Şimdi Ara

Yahudi Lobileri: 'Başınızın çaresine bakın'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amerikan Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi 4 Mart’ta çok kritik bir oylama yaparak Ermeni soykırım iddialarının resmen tanınmasını tartışacak. Uzun yıllardan beri tasarının geçmemesi için Kongre’de Türkiye lehine lobi yapan Yahudi kuruluşları İsrail-Türkiye gerginliği nedeniyle bu kez seyirci kalacak.

    Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanan protokoller, özellikle yakınlaşma sürecini baltalamak isteyen Ermeni diyasporasının hevesini kursağında bırakmıştı. Ancak protokollerde son aylarda yaşanan tıkanıklık ve her iki ülkenin de meclislerinde protokolleri onaya sunmaması nedeniyle diyasporanın en güçlü olduğu ülke olan Amerika’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Ermeni soykırım iddiaları ABD Meclis gündemine geldi. Yeni Başkan Barack Obama’nın seçim kampanyasında soykırım iddialarını tanıma sözünü verdiğine dikkat çeken 139 ABD milletvekili, bu iddiaların ABD Meclisi tarafından resmen tanınması için önerge hazırladı.

    2007’de geri çekildi


    İşte bu önerge, 4 Mart tarihinde ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde oylanacak. Ermeni diyasporası en son 2007 yılında amacına çok yaklaşmış ve bu komitede 27-21 “evet” oyu çıkararak meclis genel kuruluna tasarıyı göndermeyi başarmıştı. Ancak Türkiye’nin çok şiddetli tepki göstererek elçisini çekmesi ve Bush yönetiminin “Türkiye ile ilişkiler bozulur” diyerek meclise baskı yapması sonucunda tasarı genel kurul gündemine alınmamıştı. Ancak şimdi tasarının komiteden geçerek kurul gündemine alınması ihtimali çok kuvvetli görünüyor.

    Bu ihtimalin yükselmesinin en önemli nedenlerinden biri ise Türkiye ile İsrail arasında özellikle son aylarda artan gerilim nedeniyle Kongre’de her zaman Türkiye’nin yanında tavır alan Yahudi kuruluşlarının bu kez “Başınızın çaresine bakın” mesajı vermesi. Vatan'dan İlhan Tanır'ın haberine göre hiçbir Yahudi kuruluşu bu kez ABD’li milletvekillerine tasarıya “hayır” oyu kullanmaları için baskı yapmıyor.

    Son iki hafta içinde, Washington’da, yüz yüze veya telefonla görüştüğümüz birçok Yahudi örgütü üyesi ve Yahudi toplum liderleri ise açık ve net bir şekilde Türkiye’nin İsrail ile kötü giden ilişkilerini neden göstererek, yasa tasarını durdurmak için Kongre’de hiçbir faaliyet içinde bulunmadıklarını ifade etti. Hatta bu tavrın geçtiğimiz hafta Washington’a bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’na da iletildiğini aktardılar.

    ‘Hayır’ için çalışmayız

    Tasarının Dış İlişkiler Komisyonu’nda kabul edilme ihtimalinin yüksek oluşunun en önemli nedenlerinden biri de Obama yönetiminin şimdiye kadar bu yasa tasarısını durdurmak için herhangi bir açıklama dahi yapmamış olması. Konuyla ilgili VATAN’ın sorusunu yanıtlayan Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu eski başkanı ve Obama yönetimine yakınlığıyla tanınan Robert Wexler, “Obama yönetiminin tasarı ile ilgili tutumu halen bilinmiyor” dedi.

    Washington’da VATAN’a konuşan ve yakın zamanlara kadar Amerika’daki önemli Yahudi kuruluşlarından birinin başında bulunan bir lobici, “bu yıl Yahudi örgütlerinin Türkiye için savaşmalarını hiç kimse beklemesin. Evet tasarının geçmesi için çalışmayız, ama geçmemesi için de çalışmayacağız” dedi.

    En sert tepkinin ise Yahudiler’in en büyük lobi kuruluşu AIPAC’ten gelmesi bekleniyor. VATAN’a bilgi veren AIPAC’e çok yakın bir kaynak, “Başbakan Erdoğan, İsrail’in ve Yahudilerin arkadaşlığını kazanmak için hiçbir şey yapmadı. Bu yıl AIPAC bu tasarı için parmağını dahi kıpırdatmayacak” dedi. Merkezi Washington’da bulunan Amerikan-Türk Konseyinin başkanı, emekli elçi James Holmes ise VATAN’a verdiği özel röpörtajda, tasarının bu yıl çok hızlıca ve hatta gizli denebilecek bir şekilde geçirilmeye çalışıldığına inandığını söyledi. Amerikan Ermeni Asemblesi direktörü Bryan Ardouny ise bu yıl tasarının Amerikan Kongresi’nin her iki kanadından da geçeceğini tahmin ettiğini ifade etti.

