Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (303. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.068
Cevap
100
Favori
460.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Siz aracı yakın zamanda mı aldınız? Eğer yakın zamanda aldıysanız ve ek donanımlar kısmında connected Drive ile ilgili şeyler olduğu için yüksek ihtimalle connected Driveı kullanabileceksiniz.
  • yildiran Y kullanıcısına yanıt

    Geçen hafta cuma aldım 29 Mart’ta ama henüz teslim edilmedi. İstediğim renk kombinasyonu yoktu ilk sorduğumda ama ısrar edince müşteri temsilcim “ben size araç bulacağım” diyerek 1 saat sonra araç bulup ayarladığını söylemişti. Belki TR’de değildi araç yolda sevkiyattaydı ondan uzadı süreç.Yani umarım connected drive’ı da kullanabilirim.


    Mevcut araç sahiplerinin ek donanımlarında resimdeki gibi görünüyor muydu acaba? Bu hizmete para ödemiş oluyoruz sonuçta kullanamamak hoş olmaz.

     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ




  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Ben aldığımda böyle bir donanım seçeneği yoktu.
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    HAyırlı olsun. Aracınızda Connected Drive var ve kullanacaksınız. Maalesef ki bizim bir kaç ay önce aldığımız araçlarda ise şu an için çalışmıyor. Donanımı var mı o da belli değil. BMW bu konu ile ilgili ne yapacak o da belli değil.

    Sizin için ise sorun yok. Araç geldiğinde kullanabileceksiniz. Hatta Borusan açıklamasında "Haziran'a kadar hizmetlerde aksama vs olabilir" diye not düşmüş. En kötü senaryoda 2 ay sonra tam kullanırsınız. Darısı bizim mevcut araçların başına.

  • mekatu M kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ben de şimdi dayanamadım aradım sordum kullanabilecekmişim. Umarım sizin araçlarınız için de en kısa sürede çözülür bu sıkıntı

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Ben 2022 model ikinci el almayı düşünüyorum açıkçası. Bu durumda connected drive hiç bir şekilde kullanma ihtimalim yok herhalde.

  • Arkadaşlar merhaba,

    Aracım 2020 Temmuz çıkışlı 44.000 kmde dizel X1.

    Araç servis bakımlı. En son Temmuz 2023'de 32.000 km.de bakımı yapılmıştı.

    Motor yağı uyarısı verdiği için servise getirdim. Bakımı yapılacak dendi. Fakat ekstra olarak krank kasnağı, gergi bilyası, V kayışı, egzos gazı kapakçığı ve egzos kelepçeleri de değişti.

    Krank kasnağında korozyon olmuş, o da V kayışını zorlamış dediler.

    Araç garaj arabası. Kilometresi de çok değil. Kısa yol ev-iş için kullanılan bir araç.

    Krank kasnağı ve V kayışı değişimi normal bir durum mudur?

    Teşekkürler.

  • medonk M kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Bizim önceki arabamız olan dizel x1'de de, yanlış hatırlamıyorsam 35 bin km.civarında bashsettiğiniz krank kasnağı, gergi bilyası ve kayış garantiden değişmişti. İlk çalıştırmada 15 sn.kadar olan cik cik sesiyle arıza kendini göstermişti. Normal bir durum değil tabi. Servisteki arkadaşım daha çok benzinli motorlarda görüldüğünü söylemişti.

  • blanco B kullanıcısına yanıt

    Mevcut araçlar için ne yapılacağı belli değil halen. Benim tahminim ek ücret karşılığında bu hizmeti açarlar. Fakat donanım olarak bir eksiklik ise mümkün değil tabi ki. Bekleyip göreceğiz.

  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevap için.

    Garanti kapsamında mıydı araç?

  • medonk M kullanıcısına yanıt

    Evet garanti kapsamindaydi.

