Şimdi Ara

YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
23
Favori
11.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • K.Dot kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim sonuçta büyük bir şehirden geleceğim yalnızlık falan hissedilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben de bilgi vermek isterim. Özellikle tıp isteyip sınırdan erzincan da olsa okurum diyenler için.



    ERZİNCAN



    - Arkadaşlar genelde şöyle bir algı var, doğunun çoğu kısmı öcü olarak görülüyor. İlk söyleyeceğim şey ön yargısız yaklaşın.


    - Öğrenci olarak yaşayacaklar için uygun yerler var gayet. Kira olarak canınızı sıkmaz.


    - Döner fiyatları 6-10 arası değişir. Çarşıda bol bol dönerci bulabilirsiniz. Bilmeyenler için erzincan döneriyle ünlü sayılan bir şehirdir. Bu arada her yerde çiğköfteci bulabilirsiniz.


    - Gezip tozma gibi bir fikriniz varsa biraz canınızı sıkabilir bu şehir. Zira 1 Avm var. 3-4 büyük alışveriş merkezi dışında bir şeyi yok. Cafe bakımından elit kesimden öğrenci kesime hitap eden çok cafesi var.


    -kıyafet bakımından sıkıntı çekmezsiniz. Çarşıda her saatte mini etekli, etekli, şortlu kız görme ihtimaliniz var. Henüz kimsenin laf attığına denk gelmedim. Erkeklere laf diyene hiç denk gelmedim. Zira ben küpeli ve şortla gezmeyi seven bir elemanım.


    - Burada konuşan insanlar genel olarak istanbul ağzı ile konuşan insanlar. Bazı insanlar türkçe bile konuşan yok diye düşünüyor.


    - Suriyeli insanlar çok yok ama fazlaca kırgız vb. Var.


    - 3.ordu burada arkadaşlar. Haftasonları çok fazla asker arkadaş var. İnternet cafeler, kuaförler askerce bayağı zengin oluyor 2 gün boyunca.


    - 3 adet idare edecek, üniversitelilerin takıldığı kafa da dinleyebileceğiniz park var.


    - Genel olarak şehir merkezinde saat 00.30'dan sonra çok insan yok ama çay bahçesi veya bu tarz yerler daha geç kapanıyor özellikle yazda.


    - Ramazanda çok güzel oluyor. Akşam gece 2.5'a kadar çarşı bayağı yoğun. Ve oruç tutan tutmayan ayrımı yok. Ramazanda her yer açık nerdeyse ve dediğim gibi yemek yiyebilirsiniz, içebilirsiniz.


    -Kış sporlarını ve paraşütle atlamayı yapabileceğiniz bir şehir.


    - Genel olarak şehir merkezi böyle, üniversiteye merkezden ve birkaç yerden kalkan otobüslerle gidiliyor. Oldukça geniş alana kurulu kampüsleri var.


    - Tıp fakültesi merkezde ve gezip gördüğüm bir yer. Teknoloji bakımından gayet iyi. Öğrenci sayısı iyi. Mesleği iyi öğrenebileceğiniz ve sizi memnun edebilecek bir yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolgaReis_24 -- 13 Temmuz 2018; 15:39:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • stronger24 S kullanıcısına yanıt
    ekledim hocam
  • Diyarbakır'ı felan öyle bi yazmışsınız ki haberlere bakmasak Paris sanacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loopicaro



    Ülkü ocağına dön şimdi. Umarım hiçbir kürdün karadenize yada iç anadoluya işi düşmez.
    Umarım marmara,ege ve akdeniz'e de işi düşmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: starkhanesi

    Eskişehir.Küçük İstanbul diyorlar buraya.Tam bir öğrenci kentidir.Kimse ne yaptığınıza karışmaz bazı yerlere yürüyerek gidebilirsiniz(biraz uzun sürer ve her yere gidilmez tabii) Cafe ve pubları çoktur.3 tane avmsi vardır ama en çok gezilenleri esparktır.2 üniversite vardı su an 3 üni oldu 2si şehrin merkezinde değil. Tramvay var.Eskart alırsanız 1.35 öğrenci 2 tam olarak geçer.Bazı yerlerde öğrenciler yaşlılara yer vermediği için sorun çıkabiliyor.2 tane park gibi yeri var.Porsuk çayı geçer.Bazı yerlerde bunlardan yararlanılarak çimlere uzanıp içeceğinizi alıp yudumlanabilirsiniz.Aklıma başka gelmiyor isteyen sorabilir
    ekleme

