Şimdi Ara

Yağ Lambam Yanmıyor+Servis Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
8.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Geçen salı günü servisten randevu alıp aracımı bakıma götürdüm. Götürmeden önce yağ seviyesini kontrol ettiğimde, yağ seviyesi çubuğun tam yarısındaydı. Bu kadar eksiklik olmasına rağmen bilgisayar uyarı vermiyorsa bi sorun olabilir diye düşündüm. Serviste ustaya sordum, o kadar eksiklikten lamba yanmaz dedi. Yağını boşalttılar arabanın, filtreleri değişirlerken aklıma kontağı açıp bakmak geldi. Yağ uyarısı vermeyi bırak 'oil ok' (yağ tamam) yazıyordu. Ustaya sordum, diyaloğu aynen yazıyorum.

    Usta bak yağı boşaltmışsınız hala uyarı yok.
    ''Araba çalışmadığı sürece uyarı vermez''
    İyide bak sistemi açıyorum bilgisayar oil ok diyo.
    ''Öyle yazmasına bakma sen çalışmadan yağ lambası yakmaz bunlar''
    Haliyle biraz sinirlenerek, koskoca arabayı üreten mühendisler gerizekalı mı, araba çalışsa motor kitler, ne b.k yemeye bu özelliği koymuşlar o zaman?
    Haliyle ustadan cevap yok.

    Neyse uzatmayayım, bu yağ lambası için arabayı elektrikçiye falan mı bi göstersem?

    Bu arada servis deneyimimi de yazayım.

    Arabayı bu temmuz ayının sonunda aldım. Forumda da konu açmıştım triger değişimi için servis mi sanayi mi diye. Araba servis kayıtlıymış bugüne kadar, bizde serviste yaptıralım da işimiz garanti olsun dedim. Triger kilometresini doldurmadığı için bi dahaki bakıma değişelim dediler. Yapılan işlemleri ve fiyatı aynen aşağıya yazıyorum.

    Yağ değişimi (5w30)+ komple filtrelerin değişimi = 400 TL
    Aracımda bugüne kadar 10w40 yağ kullanılmış olduğundan eleman motor temizliği önerdi. Adı myst miydi neydi. Dediğine göre bu temizlikten sonra motor ilk günki gibi oluyormuş :) = 100 TL
    Servisteki eleman ön balatalar 2-3 bin ancak götürür dedi. Getirmişken onlarıda değiş bari dedim = 260 TL

    Memnuniyet olayına gelince ilk anlattığım olaydan sinirlerim bi yerinden oynadı zaten. Arabaya bakan zaten bilgili bi eleman değil, takıldığı yerde ustalarına baş vuruyor. Neyse bende aracın başında bekliyorum. Söktü ön tekerleri. Disklerde biraz çene var ama sence nasıl, ne kadar götürür beni dedim. Fena değil ama değişsen iyi olur dedi. Fiyat aldık parça kabulden. Sanayide sorduğum trw markanın tam iki katı fiyatını verdi. Kalsın dedim, şimdilik sadece ön balataları değişsek yeter. Ham birine benzetti heralde. İyide balataları değişsem diskte eğrilik varsa fren yaparken sarsıntı yapar, bence diskleride değişelim dedi. Kardeşim eğer eğrilik olsa eski balatalarlada yapar, ne alakası var dedim. Hıı sen diski söyledin diye ben değişelim diyorum, yani disklerin çokta kötü değil falan gevelemeye başladı.

    Ayrıca piyasada yarı fiyatına geliyo diyorum. Onlar kalitesiz yan sanayidir abi, ses yapar rahatsız olursun diyo. TRW markasından memnun olmayan pek kişi duymadım açıkçası. Ayrıca gel görki balataları taktırdıktan sonra yaklaşık 300 km yol yaptım, özellikle düşük hızlarda balatalar ses yapıyor. Balatanın yeniyken ses yayar diyorlar ama bakalım ilerleyen zamanlarda ses kesilecek mi?

