Şimdi Ara

Adresimde altyapı yok gözüküyor- internetim var altyapı sorgulayınca yok diyor - Port yok diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli forum arkadaşlarım;


    Son dönemde çok sık alınan bir hata olduğundan dolayı bu konuda sizleri bilgilendirmek istedim.


    1)BİNAMDA ALTYAPI VAR İNTERNETİM VAR AMA BAŞKA İŞLETMECİYE GEÇMEK İSTEDİĞİMDE ALTYAPI SORGULAMA SAYFALARINDA ALTYAPI YOK DİYOR.

    Çözüm: Bölgede yeterli sayıda port olmaması/varolan boş portların arızalı olması durumunda veya boşta olan portların çeşitli durumlar için ayrılmış olması (kobi müşterileri, yedek, farklı işletmecilere kiralanmış vb) ilgili bölgeler yeni abonelik satışlarına, nakillere vb. kapatılmaktadır. Problem de bundan kaynaklanmaktadır. Bu sebeple altyapı sorgulaması yapıldığında sonuç üretilemez. Aynı zamanda ilgili binanın NVI sisteminde bilgilerinin doğru olmaması sebebiyle de bu hata ile karşılaşılabilir. Bu konuyla ilgili öncelikle tuketici.btk.gov.tr adresinden kayıt açmalı ve adresinizi yazarak ilgili adresin altyapı sorgulama sayfalarında hata verdiğini paylaşmalısınız. Başvurunuzu altyapı sahibi kim ise (binanızdaki) onu seçerek tamamlamalısınız. NVI sisteminden kaynaklı bir hata ise, bu durumda Cimer üzerinden Nufus Vatandaşlık işlerine yazmalısınız. Örneğin bazı binalarda on daire olduğu halde beş gözükmekte, bazı binaların da kapı no ları ile daire no ları sistemde hatalı olduğu için hatalar alınmaktadır. BBK kodu mutlaka eşleşmelidir, aksi halde hizmet alamamaktasınız. Altyapı sahibi işletmeci ilgili hatayı düzeltemediği taktirde, BTK Tüketici Şikayet sistemi üzerinden ilgili yanıta iki kez itiraz edilmesi durumunda son kararı BTK vermektedir ve başvurunuz "kurum incelemesinde" statüsüne dönüşmektedir. Burada ilgili kararı BTK verecektir. BTK yanıtına rağmen hata düzelmedi ise, söz konusu başvuru ekranını, ekran görüntüleri alarak ve BTK nın yanıtını da özellikle vurgulayarak Kamu denetçiliği Kurumuna başvuru yapmalısınız. Burada ilgili kuruluş olarak Bilgi Teknolojileri Kurumu seçilecektir ve konunun aydınlatılması ve sonuçlandırılması talep edilecektir. https://forum.donanimhaber.com/kamu-denetciligi-kurumu-ombudsmanlik-nedir-nasil-basvurulur-internet-ve-gsm-problemleri--150897738-5


    Buna ek olarak, A adresinde oturuyor iseniz ve B adresine nakil başvurusu yaptı iseniz ilgili adreste boş port yoksa hattınız nakil edilemez. PSTN abonesi iseniz ve ilgili adreste sadece yalın port boşsa PSTN nakli olmaz sadece DSL nakli olur. Her ikisi de yoksa hattınız hiçbir şekilde nakil edilemez.


    2)BİNAMDA PORT YOK GÖZÜKÜYOR BU SEBEPLE İNTERNET BAĞLATAMIYORUM.

    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962-112


    3)BBK KODU NEDİR?

    Nufus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünün Ulusal adres veritabanı uygulaması gereğince, her daireye/işyerine vb. verilmiş özel bir koddur. İnternet aboneliklerinde BBK konu esas alınmaktadır.


    4)ALTYAPI SORGULAMA SAYFALARINDA ADRESİMİ BULAMIYORUM, BİLGİLER YANLIŞ GÖZÜKÜYOR.

    Bu durumda Cimer üzerinden Nufus Vatandaşllık işleri Müdürlüğüne yönelik olarak, Ulusal adres veritabanı birimine yönelik olarak talebinizi yazacaksınız ve durumun düzelmesini talep edeceksiniz. Bu sürecin ardından BBK kodunuzu öğrenebilirsiniz.



    Adresimde altyapı yok gözüküyor- internetim var altyapı sorgulayınca yok diyor - Port yok diyoradres.nvi.gov.tr
    Ana Sayfa - Adres Kayıt Sistemi
    https://adres.nvi.gov.tr/Home



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 5 Ekim 2022; 17:23:42 >







  • Merhaba hocam. Adresimi sorguladım. Durum: İskan görünüyor. Demek ki adresle ilgili bir sorun yok değil mi doğru anlamışım?