    21’e karşı 25 oyla evet çıkacak

    Tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin ardından Meclis genel kurulunda, ardından da ABD Senatosu’nda kabulü gerekiyor. Ancak Türkiye Meclis’te kabulüne bile sert tepki vereceğini belirtiyor.

    Ermeni soykırım tasarısını Amerikan Meclisi’nde 26’sı Demokrat olmak üzere toplam 46 vekil oylayacak. Önceki yıllarda yapılan oylamalar göz önüne alındığında 18 Demokratın tasarıyı onaylaması beklenirken 8 Demokratın tasarıya hayır diyeceği tahmin ediliyor. Cumhuriyetçiler cephesinde ise 7 vekilin yasa tasarısını onaylayacağına kesin gözüyle bakılıyor. 13 Cumhuriyetçi senatörün daha önceki oylamalardaki eğilimleri tasarıyı geçirmeme yönünde. California eyaletindeki Cumhuriyetçi ve Demokrat 9 vekilin tamamı daha önce Ermeni soykırım tasarısı lehine oy kullandı.

    Türk DIŞİŞLERİ: Kıyamet kopar

    Türk Dışişleri ve Washington’daki Türk Büyükelçiliği yetkilileri ise demeçlerinde oldukça serttiler. Türk dışişleri yetkilileri bu tasarının Amerika Kongresinde Türkiye’ye karşı açıkça “Demokles’in Kılıcı” gibi sallandırıldığı düşüncesinde. Ama yine aynı yetkililere göre bu yıl şartlar öncekilerden oldukça farklı. Bu yıl üzerinde bir yıldan fazladır çalışılan bir normalleşme süreci var ve bir Türk Dışişleri yüksek diplomatına göre “sadece Türkiye ve Ermenistan ilişkileri değil, Türkiye ve Amerikan ilişkileri de böyle bir tasarıdan zehirlenebilir.” Ara seçim yılında Demokratların zor yıl geçirdiği ve oy oranlarının hızla düştüğü bir ortamda, birçok Demokrat Partili Kongre üyesi ya bu yılki ya da bir sonraki seçimleri düşünerek kendi bölgesindeki Ermeni seçmenleri kızdırmamak amacındalar.

    ABD ile ilişkiler gözden geçirilir

    Konuştuğumuz yüksek seviyedeki bir Türk diplomat ise, oldukça açık ve sert bir şekilde Türkiye’nin baskı gördüğünde geri adım atan değil, aksine çok ters tepki veren bir yapıya sahip olduğunu hatırlattı. Aynı yetkili, Obama’nın Amerika’nın yeni başkanı olması ile birlikte Amerika’nın profilinin dünyada yükseldiğini ve buna paralel olarak Türkiye’de de yükseldiğini kaydederken, sözde soykırım yasatasarısı geçtiğinde ise bu imajı yeniden tamir etme çabasının da büyük bir darbe yiyececeğini sözlerine ekledi.

    Türk Dışişleri böyle bir yasa tasarısının Kongre’den geçmesi halinde çok daha sert sonuçların ortaya çıkacağını ifade etti. “Kıyamet kopar” diyen üst düzey bir dışişleri yetkilisi “Böyle bir durumda Türkiye değişen dünya dengelerine göre kendi yerini yeniden belirler ve ABD ile olan geleneksel ittifağını yeniden gözden geçirir” diye çok net bir mesaj verdi. Böyle bir durumda Türkiye’nin hareketsiz kalmayacağını, bundan iki yıl önce, o zamanki Washington Büyükelçisi olan Nabi Şensoy’un Ankara’ya çağrılması gibi bir tepki verilebileceğini kaydetti.

    2000 yılında Bill Clinton, 2007’de Bush önlemişti


    1894 yılından bu yana ABD Meclisleri’ne gelen soykırım iddiaları şimdiye dek hep Amerikan başkanlarının sağduyusuna takıldı.

    ABD’de, Osmanlılar’a karşı Ermeniler’i savunan ilk yasa tasarısı 1894 yılında gündeme geldi. Temsilciler Meclisi bu tarihten itibaren yaklaşık 10 kez Ermeni ’soykırım’ tasarısını oyladı. En son 2000’de Bill Clinton’un, 2007 yılında da dönemin ABD Başkanı George Bush’un müdahelesiyle tasarı gündemden düştü. Ancak Temsilciler Meclisi 1975 yılında bugünküne benzer bir yasayı onayladı. Buna göre yasa Senato’ya gidecek sonra da yasalaşacaktı. Ama Temsilciler Meclisi’nin yasayı onaylamasının ardından Kıbrıs çıkarması nedeniyle zaten gergin olan ilişkiler kopma noktasına geldi. Hükümet, ABD’nin Türkiye topraklarındaki faaliyetlerini tamamen dondurdu. Bunun üzerine Temsilciler Meclisi yasayı Senato’ya yollamaktan vazgeçti. 2007’de Dış İlişkiler Komitesi’nden geçen tasarının meclis gündemine alınma ihtimali üzerine Türkiye İncirlik üssünün kapatılması dahil olmak üzere birçok misilleme yapacağı mesajıyla rest çekmiş, ABD’nin 8 eski dışişleri bakanının yayınladıkları ortak mektupla milletvekillerine yasayı görüşmeme çağrısı yapmalarının ve Bush’un meclis Başkanı Nancy Pelosi üzerinde baskı kurmasının ardından tasarının gündeme alınması iptal edilmişti.