    Neyse bakımları komple yaptık, bilgisayarın bakım bilgisi kilometresini sıfırlayacaklar. Önceden 10w40 yağ koyulduğu için 10.000 kmde bir değişen yağ 5w30 yağ koyulduğu için 15.000 kilometrede bir değişecek. Arabadan yapamayıp servis bilgisayarına bağladılar. Arabaya bakan uğraştı uğraştı yapamadı, başka bi usta çağırdı oda yapamıyo. Artık beklemekten bıktım tamam abi 10.000 yapın ben zaten 10.000'i pek geçirmem falan dedim. Biraz daha uğraştı derken çok şükür yapabildi.

    Bu arabalara önerilen yağ 5w30. Katalogda 10w40 vb. yağların kullanılmaması gerektiği yazıyo. Servis yetkilisine 5w30 yağ koyun diyorum, adam sizin arabanıza 10w40 yağ uyumlu diyo. Katalogda böyle böyle gösterilmiş diyorum. Ustaya sorup geldi, uyumluymuş hocam dedi.

    Yazım biraz uzun oldu arkadaşlar, deneyimimi burda paylaşmak istedim sadece. Fakat servisten memnun kalmadım, bu saatten sonra mecbur kalmazsam götürmeyi de düşünmüyorum açıkçası. Sanayide bu işin ehli tanıdığım usta olsa servisin önünden bile geçmem. Yaşadığım il küçük bir yer olduğundan sanayide bildiğim kadarıyla peugoet özel servisi yok. Her ustaya da emanet etmek istemiyorum açıkçası.







  • Dur tahmin edeyim araba c4 eski kasa dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yada 307 hocam yağ olayını bende denedim bende yağ yokken kontağı açtım banada oil ok yazdı demekki hepsi.böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu ustanın derdi tasası para başka bişey değil servislerde keza aynı mantığın faturalı servisinn dediğine göre garantilisi .. Bir arkadaşın aracına aynı yetkili servis her seferin de farklı yağ koymuşlar 5w30 - 0w20 - 10w40 aklımda kalanların bikaçı üstelik aynı servis şimdi araç yatak sarsa vb. Bişey olsa garanti ne işe yarayacak servisde balata değiştirmişler bosch marka yahu orjinal kullanmayacaksan neden bi ton para vereyim. İşin özü dikkatli ve bilgili değilseniz vay halinize..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bu ülkede ne servise ne sanayideki ustaya hiç güvenemeyecek miyiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRW nedense inanılmaz toz yapıyor ya anlamadım neden. Çabuk bittiği ile ilgili efsaneler var ama bilemedim...

    Çok kafaya takmayin periyodik bakım icin sanayiye devam edin... Hiç gerek yok... Bakimi sanayide yapıp trigeri serviste değişmenin daha mantıklı olurdu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedystop

    Dur tahmin edeyim araba c4 eski kasa dimi

    Yok hocam peugeot 407 fakat 1.6 hdi olan c4lerle aynı motor var diye biliyorum
  • yetkili servislerde arabanıza bakan elemanlar çırak seviyesindeki daha çok bilgili olmayan kişilerdir, zaten tecrübeli olanlar kendi işlerini kuruyorlar ya da özel serviste çalışıyorlar, kendinize iyi bir usta edinin mümkünse genç ve acele iş yapan biri olmasın, yetkili servis göz göre göre kazık yemekten başka birşey değildir
  • Balatalar ile ilgili sanayide duzeltme isi yapiyorlar aklinizda olsun, 40, 50 liraya makine ile duzeltip dum duz yapiyorlar. Bir tasla bastan sona traslama yapiyor makine.
    Servis konusunda da gecmis olsun. Bazi servisler iyi oluyor, bazilari da can sikiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acicasi uzun bir sure calisinca yag yok uyarisi verir diye dusunuyorum. kontagi cevirip calistirinca hemen uyari veremez ki. Az bir sey hareket edip yoklugunu farketmesi gerekir motorun.
  • Bu nasıl çelişkidir. İlk gittiğinizde 10 40 yanlış yağ konulmuş deyip 5 30 öneren. Bakım aralığını değiştirmek için araca bakmayan usta kalmayan ve üstüne üstlük yağ sebebi ile temizlik için 100 tl alan işletme nasıl olurda ikinci gittiğinizde kendi koyduğu yağa uyumsuz der.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim yaptigim gibi yag+filitreli alip bi ustaya gidin 30-40liraya tamamdir
    son bakimim:

    hepsiburadam.com dan mobil 1 esp 5w-30 kargo dahil 100lira
    ford parcasindan;
    yag filitresi 15lira
    Polen 20lira
    Hava filitresi 40lira

    200 liraya tamam.