  • Türk telekom başka firmalara geçiş yapmasınlar diye bilerek yapıyordur. BTK şikayet pek işe yaramıyor. Çünkü şikayeti TTNET cevaplıyor. Firmayı BTK'ya şikayet ediyorsun cevabı firma veriyor, şaka gibi. Kimi kime şikayet ediyorsun. Şikayeti okuduklarını bile sanmıyorum, otomatik şablon bir cevabı yapıştırıyorlar. Bir de dalga geçer gibi 4,5 G Mobil internet reklamlarını yapmışlar.


    Adresimde altyapı yok gözüküyor- internetim var altyapı sorgulayınca yok diyor - Port yok diyor
  • Benim binada altyapı vardı fakat altyapı yok diye hata çıkıyordu binada kullanan var. bir sene böyle bağlatamadim sonra birkaç ay önce karşı kiracı taşındı interneti iptal ettirdi sonra sorgulayınca port var yazıyor inanamadım aynı gün başvuru yapıp bağlattim. Konuyu açan arkadaş doğru söylüyor
  • Bende aynı durum vardı. Bölge müdürlüğünü arayıp altyapı planlama birimiyle çözdüm sorunu. Oradan müdahale ettiler 1 güne çözdüler.

  • Knights of Cydonia kullanıcısına yanıt

    Kapı no, daire no gibi bilgiler uyuşup, sistemden BBK kodu alabiliyorsanız sorun yok demektir. Bu kod üzerinden işletmeciler bağlantı veriyorlar zaten. Bizler adresi ilettiğimizde aslında BBK kodumuzu vermiş oluyoruz. Bu yüzden çoğu altyapı sorgulama sayfasında direkt BBK kodu yazma yeri var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Ekim 2022; 16:45:30 >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    İki kez itiraz ederseniz son sözü BTK söylüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Limonen

    Benim binada altyapı vardı fakat altyapı yok diye hata çıkıyordu binada kullanan var. bir sene böyle bağlatamadim sonra birkaç ay önce karşı kiracı taşındı interneti iptal ettirdi sonra sorgulayınca port var yazıyor inanamadım aynı gün başvuru yapıp bağlattim. Konuyu açan arkadaş doğru söylüyor

    Bu gibi konularda keşke yanılsak hocam ama maalesef hakikat olanları yazdığımız zaman çoğu kez tepki ile karşılaşıyoruz, özel mesajdan kötü sözler söyleyenler dahi oluyor. @Limonen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Ekim 2022; 16:45:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_Alesia

    Bende aynı durum vardı. Bölge müdürlüğünü arayıp altyapı planlama birimiyle çözdüm sorunu. Oradan müdahale ettiler 1 güne çözdüler.

    Demek ki kolaydı hocam sıkıntı hemen hallolmuş.

  • Ben de taşıma yapacaktım onda da bu problemin olduğunu yeni öğrendim. Yine de firmayı arayıp soracağım bakalım.

  • feedyourhead. F kullanıcısına yanıt

    Çağrı merkezi ile halledemezseniz yazılı bir kayıt oluşturun mutlaka.

  • NVİ sayfasındaki BBK ile Göknet'ten adresimi yazınca üstteki çıkan BBK farklı ama bu olmadan şikayet oluşturdum TT altyapısı olduğu xDSL numarasını yazdım sadece bakalım.

  • feedyourhead. F kullanıcısına yanıt

    Neden farklı çıkıyor acaba? Fark olmaması gerekir esasen.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Anlamadım ben de 1 Mart 2013'ten sonra bu kimlik mevzusu gelmiş. O sırada ev inşaattı muhtemelen biz de 2014`te taşındık ilk yerleşenlerdeniz. NVİ sayfası da inşaat gösteriyor hala ama devletin sistemi esastır diye düşünüyorum. Yani DASK sorgulama sayfaları da NVİyle uyumlu.
  • feedyourhead. F kullanıcısına yanıt

    Tüm adres sistemi şu an NVI ye bağlı hocam. Bankalar, tüm resmi kurumlar, özel şirketler vb. hepsi verilerini NVI sisteminden çekiyor. Adres sorgu, bina sorgu hepsini oradan yapıyor ilgili kuruluşlar.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bir yerde güncellenmemiş galiba işte DASK sorgulamalarında NVİ ile aynısı çıkıyor internet altyapı sorgulamasında bunlardan farklı.

  • feedyourhead. F kullanıcısına yanıt

    Bütün sorgulama sayfalarında benzer hata mı alınıyor hocam?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Kontrol ettikelrimde evet. Neyse zaten tapuda da şu anki her yere yazdığımız resmi kağıtların da geldiği mahalleden farklı bir mahalle ismi olarak görünüyor. Değişen planlar vs ondandır. Bu işlem için sorun olmaz büyük ihtimalle yaptım zaten şikayeti de.

  • feedyourhead. F kullanıcısına yanıt

    Olmaz inşallah hocam. Yine de bağlı olduğunuz ilçe belediyesinin plan ve proje müdürlükleri ilgili hataları düzeltip NVI sistemine bildirmeli. MASK denilen planlarda da hatalar olabiliyor mesela, bunları ilçeler tespit ettiğinde bildirimini yapıyor ve ilgili sorunlar düzeliyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.