 jant ile kullanıyorum. Gayet konforlu, bir sıkıntı yok.
    Siz lastik havalarına bir bakın bence. Çok olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pis@gor kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bir bakıyım haklısınız =) bende biraz yumuşak süspansiyon takıntısı var o yüzden C4 aldım aslında 16inc 65yanakli lastik kullanıyor baya baya rahattır diye düşünüyorum denemek lazım tabi. Manuel C4 kullanıcısı pek yok galiba forumda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli kullanan çok yok sanırım. Yaz geldi. Ufak bir gezi yaptık. Araç çok ekonomik. Toplam 135km yol, ortalama 10.9kw. Elektrik kW'ı evlerde 2.36 TL. 35 TL gibi bir toplam maliyet ve km de 32 kuruş gibi bir km maliyeti oldu. Ayrıca aracın sürüş destek sistemleri ve konforu da sınıfının beklentilerini karşılıyor. Elektrikli düşünenlere bilgi olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sadaksoy S kullanıcısına yanıt

    Hocam ben Zonguldakta' yım, instagram üzerinden görüştük, siparişi verdim, ödemeyi yaptım 2 gün sonra tarafıma kargo ile ulaştı.

  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Çok iyi değer. 100 luk mu 115 lik mi araciniz? Birde otoban hızlarında (130-140) tüketim 20 kwh lara ulaşıyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam,

    Benim gibi boya, lastik, plaka, plakalık, hidrofobic, parlak lastik, yağmur kaydırıcı, vs gibi gibi takıntıları olan arkadaşlar için bilgilendirme. Diğer arkadaşlar dikkate almayabilir  

    Araçlarınıza asla fırça sürdürmeyin ve sürmeyin, özellikle uzun yolda dinlenme tesislerinde sakın ama sakın. Lastiğe sürdüğü kumlu çamurlu fırça ile aracınızın boyasına ciddi zararlar verebiliyorlar.(Telafisi var ama güzel paralar ödersiniz)


    Ya iyi bir yıkama firmasında yıkatın ya da kendiniz yıkayın.

    Asla benzinliklerdeki köpüğü de yeni araçlarınızda kullanmayın.(İçinde aşındırıcı ve çözücü maddeler olabiliyor)


    Ben emekli olduğumdan zamanım bol, aracımı şimdilik kendim yıkıyorum, yıkama firmalarında fiyatlar malum uçtu hele iyi bir şampuanla yıkama isterseniz daha da artıyor fiyatlar.

    Özellikle seramik kaplama araçların özel şampuanlarla(Ph nötr ya da seramikkatkılı) yıkanması ve sprey koruyucularla korunması gerekebiliyor.


    Ben önce ph nötr bir şampuanla(Divortex Wash Berry) yıkayıp duruluyorum sonra seramik katkılı şampuan(Turtle Wax) ile ikinci kez elle yıkıyorum. 6 ayda bir de seramik koruyucu sprey uyguluyorum(ilk sprey uygulamasını Eki'23'de yaptım, önümüzdeki ay bir daha yapacağım)

    Ph nötr şampuanı köpük pompası Marolex Axel 2000 ile kullanıyorum.

    Seramik katkılı şampuanı da 15 lt yoğurt kovası aldım kapaklı evde ılık su ile hazırlıyorum ve araca uyguluyorum.

    Kullandığım ürünleri aşağıda paylaşıyorum;





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamcaz -- 13 Nisan 2024; 19:5:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak.ozer

    Çok iyi değer. 100 luk mu 115 lik mi araciniz? Birde otoban hızlarında (130-140) tüketim 20 kwh lara ulaşıyor mu?
    100 lük. Denemedim. Benzinli aracımla da o hızları nadiren yapıyorum.20kw olmasa da yakın olur muhtemelen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar. 2023 model C4'lerin bazılarında A sütununda kaplama göremedim. Sizlerin araçlarınızda böyle bir durum var mı? Boya kodu ya da üretim koduna bağlı olarak kaplamasız olması normal midir?

