Şimdi Ara

Yedek Subaylık çıkmazsa Bedelli Askerliğe Çevirmek (Güncel Bilgi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
9.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Askerlik şubeleriyle telefonda görüştüm ilk başta öyle bir hakkın yok yapamazsın dediler fakat başka askerlik şubeleri aradıktan sonra daha önce bu işlemi yaptıklarını öğrendim. Yoklama yaptıktan sonra ve yer belli olunca eğer Yedek Subay hakkı çıkmamış ise YER BELLİ OLUR OLMAZ (MAX. 2 GÜN İÇİNDE) bedelli ücretini yatırarak askerlik şubesinden bedelliye geçiş yapılıyormuş. Benim gibi memur olup ücretsiz askerlik yapmak istemeyenlere duyurulur.


    SÜREÇ İLE İLGİLİ EKSTRA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN YORUM ATSIN.


    Teşekkürler




  • @BAYmustafa96 merhaba, konu açtığınız için teşekkür ederim.


    Benim de aklımı en çok karıştıran konu budur. Yedek subaylığa başvurmak, şayet çıkmaz ise erliği es geçip bedelli yapmak istiyorum. Düz erlik kesinlikle istemiyorum. İlçemdeki askerlik şubesi ile yüz yüze görüşmüştüm, "mümkün, böyle bir hakkın var" demişlerdi. Daha sonra bir arkadaşım "ben de farklı bir yerde görüştüm ve bana çevirtemezsin dediler" dedi, böyle olunca kafamız karışmıştı. İnternette araştırdım, bizim foruma sordum, bir kesim çevirtemezsin derken başka bir kesim çevirtebiliyorsun diyordu...


    Bu durumları iyi bildiğini düşündüğüm bir üye çevirebileceğimi söyledi. (ilgili sohbet: https://forum.donanimhaber.com/384-donem-agustos-2021-celbi-yedek-subay-yedek-astsubay-ve-er-adaylari--149266149-22#149956255) Askerlik şubesi ile de tekrar görüştüm ve onlar da "çevirebilirsin" dediler. Sizin de bu konunuz üzerine durum tamamen netleşti bence ve ben ikna oldum.


    Benim şu an aklımı kurcalayan tek konu; 7 Ağustos'ta tecilim bitiyor. 7 Ağustos geçse bile 31 Aralığa kadar "askerlik ile ilişkisi yoktur" yazar diyorlar, yani tecilin sene sonuna kadar uzar diyorlar. Bu 7 Ağusos'un hiç bir önemi / espirisi yok mu yani? Ben bu tarihi geçirirsem, mesela Eylül - Ekim gibi başvuru yaparsam yedek subaylık çıkmaz ise erliği bedelliye çevirtmekte bir sıkıntı olur mu? Bu durumun bir avantajı yada dezavanjı olur mu endişesi içindeyim. 7 Ağustos önemli ise hemen bir kaç gün içinde başvurumu halletmem gerekiyor çünkü.




    Konu açtım arkadaşlar, tüm detaylar yazıyor, tıklayın:


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 2 Aralık 2021; 16:37:21 >




  • @XanthiN Merhaba yorumunuzu yeni gördüm. Benimde 22 ağustosta bitiyor ve banada sonradan da başvurabilirsin dediler ama o tarihten önce yoklamamızı yaptırmamız gerekiyormuş. Buda e-devletten de oluyormuş. Şuan biraz yoğun olduğum için araştıramadım ama askerlik yoklaması yapıp sonradan başvurabilirsiniz bana dediklerini hatırladığıma göre.


    Konu ile bilgi alırsanız buraya yazın ki bana ve başkalarına yardımcı olsun lütfen. Çok gerici bir süreç gerçekten   

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.