Şimdi Ara

YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
23
Favori
11.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lan sen ölmemiş miydin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fffiled1 kullanıcısına yanıt
    Beşevler nezih bir mahalle ama etlik için o kadar iyidir diyemem ben akla ilk gelen yerleri söylemiştim. Daha nezih yerler olarak çayyolu nu örnek gösterebilirim. Etlikte kötü anılarım kötü arkadaşlıklarım oldu :(

    Aklıma geldi küçükken Kavaklıdere tarafına giderdik akrabalara ankara nın tam yerli üst kesimi idi oralar... Memleketin her yeri güzel bana, kaledibi bile dahil :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bodyman700

    Beşevler nezih bir mahalle ama etlik için o kadar iyidir diyemem ben akla ilk gelen yerleri söylemiştim. Daha nezih yerler olarak çayyolu nu örnek gösterebilirim. Etlikte kötü anılarım kötü arkadaşlıklarım oldu :(

    Aklıma geldi küçükken Kavaklıdere tarafına giderdik akrabalara ankara nın tam yerli üst kesimi idi oralar... Memleketin her yeri güzel bana, kaledibi bile dahil :)
    Kaledibi bile hoş geliyorsa siz memleket sevdalısınız hocam diyecek laf yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmire bi ekleme yapayım: Dokuz eylülün tıp, besyo, güzel sanatlar ve hemşirelik fakülteleri balçovada; diğerleri bucadadır. Balçova elit semttir, bu yüzden kiralar biraz tuzlu olabilir. (40 yıllık bi apartmanın en üst katındaki 3+1 dairenin kirası 1200 şuan misal) onun dışında birden çok avm bulundurur. Çeşmeye urlaya yakındır. Oturacak cafe falan da bol. Yalnız alsancak vs gideceksiniz azıcık uzak olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul - Beşiktaş

    Burası nezih bir semt filan değil. Burası özgürlüklerin ilçesi filan değil. Sadece uydurma. Azıcık rahat davranılıyor diye kendini elit sanan kesimin birbirlerini pohpohladıkları bir yer. Bakın bunu 28 senelik Beşiktaş sakini olarak söylüyorum. Akaretlerin döküldüğü, içinde ayyaşların kaldığı zamanlar daha iyiydi.
    Bende alkol kullanan biriyim. Sırf Beşiktaş, Kadıköy gibi alanlarda alkol alabildikleri için kendilerini özgür sananlar var.

    Gelelim bu ilçeden neden nefret ettiğime. Bir kere artık kaldırımda yürüyemez olduk. Kaldırımlar yayalar için değil, kafelerin müşterilerinin oturma alanı olmuş. Yolda yürümek istiyorsanız cambazın birinden ipte yürüme dersi alıp, öyle sokağa çıkmalısınız. Gıda ürünleri diğer ilçelere göre 2 3TL daha fazla. İnsanların burada oturmak için geliri yüksektir gözü ile bakıldığından kaz gibi yoluyorlar. Özellikle meyve ve sebzede. Hemde leş gibi ürünler 1 kilo alsanız 750 gramı çöp. Havası leş gibi. Tünel yapımı burada, metro yapımı burada, trafiğin en yoğun olduğu yer bura. Haliyle havası toz bulutu. Sürekli kentsel dönüşüm ayağına yıkılan ve yerine yenisi yapılan binalar mevcut. Ses kirliliği en üst düzeyde.

    Daha geçen akşam mahallede kavga çıktı. İçen bir grup artık hangi mekandan gelme ise yolun ortasında affedersiniz malum organını açarak sanki evinin tuvaletindeymiş gibi rahat rahat açıp yolda işedi. Sonra mahalleli tepki gösterip bir güzel kafa göz patlattılar. Dedim ya akaretlerin yıkık dökük zamanındaki ayyaşlar daha efendiydi. Şimdikilerin efendilik anlayışı sıfır.

    Beşiktaş mide bulandırıcı bir yer. Gelmeyin abi şuraya. Popülerliğini kaybetmesi için ne yapmak lazım? Ha birde yaz aylarının konser aktiviteleri yine hep burada. Küçükçiftlik olsun, Harbiye Açıkhava olsun. Evet aktiviteler tabiki olmalı, insanlar desarj olmalı. Ama sayenizde sese karşı aşırı duyarlı oldum. Bebek ağlasa çılgına dönüyorum.

