Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024 (283. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.264
Cevap
214
Favori
429.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • salimaximus S kullanıcısına yanıt

    Tablet tutacağına asabilirsin. Tablet kılıfını vermediler bari bir işe yarasın :)

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    fotoğraf yok ama ön koltuklar sorunsuz tam oturuyor arka sırt kısmıda tam oturuyor sadece arka koltuk oturma yeri emniyet kemerlerinden dolayı potluk yapıyor ben o kısımları biraz kestirip hallettim

  • Tekrar merhabalar, şikayetvar sitesinde okuduğum kadarıyla bazı şikayetlerde sıfır Citroen C4/C4X araçlarda paspas verilmediği yönünde ifadeler var. Gelen araçlarda paspas olmuyor mu? Aracı Ankara-ABC'den teslim alacağım inşallah.


    Paspassız gelecekse önden paspas almayı planlıyorum. Eğer paspassız geliyorsa Müşavir hocam'ın tavsiye ettiği paspası alacağım.

  • 011235813 kullanıcısına yanıt

    Ben alırken paspas bagaj havuzu seramik kaplama ve cam filmi hediye olarak yapılmıştı 2 ay önce

  • C4x lerde bir yazılım gelmişti başka yaptıran oldumu? Herhangi bir farklılık gören oldumu sonradan acc ekleten arkadaşların ki deaktif olduğunu biliyoruz bende de bu şekilde oldu. Fakat bugün farkettim normal hız sabitleyicim de çalışmıyor 😳

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 011235813 kullanıcısına yanıt

    Ben otosay dan aldım, sadece halı paspaslar vardı üzerinde, kauçuk hediye ederiz dediler ama vermediler, ben de istemeye utandım, daha önce konuşmuştuk halbuki ama zaten kauçuk olanlarda havuzlu değildi verecekleri ve ben her halükarda havuzlu alacağımdan vermedikleri kauçuk paspasın üzerinde durmadım.


    Bir çok kişiye hoşgeldin hediyesi olan termos v.s. olan kutuyu vermediklerini okumuştum bana araçtan önce hemen o kutuyu verdiler. Onun da etkisiyle başka hediye istemedim, istemeye çekindim sanırım.


    Paspas olarakta tavsye ettiiim rizline paspaslar cidden çok iyi, araca birebir uyumlu, şaft tüneli örtüsünün girinti çıkıntıları bile şaft tüneli şekline birebir uyum sağladı.

    Malzeme kalitesi olarak bir sahler değil maalesef ama araca uyumu müthiş, önceki aracımda sahler marka kullanıyordum, malzeme kalitesi çok iyi olmakla birlikte araç uyumu bu derece iyi değildi (ki onuda araca birebir uyumlu diye almıştım) ve kayıyordu zeminde. Rizline ise malzemeden kaybediyor sadece, ha malzemesi kötü değil ama bir sahler değil. Sahler bu konuda çıtayı başka bir yere koymuş durumda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 5 Nisan 2024; 6:27:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024

    YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024

    YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024

    Şaft tüneli örtüsüne dikkat edin, aracın şaft tüneli şekli ile birebir uyumlu, bu kadarını beklemiyordum açıkçası.

    YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024

    YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 5 Nisan 2024; 10:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cevo61 kullanıcısına yanıt

    Şuan ben tekrar aktif ettiriyorum acc yi. Sordum , acc için programlamaya geçildiğinden devre dışı kalmış normal hız sabitleyici. 5 dk da tekrar aktif ettiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar kisa suruyorsa sürümden kazansinlar (: biz de yaptiralim. Cok para istiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oner gundogdu kullanıcısına yanıt

    İlk açtırdığımda güncelleme gelirse pasif olabilir, açarız tekrar demişlerdi. Herhangi bir ücret ödemedim tekrar. Alışınca eksikliği hissediliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de istiyorum ama cok da odemek istemiyorum. Ilk yatirim maliyeti icin dedim zaten. Ömür tekrar aktif etmek icin bence de odememelisiniz zaten. Her servis sonrasi aktivasyon gerekebilir size.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oner gundogdu kullanıcısına yanıt

    O zaman obd soketine Diagbox Lexia bağlayıp, notebooklarımıza yazılımını yükleyip kendimiz yapıyoruz :) Orijinal yazılım güncellendikçe de oraya buraya gitmiyoruz. Fırsatçılara fırsat vermeyin. Makinenin fiyatını 2 kişiden çıkarıyolar.

  • korayhat K kullanıcısına yanıt

    Siz kendiniz mi yaptınız? Acc yi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese. Yaklaşık 1 ay önce 2021 1.2 155 shine bold c4 aldım.Aracı epey araştırark aldım, sağolsun burada da bir kaç sorum olmuştu arkadaşlar yardımcı olmuştu. Teşekkkür ederim tekrar hepinize. Ben aracı alırlen izlediğim videolarda forumlarda 1.2 benzinli de ortalam 6-7 lt yakıt tüketiminden bahseden bir sürü yorum gördüm video izledim. Aracın sitesinde de yakıt tüketim dğerleri çok aşağıdaydı. Hatta cherry alacaktım yakıttan dolayı vazgeçtim. Gerçi burada bazı arkadaşlar 9-10 lt de demişti. Benim aracın bu 1 aylık sürede yakıt tüketimi 9,9lt. Hep sakin sürerim aracı. Sizin ortalama yakıt tüketiminiz nedir? 1.2 155 hp olan model aracım. Bu fark ettiriyor olabilir mi? Benim sürüşümden kaynaklı bir şey mi, aracın servislik bir durumu mu var acaba? Yoksa normal değerler mi bunlar. Kullananlar deneyimlerini paylaşırsa çok memnun olurum. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaGTeD -- 5 Nisan 2024; 13:44:6 >
  • RaGTeD R kullanıcısına yanıt

    155 Lik motoru bilmiyorum ama şöyle söyleyim, Aynı kişi tarafından, aynı yol şartlarında kullanılan benzer ağırlıktaki araçlar arasında (ister 1.0 turbo olsun ister 1.6 atmosferik olsun) çok bir yakıt tüketimi farkı olmaz.