  • adamcaz kullanıcısına yanıt
    Bunlara ek olarak zaman bolsa soft99 un 6 aylık waxı var onun gibisini görmedim ben ve camlarada su itici olarak nasiolun yağmur kaydırıcısını öneririm. Bir kere yapınca daha sonraki yıkamalar kolaylaşıyor kurulamak eziyet olmuyor parlaklık ve hidrofobiclik devam ediyor. Köpük pompası olanlarda auto glymden polar seal kullanabilir hem etkisi hemde kendisi uzun ömürlü hemen bitmiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arakadaslar merhaba. Bayramda istanbul -ankara-istanbul yaptim. 1020 km ortalamam 6.6 istanbul ve ankara sehir ici de dahil. Ortalama hizim da 65. Makul sayilabilecek bir deger benzinli arac icin. Bunun disinda istanbul sehir icinde ise ilk 2 bin kmdeki ortalama hizim 22 ve tuketim degerim 8.5. Trafikte dur kalktan kaynakli normal yuksek deger oldugunu dusunuyorum.
    Bunlara ek olarak araç uzun yolda 120den sonra ciddi rüzgar sesi alıyor. Ve daha kotusu 140tan sonra kaputun cama yakin ucunda dalgalanmalar gordum. Hersey tamam ama bu bence kabul edilebilir bir durum degil. Yarin araci arka tampon icin servise goturdugumde durumu aktaracagim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • salimaximus S kullanıcısına yanıt

    Yakıtı çok düşünmeyin, çoğu araba bu hızlarda bu değerlerde yakar. 1.6 Atmosferiğe göre 0,5 - 1 lt gibi avantajlı görünüyor yine de.


    Araçta ben de bu durumu gözlemledim, düşük hızlarda özellikle yol sesi anlamında başarılı araç, lakin dediğiniz gibi 100 den sonra camlardan ve aynaların oralardan çok rüzgar sesi almaya başlıyor, önceki aracım Egea HB di, sanki bundan daha iyiydi rüzgar sesi konusunda ama o da yol sesini daha fazla alıyordu. Ben yine de genel olarak aracın yol sesi ve rüzgar sesi yalıtımını beğendim. (Henüz uzun yola gitmedim ve araç daha 600 km ye gelmedi)


    Dediğiniz 140 km hıza ben henüz çıkmadım, en fazla 130 km hıza çıktım ama onda da kaputta dalgalanma görmedim ya da dikkat etmedim, ilk fırsatta gözlemlemek için uğraşacağım. Hafta sonu çevre yoluna çıkma imkanım olursa bakarım.

  • Arkadaşlar gelen yazılım güncellemesini yaptırabilen oldu mu? Uygulama da gözüküyor ama servis size ulaşacak denmesine rağmen arayan soran yok.

  • Arkadaşlar şoför yada yanı koltuk başı aşağı yukarı iniyor ama öne arkaya nasıl oynar, çok saçma duruyor böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasyek N kullanıcısına yanıt

    Günaydın. Aracım 2023 C4X (V1) Shine Bold, gelen yazılım beyin (bodykit) ile ilgili imiş, yapıldı, ben bir fark göremedim. Belki psikolojik de olabilir; sanki şerit takip sistemi, olumlu yönde daha belirgin ve agresif oldu gibi.

    Sağlıklı günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 16 Nisan 2024; 9:56:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çaylaq kullanıcısına yanıt

    Koltuk sırtlığınızın açısı doğruysa, kafalık rahatsız etmiyor. Ama öne arkaya ayarı yok kafalığın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çaylaq kullanıcısına yanıt

    İlk başta bana da öyle gelmişti ama koltuğu biraz geri yatırınca rahatsız ediciliği geçti. Başlık açısı güvenlik gerekçesiyle belli bir yıl sonrası tüm araçlarda standart ve değiştirilemiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shy4434 kullanıcısına yanıt

    Şu an yazılım ve arka tampon için servisteyim. 10:30 da geldim. 16-17 gibi biter dediler. Bayram ertesi aşırı yoğun. Aracın internete bağlanmama mevzusunu sordum. Onu açacaklar dedi. Başka bir yazılım gelecekmiş. Tavan antenin altında bişey varmış. Ordan bağlanıyomuş. Onun yazılım güncellemesi gelince araç yazılım güncellemelerini kendiniz yapacaksınız dedi. Tabi servislere de gereksiz yük oluyo. Konu sadece bizim için önemli değil. İnşallah yakında anlaşırlar da açılır. Aracın kendi navigasyonunun canlı trafiğini android auto'ya gerek kalmadan kullanabiliriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayhat K kullanıcısına yanıt
    Ben de 8bucukta servise verdim araci. 3gibi biter dediler. Yuksek hizlarda kaputtaki dalgalanma sorununu da soyledim. Bu normal psa araclarinda ama vida falan sikilacaksa bakariz diye cevap verdiler. Bundan once bircok marka model arac (psa haric) kullandigimi ilk kez boyle birseyle karsilastigimi soyledim. Enteresan isler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.