    Kaynak: Milliyet





    Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sözde "soykırım" tasarısını ABD kabul edebilir mi? Kabul edilirse Türkiye-ABD ilişkileri nasıl etkilenir?







  • Çok gereksiz faydasız boş işlerle uğraşıyoruz.
    Bize hiçbir faydası olmayan sadece Ermenistan'a faydası olan sınır kapısını açarız azeriler doğal gaza zam yapar
    Osmanlı zamanında İngilizlerle bir olup Osmanlı'ya karşı savaşan bir milleti yanımıza alırız eski dostumuzu karşımıza.
    Hz.Muhammedin karikatürlerini çizilmesine vesile olan roj tvyi kapatmayan bir ülkenin başbakanının natoya genel sekreter olmasına ön ayak oluruz.
    Çok garip gerçekten
  • Önemli mi yaa? Hayat devam eder!
    Zaten Türkiye'ye ABD'de verilen önemin tek nedeni tesadüfen yol üstü bir yerlerde bulunması!
    Bu defa bu yasa çıkar, asıl önleyici etken Yahudi Lobisi idi, onlar aradan çekilince ABD'den kimse bir Ortadoğu demokrasisini adam yerine koymaz doğal ve haklı olarak!
    Birisi birkaç 1 minut ..... deyip 2-3 Kamuoyu puanı alır saf ve necip milletimizden! Hatta aradan birkaç Ergenekon vs. çıkmasıda mümkündür.
    Önceden Yahudilere sarılıp Ulusal politika üreten akıllıların yerine geçen başka sarılma meraklısı akıllılar, birilerine sarılma zevkinden mahrum kalamayacaklarından etraftaki Arap ülkeleriyle sarmaş dolaş olurlar canım-ciğerim din gardaşım diye!
    Tabii el altından eski patronları ABD ile samimiyet devam eder! ABD ile ilşkilere bir süre peçe ve türban takılır!
    Sonuçta bu ülke geri geri yürüyüşünde 1 adım daha atmış olur geriye! Ve uygar bir ülke olabilme hayallerimizin aksi yönüne!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche

    Çok gereksiz faydasız boş işlerle uğraşıyoruz.
    Bize hiçbir faydası olmayan sadece Ermenistan'a faydası olan sınır kapısını açarız azeriler doğal gaza zam yapar
    Osmanlı zamanında İngilizlerle bir olup Osmanlı'ya karşı savaşan bir milleti yanımıza alırız eski dostumuzu karşımıza.
    Hz.Muhammedin karikatürlerini çizilmesine vesile olan roj tvyi kapatmayan bir ülkenin başbakanının natoya genel sekreter olmasına ön ayak oluruz.
    Çok garip gerçekten


    Kesinlikle haklısınız

    Ya sanane Filistinden sen kendi ülkenin çıkarlarını düşün,kendi soyları onlara sahip çıkmazken üstelik bizleri zamanında İngilizlere satmışken bunlar,kraldan çok kralcı olmak ne diye, kendi düşen ağlamaz... "One Minute" miş yemin ediyorum ezik bunlar...




  • Sevgili Mastenc,

    Ülke olarak Filistin'i umursamayıp kendi çıkarlarımıza bakalım. Ne ölen, ne de öldüren bizden.
    Şehir olarak diğer şehirlerdeki işsizlik, gasp, hırsızlık gibi olayları umursamayıp kendi şehrimize bakalım. Ne hırsız ne de mağdur bizden değil.
    Mahalle olarak diğer mahallelerdeki kaldırım ya da altyapı sorunlarını umursamayıp kendi mahallemize bakalım. Ne de olsa biz o mahallede oturmuyoruz.
    Apartman olarak diğer apartmanların otoparklarının olup olmamasını umursamayıp kendi apartmanımıza bakalım. Ne de olsa bizim otoparkımız var.
    Aile olarak yan komşunun evine giren hırsızı umursamayıp kendi evimize bakalım. Ne de olsa çalınan eşyaların bize bir faydası yok.
    Birey olarak kardeşlerimizi umursamayıp, kendi çıkarlarımızın peşine düşelim. Ne de olsa herkes tek doğup tek ölür.

