Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (302. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.055
Cevap
98
Favori
460.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yildiran Y kullanıcısına yanıt
    Ödeme yapmadan önce özellikle sordum ve satış temsilcisi aracın full olduğunu, teklif formunda sürüş asistanı plus yazdığını söyledi, formu hiç görmedim ben. Temsilciye güvendim ama ödemeden sonra kesilen faturada sadece sürüş asistanı yazdığını görünce sordum, satış temsilcisi faturada bazen yanlış yazılabildiğini, araç gelince anlaşılacağı söyledi. Bugün gelince plus olmadığı anlaşıldı. Söylenilene göre plus olmadığı için daha uygun fiyata gelmiş. Adaptif cruise control olmasını istiyordum açıkçası. Yazılımla serviste eklenebileceği söylendi ama bakalım olacak mı?
  • bianca B kullanıcısına yanıt
    Aslında şasi numarasından fabrika çıkışında ne olduğu bellidir diye düşünüyorum. Yani anlamak için aracın gelmesini beklemeye gerek var mı orası biraz garip olmuş. Sürüş asistanı en baz haliyle bile günlük kullanım için yeterli aslında. O yüzden sıkıntı yapmayın. Güle güle kullanmak nasip olsun.
  • yildiran Y kullanıcısına yanıt
    Amin, hepimize inşallah. Dediğiniz gibi yeterli aslında. Başta var deyip çıkmayınca biraz moral bozdu sadece.
  • Ocak ayının ilk haftasında aldığımız X1 X-line'da karşılaştığımız bazı sorunları/eksikleri belirtmek istiyorum. Yeni araç alan ya da almayı düşünenler için faydalı olabilir:


    1-) Araçta satın almadan önce navigasyon var denmesine rağmen navigasyon yok. Yapılan açıklama Kasım sonrası üretimlerde navigasyon olmuyormuş. Tuhaf olan BMW'nin bunu bizim şikayetimizle öğrenmesi. Servisin verdiği cevap hiçbir şekilde navigasyon yüklenemeyeceği, apple car play ve android oto ile telefondaki navigasyonu kullanabileceğimiz yönünde. Kendi navigasyonu şu aşamada güncellenmediği ve trafik bilgisini göstermediği için zaten kullanmayı tercih etmeyecektim (İstanbul'da yaşıyorum) ama BMW ConnectedDrive gelince kullanabilirdim. Borusandan verilen bilgiye göre bu yıl 2. çeyrekte gelmesi bekleniyormuş.


    2-) Sürücü profili oluşturulamıyor. Sürücü profili ekle dendiğinde "Sürücü profili eklemek mümkün değil" diyor. Profil oluşturup o profile isim vermek ve profile anahtar atamak mümkün değil. Söylenen BMW ConnectedDrive gelince çözülecekmiş. İlginç olan Ekim ve öncesi üretimlerde mümükün olan özellik Kasım ve sonrası için neden değil? ve akltif olması için ne zaman geleceği belli olmayan BMW ConnectedDrive ı beklemek zorunda olmak. 2018 model bmw de gayet güzel çalışıyordu. Verilen cevap sizin yazılım yeni olduğu için çalışmıyor.


    3-) Sesli komut özelliği yok ya da çalışmıyor. Navigasyon olmadığı için aracın sesinin çıkmasına gerek yok dediler herhalde.


    4-) Yukarıdaki maddelere bağlı olarak menüde Sürücü Profili, Kişisel Asistanınız, Navigasyon uygulamaları yok.


    5-) Sürüş modları Personal, Sport, Efficient olmak üzere 3 tane. Expressive mod kaldırılmış


    6-) Aracın özellikerini gösteren formda ve faturada "6U302 BMW Live Cockpit Professional" yazmasına rağmen bu paketin özellikerini kullanamıyoruz.


    Bmw internet sitesinde BMW Live Cockpit Professional açıklaması şu şekilde:

    "BMW Live Cockpit Professional nedir?

    BMW’nin yeni nesil kokpit sistemi olan BMW Live Cockpit Professional'da modern bir otomobilden beklenen tüm özellikler mevcut.


    BMW’nin en güncel işletim sistemi olan iDrive8 sayesinde otomobilinizi kişiselleştirebilir ve geliştirilmiş iController’ınız ile otomobilinizi sezgisel olarak yönetebilirsiniz. Kişisel arayüz özelliği sayesinde otomobilinizle bütünleşebilir ve onu siz nasıl isterseniz öyle kullanabilirsiniz.


    Farklı sürücü profilleri oluşturabilir, yakıt tüketiminizi görüntüleyebilir, koltuk ayarları, iç aydınlatmalar, klima ısısı gibi kişisel ayarlarınızı hafızaya alabilirsiniz.