    Ekleme yapayım. Baba-Anne memleketi Kastamonu - Cide

    Burası emekli tayfasının yoğun olduğu, metropollerde emekliliğe hak kazanmış, oranın pisliğinde topraklarına dönmüş insanların yuvası. Sağa dönersen orman, sola dönersen karadeniz. Ev kiraları sudan ucuz. 3+1 120metrekare evi 350 400TL arasına kiralarsınız. Yerlisi bisiklet kullanır. Araba ancak şehirdışından gelen insanların kullandığı bir ulaşım aracı. Sonu görünmeyen bir sahil kesimi mevcuttur. Deniz bazen kağıt gibi dümdüz bazen tsunami derecesinde dalgalı olur. Yeme içme sudan ucuz. Hatta meyve sebzeye para bile vermesiniz. Birinin ağacından göz hakkı isteyin size 3 4 kilo meyve sebze verir, çay ikram eder. Yerlisi saftır iyi anlamda. Üniversite mevcut misal ama ben üniversite olmaması taraftarıyım. Her ile ilçeye deli gibi üniversite açarsak, üniversiteli işsiz ordusu kaçınılmaz. Eskiden tershane mevcuttu. Hatta Türkiye'nin en büyük tershanesi vardı ama yatırımlar ya da şöyle diyeyim peşkeş çekilemediği için yok oldu. Şimdi ufak bir tershane mevcut. Gideros diye bir doğa harikası mevcut. Suyu temiz, havası temiz. Tek kötü yanı buraya talep olduğundan dere yatakları kapatılıp, kapatılan bölgelere sonu gelmeyen binalar dikildi ve bu yüzden sel alıyor. Problemin çözüldüğü konuşulsa bile dere yataklarının bu denli yok edilmesi yağmur suyunu ilçeden denize taşıyamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 12 Temmuz 2018; 23:55:41 >




  • Manisayı anlatayım size

    Öncelikle sinavinizin cok kotu gectigini mi dusunuyosunuz , hayatınızın en büyük hatasınımı yaptığınızı düşünüyosunuz manisaya gelin eminim ki manisaya gelmek digerleriyle kiyaslanamayacak kadar hayatinizin en buyuk hatası olucaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recinal R kullanıcısına yanıt
    Ulan bee memleketimi özledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsun anlatılmaz yasanır abi asıgım samsuna
  • recinal R kullanıcısına yanıt
    Nerdesin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakum icinden hocam sen
  • Kıbrıs'ta okuyorum ben. Türkiye'nin yanı sıra Kıbrıs'ı tercih edebilecek insanlar da olduğundan ben de elimden geldiğince Kıbrıs'a yönelik bir değerlendirme yapayım dedim.

    -Aralık ve Ocak ayları dışında genel olarak çok soğuk olmuyor.
    -Şubat'ın sonlarından itibaren tişörtle ve şortla gezilebilecek hava oluyor. Dolayısıyla çok fazla tişörtünüz olmalı.
    -Sigara, alkol, elektronik aletler, arabalar, benzin vs ucuz. Türkiye'deki gibi gereksiz vergiler olmadığı için bu. Örnek verecek olursak arkadaşımın aldığı 9500 tl'lik 2. el arabayı türkiyede 25000 tl civarından satıyorlar ortalama.
    -Çoğu kurum (bankalar, devlet daireleri dahil olmak üzere) sabah 9-10 gibi mesaiye başlıyor. Öğleden sonra saat 1-2 arası filan öğle molası verip, öğleden sonra saat 4-5 gibi mesaiyi bitiriyor.
    -Dolmuş ve otobüs kavramları çok yaygın olmadığından Çimen adı verilen özel taşımacılık firmaları tercih ediliyor ulaşımda genel olarak. Onların da belirli saatleri var. Yaklaşık 2 saatte 1 kalkış yapıyor Çimenler benim yaşadığım kesimde. (Güzelyurt'tayım ben.)
    -Sanılanın aksine içme suyunda aşırı pahalılık yok. Yarım litre içme suyu 50 kuruş işte Türkiye'yle aynı.
    -Kıbrıs'ta genel olarak internet altyapısı çok yetersiz. Lag, ping mevcut.
    -Kıbrıslılar Türkiyelilerden gördüğüm kadarıyla nefret etmiyorlar.
    -Avm gibi bir kavram yok sanırım. Mağazalar sokaklarda hep, tek bir konut içerisinde toplanma yok yani.
    -Her yer sanılanın aksine kumarhane değil. Ancak hemen hemen her otelin bir kumarhanesi mevcut.

