Şimdi Ara

yardım edermisiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar GAZANYA ıp diye bir program var bu internete ip değiştirip başka ülkelr üzerinden bağlanabiliyorsun bunun zararı var mı acaba bir de kullanınca intert yavaşlıyor..bir de şu açıdan hani tvlerde işte ip adresinden polisler yakaladı diyarlar ya burdan değiştirince yakalanmamı sadece merak....



  • programı ilkkez duydum çalışma mantığını bilmiyorum ama mantık olarak şunu söyleyebilirim işi bilen bu işin ustası her türlü o ip nin sana ait olduğunu bulur bunu bi şekilde çözer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poison06

    programı ilkkez duydum çalışma mantığını bilmiyorum ama mantık olarak şunu söyleyebilirim işi bilen bu işin ustası her türlü o ip nin sana ait olduğunu bulur bunu bi şekilde çözer

    aynen katılıyorum bu tür yazılımlarla sadece girmiş olduğun web sitelerinden kendini gizleyebilirsin kesinlikle bölgeni tespit edemezler
    yararı bu kadarla sınırlı bu yazılımların
  • sen sonuçta bir havuzdan ip alıyorsun onunla internete giriyorsun. aynı ipyi aynı anda 1 kişi alabilir sen bırakınca başkası alır ama o an o ipyi kim kullanır kesin bulunur. hackerlik yapmak istersen sınır bölgede yap bir başka ülkeye çık aradan yap yakalanmazsın (örn. hopadan gürcistana çık sonra geri gir yakalanmazsın)
  • Merhaba,

    Bahsettiğiniz Gazanya IP programının geliştiricisiyim. Programdan kısaca bahsetmek isterim.

    Program, internetteki bir siteden güncel proxy listesini alır ve seçtiğiniz proxy sunucusunu bilgisayarınıza uygular. Aslında bilgisayar bilgisi olan bir kişi programın yaptığını manuel de yapabilir. Program sadece sizi uğraşmaktan kurtarır.

    Sizin sorunuza gelince,

    Proxy sunucuları ile bağlantı yaptığınızda girdiğiniz siteler ve sizin gerçek IP'niz servis sağlayıcılarında (ttnet, superonline gibi) kaydedilebilir. Biraz da servis sağlayıcısının alt yapısı ile ilgilidir bu olay. Yani program ile ilgili değil genel iletişim meselesidir. Fakat, SSL destekli proxy sunucularına bağlanırsanız bağlantı şifreli olduğundan sizin hangi siteye girdiğiniz kaydedilemeyecektir.

    Gazanya Ip programı SSL konusunda ayrım yapmadığı için bu programı kullanırken sizi servis sağlayıcınızdan saklı tutmayabilir. Fakat, giriş yaptığınız siteye karşı sizin gerçek bilgilerinizi saklayacaktır.

    Örnek verecek olursak,

    İngiliz BBC kanalı ingiltere dışındaki kullanıcılarına online TV izletmiyor.
    Gazanya Ip programı ile IP adresinizi ingiltere yaparak bbc sitesine girerseniz, BBC sizi ingiltere kullanıcısı olarak algılar ve online TV izlemenize izin verir.
    BBC sizin gerçek bilgilerinize ulaşamaz. Fakat, servis sağlayıcınızda (ttnet, superonline gibi) sizin o saatte bbc kanalına giriş yaptığınız kaydedilebilir.

    Proxy sunucusuna bağlanarak giriş yaptığınız siteleri servis sağlayıcıları belirleyebilir. Fakat, her ne kadar engellenmiş site de olsa verileri başka bir bilgisayar üzerinden alacağınız için engele takılmadan gezinebilirsiniz. Verileri başka bir site üzerinden aldığınız için de internet hızınız yavaş gibi gözükebilir.

    Derseniz ki tamamen güvenli bir şey istiyorum, benim ne yaptığımı bana interneti sunan da bilmesin istiyorum derseniz SSL destekli VPN kullanmanızı öneririm. Bu tür servisleri ücretli olarak veren firmalar var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.