Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (300. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.057
Cevap
98
Favori
460.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onzy O kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Makyajli f48 kasayi, 2 sene ve yaklasik 40 bin km kullanıp, yeni x1 ile devam eden bir aile olarak bende biraz bilgi vereyim. Bizimkisi dizel ve executive paket(sonra ismi ultimate olarak degistirildi) idi ve biraz sert altyapi ayarli olmasi haricinde sikayet edebilecegimiz bir husus olmadi. Eger butceniz elveriyorsa yukarida yazdigim paketler araca donanim olarak( buyuk ekranda navigasyon, akilli telefon baglantisi, alarm , head up display) buyuk deger katiyor. Ic hacim tiguan'dan bir tik kucuk ama 4 kisilik bir aile icin fazlasıyla yeterli. Malzeme kalitesi gayet yuksek. Hatta su an kullandigim yeni nesil x1'den bazi noktalarda daha yuksek olduğunu uzulerek soylemeliyim. Sert suspansiyon ve runflat lastikler nedeniyle yol konforu tiguan'dan dusuk. Ama bu tahmin edebileceginiz gibi yuksek yol tutus olarak geri donuyor. Ozellikler virajli yollarda surmesi buyuk keyif verirdi. Biz Istanbul'da ikamet ediyoruz ve gunluk rotamiz ozellikle sabahlari trafikte geciyor. Ortalama tuketimimiz 7 lt. civarinda cikardi. Sehir disini ise takip etmedigimden hatirlamiyorum. Etkili calisan start stop vardi. Ama zannedersem 3 silindirden dolayi ilk calistirmada biraz sarsinti yapardi. Bizdeki 7 ileri, yagli kavrama denen cift kavramali sanzimana sahipti. Motorla uyumlu konforlu bir sanzimandi. Ozellikle merak ettiginiz bir husus olursa cevap vermeye calisirim. Selametler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • onzy O kullanıcısına yanıt

    Bu arada sene basinda plug in hybrid tonale'e bakmistik hanimla. Birakin test surusunu icerisine bile oturmak içimizden gelmedi. Karanlik atmosfer, dusuk kalite hissi veren malzemeler aninda sogutmustu bizi. Yine ayni bayide ise ayni motor teknolojisine sahip jeep compass vardi. O hosumuza gitmisti. Aklinizda olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    merhaba. işlerimin yoğunluğundan yazdıklarınıza ancak dönüş yapabildim. öncelikle detaylı bilgilendirmeniz için teşekkürler. 2022 x1 16d incelediğim araçlardan ultimate x line donanımı beğenmiştim.  YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ sizin de bahsettiğiniz gibi ben donanım olarak dolu araç seviyorum. M donanım x1 için beni cezbetmiyor. SUV araç için M donanım 1 cm civarında yere daha yakın olması benim açımdan gereksiz. sonuçta SUV aracın amaçlarından biri yerden yüksek olması  YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ bence de f48 kasanın iç kalitesi yeni x1'den daha güzel ve kaliteli ancak yeni x1 dış kasa olarak gerçekten çok daha güzel ve daha büyük. Dışarıdan gayet şık ve güzel duruyor. sizde aracınızı kazasız güzel günlerde kullanın. yeni x1 mild hibrit teknolojinin sizce yakıt tüketimine olumlu etkisi var mı? sizin şehir içi ve şehir dışı özellikle otoban hızlarında tüketiminiz nedir?





  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    mesajlar karışmasın diye ayrı yazmak istedim  YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ  tiguandan geçebileceğim araçlara baktığım zaman Premium markalar ile yeni çıkan tonale var. esasen ne kadar üretimi ve kullanımı artmış olsada henüz elektrikli araçlar için erken olduğunu düşünüyorum. benzinli SUV araçlar gerçekten çok yakıyor. dizel seçenek olarak sıfır istersem sadece Tonale var ki donanım olarak cezbediyor. ayrıca bahsettiğim sizin de söylediğiniz f48 x1 16d var! her iki aracıda hafta sonu detaylıca incelemek için showroomlara gitmeyi düşünüyorum. yaptığım araştırmalara göre Forumdaki Tonale konusunda kullanıcılar araçtaki arızalardan sıkıntılar duymuş. yeni araç olması hatalar getirir ama aklımızda acaba dedirtiyor. araç işi çok zor! eğer bahsettiğim araçlara olumlu yönde karar veremezsem 2024 ilk çeyrekte gelecek yeni tiguanıda bekleyebilirim. ayrıca bahsettiğiniz jeep compass baktım ama pek beğenmedim. özellikle bagajı çok küçük! 4 kişilik aile olunca bagajın en az 500 lt hacim olmasını istiyorum.





