Şimdi Ara

Linea 1.3 Multijet Yakıt tüketimi hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 model 1.3 dize 172000 km de Linea aldım.Hemen aracı bakıma soktum enjektörlerin memelerini yenisi ile değiştirdim.6000 TL sadece enjektörler verdim.Mazot filtresinden tütün herseyini değiştirdim.Shell 5/30 yağ koydurdum.Aracin yakıt tüketimi 9.3 litre diyor şehir içinde.İlk defa 1.3 kullanıyorum araç manuel.Eskisehirre yoğun trafikteyim.Arac ısınmadan gideceğim yere varıyorum.Sizce normalmi?Uzun yolda hiçbir problemim yok 5-5.5 litre arasında geziyor.Sehirici çok degilmi tüketim sizce?Aracı usta devirli kullanacaksın diyor 2000-3000 devir arası o zamanda çok bağırıyor zaten sehiricinde o kadar devir ceviremiyorum.Sadece 1.viteste çeviriyorum.




  • Bu arada aracın gidişinde hiçbir problem yok.Bastimmi zıplıyor.Clio 4 kullanıyordum oda 6-7 litre anca yakiyodu sehiricinde.
  • 1.3 multijer kıyaslama yaptığınız cliodan fazla yakacaktır bu normal.
    Aracınızın map sensörünü,hava akışmetresini temizleyin ya da temizletin. Değişiklik olacaktır. Eğer map sensörü çok kirli kurumlu çıkarsa, emme manifoldu kurum dolu demektir. Emme manifoldunu temizletin. Enjektörde turboda problemi olmayan arabanın problemi olsa olsa kurum kaynaklı tıkanıklıklar olur diye düşü
  • Kısa mesafe+düşük devir= fazla yakıt tüketimi. Fabrika verisi 6.5

    1.4 olanı size daha uygundu ama artık almışsınız hayırlı olsun.


    2000 devirin altına düşmeyin. Motor sesi rahatsız ediyorsa yalıtım yaptırırsınız.

  • Bende otomatik Fiorino var kısa mesafe 7-8 yakıyor. Uzun yolda 4.5 lt falan. Senin araç biraz fazla yakıyor bence senin kullanmanla alakalı. Dizel araç devirli kullanılmaz. Arada bir devirli kullan derler oda kurum yapmasın diye.
    Enjektör memesi neden değişti ses mi vardı şıkırtı gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 18 Mart 2023; 13:26:17 >
  • Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

    2000 devirin altına neden düşmesin

  • sissil S kullanıcısına yanıt

    Arabada titreme vardı.Eksperre enjektorleri bir göster dedi.Tamircime götürdüğümde oda ilk pompacı baksın sonra biz ilgileniriz dedi.

  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    Tamircime dedim emme manifodunu temizle diye iştenmi kaçtı temizlemesi anlamadim.Dolu olsa arabanın cekisini etkiler aracın bassanda gitmez dedi.Üstüne basa basa dedim manifoldu temizle diye ama adam yapmadı gerek yok dedi.Map sensorunu soktu temizledi onu biliyorum.Ya ne bileyim 1.3 ilk defa kullanıyorum kimi devirli kullan diyo kimi devirsiz kullan diyo anlamadım.Zaten arabada 1.vites yok gibi ağır kaliyo

  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt

    Pompacı baktıysa doğrudur.

  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Emme manifoldu arkada olduğundan vidaları görmek, el sokup iş yapmak, manifoldun içini temizlemek zaman alan iş. Nerden baksan 3-4 saat. Usta uğraşmak istememiş. Temizletmek çok fayda ediyor. Kirliliğini manifold üzerindeki map sensörünü sökerek görebilirsiniz. Kirli ise manifold da çok kirlidir.
    Tüketim bana kalırsa normal(7 yıl 140.000 km 2010 1.3 kullandım) Kasası cliolara göre ağır şehiriçi dur kalk çok yakar. Heleki ısınmadan kısa mesafede.
  • Bende 2.0 sdi atmosferik caddy var şehir içi 10 litre yakıyor. 1.3 doblo nasıl oluyor da 9.3 litre yakıyor ..?
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt

    Hocam demekki başka ustaya gidicez.Yapacak bişey yok.Eminim içi doludur.Enjektorrleri ilk defa ben soktum aracın.Emme manifolduda belkide ben açıcam.Valla takım taklavatim olsa ben onlardan daha iyi yaparım.Alirim 2 lt benzin ver babam ver.Arac soğukken rölanti az çok oynuyor ısınınca oda düzeliyor.Manifold temizlenecek bence.

  • Shadow Temples kullanıcısına yanıt

    6 yıldır bu şekilde kullandığım için enjektörlerden yana sıkıntı olmadı diyeyim.

  • Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

    DPF tıkanır diye mi diyorsun

  • Multijet+ soğuk motor için normal. 10 sene multijet astra (90 beygir) kullandım, uzun yolda çok sakin kullanım (yavaş kalkış, otobanda 90-100 ile gidiş) ile 4 litre altına dahi düşürmüşlüğüm var, uzun yolda kasmadan gidince de 5 litreyi geçmiyordu. Aynı araç ile çok soğuk- yağışlı havalarda kısa mesafe işe gittiğimde 10 litreye çıkıyordu. Küçük motor soğuk kalkışta biraz gaz istiyor, ortalama bir anda yükseliyor, kısa sürede hedefe varınca da yükselen ortalama düşmeden motoru kapatıyorsun.


    Clio ile kıyaslamışsınız, benim astra ile aynı dönem ve şartlarda 80 bg megane 2 de kullandım. 1.5 motor kalkışta bunun kadar zorlanmadığından şehiriçi multijet kadar zıplamıyordu tüketim verisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE2F1DE54 -- 22 Mart 2023; 11:36:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

    Multijet+ soğuk motor için normal. 10 sene multijet astra (90 beygir) kullandım, uzun yolda çok sakin kullanım (yavaş kalkış, otobanda 90-100 ile gidiş) ile 4 litre altına dahi düşürmüşlüğüm var, uzun yolda kasmadan gidince de 5 litreyi geçmiyordu. Aynı araç ile çok soğuk- yağışlı havalarda kısa mesafe işe gittiğimde 10 litreye çıkıyordu. Küçük motor soğuk kalkışta biraz gaz istiyor, ortalama bir anda yükseliyor, kısa sürede hedefe varınca da yükselen ortalama düşmeden motoru kapatıyorsun.


    Clio ile kıyaslamışsınız, benim astra ile aynı dönem ve şartlarda 80 bg megane 2 de kullandım. 1.5 motor kalkışta bunun kadar zorlanmadığından şehiriçi multijet kadar zıplamıyordu tüketim verisi.

    MERHABALAR cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Yazdıklarınıza aynen katılıyorum.Benim tüm duygu ve düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.Allah kazasız belasız aralarımıza binmeyi nasip etsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.