Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 19721974 , Erdem berksoy , antireis , Akhenatonnn Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.398
Cevap
523
Favori
376.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bjk_murat B kullanıcısına yanıt

    Nakitini bilmemde hocam uzun vade yatırım diyorsan arsa alman en mantıklısı.

  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt
    Yok dostum o kadar yüksek değil toplasan 70bin falan o da 7 taksitle 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senin gibiyim meblağ benzer.Tüm paramı halka arza bastım sonrasındada bu fondan alacağım.Bu hükümet gitmediği sürece dolar sene sonu 10 liralarıda geçer..

  • Ben 5 tane fon belirledim.
    ZPF
    TCA
    RBA
    KZL
    TPZ
    Bunlara 2biner tl basacam pazartesi günü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bjk_murat B kullanıcısına yanıt

    Altın katılım fonları yerine altını kendiniz bankadan almanız daha karlı olur. Yönetim ücreti ödememiş olursunuz aynı zamanda istediğiniz zaman piyasa şartlarında hızlı bir şekilde bozma imkanınız olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • espial kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu 5 fonu hesapladım her birine geçen ay 2şer bin yatırmış olsaydım toplamda 811 TL kazanacakmışım. Aslında iyi bir kar oranı.
    Tabi altın hesabına aktarmış olsaydım yükselişine göre durum değişirdi. Yönetim ücreti %1 yazıyor sanırım detaylarda. Fondaki parayı istediğim an bozdurup çekim yapamıyor muyuz peki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • doların artışına bağlı olarak son günlerde neredeyse dolar bazlı tüm yatırım araçları (altın,gümüş,yabancı hisse senedi vb.) artış halinde bende bugün tefastan yaptığım arastırma neticesinde bir miktar tfc aldım.uzun zamandır sabit seyrediyor.


    iki hafta önce aldığım kub ise şimdiden %3.5 kazandırdı tabii bu durum doların artışından kaynaklanıyor.


    Not :yatırım tavsiyesi değildir.

  • Yücel Ferekyoutube
    Sevgili dostlar, Tematik fonlarda 'tarım ve gıda' yatırımcılar tarafından hep merak edilen bir seçenekti. İş Portföyde Serbest Fon statüsünde Nitelikli Yatırımcılarla buluşan tema; Garanti Portföy tarafından 'Değişken Fon' Formatında, tüm yatırımcılarla buluşturuldu. GZL Fona göz attık. Keyifli seyirler dilerim. Yücel
    https://www.youtube.com/watch?v=e_WkSOUBnLQ
  • İYİ GELİRyoutube
    Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCY7myDArSRN-5BXEC_GxkbA/join
    https://www.youtube.com/watch?v=bbgLX8lLTss
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Peki hocam deneyimlerinize göre hangi kurum bu fon yönetiminde iyi yada ilk üçünüz hangisi olurdu?Tepedende almak istemiyorum hocam.Neye elimi atsam düşüyor şansızım biraz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 19 Ekim 2021; 12:32:49 >
  • Arkadaşlar merhaba,


    Bu fon işinde acemiyim, parayı mevduat veya boş dövizde tutmaktansa bu fonların daha faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle döviz getiri sağlayan veya yabancı şirketlere yatırım yapan fonların.


    Ufak bir birikmişim var tamamı şuan dolarda. Pazartesi tamamını fonlara geçirmek istiyorum.


    Aşağıdaki fonları gözüme kestirdim. Yorumlarınızı bekliyorum. Kısa vade de paraya ihtiyacım olmayacak düzenli olarak bu fonlara gelirim oldukça aktarım yapacağım amacım 6 ay 1 sene gibi periyodlar da max getiriyi elde etmek. Yine ihtiyacım olmadığı sürece paraya dokunmayacağım. Aşağıdaki fonlardan bir miktar alıp getirilerine göre oranlarını değiştireceğim ama gözüme kestirdiğim ana fonlar uzun vade de IPJ AFT IJC


    AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU Çok ciddi getiri sağlamış yılbaşından bu yana girmek ne kadar doğru bilemiyorum ama biraz daha takip edip alacağım gibi.

    KARE PORTFÖY DEĞİŞKEN (DÖVİZ) FONU %50 alacağım dolar yerinde durmayacak gibi o yüzden bu kadar büyük gireceğim dolara göre azaltacağım.

    IPJ - İŞ PORTFÖY ELEKTRİKLİ ARAÇLAR KARMA FON

    IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON

    AFT - AK PORTFÖY YENİ TEKNOLOJİLER YABANCI HİSSE SENEDİ FONU

    TGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU








  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    Seçtiğiniz fonlar uzun vadede getirisi yüksek ama riskli fonlar. Eğer petrol fiyatlarını, emtiaları, teknoloji şirketlerinin ABD borsalarındaki hisselerinin durumunu takip ederim ve buna göre değişen piyasa koşullarına göre önlem almaya çalışırım diyorsanız gayet güzel fonlar bence.