    Olayı çevirirsek ve mantığı da aynı şekilde işletirsek;

    Eğer kardeşime karşı böyle bir mantık yürütürsem ve birgün ona ihtiyacım olursa, kesinlikle yalnız kalırım.
    Eğer yan komşumun evine hırsız girdiğinde polise haber vermezsem, benim evime hırsız girdiğinde de komşumun haber vermemesi doğal olur.
    Eğer benim şehrimdeki bir mahallenin sorununa o mahalle sakinleri ile birlikte hareket edip ses çıkarmazsam, benim mahallemde olduğunda da yalnız benim mahalle sakinlerimle cılız bir ses çıkarmak zorunda kalırım.
    Eğer İstanbul'da gasp ya da hırsızlık artarsa, işsizlik çoğalırsa ve ben buna karşı "Neyse ki Eskişehir'de böyle sorunlar yok. O yüzden ne kadar şanslıyım." dersem, kimsenin garanti edemediği huzur ortamım bir gün elden gittiğinde, şehrimdeki suçla savaşmak için yanımda hiçkimseyi bulamam.
    Eğer bugün Filistin ya da Somali'de insanların öldürülmesini, eziyet görmesini "çıkarlarıma" göre değerlendirirsem, yarın benim başıma gelirse, o insanlar da aynı şekilde "çıkarları" doğrultusunda susma hakkına sahip olur ve en büyük "çıkar" olan yaşama hakkımın elimden alınmasını aynı bize tavsiye ettiğiniz gibi uzaktan bakarak ve günü kurtarma sevdası ile seyrederler.

    Gelişmişliğin en önemli kurallarından biri "Toplumsal Bilinç" kavramının yerleşmesidir. Bize göre çok daha gelişmiş ülkelerde, gelişmişlik seviyesinin artmasında ve refah dağılımının daha adil olmasına neden budur. "Her koyun kendi bacağından asılır" sözü ile hareket edersek, kasap birgün bizi de gözüne kestirebilir ve o zaman bacağımız kesilirken, feryatlarımızı duyan hiçkimse olmaz.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luzifer

    quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche

    Çok gereksiz faydasız boş işlerle uğraşıyoruz.
    Bize hiçbir faydası olmayan sadece Ermenistan'a faydası olan sınır kapısını açarız azeriler doğal gaza zam yapar
    Osmanlı zamanında İngilizlerle bir olup Osmanlı'ya karşı savaşan bir milleti yanımıza alırız eski dostumuzu karşımıza.
    Hz.Muhammedin karikatürlerini çizilmesine vesile olan roj tvyi kapatmayan bir ülkenin başbakanının natoya genel sekreter olmasına ön ayak oluruz.
    Çok garip gerçekten

    Faydalı işler söyleyin de onlarla uğraşalım, devlet sizin büyük fikirlerinizi uygulasın. Azeri diyorsunuz; tek millet iki devlet diyorsunuz fakat tek millet Kıbrıs'ı tanımıyor.

    Szinle aynı olan zekalarla devam edersek Türkiye daha çok geride kalır.

    Avrupa ülkeleri nasıl gelişti, zengin oldu sanıyorsunuz ? Geri zekalılık edip 1. 2. Dünya Savaşları'nı unutmayarak mı gelişti ? Almanya hâlâ 1. 2. Dünya Savaşları'nı düşünseydi şu an bu halde olmazdı.

    Osmanlı zamanında İngilizlerle bir olan milletmiş. Geçmişi unutun. Geçmişin karanlığına bakacağınıza, önünüzdeki aydınlığa bakın.

    Hem yeri gelince Osmanlı'yı yerin dibine sokarsınız, hem de neden Osmanlı'ya isyan ettiler dersiniz.

    Osmanlı da sizin gibi geçmişe bakıp, Avrupa gibi geleceği görememişti de ondan çökmüştü.

    Bu arada Hz. Muhammed'in karikatürünün yapılmasına vesile olan Roj Tv'yi kapatamayan demişsiniz de.. Ben sizin için Hz. Muhammed'in bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.