  • Premium araçların faturalarında araçta hangi donanımlar olduğu en ince ayrıntısına kadar yazıyor. Eğer connected drive ile ilgili maddeler varsa araçlarınızda sistem büyük ihtimalle acıkacaktır. Fakat yoksa bu sistemleri sonradan takmak işine servisler girmeyebilir. Mercedes’te yetkili servis gibi bu sistemleri takip sonradan aktif edebilen kişiler var. BMW lerde nasıl bir durum olacak ben de merak ediyorum.
  • Bugün aracımı teslim aldım. Vw Golf 8’den geçiş yaptım olağanüstü bir hissiyat yaşadım mükemmel bir duyguydu. Aslında araçta head up display, 360 kamera ve otonom park etme gibi özellikler de olsun istiyordum ama bunlar malesef yok. Gerçi otonom parkı sormadım ama olsa zaten anlatırlardı teslim sırasında. 360 kamera için borusan ile görüşeceğim daha sonra sonradan takılabiliyorsa yaptırmak istiyorum

    Connected Drive hizmetlerini kullanabilmem için ayrıca evrak imzalattılar ve Temmuz ayında aktif olacağını söylediler. Bunun dışında ileride illa ki tecrübeli arkadaşlara sorularım olacaktır aracı tam anlamı ile tanıyabilmek adına.
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Tekrar guzel gunlerde kullanmanizi dilerim. Biraz kullandıktan sonra golf 8 ile farkları degerlendirirseniz sevinirim. Bir ihtimal ev yatırımı nedeniyle x1'den hatcback bir arabaya geçeceğiz. Son golf hem tasarım hem de model degeri olarak radarimda.

    Otonom park dediğiniz, sensörler vasitasiyla otomatik park ise standart vardir diye düşünüyorum. 360 derece kamera olmamasına uzuldum. Sehir icerisinde en cok isimize yarayan özellik o dogrusu. Biz 2022 sonuna doğru arabamızı aldigimizda tüm opsiyonlar standart ekli geliyordu. Fiyati biraz düşürmek için bazı özellikleri kirpmislar sizden anladigim kadariyla. Otonom sürüş var mi peki?

  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Otomatk park evet teslim sırasında sormayı unuttum onlar da bahsetmedi var mı yok mu emin değilim ama yoksa o da hayal kırıklığı yaşatır keza bu otonom park etme ve 360 kamera artık orta sınıf araçların bile bir çoğunda geliyor.

    Otonom sürüşte öndeki araç mesafesi koruma ve farklı şeritten gelen araçlara göre de direksiyona, hıza otomatik müdahale yapan güvenlik sistemleri olduğunu gösterdiler keza geri eve dönerken şeritten biraz kaymaya başladığım an direksiyon kendi hareket edip şeride soktu.


    Araçtaki standart donanımların listesini aşağı bırakayım 3 kere farklı araç kodları ile borusandan fiyat aldım tüm araçlar bire bir bu donanımlardaydı sanıyorum 2024’lerde özel sipariş olmadığı takdirde gelen araçlar biraz donanımsal olarak kırpılmış


    Golf 8 ile henüz detaylı kıyas yapamayacağım ama kendi başına Golf 8 çok güzel araba hatta bu kadar premium olmasına da şaşırmıştım ben keza Audi A3 ile aynı tezgahta üretiliyor ve iskeletenin de aynı olduğunu bilgisi kalmış aklımda yanlış hatırlamıyorsam. Ben 2021’de alırken reddit’de yabancı kullanıcı yorumlarını da çok okumuştum, youtube’daki ünlü ingiliz kanalı carwow’da da aynı şeyi söylüyorlar bu jenerasyonda Golf 8 ve Audi A3 neredeyse aynı kalitede diyorlar. Golf düşünürseniz minimum Style paket tavsiye ederim koltuk kalitesi style’da yükseliyor bu da araçta bariz premium hissiyat yaratıyor. Alcantara hissiyatlı nübuk kaplama koltukları var, cam tavanı var, kör nokta var, koltuk+direksiyon ısıtma var epey dolu bir araçtı benimki. eTSI ufak bir elektrik motoru da olduğu için yakıt tüketimi çok düşüktü şehir içi 5 - 5.5 litre arası

