Şimdi Ara

Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.057
Cevap
45
Favori
86.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Poco F5 modeliyle ilgili tuhaf yorumlar yapılıyor, bir kısım cihazın çok ısındığını söylerken diğerleri ısınma hiç yok diyor, hangisi doğru arkadaş, hani bu ısı konusu anlaşılmayacak bişey değil ki, soğuk ve sıcak ayrımını yapabilmek bu kadar zor olmasa gerek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Hava çok sıcakken telefonun soğuk olmasını bekleyemezsiniz, klimalı ortamda termal olarak iyi bence.

  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Alalı iki gün oldu sosyal medyada gezerken ısınıyor havadan bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 saatlik ilk kullanım deneyimlerimi aktarayım. Adana'da yaşıyorum öncelikle. Havadan bahsetmeme gerek yoktur herhalde. K40 gaming halefi niyetine aldım bu cihazı. Alma sebebim de bu sene içinde Redmi tarafında gaming cihaz gelmemesi.Yani sattığım cihaza alternatif yerine geçiş cihazı aldım, karşılaştırmalarım da buna göre olacak


    -Ekran- Kazanan Redmi K40 gaming skor: 2-1

    Poco f5 ekranı gerçekten çok iyi performans gösteriyor. Ama güneş altında yaklaşık %80'e almak zorunda kaldım. Aynı durumda redmi k40 gaming %50 ile kurtarıyordu. Ayrıca eski cihazımda gün ışığında otomatik renklerin parlaklığını arttıran sistem vardı. POCO F5'te yok. Lakin Poco f5 Adana güneşinde bile yarı yolda bırakmıyor. Renkleri yansıtmak bakımından K40 gaming daha başarılıydı, POCO F5 ekranı asla kötü değil yanlış anlaşılmasın ama gaming daha canlı gösteriyordu . Ekran klasmanında golü attığı yer : 526 PPI ile çok daha fazla netlik sunuyor, redmi k40 gaming'de 395'di. Benim değerlendirmeme göre bu yeterli olmadığı için üstünlüğü ele alamıyor.


    -İşlemci Sıcaklık- anlatmaya gerek yok Skor belli Isınma-Performans-Batarya kullanımı Poco F5 3-0


    Dimensty 1200 hala beğendiğim güzel işlemcidir ama 2.5 yıllık geçmişi vardır. Snap 7+ gen2 'yi geçebildiği alan yoktur.Zaten dimensty 1200'ün dengi sd 860'dır.



    Herkesin merak ettiği sonuca gelirsek H,enüz root atamadığım için nokta ölçüm yapamıyorum ama bire bir oynadığım oyunda dimensty sağlam ısınırken 7 gen2+ kabaca 4-5 derece daha az ısınıyor. Bunu şurdan anladım 67 watt şarj ederken K40 gaming 47 derecelere çıkarken , aynı değerde aynı odadaki F5 batarya sıcaklığı 42 derece. genel yayarsak kendi zorlayıcı koşullarımda redmi k40 gaming 50 dereceyi görmüştüm, aynı senaryoda POCO F5 45 dereceleri görürüm.


    (Bu zorlayıcı koşullar termal pad modülü yüklenerek sıcaklık sonucunda işlemci hızının düşürülmesinin neticesinde ortaya çıkan değerdir. Varsayılan olarak termal koruma devreye girer ve işlemci hızını düşürülüp soğutulur öyle 50 dereceleri göremezsiniz yani,lakin test için sınırları zorlamak gereklidir.) 4nm avantajı da şurda ortaya çıkıyor daha çabuk soğuyor. İki cihazda aynı soğutma teknolojisini kullandığı için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.


    Root olan varsa customizer uygulamasını kursun , orada cihaz sıcaklığını göster diye seçenek var , durum çubuğunda anlık sıcaklık takip edebilirsiniz.(dışarıdan ısı tutucu ile sağlıklı ölçüm olmaz unutun öyle sıcaklık ölçenleri)

    Hasılı dimensty 1200'e göre yaklaşık -5 derece daha az ısınıyor buda yazın ortama bağlı olarak 42-43 dereceler, kışın ortama bağlı olarak 28-35 dereceler demektir. Bu da gayet iyi sonuçtur.Elime hiç ısı gelmesin diyorsanız ya fan alacaksınız yada dahili fanlı telefon alacaksınız red magic serilerinden birisi gibi. Benim nazarımda kabul edilebilir sınırlardadır. Siz 43 derecelere ısınıyor diyorsanız snap 8 gen 1 tarafına alalım 53 derecelerde dolanıyordu Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya  .Daha iyi olabilir evet ama tepe modellerde en az ısınan snap 7 gen2+ işlemcidir. Hem performans hem az ısınma için 2025 yılında 2nm ile üretilecek işlemcileri bekleyin derim.Un-su-şeker'den güzel bir helva çıkmış.