    Tayyip de aramızdaymış. İsteklerimi saymaya başlıyorum. Söz verdiniz, o yüzden yapacaksınız sevgili Tayyip




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Sevgili Mastenc,

    Ülke olarak Filistin'i umursamayıp kendi çıkarlarımıza bakalım. Ne ölen, ne de öldüren bizden.
    Şehir olarak diğer şehirlerdeki işsizlik, gasp, hırsızlık gibi olayları umursamayıp kendi şehrimize bakalım. Ne hırsız ne de mağdur bizden değil.
    Mahalle olarak diğer mahallelerdeki kaldırım ya da altyapı sorunlarını umursamayıp kendi mahallemize bakalım. Ne de olsa biz o mahallede oturmuyoruz.
    Apartman olarak diğer apartmanların otoparklarının olup olmamasını umursamayıp kendi apartmanımıza bakalım. Ne de olsa bizim otoparkımız var.
    Aile olarak yan komşunun evine giren hırsızı umursamayıp kendi evimize bakalım. Ne de olsa çalınan eşyaların bize bir faydası yok.
    Birey olarak kardeşlerimizi umursamayıp, kendi çıkarlarımızın peşine düşelim. Ne de olsa herkes tek doğup tek ölür.

    Olayı çevirirsek ve mantığı da aynı şekilde işletirsek;

    Eğer kardeşime karşı böyle bir mantık yürütürsem ve birgün ona ihtiyacım olursa, kesinlikle yalnız kalırım.
    Eğer yan komşumun evine hırsız girdiğinde polise haber vermezsem, benim evime hırsız girdiğinde de komşumun haber vermemesi doğal olur.
    Eğer benim şehrimdeki bir mahallenin sorununa o mahalle sakinleri ile birlikte hareket edip ses çıkarmazsam, benim mahallemde olduğunda da yalnız benim mahalle sakinlerimle cılız bir ses çıkarmak zorunda kalırım.
    Eğer İstanbul'da gasp ya da hırsızlık artarsa, işsizlik çoğalırsa ve ben buna karşı "Neyse ki Eskişehir'de böyle sorunlar yok. O yüzden ne kadar şanslıyım." dersem, kimsenin garanti edemediği huzur ortamım bir gün elden gittiğinde, şehrimdeki suçla savaşmak için yanımda hiçkimseyi bulamam.
    Eğer bugün Filistin ya da Somali'de insanların öldürülmesini, eziyet görmesini "çıkarlarıma" göre değerlendirirsem, yarın benim başıma gelirse, o insanlar da aynı şekilde "çıkarları" doğrultusunda susma hakkına sahip olur ve en büyük "çıkar" olan yaşama hakkımın elimden alınmasını aynı bize tavsiye ettiğiniz gibi uzaktan bakarak ve günü kurtarma sevdası ile seyrederler.

    Gelişmişliğin en önemli kurallarından biri "Toplumsal Bilinç" kavramının yerleşmesidir. Bize göre çok daha gelişmiş ülkelerde, gelişmişlik seviyesinin artmasında ve refah dağılımının daha adil olmasına neden budur. "Her koyun kendi bacağından asılır" sözü ile hareket edersek, kasap birgün bizi de gözüne kestirebilir ve o zaman bacağımız kesilirken, feryatlarımızı duyan hiçkimse olmaz.

    Saygılar...

    Altına imzamı atıyorum hocam




  • @webbie

    Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz... Ben Türküm ve Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorum, beni sadece bu ülkenin halkının refahı ilgilendirir.Benim refahımdan huzur ve barış içinde yaşamamdan sorumlu kişi ise seçim ile gelen hükümetlerdir kendi sorunlarımız işsizlerimiz, aç yatan insanlarımız yokmuş kısaca sorunsuz bir ülkeymiş gibi davranıp, başka ülkelerin sorunlarıyla ilgilenen bir hükümete ihtiyaç yok, kısacası Filistin veya herhangi bir ülke beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor.Yok illa birini ilgilendirmesi gerekiyorsa bizi değil Arapları ilgilendirir onları da ne kadar ilgilendirdiği hepimizin malumu...

    Saygılar...

    @Luzifer

    Ermenistan konusunda haklısınız,ben de onu listeden çıkaracaktım fakat mesajı yazarken aklımdan çıktı... Sorunlarımızın bulunduğu ülkeler ile sorunların giderilmesi bence faydalı bir politika,üstelik hiçbir ülke bizi harhangi bir sebep yüzünden tehdit edemez.

    Filistin konusunda ve boş işlerle uğraştığımız konusunda söylediğim gibi @nietzsche ile aynı fikirdeyim...




  • Sevgili Mastenc,

    Bir insanın sadece "insan" olması onun acılarına engel olmaya çalışmak için yeterli bir neden değil midir? Eğer olayı ırk boyutuna taşırsanız, müslüman vatandaşlarımız da din boyutuna taşır. Emin olun ki sizin kadar ben de ülkemdeki işsizleri dert ediyorum ve forumda bazı arkadaşlardan fırça yemişliğim bile vardır "işsizlik" takıntım yüzünden

    Ama bana göre yanlış olan, yapay sınırlarla belirlenmiş hayatımızda, bize unutturulmaya çalışılan ve en temel özelliğimiz olan "insan" olmanın önüne başka kimliklerin konulması ve bizim de acılarımızı, mutluluklarımızı, dertlerimizi ya da zevklerimizi bu tür yapay kimliklerle belirlememizdir. Siz bugün Türkiye vatandaşısınız ve eğer birgün sizin ülkenizin başına da aynı şey gelirse, yalnız bırakılmayı haketmiş olacaksınız.