  • onzy O kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Iyi dilekleriniz için tesekkur ederim. Bizim araba 1 sene ve 26 bin km'yi gecti. Basta esim olmak uzere keyifle kullanıyoruz. Teknoloji ve donanim anlaminda ayrica tasarim olarak guzel bir noktaya evrilmis. Bizimkisi gecen sene gelen, mild hybrid olmayan benzinli motordan. Dizelden sonra suphelerim vardi ama tork ve tuketim olarak fazlasiyla tatmin etti. Onceki mesajimda da bahsettigim gibi ozellikle sabah karsilasilan trafikli kisa mesafe sartlarinda 7,8-8 lt. arasi tuketim olusuyor. Sehir disinda ise 130-150 km arasi nispeten yuksek hizlarda 6,5 lt.civarinda yakiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralık 2023 model (ruhsat tesciline baktım Nisan 2023 çıkışlıymış trafiğe) bir X1'i çoğunluğu otoyol olmak üzere 3 gün boyunca yaklaşık 1500 kilometre kullandım. Ekrandaki şerit terk uyarı sembolünün yenilenmiş olmasından aracın son 2023-07 güncel sürüm yazılımlı olduğunu tahmin ediyorum. Aracın özellikle Profesyonel sürüş asistanı çok başarılı çalışıyor. İlk versiyonlarında da böyle miydi bilmiyorum ama yazılım, sürücü ile çok uyumlu programlanmış ve sizi rahatsız etmiyor, siz müdahale ettiğinizde direnç göstermeden direksiyonu size bırakıp, müdahaleyi bıraktığınızı da başarılı bir şekilde anlayıp tekrar devralıyor. İnce ayarları çok iyi yapılmış. Basit bir şerit takibe ilave edilmiş aktif cruise kontrol olmadığı ve bunun çok ötesinde bir yarı otonom sürüş olduğu kendini belli ediyor. Level 3 otonom sürüşün bu sınıf araçlara bile gelmesine çok az bir mesafe kaldığını hissettim, aracı yarı otonom sürüşte bu kadar zaman kullanınca.

    Bu süre boyunca bir kez şehir içi kırmızı yanan ışıklarda göstergede kısa süreliğine trafik lambası işareti belirdi. Trafik ışığı algılama sistemi Türkiye'de çalışmıyor diye biliyordum. Şehir içi kullanımlarımda da başka bir yerde hiç denk gelmemişti bu uyarı. Sizlerde de çalışıyor mu trafik işareti algılama? Yoksa çok belirli şartlar içerisinde çalışma gibi bir mantığı mı var acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatu -- 16 Kasım 2023; 18:14:20 >




  • mekatu M kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Yeni X1'deki otonom sürüş yardımcısı bahsettiğiniz gibi etkili çalışan donanımlardan biri. Sizinle yazıştıktan sonra bende güncel yazılımı yükletmiştim. Otonom ile ilgili bir kullanım farkı görmedim ama hem arada çıkan hataların tamamen kaybolması hem de navigasyona gelen güncellemeler için yaptırılmasını tavsiye ederim.

    Bahsettiğiniz kırmızı lamba uyarısı ülkemizde çalışıyor. Avrupa'da otm.frende yapıyormuş ama ithalatçı ülkemizde aktif hale getirmemiş. Bunun yanında kavşak ve dur tabelalarıda pek kaçırmadan algılanıyor. Diğer işaretler kodlama ile açılabilir mi acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 16 Kasım 2023; 19:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevabınız için. Haklısınız, yol ver ve dur tabela algılaması X1'de de 2AT'de de gayet başarılı çalışıyor. Tabi bizde dur veya yol ver tabelalarında her seferinde tam durmaya kalksak arkadan gelen araba üzerimizden geçer ama olsun:)

    Bu arada örneğin 1 serisinde olan trafik hız sınırı tabela algılamasının 2AT veya X1'de olmaması gerçekten ilginç. "BMW bu özelliği kapatıyor Türkiye'deki araçlarında" diyeceğim ama 1'de kapatmamış. Tabelaları okuyabildiği halde hız sınırını ekranda göstermemesinin arkasında mutlaka bir sebep vardır diye düşünüyorum.