    sazova parkini cogu ilde gormeniz zordur

    ogrenci dostu sehirdir

    halki sehrine baglidir

    not:baska takimin formalariyla dolasmaniz tavsiye edilmez, sehir tamamen eskisehirsporludur denebilir

    ulasim kolay

    sehir hareketli

    istanbulun kompakt hali gercekten, ama daha nezih

    esnaf lokantasi bulunur yemek sikintisi olmaz yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aydınlı bir Allah'ın kulu yok mu yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırıkkalede yaşayan yok mu listede olsun diye bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya geç kalmis olabilirim ama Gaziantep yazmayı düşünenler için bilgi vermek isterim



    Arkadaslar sehir güzel yalan yok havası da fena degil ortalama bir yer, kirasi biraz sıkıntı olabilir ama insanı çok kötü. Suriyeli bolca var. Suriyelileri sevip sevmeme degil mesele, cok fazla suriyeli var. Bana indirim yapip canin sagolsun diyen suriyeli ile de karsilastim, bir mekanin tum camlarini indiren suriyelilerle de karsilastim (yaklaşık 1 hafta once oldu)



    3 tane AVM var 2 tanesi çöp. Tramvay var ama hayatımda 9-10 defa binmisimdir en fazla oda mecburiyetten ( arkadaslar vs.) Tramvay kartim bile yok:p



    Tramvay vs. Sevmememin sebebi aşırı kalabalik ve tiklim tiklim olmasi. Hele ki yazin cok kotu oluyordu...



    Cok sukur gecen sene LYS'den cikar cikmaz ehliyete basvurdum Tramvay, Taksi derdinden kurtuldum (esnafi hic cekilmez)



    Yemek konusuna gelince yemek bol, hemde baya bol:D Ama donerci sayisi aşırı fazla, sanki her onune gelen donerci açmış Antep de o kadar yemek cesiti varken



    Bir tarafim Adanalidir, bana kalirsa Adana buradan daha guzel bir sehir yasam bakimindan. Neden diyecekseniz Adanayi herkes cok kotu biliyor oysa Adana sanki 2ye ayrılıyor; 1- En keko yerler 2-Luks yerler

    Ortasi yok yani Adananin ya en iyi var ya en kotu var oyle bir yer:d



    Ben olsam Tercih yerine Antep yazmazdim. Inanin bazi kisiler var Antepliler ve Antep yaziyorlar. Bunlarin %90'i Ailesi baska yere gondermek istemedigi icin (yurt parasi, gecinme vs.) %10'u ise gerçekten sevdigi için. ( Ailesinden ayrilmak istemez, Beyran aşığıdır gibi..)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karabük



    Simdi universite yuzuncu yil semtinde.Bu semt universiteyle birlikte var oldu diyebiliriz buyuk sehirden farki yok bir suru cafe vs var.buyuk ihtimalle yemen kahvesine gideceksiniz zaten.Apartlar 1+1ler yurtlar var.Yurtlar 500den baslar en kotusu.Kiralar 500-1000 arasi yerine ozelligine gore.



    Ulasim dolmus ogrenci 2.75 cok zam geldi son zamanlarda.ve maalesef otobus sistemi cok gelismis degil.Mecburen dolmusa bineceksiniz.2.75 safranbolu-karabuk bu arada sehir ici 1.75di galiba.



    Safranbolu bir ilceye gore gayet modern.Malum kesim bile diger yerlerin malum kesimine gore daha iyi.Orada da boss cafe var.Buyuk ihtimalle orada takilrsiniz yaninda da boss cinema var orasida iyidir sorun yasamazsiniz.Mado simit sarayi dominos vs var.Burger king vs avm de var.Karabukte sehir merkezi olayi pek yok.Kayabasi,besbinevler,yuzuncu yil,kayabasi,200 evler gibi semtler var.sizin yuzuncu yil haric isiniz olmaz.Ama 200 evlerin asagi kisimlarini gezin mutlaka.Cok hosunuza gidecek.Yollar agaclar evler ayni amerikan kasabasi gibi.Kardemirin yabanci muhendislerinin otrudugu semt zamaninda.