  • @webbie

    Geçmişimize bakarsak tökezlediğimizde yanlız bırakıldığımızı, hatta dost dediklerimiz tarafından bu düştü bir tekme de ben vuriym dediğini biliyoruz.Malesef bu her ülke için geçerli bugün Amerika bu inanılmaz gücünü yitirse başına gelecekleri düşünemiyorum bile kısacası tarihe bakarsak her ülke sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmiştir... Unutmayalım hiçbir ülkenin dostu yoktur sadece çıkarları vardır bu çıkarlar çevresinde dost olduklarını sanırlar... Hatta uzağa bakmaya gerek yok Kıbrıs'a bakalım,bizlerin vergileriyle kral gibi yaşıyorlar ama git sor bakalım bizi ne kadar çok seviyorlar. İşte Azerbaycan "Tek millet iki devlet diyoruz" en ufak sorunda hemen doğalgaza zam yapılacağını söyleyip bizi tehdit ediyor. Görüyorsun değilmi ne kadar çok sevenimiz var.Hatta bir örnek daha veriym, Bulgaristan:Okudun mu bilmiyorum düne kadar acından ölen Bulgaristan da bir bakan, Türkiye Bulgarların Türkiye’de bırakmak zorunda kaldıkları mal ve mülkleri için 10 milyar dolar tazminatı ödemez ise Avrupa birliğina engel olmakla tehdit etti, halbuki biz zamanında onlar için neler yaptık değil mi?Şimdi söyle dostluklar nereye kadarmış...

    Boş bu işler boş @webbie keşke senin söylediğin gibi dostluk baki olsa keşke sınırlar kalksa insanın insan olduğu için değerli olduğu bir Dünya da yaşasak...




  • Sevgili Mastenc,

    Konu çok fazla "polemik" durumuna girdi ve size cevaben son yorumum olsun da, insanlar da okumaktan sıkılmasın artık.

    Öncelikle, hiçbir yorumumda dostluktan bahsetmedim. Tamamının temeli "insanlık" üzerine kurulu yorumlardır ve sizin bahsettiğiniz gibi duygusal bakmaktan bahsetmiyorum bu duruma. Bahsettiğiniz şekilde davranmak duygusallık ise, 17 Ağustos depreminde bize kimlerin nasıl destek olduğunu ve bunda herhangi bir çıkarları olmadığını da bilerek yorumlamak gerekmez mi? İnsan olmak başka bişeydir, rasyonel insan olmaya çalışmak başka bişeydir. Sizin bahsettiğiniz şey "dünyada ne olursa olsun susalım, bu sayede daha rasyonel davranmış oluruz" şeklinde bir yaklaşımdır. Oysa ki biz insanız ve üzülürüz, seviniriz, dert ederiz. Benim size verdiğim ilk örneklemeye "Ben neden bahsediyorum, sen neden" diyerek bir cümleyle başlamışsınız, ama aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Siz sınırları kendinize göre çizerken bunu ülke sınırları olarak belirliyorsunuz ve "fayda-zarar" boyutunda milli sınırları dikkate alıyorsunuz, başka biri ise sınırları kendi kıyafetleri ile belirliyor ve o kıyafetlerin dışındaki herşeye "rasyonel" yaklaşıyor. Arada sizce fark olsa da, bence yok. Benim sınırlarım ise tamamen "insan" üzerine kurulu olduğu için size "duygusal" geliyor olabilir ama aslında ben de kendimi düşündüğüm ve "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" demeyerek, yarın başıma gelebilecek olanlar için hepbirlikte hareket etmenin daha doğru olduğunu söylüyorum.

    Burada benim sınırlarım yanlış olabilir, ama sizin sınırlarınız da yanlıştır.

    Saygılar...




  • @webbie

    Size gerçekten düşüncelerinizden ötürü saygı duyuyorum, keşke tüm insanlık sizinle aynı fikirde olsaydı. Kesinlikle sizin fikirleriniz olması gereken fikirler, yanlış olan benim fikirlerim ama kabul gören fikir de benim fikirlerim...