    Öte yandan yeni X1 ve 2AT'de gördüğüm kadarıyla kodlama için dışarıdan müdahale mümkün değil şu anda. Mümkün olsa da, daha sık yazılım güncelleme çıktığından, güncel yazılım tüm kodlamayı silecektir.

    Türkiye'de uzaktan yazılım güncelleme seçeneği kapalı olduğu için ara ara google'dan kontrol edip yeni yazılım gelince servise uğramak lazım. Bana kalırsa arka planda önemli yileştirmeler yapılıyor bu güncellemelerde.





  • mekatu M kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Az once Istanbul'da tanınan bir Bmw elektronikcisiyle görüştüm. Eski yol tabelalarını AB.standartlarında olmaması nedeniyle okumama sıkıntısı yaşanabildiğini, yeni otoyollarda ise aktif calıştığını belirtti. Sizin arabanız ne durumda bilmiyorum ama bizimkisi özel otoyollarda da birşey okumuyor(aslında okuyor ama bize yansıtmıyor bence). Bunu ifade ettiğimde şasi numarasından kontrol edebileceklerini belirttiler. Ben şasi numarasindan daha önceden kontrol ettiğimde deaktif gözüktüğünü hatırlıyorum. Bir de onlar kontrol etsinler. Haber çıkarsa yazarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 17 Kasım 2023; 10:52:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kamerası kullanan veya kullanmayı düşünenler için aşağıda paylaştığım 12v'dan 5v'a düşürücü kullanışlı bir ekipman.Abd'de satılan marka ve modeller için tasarlamışlar. Enerjisini otm.kararan aynadan alıyor ve kablo çekme karmaşasını ortadan kaldırıyor. Bende önceki 2 Bmw arabamda da kullandığım, sigorta kutusundan enerji aldığım kablo grubu vardı. Son aylarda start stop devreye girdiğinde sık sık kapanma ve zaman zaman tekrar açılmama sıkıntısı ortaya çıkınca bu ürünü farkettim. Yabancı bir forumda Porche için olan modelin Bmw'lere uyduğunu okudum. Akabinde bizim ayna elektrik soketini inceledim ve aynı olduğunu görünce siparis ettim. 1 Aydır problemsiz kullanıyorum. Tek sıkıntısı arabayı kapattıktan sonra elektriğini kesmediğinden kamerayı manuel kapatmak gerekiyor. 24 saat kayıt yapmak isteyenler için güzel özellik aslında. Motor çalıştığında ise kamera normal açılıyor. Amazon Abd'den 10 günde teslim edildi. Aklınızda olsun.


     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ
    Bizim arabanın orjinal soketi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 17 Kasım 2023; 11:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Ben, son 2 hafta içerisinde Bursa-İzmir otoyolunu hepsi 2023 model olmak üzere eşimin 2AT'si, kiralık X1 ve ikame yeni 1 serisi ile kullandım. Maalesef sadece 1 serisinde hız sınırlarını gösteriyordu. Üstelik baz donanımlı 1 serisi idi. Sürüş asistanı falan yoktu araçta. Sadece şerit terk uyarısı, kör nokta ve standart kamera tabanlı acil durum freni gibi donanımlar. Bence de aslında X1 ve 2AT bu tabeleları okuyor ama bize göstermiyor. Dur tabelalarını, yol ver tabelalarını okuyabilen sistemin hız sınırı tabelası okuyamaması pek mümkün değil.

    Öte yandan U06 ve U11 kodlu X1 ve 2AT'ye elektronik olarak dışarıdan kodlama müdahalesi de mümkün değil bildiğim kadarıyla şu anda. O nedenle pek umut yok gibi ama siz yine de haber alırsanız yazın lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatu -- 17 Kasım 2023; 12:42:12 >
  • 225 50 18r RFT 4 mevsim lastik bulabilen var mı? 3-4 lastikçiyle görüştüm böyle bir model üretilmiyor, yazlık veya kışlık almalısınız dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Hız levhaları okuma ile ilgili yazılanlara bir baktım da işin aslını yaklaşık bir ay boyunca araştırdığım için şöyle bir dilim döndüğünce anlatayım.

