Şimdi Ara

Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
3
Favori
47.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir?
    Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir?

    Arkadaşlar yeni bir araç aldık. Eski sahibi kaput ve tavandaki vernik atması sonucu verniği komple sökmüş ve pasta cila atarak parlak bir görüntü eld etmiş. Ekspertizde vernik atması nedir diye sorduk, usta da bir film çekersin sıkıntı olmaz dedi. Aracı alıp geldikten sonra film yaptırmak için dükkanları gezdimm ancak ekseriyeti sakın film kaplatma, film solunca sökmek istersin ve söktüğün an boya da gider mecburen boyatirsin dedi. Boya koruma yapmayı düşünüyorum ben. Boya koruma ile verniksiz kalan boya korunabilir mi sizce? Yoksa sadece matlaşma yi mi geciktirir? Bu durumda aracın kaputu tavanını boyatip binersem aşırı değer kaybı olur mu bilemedim. Hem boya ücreti hem dr değer kaybı yüzünden kaybım fazla olabilir. Aracı piyasanın biraz altında aldığım için en azından o noktada çok kaybım olmadı. Satıcının bu durumdan bahsetmesini geçtim eksperin bizi uyarmamasi, bilgiyi saklaması canımı sıktı. Verniksiz boya er geç yok olmaya mahkum mu? Kurtarma yolu varsa bilgi veren olursa sevinirim.








  • Türkiye de güven diye birşey olmadığı için
    Güneş yanikli kalsın daha kolay satılır orijinal diye
  • Aracın ruhsatını ve telefonu alıp aracın yanına inip ruhsatı ve plakası görünecek şekilde aracın yanık bölgelerini videoya alıp daha sonra aracı boyatıyorsun. Bu sayede güneş yanığından boyadığına insanları ikna edersin. Boyatmak kalıcı tek çözüm. Folyo boyayı komple alabilir doğru demişler. geçici çözümler var ama güneşte belli olur sadece gölgede normal gözükür araç. En iyisi boyatmak, aracın rengi çok güzel yeni boya yakışır buna.
  • İşçilik çok gider para isteyemezler yanaşmazlar yeteneksizler. boya ve kaplama işlerine gelir ustalar ama ince takozlu zımpara > vernik ile çözülür

  • Vag grubu araçlarda sürekli bu problem oluyor herhalde. Özellikle Skoda'da sıfır araçlarda bile vernik atması oluyor. 1 bakımı ücretsiz yapıp milleti susturuyorlar.
  • Korkacak birşey yok. metalik boyanın en üzerinde mikron düzeyde clear coat olarak adlandırılan vernik tabakası vardır. Bu katman yanlış pasta cila uygulamaları ve boya bakım ürünleriyle, PH değeri uygunsuz asidik sularla veya kireçli sularla yıkaya yıkaya zamanla saydamlığını yitirir ve artık güneş ışınmlarını yansıtamadıuğı için özellikle koyu renkli araçlarda eriyerek "vernik atması" denen sorun oluşur. Yapmanız gereken yılda en az bir kez nano ürünlerle boyayı korumaya almak. Ayrıca ayda bir silikon içermeyen hızlı cilalarla üzerinden geçseniz gencecik kalır.


    Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir?




  • Hocam 20 yaşına yaklasmış bir araç boyatın tabii ki paslanmasından çok daha iyi , tertemiz binersiniz..

    Farlara da temizlik yaptırdınız mı mis gibi olur..
  • Hocam vernik attırın üstüne ince şekilde hem boyalı olarak gözükmez hemde orjinal şekilde kalmış olur. Tabi yaptıracağınz yer çok önemli
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Benim kapıda da 1 lira boyutunda vernik atması var. Vernik atarak çözülür mü? Bir ara araştırdım ama hiç duymamıştım.
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Hocam vernik sökücü kimyasallar var YouTube'da inceleyebilirsiniz ama komple verniği sökmeniz gerekiyor.
    Parça olarak sökülüp parça vernik yapılabilir belki ama iz olabilir bide aynı seviyeye getirecek usta zor bulunur sırıtabilir.
    Bunun için komple söktürüp yeni vernik attırırsanız orjinal gibi olur.
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Çok göze batmıyor. En iyisi bulaşmamak şimdilik.
  • Detaling turkey de konuşmuştuk ben furkan hocam birde burdaki arkadaşların görüşünü al.
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, o grup kapandı sanırım geçen günlerde :)

  • synthesizer kullanıcısına yanıt

    yorumunuz için teşekkürler, araca boya koruma yaptırdım ancak birkaç noktada siyah leke oluştu kaputta. usta da daha devam edemeyiz dedi. Üstüne ince boya atmışlar veniksiz , devam edersek mahvolacak dedi. fotoğrafı ekliyeceğim az sonra.

  • Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir?

    Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir?

    Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir?




  • Kaput da bir islem varmi
  • Sanırım biraz zorlamışlar. Sadece sağlıklı bir vernik atılsaydı yeterliydi ama sanıyorum ki komple boyamaya kadar gidecek bir süreç olmuş..

  • ghost43 kullanıcısına yanıt

    hayır, kaputta işlem yok, boyasız, çekiçsiz. tabi şu an siyah lekeler çıktı gül gibi Vernik atması nedir ve çözüm yolları nelerdir? 

  • İnce bir vernik atılsa sonrada film cektirseniz hep içiniz rahat olur hemde arabanın boyası ni kurtarmış olursunuz
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    o siyah lekeyi görünce kaputu boyayalım dedim, nasıl bir işlem olacak diye sordum. kaputu söküp boyayacağız ve yeniden monte edeceğiz dediler. Tabi bu işlemden sonra tahminimce aracı satmak istediğimde kaputu söktükleri vidalarda iz kalacağı için ekspertizci kaput sökülüp takılmış yada meşhur tabirle SÖK-TAK diyecek. o da insanların kafasında kaput çıkma parça olarak değişmiş izlenimi uyandıracak haklı olarak. o yüzden boyatmaktan da vazgeçtim. aracı eşime almıştım , onun da morali bozuldu; aracı satılığa koydu şu an bakalım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.