    Saygılar...
  • quote:


    Türk DIŞİŞLERİ: Kıyamet kopar

    Türk Dışişleri ve Washington’daki Türk Büyükelçiliği yetkilileri ise demeçlerinde oldukça serttiler. Türk dışişleri yetkilileri bu tasarının Amerika Kongresinde Türkiye’ye karşı açıkça “Demokles’in Kılıcı” gibi sallandırıldığı düşüncesinde. Ama yine aynı yetkililere göre bu yıl şartlar öncekilerden oldukça farklı. Bu yıl üzerinde bir yıldan fazladır çalışılan bir normalleşme süreci var ve bir Türk Dışişleri yüksek diplomatına göre “sadece Türkiye ve Ermenistan ilişkileri değil, Türkiye ve Amerikan ilişkileri de böyle bir tasarıdan zehirlenebilir.” Ara seçim yılında Demokratların zor yıl geçirdiği ve oy oranlarının hızla düştüğü bir ortamda, birçok Demokrat Partili Kongre üyesi ya bu yılki ya da bir sonraki seçimleri düşünerek kendi bölgesindeki Ermeni seçmenleri kızdırmamak amacındalar.


    Kıyamet koparmış

    van münüts kıyamet kopartırım ne yapacak acaba incirliği kapatmaya gücü yetermi acep




  • Karşındakine ona herhangi bir konuda muhtaç olduğunu hissettirirsen zamanla ona karşı olan muhtaçlığın katlanarak artar. Bir süre sonra da bunu kendi lehine kullanmaya başlar.
    Bırakında yardım etmesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luzifer

    quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche

    Çok gereksiz faydasız boş işlerle uğraşıyoruz.
    Bize hiçbir faydası olmayan sadece Ermenistan'a faydası olan sınır kapısını açarız azeriler doğal gaza zam yapar
    Osmanlı zamanında İngilizlerle bir olup Osmanlı'ya karşı savaşan bir milleti yanımıza alırız eski dostumuzu karşımıza.
    Hz.Muhammedin karikatürlerini çizilmesine vesile olan roj tvyi kapatmayan bir ülkenin başbakanının natoya genel sekreter olmasına ön ayak oluruz.
    Çok garip gerçekten

    Faydalı işler söyleyin de onlarla uğraşalım, devlet sizin büyük fikirlerinizi uygulasın. Azeri diyorsunuz; tek millet iki devlet diyorsunuz fakat tek millet Kıbrıs'ı tanımıyor.

    Szinle aynı olan zekalarla devam edersek Türkiye daha çok geride kalır.

    Avrupa ülkeleri nasıl gelişti, zengin oldu sanıyorsunuz ? Geri zekalılık edip 1. 2. Dünya Savaşları'nı unutmayarak mı gelişti ? Almanya hâlâ 1. 2. Dünya Savaşları'nı düşünseydi şu an bu halde olmazdı.

    Osmanlı zamanında İngilizlerle bir olan milletmiş. Geçmişi unutun. Geçmişin karanlığına bakacağınıza, önünüzdeki aydınlığa bakın.

    Hem yeri gelince Osmanlı'yı yerin dibine sokarsınız, hem de neden Osmanlı'ya isyan ettiler dersiniz.

    Osmanlı da sizin gibi geçmişe bakıp, Avrupa gibi geleceği görememişti de ondan çökmüştü.

    Bu arada Hz. Muhammed'in karikatürünün yapılmasına vesile olan Roj Tv'yi kapatamayan demişsiniz de.. Ben sizin için Hz. Muhammed'in bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.

    İktidar yanlış yaptığında ölümüne savunmak bu olsa gerek.Devletler arasında dostluk düşmanlık olmaz dediğiniz gibi Almanya kimseye kin beslemedi zamanında aksine devletler arası çıkar olur.
    Ermenistan gibi küçük bir balık bizim gibi büyük bir balığa tutunarak okyanuslar aşmak istiyor yani kommensalizm gibi.Bizi hiçbir hiçbir faydası yok ama bu olay sonucunda azeriler bize 3te1 te bir verdiği gaza zam yapmaya başlıyor ben onlar bizim kardeşimiz koruyalım onları demiyorum.Hangisi karlı onu soruyorum.Ermenistan sınır kapısının açılması Ermenistanın küçük ekonomisinden bize fayda sağlamaz ama azerileri küstürmek çok şey kaybettirir doğal gaz zam mı gibi.
    Elin arabının onurunu şerefi için bizi her koşulda destekleyen yahudileri karşımıza alıyoruz Süleymaniye'deki çuval krizinde Dünya basınında Türk Ordusunun şerefi ayaklar altına alırken kimse 2laf edemiyor.
    Bana diyorsunuz ''Hem yeri gelince Osmanlı'yı yerin dibine sokarsınız, hem de neden Osmanlı'ya isyan ettiler dersiniz'' diye.Sonra kendiniz ''Osmanlı da sizin gibi geçmişe bakıp, Avrupa gibi geleceği görememişti de ondan çökmüştü.'' Osmanlının derdini ben çekiyorsam Osmanlının borçlarını ben ödüyorsam Osmanlı Avrupa ile bağdaşamayıp bizi Avrupa biliminden iliminden soyutluyorsa Osmanlının girdiği savaşta filistin cephesini araplar sayesinde kaybettiysek Osmanlıyı dolaylı yoldan Araplarıda eleştiririm.
    Müslüman olduğum vakit de Turan Dursun'un öldürüldüğünde tahranda şenlik olduğudunda da içime sindirememiştim benim insanım o sen nasıl öldürüldüğünde şenlik yaparsın?.Hz.Muhammed benim için sizin kadar önemli olmasa da oda benim milletimin peygamberi elin danimarkalısı dalga geçemez.




