Şimdi Ara

Yabancı basın, ülkemizde keşfedilen nadir toprak elementi rezervini şüpheli buldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
4
Favori
8.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ganeja kullanıcısına yanıt

    Yeterli uranyum rezervi var zaten ülkede. Sorun uranyum değil, onu zenginleştirebileceğin teknolojiye sahip değilsin. Sorun bu.


    Uranyum doğada saf halde bulunmuyor, Uranyumun u-234, u-235 ve u-238 adıyla bilinen 3 izotopu var. Bunlardan yanlızca u-235 fizil ve doğada %0,7 oranında diğer uranyum izotoplarıyla karışık halde bulunuyor. Uranyum bu haliyle dünyanın hemen her yerinde var, rezerv sıkıntısı yok ama askeri amaçlarla kullanılabilir hale gelmesi için %0,7 olan u-235 oranının %99'a kadar saflaştırılması gerekiyor. Buna zenginleştirme işlemi deniyor ve biz bu zenginleştirme teknolojisine sahip değiliz. Sorun burada.


    Ekleme:


    Atom bombası yapmaya yaradığı için de bu teknolojiye sahip hiç bir ülke teknoloji transferine yanaşmıyor. Bu nedenle kendi zenginleştirme teknolojini kendi insan (bilim adamı/mühendis) kaynağın ve mevcut teknolojinle kendin geliştirmek zorundasın. Ayrıca uluslararası yasalar var atom bombası yapmak için uranyum zenginleştirmeyi yasaklayan. Yani bir şekilde teknolojiyi geliştirebilsen bile sana bunu kullandırtmazlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 16 Temmuz 2022; 14:6:26 >




  • yeni zamlar mı geliyor nedir olay

  • Çin rezervin olmasına birşey demiyor fakat işlenip çıkarılmasının zor olacağını söylüyor. Tecrübe ve işletme faaliyetinin yüksek olmasını dile getiriyor.

    Üzücü olan bazı fanatiklerin ülkenin faydasına olan bir şeye siyaset gözlüğü ile bakmaları.

  • Hani 2023 e kadar yasaktı böyle şeylerin çıkartılması?

    Bir diğer konu yabancı ülke şirketlerine satarlar her yeri sattıkları gibi ülkeye bir kuruş faydası olmaz

  • Yagmacilara gun doğdu

  • İt ulur kervan yürür... Yıllardır karalama yaptınız yok şöyle böyle... Önceden çıkartılmıyor yapılmıyordu... Lozan İn hükmü bitiyor... Dış mihraklar ve içimizde ki ingilizler kuduruyor... 1000 yıl dünya için abartı olabilir ülkeme 100 yıl da yeterli.... Bu ülke dünya lideri olacak iftira atanlar çıldıracak... Olmaz denilen ne varsa son 20yılda hepsi olmadı mı? Bu arada siyaset yalan söyleyebilir ama devlet yalan söylemez... Bunu ayıramayanlar yönetim nedir onu da bilemez...

  • Yandaş firma rezervi çıkartıp yurtdışına satmaya kalkar, satamazsa firmaya hazine garantisi verilir, olan yine millete olur

  • Şu ülke düşmanı et yığınları toplanmış yine

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden işler ekonomi yönetim kötüye gidince akp durmadan bir yeraltı zenginliği buluyor onu anlamadım?


    Düzenli olarak petrol doğalgaz maden hatta jelibon buluyoruz bunuda müjde olarak açıklıyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin basının dediği şeyleri ciddiye almamak lazım. Çin hükümeti ne derse o şekilde haber yaparlar. Bizdeki A Haber ve Turkuaz Medya'dan farkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gelen mesaj yazabiliyor mu foruma?


    Üst üste "misafir" yorumları var birbirinden 180 derece farklı görüşteler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabik az diyecek işe yaramaz diyecek çünkü menfaatlerine göre hareket ederler ne zaman gelip incelemisler nerden biliyor ne kadar rezerv var

  • Ayvayı yedik yine herşeye zam petrol çıktı benzin patladı,gaz buldu faturalar uçtu birşey bulmayın icat çıkarmayın başımıza...

  • Anlatmak istediğimiz de aslında bu, gerçekten dünya çapında iyi bir kaynak ve bunu doğru arge yatırımları ile uzun dönemli bir strateji ve plan çerçevesinde değerlendirirsek ciddi faydalar elde edilebilir. Makro bir strateji öncelikle gerekli. Sorun şu, bunu eğer dünyaya bin yıl yetecek, Türkiye'ye dolar yağacak, 2023'te milyar dolarlar Türkiye'de gibi sulandırırsak olayın önemini ve orda emeği olanların emeklerini hafife almış oluyoruz. Olayın bu kadar kolay olmadığı anlaşıldığında, bu projeye kaynak aktaran devlet kademeleri sonunda "kaç yıldır bir şey olmadı, bu proje işe yaramaz, bu kadar kaynak aktardık 2023 oldu hala bir sonuç yok" gibi bir sonuca varır ve proje yarıda kalabilir. Halbuki bunu, bu uzun süreli bir projedir, buna göre planlayalım denilse ve beklentiler buna göre şekillendirilse, sonuca ulaşma şansımız daha fazla. Son dönemde ilgili bir çok kuruluş kaynakların ciddi bir kısmın buna ayırmış gibi görünüyor. Halbuki Kısa, Orta ve uzun vadeli stratejilere ihtiyaç var. Seneye TOGG yollarda olacak deniliyor, peki buradaki pilleri yerlileştirmeye çalışma konusunda ne yapılıyor, ben söyleyeyim hiç bir şey. Halbuki çok ciddi hatta nadir toprak elementlerinden onlarca kat daha fazla ekonomik potansiyele sahip lityum kaynakları var, on binlerce ton yıllık lityum üretebiliriz, biz ise bir kaç yüz tonluk üretimleri yine aynı popülist tavırlar ve abartmayla müthiş bir iş yapıyormuşuz gibi lanse edip konuyu sulandırıyoruz. Yıllık 20 bin ton lityum üretsek (ki üretebilecek kaynağımız var) ekonomik değeri yıllık 1,5 milyar doların üzerinde olur. Bunu pil, sonrasında elektrikli otomobil olarak düşünsen en kötü ihtimal 15 milyar dolarlık bir katkıya döndürmen mümkün. Bunu çok daha kısa bir sürede gerçekleştirebilirsin.
    Elbette Arge yapacağız, elbette gereken yerlere gerektiği kadar kaynaklarımızı harcayacağız ama doğru bir planlama ve strateji ile. Bu şekilde çok daha ciddi ve somut kazımlar elde edebiliriz, ve Türkiye farklı bir yer olabilir.





