Şimdi Ara

Askercell şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
8.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    aynı konuyu Konu Dışı'na açmıştım fakat bu altforumun olduğunu bilmiyordum o yüzden buraya tekrardan konu açıyorum.


    Şubat celbinde askere gideceğim fakat askercell kullanmak şart mı bilmiyorum. Kimisi "almana gerek yok sim kartını sakla sokarsın içeri" diyor kimisi "yakalarlarsa cezası var askercell alman gerek" diyor kimisi de "alacaksan ordan alamazsın götürmezler hat almaya gitmeden alman lazım" vs. diyor.


    Şimdi ben çok iletişim kuran birisi değilim zaten o nedenle askercelldeki kısıtlamalar falan önemli değil sadece ailemi aramak için telefon götüreceğim. Benim için önemli olan fiyatı, sorduğumda bayide 470 lira dediler ve çok fazla geldi. Eğer teslim olduğumuz gün gidip oradan ucuza satın alabiliyorsak öyle yapmak isterim. Fiyat farkı olmazsa kontrol falan olmayacaksa hiç gerek yok kendi hattımı götüreyim. En kötü ankesörlü telefon kullanırım diye düşündüm.


    İşsiz bir halde askere gideceğim için pek fazla para harcama lüksüm yok, o yüzden mantıklı olan nedir bilmiyorum. Sizce ne yapmak gerekir?








  • Askercelle gerek yok, diyelim ki direttiler. Birliklerde zibilyon tane ankesörlü oluyor. Alırsınız bir ankesörlü telefon kartı (herhangi bir Telekom bayiinde bulabilirsiniz hatta askerde kantinde de satılıyor) 7/24 açık, sınırlama olmadan konuşabilirsiniz. Ki ankesörlüler dışarıdan aranabilir. 4 TLlik bir kartla 1 ayı(acemi birliği) etmiştim. Evdekileri çaldır kapat yapıyordum onlar arıyordu.

    Usta birliğinde bir şekilde simkartınızı telefonunuzu sokarsınız. Size kalmış ama benlm önerim akıllı telefonunuzu hemen getirmeyin. Ortamı gördükten sonra karar verirsiniz. Varsa dededen, nineden kalma tuşlu telefon onu götürürsünüz, başına bir iş gelse de üzülmezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Eski telefon var zaten onu götüreceğim fakat Askercell çok pahalı olduğu için almadım. Orada ucuza satılıyorsa ordan alırım diye düşündüm. Orda da pahalıysa ankesörden ararım daha iyi bence de. Max. 6 ay kullanılacak şeye 500 lira vermek istemiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınıflandırmalar 25 ocakta belli olmuyor muydu ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • curlygorilla C kullanıcısına yanıt

    aynen 25 ocak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er olacağına kesin emin misin subay astsubay çıkamaz mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • curlygorilla C kullanıcısına yanıt

    Tercihlerde ilk sıraya er başvurdum 6 ay olsun diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek subaylık değerlendirmek istemedin mi bölüm vs

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bedelli de telefon mevzusu nasil ki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • curlygorilla C kullanıcısına yanıt

    Beceremem hocam ya, zaten 6 ay daha yapmak istemiyorum. Dönünce planlarım var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum ben 6 ay gidicem ama geçenlerde bedelliden gelen 2 arkadaşım da telefon kullanamadılar, akıllı telefon almıyolar sanırım. Ama simkartta problem olmadıgını söylediler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alternatif olarak elinizde bulunan başka hat varsa onu da Askercell'e çevirebilirsiniz. Kimse net bir şey diyemez hocam benim birliğimde istisnalar olsa da 10 günde bir akıllı telefon izni vardı haricinde Askercell kullanılıyordu. Eğer er iken güzel bir görev denk gelirse idari işler ya da posta gibi, o zaman askerlik bitene kadar akıllı telefonu komutanın gözüne soka soka kullanabiliyorsun.  

  • Hatta şöyle bir durum daha var, benim acemi birliğindeki bölüğümde kati surette akıllı telefon yasaktı, hemen yan taraftaki bölükte serbest. Kısacası bölük komutanına göre bile fark ediyor.

  • Araştırmalarıma göre askercelle gerek yok. Simkart X-rayden geçerken ötmüyor. Boşuna askercelle para vermeye gerek yok. Ben de kendi hattımı götüreceğim.

  • bobsantino kullanıcısına yanıt

    Normal sim kart götürebilirsiniz onda sorun yok ama komutan takık biri ise kapsamlı arama yaptırabiliyor ve sim kartların Askercell olup olmadığı kontrol ediliyor. Çarşı izni bizde pandemi dolayısıyla yoktu fakat usta birliğinde Askercell hattınız yok ise temini zor olabilir aklınızda olsun.

  • Katze kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ama bu riski almak lazım diye düşnüyorum.

  • bobsantino kullanıcısına yanıt

    ben de öyle düşünüyorum, zaten çok pahalı bir de çekmiyo kullanımı çok zor diyorlar. normal simkartı yakalatırsam da ankesör kullanırım yine buna para vermem

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.