    Hız levhalarını okuma işlemi KAFAS adı verilen, ön camın üstünde bulunan kamera sistemi sayesinde yapılıyor. Gösterge paneline bu kamerada okunan ve/veya haritada bilinen hız sınırları yansıtılıyor. Aslına bakarsanız çok da yeni olmayan f20-f30 kasalarda dahi bu sistemi çalıştırabilecek donanım olabiliyor (harita/navigasyon olan araçlarda). Hatta bu sistemi aktive eden emulatörler de satılıyor internette biraz araştırıp bulabilirsiniz.

    Özelliğin tam adı SLI (Speed Limit Info) olarak geçiyor.

    Benim 1 serisi 2022 model aracımda maalesef bu özellik deaktive edilmiş (kapatılmış). Şasi numaranızı vindecoder işlevi gören sitelerde sorgulayabilirsiniz. Benim aracımda S8TD opsiyon koduyla bu özellik kasten eklenmemiş araca. Halbuki KAFAS4 mid ve prof navigasyon var, yani donanım olarak hiçbir sıkıntı yok. Bu kafas denen ecu modülünde yeteneğine göre özellikler için lisanslama yapıyor bmw. Benim aracımda bu özellik için lisans yüklenmemiş. Kısaca donanım (kabiliyet) var ancak lisans kodu alınmamış bmw’den. İşin kötüsü BMW bu lisansları sonradan satmıyor. Bazı el altından yapanlar uzaktan erişimle bilgisayara bağlanıp lisans yüklüyorlar ama tabi lisans sonuçta orijinal değilse servis bilgisayarına bağlandığında çakma lisans direkt olarak banlanıyor bmw tarafından.
    Eşimin 1 serisi aracında ise bu özellik açık geldi. İşin komik kısmı burada başlıyor. Borusan Satış temsilcim bana aracı satarken “bu özellik Türkiye’de yasal sorumluluk almamak için kapatılıyor” demişti. Şimdi bu özellik niye açık geldi diyorum “bilmiyorum” diyor. Ben bu özelliği açacak lisansı satın almak istiyorum dedim parça sorumlusunun böyle bir şeyden haberi yok (zaten bmw sonradan satmıyor yasal olarak), servis kısmında bilgisayara bağlayan arkadaşa sordum, önce “bu özellik peyderpey gelecek yazılım güncellemeleriyle açılacak” dedi, lisans yok yüklü değil nasıl açılsın diyince “getirin bi bilgisayara bağlayalım” dedi.
    Bu özelliğin kapatıldığından ya da açıldığından Borusan’ın haberi bile yok bence.
    Tabi lisansı olmadığı için fiyatını bmw araçtan düşürüyor mu bilen yok. Sonuçta araçta bu donanım mevcut ancak lisans kodu olmadığından çalışmıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Ben benim VIN sorgusunu yaptığımda S8TD-Decoding Speed Limit Info seçeneğini görüyorum. Tabela okuma özelliği deaktive edilmiş. Fakat anladığım kadarıyla bunu çeşitli nedenlere farklı modellerde deaktive ediyorlar.

    Örneğin Driving Assistant Pro paketli araçlarda hız sınırına göre araç kendisi hız ayarlaması yapabildiğinden, Türkiye gibi bazı ülkelerde bunu yapmak pek akıllıca olmayacağından hız sınırı levhalarını okutmayı kapatıyorlar.

    Yoksa DUR ve Yol Ver tabelalarını okutup ekrana yansıttığın bir araçta, ekstra bir çaba ile hız sınırını ekrana yansıtmamak için devre dışı bırakmak pek mantıklı gelmiyor. Mutlaka sistemsel daha geçerli bir nedeni vardır.

    Açıkçası sizin durumunuzda olsam 1 serisinde kodlama yolu ile S8TD seçeneğini kaldırmayı düşünürdüm ben olsam. Muhtemelen herhangi bir lisans ihtiyacı olmadan çalışır hale gelecektir. U06 ve U11 kodlu X1 ve 2AT'de kodlama ile müdahale ise mümkün değil. Olsa da yarı otonom sürüşte bu riskli olabilirdi veya otonom sürüşün diğer gereksinimleri nedeniyle sistem buna izin vermezdi muhtemelen o ayrı tabi.