    Ben de daha önce 1.6 atmosferik, 6 ileri tam otomatik Egea vardı, Ankara ş.içi 23 km/s ortalama hızla 9,3 lt tüketimi vardı, şimdi C4X sahibiyim, aynı güzergahlar, aynı sürüş tarzıyla 23 km/s ortalama hızda 8,3 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Hadi araç yeni, rodajı var felan diyelim en fazla düşeceği 0,5 lt daha. Yani biri 7,8 lt, diğeri 9,3 lt yakıyor, arada 1,5 lt fark var.


    Şimdi foruma geliyor vatandaş, ş.içi tüketimim 6 lt diyor, ama dümdüz bir şehirde, trafik yok, ışık az, ortalama hızı 40 km/s bunu yazmıyor. Kimisi var, ş.içi diye çevre yollarını kullanıyor 5 lt yakıt tüketimim var diyor.


    Benim de Egea ile 2,0 lt yakıt tüketimi elde ettiğim güzergah vardı, 7-8 km boyunca sürekli hafif eğimli bir yol, burada bu tüketim gayet normal. Onun için gerek burada, gerek başka yerlerde yorumları okurken, güzergah ve ortalama hız bilgilerine dikkat edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 5 Nisan 2024; 13:57:52 >




  • Ben de 1.2 130hp olan model de. Ortalama 6.4 toplam 4000km deyim. Kocaelideyim belki o fark edebilir. Ilk zamanlar 7.8 di. Zamanla dustu. Normal mod da kullaniyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tunay59 T kullanıcısına yanıt

    Ben bu özelliklerin yarı otonom teknolojiler olduğundan güvenli bulmuyorum. Açtırmayı da düşünmüyorum. Güvenli özellikler olsalar kısa süre sonra direksiyonu tutmanızı istemez sistem. Hatta yaptırsam yaptırsam oto stop-start'ı komple kapattırırım :) Şerit takip ve şerit ortalama radarın ya da bilmiyorum artık kameraların şeritleri görmesiyle çalışan bir sistem. Ona güvenerek direksiyonu bıraktınız ve dikkatinizi başka bir şeye yönelttiniz. Tam o esnada yol çizgileri silik ve tespit edilemeyen bir yere geldiniz ve viraj dönüyorsunuz. Al sana Azrail (a.s.) karşında :) Arabayı şoför kullanır arkadaşlar. Çok güvenmeyin bu sistemlere. Araçta fazla rahatlık miskinlik getirir. Refleksleriniz zayıflar. Amerika'da tam otonom taksiler var. Şoför yok. Adresi kiralarken cepten giriyorsun zaten. Adrese götürüyor. Ondan bile şikayetçiler. Trafiği felç ediyorlar. Arkadan kornaya basıp yanına gelip sövecen şoför yok :)





  • RaGTeD R kullanıcısına yanıt

    İlk 3000 km. kadar yakıt ortalama verileri tam oturmaz. Rodaj, otomobil parçalarının birbirleri ile uyum içerisinde çalışabilmeleri ve ilk çalışma esnasında birbirlerine zarar vermemeleri için yapılan bir alıştırma süreci olarak tanımlanabilir. Özellikle motor parçalarının korunabilmesi adına, bu işlem büyük önem taşır. Teknik açıdan alıştırma anlamına gelen bu kelime, Türkçede ve halk arasında daha çok motor açma olarak bilinir. Rodaj, aracın kendi kendine alışmasını ifade eder. Sıfır araçlarda Rodaj süreci:


    Sıfır araçlar en az 2000 kilometreye gelinceye kadar rodaj sürecinin devam etmesi gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenlerse şu şekilde sıralanabilir:

    • Rodaj süresince aracın ilk çalıştırmadan sonra hemen sürülmemesi gerekir. 30 saniye ila 1 dakika arasında bekledikten sonra aracı hareket ettirmek, parçaların birbirleri ile uyum sağlamalarına yardımcı olur.
    • Rodaj süresi boyunca, yani araç 2000-3000 km bandına gelinceye kadar, yüksek devirde kullanmak da doğru değil. Aracın yüksek devirlerde kullanılması, motorun daha fazla ısınmasına neden olur ve bu da dolaylı olarak diğer parçalara zarar verebilir. Şehir içinde ya da uzun yolculukta fark etmeksizin 3000 devirin üstüne çıkılmaması gerekir.
    • Rodaj yaparken aracın sabit hızlarda kullanılması da doğru değil. Özellikle ilk 1000 kilometrede, aracın sürekli farklı hız aralıklarında sürülmesi önem arz eder. Uzun yolculuklarda değişken hızlarda aracı kullanmak, devir değişikliklerine neden olur. Bu sayede parçaların farklı devir aralıklarında birbirleriyle daha uyumlu çalışmaları mümkün olur. Ancak gaz pedalının sonuna kadar basılması ve yüksek hızlara çıkılması da rodaj sürecinde olumsuz etki yaratır. 


    -Alıntı-





  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim Müşavir hocam araca uyumu çok iyi görünüyor, ben de bundan alacağım o halde..

  • Arkadaşlar ordan sonrası servisten randevu alıp aracı kontrol ettirmek gerekiyor mu? 2 ay oldu araçımı alalı 2000 km tamamladım sayılır . Kendim şu yağ kontrolü vs yaptım bu süreçte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.