    AFT yerine YAY tercih ederdim, AFS sağlık sektörünü eklerdim, temiz enerji gündemde özellikle ABD de, o yüzden AOY ya da GZH eklerdim.


    Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Vakit ayırıp bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler hocam.


    Aslında ben bu fonları temelde piyasaları takip etmemek uzun vadede getiri sağlamak amacıyla istiyorum. Temel amacım parayı bunlara 1 sene gömüp arkama bakmamak.


    O yüzden bu fonları seçtim.


    Fakat Petrolü çok takip edemem ama geçen dönemdeki sudi krizi gibi bir kriz olmaz ise yükselmeye devam eder gibi geliyor. Bu fondan emin değilim ufak bir miktar alırım sanırım.

    Emtialar bence pandemi nedeniyle artmaya devam edecek dolaşımda para çok fazla. En azından pandemi bitene kadar bu fonda sorun olmaz gibi.

    Teknoloji şirketleri ise uzun vadede üzmeyecek gibi o yüzden bunu da takip etmeden ekleyeceğim.

    AFS yazmayı unutmuşum kesin alacağım.

    aoy veya ıkp ikisinden birini ekleyebilirim uzun vade de kesin kar getirirler.


    Öncelikle dediğim gibi bu işte yeniyim hiç bir bilgim yok. Hepsi tamamen kendi görüşlerime göre seçtiğim fonlar. Seçme amacımda hisse senedi filan takip edemeyeceğim için benim yerime proflar bu işi yapsın ve bana max getiriyi getirsin. Ben sadece uzun yıllar içinde zarar etmesi düşük sektörleri seçmeyi amaçladım.


    Edit: Ayrıca ben neden takip edeyim hocam? Yanlış mı biliyorum mesala AFS fonı almamdaki amaç zaten benim yerime şirket bu sektörde kar edecek hisse senetlerini alsın zarar edecekleri satsın ve devamlı getiri vermeye çalışsın. Olayı bu değil mm yatırım fonlarının zaten? kişi yerine profların işlemleri yaparak sürekli getiri getirmeye çalışması.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 24 Ekim 2021; 15:17:30 >




  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    IPJ ve AFT bende var getirilerinden memnunum fakat 1 sene yetersiz kalabilir. ABD borsalarında düşüş riski var bunu da değerlendirin. Bir de riskinizi dağıtmaya bakın. Yani alacağınız farklı fonların içerisinde aynı şirketlerin yüzdelerinin çok fazla olmasına izim vermeyin. Fon dağılımlarına bakabilirsin özellikle hisse senedi fonlarında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 24 Ekim 2021; 15:31:40 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Bilgiler icin çok teşekkürler hocam araştıracağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt
    İpj ijc aft bende de var 2 haftada guzel getirisi oldu. Fakat dolara göre 10.000 lirada 80 lira daha fazla kazandirmis. Dolar oynakken oo iyi kazandirmis demek pek dogru değil ama dolara gore kaybim olmadigini bilmek guzel. Ama gene de dolar bazli yatirimlarimin daha fazla kazandirmasi ni beklerdim. Tabi biz aldik gectik oturduk ben 2-3 gune bir param ne olmus diye bakiyorum sadece. İnce eleyip sik dokuyan yatirimcilar da vardir illaki o yuzden fon yonetiminin aha kazandirdik deyip fazlasini cebe atmadiklarini dusunuyorum :D. 1 yil sonunda guleriz insallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt

    Bende dolara göre 80 liradan daha fazla beklerdim açıkçası. Yatırım yapılan hisseler bu sürede hiç değerlenmedi o zaman o yüzden sadece yerinde saydı ve kura göre yükseldi diye düşünüyorum.Uzun vadede daha fazla getirisi olur umarım hocam.


    teşekkürler bilgiler için.

  • Yabancı hisse senedi için, tematik fonlar yerine (veya yanısıra) hareket alanı daha geniş TMG, AFV gibi fonlar daha mantıklı geliyor bana. Burada amaç "Ben takip etmeyeyim, işi bilen insanlar benim yerime etsin" ise, kısıtlamanın çok da anlamı yok bence. Zaten bu fonların amacının da biraz böyle isimler koyarak insanlara daha çekici gelmesini sağlamak olduğunu sanıyorum. Yoksa "Blockchain Teknolojileri" diye isim koyup, yine Google hissesi alıyorlar :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ons -- 25 Ekim 2021; 14:36:47 >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.