    Ama sadece levhayı okuyup ekranda gösterme seçeneği (şu anki 1 serilerinde olduğu gibi) çok zaruri bir ihtiyaç değilse de bazen şehir içi radar kurulan yerlerde "hız sınırı 50 miydi, 82 mi neydi acaba" şüphesini ortadan kaldırmaya yarıyor.





  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Eşimin aracında active cc var hocam (driving assist prof yok) ama o da olmayan 1 serisine açık gelmiş özellik bir arkadaşla konuşmuştum. Yani benim aracıma neden eklenmediğini, hatta benim istediğim halde neden çıkarıldığını bana açıklayabilecek kimse yok maalesef.
    Ben de sizin gibi düşündüm önce, VO’dan o opsiyonu kaldırsam yeter diye ama yabancı forumları okudukça lisans işin içine girince olay değişiyor.
    Ben bu kodlama işleriyle geçmişten de ilgiliyim hocam, kablo program vs var. Yine de deneyeceğim bir gün fırsat bulunca o opsiyonu kaldırmayı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Maalesef bu gibi konularda Borusan ve satış temsilcileri çok bilgisiz. Açıklama getiremedikleri gibi, genellikle alakasız şeyler uydurarak cevap veriyorlar. Kodlama konusuna ilginiz var ise bence denemeye değer. Özellikle deaktive edilen bir özellik olduğu için, silmek aktivasyon için yeterli olacaktır, lisans istemeyecektir zannediyorum. Tabi sadece bir zan olabilir bu:)

    Öte yandan forumlarda lisans gerektiği yönünde bilgiler de varsa, başarı şansı azalıyor demektir.

    Ama yine de VO kodlama basit bir işlem olduğundan denemeye değer diye düşünürdüm herhalde.

    Ben önceki aracımda, araç henüz yeni ve garantide ve kodlama işlerinden de bihaberken, sadece forumlardan araştırarak cruise kontrolü montajı ve kodlaması yapmıştım. Tek sebebi de Borusan'ın cruise control donanımlı araç siparişi almaması ve aracı teslim aldıktan sonra yetkili servisin ilave edilsin isteğime "böyle bir şey mümkün değil, siz bilmezsiniz bu işleri" demeleri idi. Tabi bir de "Merak kediyi öldürür" :)





  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Ben de bir önceki aracıma ön park sensörü tesisatı çekip vo kodunu değiştirerek aktive etmiştim. Borusan zaten yapmıyor da parçacılara gittiğimde hep vin numaramı sordular, sizin aracınız için böyle bir parça yok demişlerdi. Halbuki f30 ile aynı modulü kullanıyor. Hatta kablo demetinin bir kısmını çıkma bulamayınca soketçiye kendim tarif edip çaktırmıştım.

    Lisans koduna FSC deniyor. BMW’de tanıdığı olup el altından kod aldığını söyleyen satıcılar var internette ama hem kurdan dolayı fiyat çok yüksek hem de güvenemiyorum.

    Bakalım hocam inşallah deneyeceğim bir gün. Sonra belki ilerleyen zamanlarda paddle shift olur bir sonraki hedefim 😇

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Siz el yükseltmişsiniz ön park sensörü ile:) Ben ona cesaret edememiştim daha karmaşık bir işçilik gerektirdiğinden. Paddle shift ise, her ne kadar sürekli kullanılan bir şey olmasa da, yeni 2AT'de eksikliğini hissettiğim bir donanım.


    Yeni X1 ve 2AT'de kodlama ile hiçbir müdahale yapılamaması kötü oldu. Öte yandan Connected Drive çalışmadığından Remote Software Update'te kapalı Türkiye'de. Daha da kötüsü Borusan araçlar için önemli güncelleme geldiğinde bile ""gelin yapalım" demiyor. Ancak işiniz düşerse, yoğun değilseler veya bir arıza olduğunda güncelleme yapıyorlar.


    Maalesef yeni araçlarda aracı update/upgrade etme keyfimizi elimizden aldılar Türkiye gibi az sayıda ülkede.

  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Mantık basit “çalışıyorsa kurcalama” diyor borusan, en basitinden yazılım güncellemesi konusunda bile ayak diretiyorlar. Tabi bir de işin BTK yüzünden engellenen Connected Drive işlevleri var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Değerli bilgiler için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.