    ID7 ile sunulan BMW sesli komut sistemi, siz ve otomobiliniz arasında sesli iletişim kurulmasını sağlar. Multimedia sisteminde sunulan geniş kapasiteli saklama alanı BMW’nizde kendi medyanızı saklamanıza imkan tanır."


    Biz yeni aldığımız aracı kişiselleştiremiyoruz, farklı sürücü profilleri oluşturamıyoruz, sesli komut veremiyoruz.



    Konu ile ilgili olarak BMW Türkiye'ye şikayet yazdım, ilgili mercilere ileteceklerini söylediler. Aracını yeni almış ve aynı durumda olanlar varsa onlar da şikayet yazarlarsa belki daha çabuk aksiyon alabilirler. BMW ConenctedDrive ile çözülmesi beklenen yazılımsal sorun neden yeni bir yazılımla çözülemesin?





  • bianca B kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunlar maalesef bende de mevcut. Dediğiniz gibi kasım ayı öncesi araçlarda connected drive olmadan çalışan şeyler neden bizim araçlarda illa connected drive istesin? Açıkçası bmw tarafından açıklama yapılması ve çözüme kavuşturulması gereken şeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiran -- 1 Şubat 2024; 11:13:49 >
  • Merhabalar.. 2014 model bmw x1 16i sDrive bir araç almayı düşünüyorum. Benzer yaş ve kilometrelerde nissan qashqai gibi araçlara bakarken bu araca daha çok meylettim. Beni tek düşündüren husus bmw nin nissana göre bakımlarının ne kadar daha pahalıya mal olacağını kestirememek. Karşılaştırmalı örnek verebilecek birisi bana oldukça yardımcı olmuş olur. Örneğin nissan x tl iken bmw 2x tl tutar gibi.Yedek parça fiyatlarını merak ediyorum aslında. (Bakımları yetkili servislerde değil dışarda özel servislerde yaptırdığım senaryoda)

  • Merhaba, 2023 Mayıs çıkışlı X1(U11) sahibiyim. Aktif panjurun kapanmaması nedeniyle servise uğradığımda gönüllü geri çağırma kapsamında yazılım güncellemesi olduğunu ve fren servosunun U11 ler için değişmesi gerektiğini söylediler. Buradan bilgi vermek istedim.

  • mertercan83 M kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler bilgi icin. Geri çağırma sayfasına baktığımda "kontrol ünitesi programlama" diye bir ibare var.Guncelleme bu oluyor zannedersem. Fren servosunu neye istinaden değiştirdiler? Sizin bir sikayetiniz mi vardi?

  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Arada geri çağırma sayfasına bakmakta yarar var. Gecen ay baktığımda bilgi yoktu. Bugunlerde çokça tartışılan connected drive hizmeti başladığında bu güncellemeler ve çağrılar uzaktan yonetilebilecek galiba.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sierre34

    Tesekkurler bilgi icin. Geri çağırma sayfasına baktığımda "kontrol ünitesi programlama" diye bir ibare var.Guncelleme bu oluyor zannedersem. Fren servosunu neye istinaden değiştirdiler? Sizin bir sikayetiniz mi vardi?

    Bu güncelleme için gittiğimde söylediler. U11'lerde böyle bir değişim yapılıyormuş. Parça Almanya'dan isteniyormuş. Parça geldikten sonra tekrar servise gelmemi istediler, aracın 2 gün serviste kalabileceğinden bahsettiler. Arabayı ilk aldığımda fren konusunda şikayetlerim vardı ama başka bir markadan geçmem neticesinde çok üstünde durmamıştım. Herhangi bir şikayet sunmadan bu işlemin yapılması gerektiğini söylediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertercan83 -- 27 Mart 2024; 16:27:24 >
  • mertercan83 M kullanıcısına yanıt

    Onumuzdeki p.tesi silecek değişimi için gidecektim . Ben de konusunu açayım bakayim ne diyecekler. Tesekkurler bilgi icin.

  • mertercan83 M kullanıcısına yanıt

    Bugun servisteki arkadaşım şasi numarasından baktığında, sizinki gibi parça değişim gerektiğini görmüş. Sipariş edecekler. Fren sistemi gibi önemli bir donanımın modifikasyonunu siz olmasaydınız öğrenemeyecektik. Tekrar teşekkürler.

  • Kaskoya ne kadar ödüyorsunuz yeni x1 için? Aracımın plakası çıktı bugün borusandan aradılar yarın sabah kendi anlaşmalı oldukları yerden kasko teklifi yapacaklarını söylediler. Merak ettim sizler ne kadara nerden yaptırdınız?
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Guzel gunlerde kullanmanizi dilerim. Takasa vereceginiz araba ile ilgili sikinti cikmisti diye hatiliyorum. Lehinize cozulmustur umarim. Sigorta isinde farkli kriterler var malum. Kisinin yasi , bulundugu sehir ve varsa hasarsizlik durumu teklifleri cok etkiliyor. Borusan degistirmediyse Mapfre sigorta ile calisiyordu. En buyuk handikapi imm'yi cok dusuk tutup ek police ile teminati yukseltmesiydi. Iki farkli firmadan police bana uygun gelmemisti. En guzel tarafi ise Bmw marka ikame araba vermeseydi. Farkli firmalardan teklif almanizi tavsiye ederim.