  • Zaten neye şüpheyle bakmıyorlar ki? Malı götürüyorlar, bor(dünyada%80 türkiyede) (füze yakıtı ve tank zırhı ana maddesi) , altın, toryum(dünyada yarısı bizde) (yüksek enerji kaynağı) gibi çok çok değerli madenleri çok ucuz bir ücret karşılığında götürüyorlar bizde daha yok Türkiye den değerli bişey çıkmıyor hükümet ler sürekli seçim öncesi yalan haber yaptıkları için artık insanlar bunca yeraltı zenginliğine içinde Türkiyede bu madenlerin çıktığına inanmıyorlar

    iş gerçekten de yalancı çoban hikayesine döndü Karadeniz doğalgazına da inanmıyorlar ama 2020 de bulunan rezerv gerçek, 2022deki resmi değil yani yalan haber. Doğu Akdeniz doğalgazı da müthiş diplomasi sayesinde duruyor orada. Lozan'ı da okudum maden çıkarılamaz diye bişey yok eskiden demir madenimizle motor dışında yerli araba üretirdik TOGG sözde yerli arabasından daha yerliydiler sonra Diyarbakır bakır yani adı üstünde Zonguldak taş kömürü yani. Zaten aptal bile anlar Çin rekabet istemediği için yalan haber yapıyorlar nasılsa bunca madenin içinde bizi Lozan yüzünden maden çıkaramayan sanan zeka özürlü petrol aşığı toplum var Hollanda hastalığı diye bişey var Hollanda doğalgaz buluyor sonra tüm sektörler doğalgaza yöneliyor başta kalkınıp zenginleşiyorlar sonra tüm sektörler doğalgaza yöneldiği için alım gücü çok düşüyor adamlar nasıl etkilenip ders çıkarmışlarsa şuan küçücük arazi ve seralarla 1.

    Tarım gücü ve Suudi Arabistan petrol gelirinin yarısından fazla hatta bazen yakın bile biz daha petrol yok, tarım gerici işi, ulan sebzenin kilosu 30 lira tost peyniri denilen macunumsu peynir atığı karışımı bile 60 lira bari açken akıllanın be kardeşim yaa yani eşşek gibi adam gibi ekonomi yöneteceksiniz arkadaş petrol buldum maden buldum rahat siz sırf petrol sayesinde zengin sandığınız o Arapların yatırımlarını ekonomi yönetimlerinü okuyun Katar, Kuveyt in dolar anlaşmaları, ki bu kötü örnek, Suudilerin kamu ve ne olduğunu biliyoruz harcamaları o kadar yüksek ki petrole rağmen bu yıla kadar zarar ediyorlardı bide vergi orada Almanya Danimarka ve Türkiye kadar yüksek değil sebebi biraz ondan yani ille de ekonomiyle uğraşacaksın. ???? ??





  • Bilip bilmeden bir lozan dır gidiyor yok bitiyor süresi doluyor ülke şaha kalkacak falan Arkadaşlar artık şu at gözlüğünden kurtulun bu ülke hepimizin ve bu ülke batarsa herkes batacak bunu bilerek ve anlayarak bu yandaş medyanın söylemlerini bırakın ve siz kendiniz araştırın öğrenin Lozan antlaşması öyle bu tarihte bitecek yok sonra madenlerimizi kullanabilecez diye bir yalan uydurmuş lar. Bir: Lozan antlaşması nın bir süresi yok bu ülke varolduğu sürece bu antlaşma da olacak. iki: Lozan Antlaşması'nın yeraltı veya yerüstü zengilliklerimizi kullanmaya engel bir maddesi de yoktur.

  • Siz gidin bu masaları size uşaklık eden eski sol yeni CHP ye anlatın Reis,i bunları yemez

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Madencilik sektörüne yoğun hizmet veren firmalardan sık sık hizmet alırım. Söylediklerine göre bizimkiler Çin ile teknoloji transferi de içeren bir anlaşma yapmak istemişler. Ancak Çinliler proses teknolojisini paylaşmaya yanaşmamış. Biz çıkaralım, bölüşelim demişler. Bu söylediğim 6-7 sene önceki muhabbet. Şu an nasıl bir yol izleyecekler merak içindeyim ben de.

  • Yerli basında ülkemizde keşfedilmeyen şeyleri keşfedilmiş gibi yerli milli gösteriyor. Biraz da onu haber yapsanız sıkar değil mi ? :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.