    Bu arada mutlaka tam sentetik yag kullanin,10w-40 nedir allah askina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunc52

    Bu nasıl çelişkidir. İlk gittiğinizde 10 40 yanlış yağ konulmuş deyip 5 30 öneren. Bakım aralığını değiştirmek için araca bakmayan usta kalmayan ve üstüne üstlük yağ sebebi ile temizlik için 100 tl alan işletme nasıl olurda ikinci gittiğinizde kendi koyduğu yağa uyumsuz der.

    Hocam o bölümü biraz anlaşılmayacak şekilde yazmışım heralde az sonra düzeltecem. Olan şuki; aracıma bugüne kadar 10w40 yağ konulmuş. Kullanım kitabında 10w40 vs. yağların uyumsuz olduğu yazıyor. Bende servis danışmanına kayıt yaptırırken aracıma 10w40 değil, 5w30 yağ koyduracağımı söyledim. Yetkili, 5w30 yağın benim aracım için uyumsuz olduğunu belirtti. Bunun üzerine el kitabında uyumlu yağın 5w30 olarak gösterildiğini söyledim. Servisteki ustaya sorup geldiğinde ise 'evet aracınız için 5w30 yağda uygunmuş. Kayıtlarımızda bugüne kadar 10w40 yağ kullanılmış aracınızda. Yağı değiştirecekseniz motor temizliği yaptırmanızı öneririm. Motordaki bütün yağ kalıntılarının temizlenmesi için bunu öneriyoruz. Motorunuz bu temizliğin sonunda nerdeyse ilk günki gibi olacak' vs. vs. dedi. Yani yanlış yağ koyulmuş vs. gibi bir şey demediler. 10w40 maliyeti düşük olduğundan bu yağı kullanıyorlar. Ama bana kalırsa yağı koymadan önce sormaları gerekir. Onu da geçtim aracımın yetkili servisi aracıma uygun yağın hangisi olduğunu bilmiyo asıl komik durum o.

    Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Dediğim gibi aracım servis kayırlı olduğundan ve aldığımdan itibaren ilk bakımı olacağından dolayı serviste yaptırayım dedim fakat pişman oldum. Sağlam bir usta bulursam sanayide devam edecem bundan sonra.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    acicasi uzun bir sure calisinca yag yok uyarisi verir diye dusunuyorum. kontagi cevirip calistirinca hemen uyari veremez ki. Az bir sey hareket edip yoklugunu farketmesi gerekir motorun.