  • Bu arada ben de bugün servise uğradım. Fren sistemiyle ilgili parça siparişi verildi. Güncelleme ve ek bir kontrol için de tekrar cağırdıklarında halledilir diye fazla kalmak istemedim. Vakti olan bir uğrasın.
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim benim aracıma yaptıkları eksper kontrolünde tespit ettikleri 2 sorundan 1 tanesi hatalı çıktı. Arka amortisörler patlak dediler ertesi gün servise gittim patlak çıkmadı. Diğer hata motorda yağ kaçağıydı o da contadan kaynaklıymış borusan satış danışmanı ile tekrar görüştüm o contanın masrafını benim aracın takas fiyatından düşüp işlemi tamamladık.


    Borusan beni sabah arayacak kasko teklifi için, dün akşam saatlerinde telefonuma mapfre'den sms geldi demekki teklif oradan gelecek yarın. Öyleyse ben hemen kabul etmeyip farklı yerlerden de teklif alayım fakat bu kasko farklı yerlerden minimum kaç çıkar merak ediyorum. Geçmişte hiç kasko yaptırmamıştım, risk tabiki ama çok düzgün ve kurallı kullandığım için gerek görmüyordum. 30 bin liraların falan üstünde rakam çıkarsa yaptırmaya niyetim yok açıkçası. Yaş 35, şehir İstanbul ve hiç kaza geçmişim yok. Siz ne kadar ödüyorsunuz acaba kaskoya kafamda üç aşağı beş yukarı bir fikir olsun





  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Kasko yaptırın bence. 3 küsur milyonluk değerli bir arabaya bineceksiniz. İstanbul gibi orman kanunlarının geçerli olduğu bir şehirde hem kendiniz hem de karşı tarafsız için risk almaya gerek yok. İlk kaskonuz olacağı için 30 bin üstüne çıkar zannedersem. Ben geçen Ekim ayında yenilettiğimde 19,3 bin verdim. Hasarsızlığım en yüksek düzeyde. Anadolu Sigorta'dan sınırsız imm'li, d sınıfı ve 60 gün süreli ikame araçlı dolu bir poliçe. Siz ihtiyaçlarınıza göre oynatırsınız. Sadece imm'yi çok düşük tutmayın.

  • Bugün kasko teklifi gelecekti borusandan ama aramadılar. Plaka adıma tescil edilmiş, müşteri temsilcime araç teslime hazır ise trafik sigortasını ödeyip aracı teslim alayım dedim. Sigorta için döncem ben sana abi dedi haber bekle benden dedi ama şimdi e-devlet’ten baktım trafik sigortasını zaten çıkarmışlar. 2 gün önce mapfreden sms gelmişti o trafik sigortasıymış mapfre görünüyor e-devlet’te sigorta 29 Mart’ta aracın ödemesini yaptığım gün çıkarmışlar. Kasko teklifini sigorta ücreti ile beraber sunacaklar herhalde ve araç hazır olmadan da aramayacaklar gibi hissettim

    Edit: Sigorta araca ödediğim fiyata dahilmiş ben bilmiyordum onlar yapmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 3 Nisan 2024; 20:46:41 >
  • Selamlar,
    Benim de ikinci el X1 alma durumum var. Şu connected drive olayı kafamı kurcalıyor. Yeni araçlar connected drive paketli gelecek onu biliyorum. Peki ya mevcut BMW araçları için kit gelecek mi? Son gelişmeler nedir bu konuyla ilgili? Eğer hiç gelmeyecekse ciddi değer kaybı olur diye düşünüyorum mevcut kullanıcılar için.
  • Benim aldığım aracın da ek donanımında connected drive paketi var ama bunu Türkiye’de kullanabiliyor muyuz? Google connected drive’ın ne olduğunu araştırırken gördüm 2019’da yasal gereklilikler yerine getirilmediği için bu hizmetin kullanımı yasaklanmış. Şu an durum nedir?

    edit: Biraz daha araştırma yaptım internette söylenene göre bugüne dek satılmış araçlarda connected drive hizmeti açılmayacağı söyleniyor. 2024 Nisan'dan sonra gelecek araçlarda bu hizmet olacağı söylenmiş. Garip bir durum, benim araçtaki connected drive kullanılabilir mi kullanılamaz mı belli değil artık teslim alınca göreceğiz.
     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 5 Nisan 2024; 0:17:34 >




  • 
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.