     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 9 Nisan 2024; 19:53:59 >




  • Merhabalar, geçen ay gönüllü geri çağırma kapsamında olan U11 aracımda yazılım güncellemeleri olmuştu. Dün seyir halindeyken tahrik arızası uyarısı aldım. Bugün servise gittiğimde aracın fanının çalışmadığı söylendi. Bu sebeple aracın hararet yapabileceği bilgisi verildi. Mecburen arabayı servise bıraktım ve ikame araçta alamadım. Bu yazılım sonrası bu tip bir arıza ile karşılaşan oldu mu? Fandaki sorun, fren servosu, acil çağrı yardım hatası gibi nedenlerle 14.000 km deki 1 yılı dolmamış aracımla 5 kere servise gittim.

  • mertercan83 M kullanıcısına yanıt
    Motortalk.de sitesinde aracın ilgili kısmını incelediniz mi? Tavsiye ederim. Almancadan Türkçeye çeviriler bazen zor anlaşılır oluyor fakat İngilizce olarak bakarsanız şayet gayet güzel faydalanabilirsiniz.
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Selam. Ben temmuz 2023 de aldım sdrive20i msport paketli. Üzerinde otomatik park da var, 360 kamera da var, adaptif Cruise control da var ayrıca yarı otonom sürüş de var. Hatta ekim de güncelleme yaptırdıktan sonra, otobanda otonom sürüşte sinyal verdiğimde kendisi solluyor. Nasıl oluyor da daha 2024 de teslim olanlarda bazı özellikleri çıkarmışlar anlamış değilim. Navigasyona nasıl iptal edebilirler ki ? Onu geçtim torpido gözünde ışık olmaması ne demek yahu. 3.5 milyon TL veriyoruz bu arabaya ama torpidodaki ışıktan mı kısıyorlar ? İlginç...

    Bu arada 17bin km yaptım ve arabadan genel olarak memnunum. Ancak bazı eksikleri var kol dayamanın altında kutu olmaması gibi. Arka koltukta otururken sürekli başını yandaki kolona vuruyorsun. Ortalama şehir içi tüketim 9 lt gibi ama ben genelde sport mode da kullanıyorum.
    Yavaş kullandığımda otobanda 120 km/s 6.5 lt gibi. 180 - 200 km/s gittiğinizde ise 12 litrelerde. Defalarca test edilmiştir.

    Benim merak ettiğim connected drive bizim arabalarda etkinleşecek mi acaba ? Hala bilgisi olan yok mu bu konu hakkında ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waskomnl -- 29 Nisan 2024; 0:14:42 >




  • waskomnl kullanıcısına yanıt

    Otonom park varmış benim araçta ama 360 yok, head up yok, torpido ışığı olayını şimdi sizden duydum o da yok demekki dediğinize göre. Aracımın özellik listesinde “sürüş asistanı” yazıyor yarı otonom dediğiniz özellik bu sanırım. Fazla kurcalama şansım olmadı günlük kullanmadığım için. Bir bakacağım sürüş asistanı olayına. Şimdiye kadar tecrübe edebildiğim şeyler şeritten çıkarsam direksiyon kendisi müdahale edip geri şeride yönlendiriyor bir de öndeki araçla takip mesafesini korumassam kendi kendine frenleyip mesafeyi koruyor. Bu otomatik şerit değiştirme ve yarı otonom sürüşe sonraki kullanışımda bakacağım var mı yok mu

  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Nasıl ya. Head up da mi yok ? Niye bukadar boşaltmışlar ki arabaları. Gerçekten enteresan. Ben arabayı alırken bu bütün özellikler var diye seçtim bu arabayı. Yoksa mercedes GLB daha erken alabiliyordum ama baya boş bir arabaydı.
  • 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.