Şimdi Ara

Xiaomi mi5s vs Huawei p9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mi5 ile sürekli karşılaştırma yapılmış ancak mi5s modeli ile bir kıyas en göremedim, varsa öyle bir konu affola.

    Bir süredir p9 kullanıyorum ve çok memnunum. Kardeşime yeni telefon almaya karar verdim ve p9 ya da mi5s almayı planlıyorum. P10 da düşündüm ama açıkçası o parayı vermek için bir sebep göremedim. P10'un artılarını açıklayacak arkadaşları da dinlemek isterim. Xiaomi'yi kendime alıp Huawei'yi kardeşime de verebilirim. Kamerası iyi olsun gibi dertlerim yok. Sistem iyi çalışsın, hatta mümkünse yaşlanmasın bana yeter. Azami seviyede dayanıklı olsa çok güzel olur. Değerli yorum ve önerlilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İkisinin de birbirine karşı üstünlükleri var ama kendi fikrimi sorarsan 5s'i tercih ederim. Nedenlerini sıralarsak birincisi Snapdragon 821 var. Cihaza ROM yüklemek istediğinde her türlü desteği bulursun. Fakat Kirin 955'te aynı desteği bulamazsın. İkincisi çok emin değilim kullanma fırsatım olmadı ama kamera. P9'da çift kamera olabilir ama 5s'te daha önce DxOMark'ta birinci olan Google Pixel ve HTC 10'da kullanılan IMX377 sensör var. Piksel boyutları da daha büyük olduğu için imaj kalitesi olarak zannımca P9'dan daha iyidir diye düşünüyorum. Eksi olarak hafıza kartı yok. Bir de 1080p@60fps desteği mevcut değil. Tabi bu donanımsal değil yazılımsal bir eksi. Marketten kuracağın üçüncü part uygulamalarla bu sorunu aşabiliyorsun. Mesela 6s'te 1080p@60fps olmasına rağmen 720p@60fps desteği yok ama bu yazılımsal bir kısıtlama olduğu için bu desteği veren bir uygulama kurarak bu sorunu aşabiliyorum. Neticede hafızada kapladığı alan bakımından ciddi fark oluyor. 5s'in bir artısı da 3200 mAh pile sahip olması. Az bir farkla da olsa P9'dan tahminimce daha iyi pil ömrü sunuyor olmalı.



    Her şeyi geçtim P9 2000 lira iken 5s 1400 lira. Arada 600 lira fark var. Bu farka değecek hiçbir şey olmadığı gibi bazı noktalarda 5s'in daha avantajlı olduğu noktalar bile var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mi5s in resmi garantisi yok, bu nedenle dist. garantili p9 u bu fiyattan yani 1600tl olarak karşılaştırmak bence daha mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metal37

    Mi5s in resmi garantisi yok, bu nedenle dist. garantili p9 u bu fiyattan yani 1600tl olarak karşılaştırmak bence daha mantıklı.

    Resmi garanti kullanıp kaç kere memnun kaldınız merak ettim?
  • Belki istisnadır; ancak benim memnun kaldığım bir durum oldu. 7-8 ay önce kardeşimin Asus Zenfone 5 telefonunu 2 yıllık garantisinin bitimine 1 hafta kala servise gönderdim. Ekranda bölgesel sararma vardı. Ses kısma tuşu çalışmıyordu. Şarj aleti bozulmuştu. Yanında gelen kulaklık da bozulmuştu. Ekranı ve kasayı yenilediler. Yeni bir şarj aleti ve kulaklık gönderdiler.
  • Garantili almak iyidir ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışından getiren adam ne yapsın peki? Garantisi yok derken 2 yıllık garantisi oluyor bildiğim kadarıyla. Garanti şartları kapsamında thh başvurarak her türlü hakkınızı ararsınız. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim...
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Kafamda biraz daha netleşti. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi5s 1200 TL, p9 ise 1600 TL olarak kıyaslama yapalım. Birde Mi5s de hızlı şarj bulunuyorken p9da bu özellikte bulunmuyor. Her ikisinde de ois bulunmuyor. Eğer önceliğiniz kamera değilse Mi5s önde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • p9 max 4.5 5 saat ekran süresi verip 2.5 saatde şarj oluyo bu konuda mi5sle yarışamaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.