    Aklıma şimdilik bunlar geldi. Odtü Kkk düşünenler varsa dm'den ulaşabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ape1281 -- 13 Temmuz 2018; 0:16:23 >




  • recinal R kullanıcısına yanıt
    Mimarsinan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelyurt genel olarak uzak bir yerde olduğu için sana ucuz denk gelmiştir hocam bazı şeyler.Su bazı yerlerde Türkiye'nin 2 katı neredeyse.Güzelyurt Girne'ye kıyasla köy kalıyor zaten.Mesaja biraz da ben ekleme yapayım dedim.Kıbrıs öğrenci için okunması en güzel yerlerden biri ancak para biraz sıkıntı.Girne'de, Gazimağusa'da hayat öğrenci için pahalı.Alışverişte sadece içki ucuz gıda gene pahalı.Lemar diye bir yer var zaten yıllardır herkes oradan alışveriş yapıyodu bizim zamanımızda.Kıbrıslılar için ada ekonomik yönden çok iyi fakat Türkiye'den gelenler için biraz sıkıntılı.Yurtlara ödeme dövizls yapılıyordu muhtemelen halen öyledir.Adada çeşitli ülkelerden okumak için gelen bolca insan var sosyalleşmek için güzel ayrıca bolca konser olur gidilebilir.Ada'da garip bulacağınız şeylerden biri de yolların çoğu dümdüz ve trafik ışıksız.Koskoca adada biraz abartıyorumdur belkide 6-7 tane lamba ya vardır ya yoktur insanlar kurallara inanılmaz uyarlar yola adımınızı attığınız anda sizin geçmeniz için yol verirler.Her yerde radarlar vardır o düz yollarda hız yapanlar çok oluyo bunu kesmek için.Ada'da tarihi yönden pek çok eser mevcut.Bellapais Manastırı, St. Hilarion Kalesi'ni, Lala Mustafa Paşa Camisi gezip görmelisiniz.Kıbrıs hakkında genel bilgi almak isteyen gene pm atabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OliverQueenn -- 13 Temmuz 2018; 0:56:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Christiantroy kullanıcısına yanıt
    evet haklısınız.
  • Doğu'da yaşayan her insanı PKK'lılar ile bir mi tutuyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scienceandart kullanıcısına yanıt
    Paraya önem veriyorlar mı :) benim biraz iyi de sırf öyle bir hayat için mezuna kalsam mı acaba diyorum aura inferno felan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wistle W kullanıcısına yanıt
    İzmir ekonomi üniversitesinin konumu nasıl? ayrıca sizce okunabilecek bi üni mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 38-KAYSERİ
    Dünya'nın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri, klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir.İç Anadolu kenti ve sanayi merkezidir.Türkiye'nin tam orta noktasında bulunur.Türkiye'deki ilk büyükşehir belediyelerinden bir tanesidir.
    Şehirde 5 Tane Üniversite bulunur.3'ü Devlet diğer 2'si Vakıf Üniversitesidir.
    Kayseri Mutfağı çok geniştir bunlardan en önemlileri Pastırma , Sucuk ve Mantıdır.
  • + Erzurum



    Her türlü kış sporunu ucuza yapabilirsiniz.



    Doğa sporlarına ulaşım çok kolaydır.



    Ulaşım çok kolay ve yollar istemediğiniz kadar geniş.



    Doğu Karadeniz'e 1,5 saat uzaklıkta, hafta sonları kaçamak yapabilirsiniz.



    Et ve süt ürünleri çok ucuz



    İlk bahar ve yaz ayları çok güzeldir



    Devlet kurumlarına ulaşım çok basit ve hızlı. Misal, her hangi bir rahatsızlığınız da polikliniklerden yarım saat sonrası için muayene sırası alabilirsiniz, İstanbul da en az 7 gün sonrasına veriliyor.



    Lokantalar ucuz ve kaliteli özellikle et ürünleri (tavuk döner fiyatına kırmızı et yiyebilirsiniz)



    Yıldızkent ve Kayakyolu bölgeleri yaşam için en ideal yerlerdir.



    Ev fiyatları metrekare fiyatına göre ucuz.



    3 Tane büyük Avm ile her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz



    Terminal caddesi Cafeleriyle ünlüdür



    Şehrin çoğu bölgesinde fiber optik altyapı mevcut



    Elektronik ürünler yerli esnafta pahalıdır o yüzden İnternet üzerinden alınmalı.



    Hizmet ürünleri ucuz (berber, terzi vs)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.