  • webbie;İnsan olarak gördüğünüz zaman size tamamiyle hak veriyorum.Ama Filistin konusundaki hassasiyetin %1 ini Şincan daki Uygur Türklerine yapılan zulümde bir başbakan aynı tepkiyi veremiyorsa bana göre tribünlere oynuyor demektir..Acaba Kudüsün yani müslümanlarca çok değerli olan bir yerin Yahudilerin eline geçmesi yüzünden bu tepki veriliyor olmasın..Açıkçası belki 1970 deki kara eylül katliamını bilirsiniz.Ürdün Filistinli gerillalara ve mülteci kamplarına baskın yapmış,direniş fazla oluncada arkasına Abd yi alarak onbinin üzerindeki filistinli öldürülmüştür..Peki araplar buna neden zamanında buna yeterince tepki göstermedi..Bu arada one minute olayından sonra arap birliği toplanıp şöyle açıklama yapmışlardı..Araplar dışında kimse bu işe karışmasın.Yani burada Tayyip ede gönderme yapmıştır..Türkiye tarafındanda terör örgütü olarak kabul edilen Hamas ın bu ülkede devlet kademesinde ağırlaması nasıl bir iştir..Bm nin yardımlarını cebine atam Hams değil midir.Hatta bunu dışişleri bakan yardımcımızda söylemişti.Bide Trtde Pusula programını yapan gazetecide söylemişti.Bu adam en az 20 yıldır o bölgede ve ne olduğunu az çok biliyor..Filistine İsrail saldırmasa bile Filstin yinede düzelmez.Kafasını şeriatla bozmuş bir Hamas var.El Fetih ise daha ılımlı.El Fetih ve Hamas ın birbirlerine saldırdığınıda unutmayalım..Eğer Tayyip Erdoğan insanlık namına karşı duracaksa Sudan da katliam yapan ve savaş suçu işleyen birisiyle görüşmemelidir.Bu nasıl bir tezattır.Daha yazacak çok şey var ya neyse..Yani Dünyanın neresinde olursa olsun katliama karşı durulmalıdır.Ama bu hassasiyet sadece belirli bir kesime yönelikse bu kabul edilemez.Ayrıca Türkiye şuanda şartlar ne olursa olsun İsrail le ilişkileri iyi tutmak zorunda..Bunun aksini kimse söyleyemez..Madem İsrail e bu kadar karşısınız.O zaman askeri ihaleleri durdursunlar.Niye yapmıyorlar bunu..Yoksa Heron başına İsraile kazandırılan para Filistine binlerce mermi olarak dönünce bişey olmuyor mu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 22 Şubat 2010; 20:07:23 >




  • Sevgili JP,

    En korktuğum durumlardan biri ile karşılaşmak üzereyim sanırım. Ergenekon'dan içeri alırlar diye beklerken, Tayyip'le aynı potada eritilmek de varmış kaderde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Sevgili JP,

    En korktuğum durumlardan biri ile karşılaşmak üzereyim sanırım. Ergenekon'dan içeri alırlar diye beklerken, Tayyip'le aynı potada eritilmek de varmış kaderde.

    Sizi az çok tanıyorum.Merak etmeyin..Ama bence yazdığımı yanlış anlamışssınız.Ben sizin ne demek istediğinizi anladım.Sadece Filstin konusunda Türkiye nin gösterdiği hassasiyet neden Şincan daki Uygur Türklerine gösterilmiyor dedim..Sadece bunu belirtmek istedim..
  • yehudiler önce taş sopalı çoluk çocuğu halletsin ondan sonra bize ders vermeye çalışsın. çok da umrumuzdaydı sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche

    Çok gereksiz faydasız boş işlerle uğraşıyoruz.
    Bize hiçbir faydası olmayan sadece Ermenistan'a faydası olan sınır kapısını açarız azeriler doğal gaza zam yapar
    Osmanlı zamanında İngilizlerle bir olup Osmanlı'ya karşı savaşan bir milleti yanımıza alırız eski dostumuzu karşımıza.
    Hz.Muhammedin karikatürlerini çizilmesine vesile olan roj tvyi kapatmayan bir ülkenin başbakanının natoya genel sekreter olmasına ön ayak oluruz.
    Çok garip gerçekten


    +1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.