    Avm 2 tane var merkez denilen yerde.burger teknosa vatan migros koton mavi altinyildiz defacto adidas nike vs var.Bir tanede safranbolunun disinda var safran park.Kareste ilk gittiginizde sasirmayin.Mantik su yukari cikan merdivenden dumduz sola git asagi ineni bulacaksin.



    Bu arada safranbolu kilcioglu pide.Yediginiz tum pideleri unutun.Harika bir sey.Mutlaka tadin.ozellikle kusbasiliyi.Ayrani da cok iyidir.



    Yemek olarak safranboluda atamerkesin az ustunde mersin tantunicj var 7 liraya cok guzel.Osmanoglu lahmacun iyidir.Zilli okuz hamburger guzeldir.Ogrencinin cebini de yakmaz.Bim a 101 sok bolca var ozellikle safranbolu da.



    Deniz yok diye uzulmeyin.Araba kiralarsaniz 1 saate amasradasiniz.gayet guzeldir.Ozel arabayla ankara 2.5 saat istanbul 5 saat surer.her yere otobus bulursun.



    Kareste ve safranbolu atamerkezde sinema var.sorun yasamazsiniz her film var kareste sevgili koltuguda var(: tiyatro yok.arada geliyolar da giden de yok acikcasi.Konser arada oluyor.Piknik yerleri var.Havuz cebioglu havuzu guzeldir.Olimpil yuzme havuzu da var.Fittness salonlarj var 50-100 lira fiyatlari.



    Hava eskisine gore daha iyi dogalgazdan dolayi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 13 Temmuz 2018; 18:53:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maalesef türk şehri diye ayırdığın zaman bölücü kısmın özerkliğini kabul etmiş oluyorsun ister istemez. hepsi bizim şehrimiz hepsi birbirinden güzel, sahiplenmeliyken kışkış edeceğimize içindekileri kışkış edelim



    ps konuyla aşırı alakasız yorumum için kusuruma bakmayınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogrudur hocam erzincan erzurum elazig malatya bizim sehirlerimizdir.Sivasin dogusu genel bir ifade ya ondan oyle dedim.Zaten o sehirler hırt hainlerin ele geciremedigi dogudaki kalelerimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veysel027 V kullanıcısına yanıt
    Yazın gece görebileceğiniz tek şey yaşadıkları deliklerinden çıkan surilerdir.
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    pkk ile turk vatandaslarini bir tutuyorsunuz yetmiyor birde iftira atiyorsunuz hic doguda bulundunuz mu bazi yerlerde dogru duzgun yol bile yok devletin yardimindan bahsetmissiniz bir gidin gorun agrili igdirli cocuklari kisin o sogukta terlikle okula yuruyerk ulasiyorlar butun yatirim istanbula buyuksehirlere tabiki devlet bakmiyor sizden ricam olurda zorunlu dogu gorevi cikarsa gelmeyin doguya sizin gibi ayrimci fasit insanlara dogununda ulkeninde ihtiyaci yok hatta calismayin ya siz cidden ihtiyac yok kotu dusunceli insan sevgisinden mahrum insanlara ulkeninde ihtiyaci yok cunku sizden cok var
  • QUİN69556 Q kullanıcısına yanıt
    fasit



    devlet bize bakmiir



    bu bana bir sey hatirlatti.neyse...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    devlet bize bakmiir degil devlet umursamiyor eger umursasa pkk bu kadar kolay sinemez doguya dediginiz olaylarda yasanmaz ki zaten oyle buyuk birsey yok cok issiz yerlerde yasaniyor hatta bir polis cocugu arkadasim siirt icin soyle demisti siirtte gittigimizde aglayarak gittik babama birsey olacak diye korktum ama degil olay kavga bile yok dedi hatta aglayarak batiya dondu belki inanmazsiniz ama durum boyle inanmiyorsaniz bir ara sizde ugrayin
  • QUİN69556 Q kullanıcısına yanıt
    sizin elektriginizi bile biz oduyoruz burada.secim gunu resimlerine baktim dogu koylerinde ki yollarin hicbiri batida yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dunwall1

    Neresinden bende Kahramanmaraşlıyım
    Merkez hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam Beşiktaş forumuna da uğra göremiyorum eskisi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    sizin elektriginiz derken bizim elektrik kacakmiymis da benim haberim yokmus ahahaha vay be ulkedeki yol yapi durumunu secim parkatlarindan bilmek ayri bir ironi neyse hocam siz boyle ayristirmaya devam edin
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.