    -Wifi gücü- Skor:berabere

    Aslında listeye almayacaktım ama bir arkadaş sormuştu.Tee Mİ 8 serilerinden beri Xiaomi wifi anten olayı standart. Redmi 9c kullanan cihazda da çekim gücü aynı, redmi k40 gaming'de de , Poco F5'te de , Mi 8'de de. Modem aynı yerde ,terasımda hepsinde de 2 çubuk ,hızlar aynı .Xiaomi'nin hangi güncel cihazını alırsanız alın Wifi'de genelde üzmez.Üstüne düşmeye gerek yok.



    -Konuşma,Hoparlör & Ahize- Skor: Poco F5 2.5-0Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya 

    Kim dedi yahu cihazın ahize sesi düşük diye. Çok net berrak ve yüksek. Daha ne olacak abi ? kalabalıkta falan rahat konuşuluyor. Redmi K40 gaming cihazdan çok daha iyi.Gerçi ben Siemens CX65'den bu yana ahize sesinden şikayet etmedim ulan 18 yıl sonra aklıma geldi ne lanet ahize vardı ya anlaşılmazdı. Cem Yılmaz'ın askerlik anısını anlattığı televizyon hoparlörü gibi boğuk boğuk ses çıkardı

    Neyse konumuza dönelim Ahize sesinde K40 gmaing'den iyi , mikrofon konusunda da buçuk daha iyi, neden buçuk ? şöyleki k40 gaming'de 3 tane mic sensörü vardıXiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya 


    Hopörlör konusunda F5 gerçekten çok iyi. Yani ben bas vurgusunu seven aynı zamanda tizde veren hoparlör severim. Gerçi Siemens SXG75'in üstüne çıkan cihaz kullanmadım. Adamlar bildiğin amfi söküp koymuştu sanki Ses az çıkardı ama öyle net ve gerçek ses verir di ki ordan anime izlerdim hey gidi yıllar.İkisinde de şu havalı ne işe yaradığı belirsiz dolby sertifakalardan var K40 gaming'de ekstra birde jbz mi ne o vardı. Ses şiddetleri aynı, ama K40 gaming daha tiz verirken , F5 daha tok veriyor. Tizlerde atlama yok, çatlama yok. K40 gaming'de ses çatlaması vardı dengelemek için viper falan kurardım F5'de gerek görmeyeceğim sanırım. F5 üstündür net şekilde. Bariz iyileştirme gözlemledim zira Poco x3 serilerinde de evet çift hoparlör vardı ama kalitesi k40 gaming ile aynıydı. O yıllarda çıkan tüm cihazlara ynı seri hoparlör koymuş gibiydiler. Hepsi aynı sesi veriyordu. Geliştirmişler kısacası


    -Kasa kalitesi - Gollü beraberlik

    Valla arkadaşlar aralarında seçim yapamadım ikisi de kaliteliydi, Xiaomi alt markalarda bu işi iyi kotarıyor ikisinde de gorilla 5 var daha üst versiyon beklemek bu gibi orta üst düzeyler için fazla iyimser olur


    Kamera zorda olsa maçı alan F5

    Kameradan pek anlmam. Ama ois ile maçı F5'e verdim. Ammma kardeşim Redmi k40 gaming'de de öyle bir eis vardı ki OIS aratmazdı. Geri kalan özellikler hep aynı . Gcam işin içine girince geliştirici desteğinden dolayı F5 farkı açar. Kamerası iş görür üzmez sizi . Daha iyisi için pro versiyonuna bakmak gerekli yada farklı cihaz.


    Velhasıl ilk izlenimim bu yönde iyi iş çıkarmışlar , güzel şık performanslı cihaz . K60 serisinde gaming eklenmiş olsaydı F5'i tercih etmezdim. Tetik tuşları olsaydı parçalanasıya kadar F5'te kalırdım.

    Birde insan bir bildirim ışığı koyar, k40 gmaing'de arka tarafta rgb ışık vardı istediğin gibi yönetebiliyordun ,uygulamaya göre renk atıyordun falan. Bunda hiç ışık yok. Gerçi yeni modellerde fiziksel led işi bitmiş sanırım. Kardeşimin kullandığ S23'tede yokmuş. Yazılımsal hallediyorlarmış o işi. Uygulama ile ekleniyorda dahili koysalardı iyi olurdu.


    Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklerim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 25 Temmuz 2023; 23:54:14 >




  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Isınıyor ama daha önce kullandığım telefonlarla karşılaştırırsam çok ısındığını ya da en çok ısınanın bu olduğunu söyleyemem. Her telefon kadar ısınıyor ve çok da throttle yapmıyor.


    Edit: Cpu tarafında Cpu throttling test ile 15 dkda %35 civarında performans kaybı gözüküyor. Dimensity 8100 ve sd870 gibi premium orta seviye telefonlardaki işlemcilerin bir miktar gerisine düşüyor. Grafik birimini övmüştüm ama işlemci tarafı için aynı durum söz konusu değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat.92 -- 26 Temmuz 2023; 21:23:45 >
  • https://drive.google.com/file/d/10Cbeuux3_Q3AkVafkl54TeAe_nCncEVg/view?pli=1

    4k çözünürlükte 60 fps video çeken gcam
    Rar içindeki dosyaları çıkartın önce APK 'yı yükleyin
    Yüklediğiniz gcam birkez açın sonra kapatın . Xml dosyasını ,dosya yöneticisi ile LMC8.4 klasörüne atın . Tekrar gcam calıştırn

    Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya
    Kırmızı daire içine aldığım yere iki kez tıklayın ve ayar dosyasını seçin sonra gcam kapatıp açın gcam üzerinden 4k 60 FPS video çekebilirsiniz


    Edit : çektiğim video değerlerini de atalım.
    Xiaomi pro modeli ile arasında fark oluşsun diye cihazı çok kısıtlamış. Pro modelinde ekran çözünürlüğü haricinde neredeyse fark yok. Boşuna fazla para vermeyin

    Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 27 Temmuz 2023; 11:4:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

    Sen bu konunun başına gelen en güzel şeysin :) Poco F5 kullanmıyorum ama kullananlar bu arkadaşımızın bilgilerini sömürsünler :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • draqpit42 kullanıcısına yanıt

    Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz işte :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya
    Bu sabah bende throttling testi yaptım ve telegram grubuna "cihaz ısınmadığı halde neden bu kadar throttling yiyor" diye sordum.

    Poco romu bu cihaz için çıkmış olabilecek en kötü rom dediler.
    Sonra bunu attı cihaz 10 dakika boyunca nerdeyse throttling yememiş
    Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya

    Sonra global kanalına sordum aosp deepfresh kullanıcısı %15 kayıp yaşadığı throttling testi attı.

    Adamlar bir iki güncelleme ile düzelir dediler ama aosp + custom kernel ile bu cihaz nirvana olur arkadaşlar. Yani en azından öyle tahmin ediyorum.

    Zaten bu kadar throttling yemesi mantıksız bir durumdu,zira böyle kayıp yaşaması için cihazın cayır cayır yanması gerekliydi, test sırasında cihaz soğuktu
    Kısacası cihaz oldukca umut vadediyor. Sadece biraz zamana yazılımın oturmasına ihtiyaç var .

    Ekleme : Melt miui diye bir yazılım. Artık custom rom mu kernel mi onu öğrenemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 27 Temmuz 2023; 17:46:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 günlük Poco f5 Instagram ve Twitter'da gecikiyor acaba uygulamadan kaynaklı mı sizde nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pedri Pasta kullanıcısına yanıt

    Instagram kullanmıyorum Twitter 'da sadece tarayıcı da açık o da normal. Uygulama veya rom sorunludur. Kullanan arkadaşlar bilgilendirir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

    Twitter'i Twitter uygulamasından kullanmıyor musunuz yani ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pedri Pasta -- 27 Temmuz 2023; 18:29:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pedri Pasta kullanıcısına yanıt

    Hayır yüklemem hiçbir zaman. Tarayıcı da yetiyor Twitter


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

    Sebebi nedir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pedri Pasta kullanıcısına yanıt

    Gereksiz buluyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

    Tamam teşekkürler.Rom sorununu da anlatırsanız minnettar olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pedri Pasta kullanıcısına yanıt

    Rom yükleyince ayrıntılı bilgi vereceğim,boot kilidinin açılmasını bekliyorum(Xiaomi telefonlar boot kilidi nasıl açılır diye yazarsanız bilgiye ulaşırsınız)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

    Tamam bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera bana kötü gelmedi. Biraz abartıldığını düşünüyorum. Xiaomi Note 5 AI kullanıyordum daha önce. Çektiği fotoğraflar gayet tatminkar. Gece modu başarılı. Dinamik aralığı biraz daha geniş olsun isterdim ama. Güneşe karşı çekilen fotoğraflarda dinamik aralık yetmiyor olacak ki güneş patlıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.