    bırak yağın bitmesini yağ eksilse bile anında uyarı vermesi lazım
  • Hocam yağ lambası araba çalışınca söner.Yağ basıncıyla çalışır o lamba yağ seviseyle değil ve 1-1,5 litre yağ bile olsa o lamba yanmaz hatta yağ cubuğunu çekince hiç yağ olmayan arabalar gördüm hala çalışıyorlardı.Ama bazı lüks arabalarda sizin dediğiniz gibi olabiliyor.Mesela volvoda grmüştüm yağ yarım litre eksik diye uyarı vermişti.Yağ lambasını geçtim bazı arabalarda hararet göstergesi bile yok araba hararet yaptığında göstergede uyarı lambası yanıyor ve iş işten geçmiş oluyor bu sebeble bazen markalar üretim maliyetlerini düşürcez diye böyle gerizekalılıklar yapabiliyor.Balatalarıda gidin tekrar gösterin hocam yeni balatanın ses yapmaması lazım üzerinden 300 km geçmiş ses hala kesilmemiş.Ya balatalarda sorun var yada işçilik hatası var balatalar yerine tam oturmadılar.Bi gidin gösterin hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabam çok zor çalışıyor (8-10 marş) komşuda aynı araba var lpg li benimki benzinli bide komşununki anında çalışıyor ustaya dedim o çalışır seninki çalışmaz diyo olabilir o diyo
  • Benim aracımda kartı taktığımda çalıştırmadan yol bilgisayarında yağ seviyesi çıkar ilk,6 tane kutucuk var o yağın tam olduğunu gösteriyor ve oil ok yazıyor.. yokuşa parkedeyim kartı taktığımda o kutucuklardan 1 veya 2 sinin yerinde - ibaresi oluyor.Eksik yağı anında gösteriyor yani.Yağ olmadığı halde oil ok yazması ilginçmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 3 Ocak 2016; 11:34:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar peugeot ta yağ seviye kontrol sistemi tamamen o şekilde çalışır.Marş basmadıktan sonra eksikliği gösteremez.Mesela peugeot çalışırken yakıt alın ibre yükselmez.İlla stop edip bi 2-3 dk beklemeniz gerekir.Arabanın sistemi bu şekilde kurulmuş.motor temizliği 100 tl konusunda biraz yanlış yapmış olabilirsiniz.Normalde yağ boşaltılır 5w30 koyulur filtrede değiştimi kalan yağın bir etkisi olamaz.zaten bir aha yağ değiştimi 10w40 tan eser kalmaz.100 lira fazladan almışlar anlayacağınız öye bir işlem yapmalarına gerek yok.
  • Şimdi bu arabalarda yağ eksik oldumu oil--- çıkar diyor kullanma kılavuzunda ama hiçte öyle olduğu yok bomboşta olsa oil ok bende anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski balatanızla ses yada titreşim yapmayan disk yeni balatanızla yapabilir. Buna sebep eski balatanın diske alışmış olmasındandır. Yeni balatada alışır diyebilirsiniz ama yeni balata titreme yaparak bozuk alışacağından hiçbir zaman eski balatanız gibi olmicaktır. Yapmanız gereken serviste balataları da değiştirmeyip sanayide disk+balata değişimi yaptırmaktı. Şimdi sanayide yeni disk takmanız durumunda balatayı tekrar değiştirmek durumundasınız. En azından diskte çok aşırı dalgalanma yada en önemlisi eğrilik yoksa sanayide torna yaptırabilirsiniz, 407'de kullanılan orjinal yada TRW diskler oldukça kalındır bu nedenle eğer çok bozulma yoksa çok hafif bir tornayla tekrar kullanılabilir. Orjinal diskler karbonlu tiptir sanayide karbonsuz dandik diskler taktırmayın. Ayrıca TRW alırken dikkat etmek gerekiyor, çünkü piyasada çok fazla sahtesi var. TRW balata olarak yumuşak ve çok güzel balatadır. Sahtesini sizin anlamnız mümkün değil, sanayide işini düzgün yapan güvenilir esnaftan alın.
    Aracınızın piyasada satılan orjinal triger kayış setlerinde sorun var, ben yaz başında değiştirdim 1000 km kadar sonra aşırı uğultulu çalışmaya baçladı, söktük yenisini taktık 1000 km kadar sonra yine aynı sorun oldu, parçayı yetkili servisten almıştım ancak dışarıda taktırmıştım, servis 2 kez parçayı değiştirdi ancak sorun giderilemedi. Bunun üzerine servisten kayışın bedeli kadar başka parça aldım ve piyasadan GATES marka set aldım değişim yaptım, sorun çözüldü. Yetkili servis orjinal kayış setinin ses yapmasına sebep olarak ithal edilen setlerden bazılarının dişliyle tam uyum sağlamaması nedeniyle böyle bir sıkıntının olabildiğini söyledi. GATES taktığınızda dikkat etmeniz gereken konu, setin içinden çıkan kayış orjinal setteki gibi değil, ve 50.000 km'de sadece kayış değişimi yapmanız gerekiyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.