Şimdi Ara

Xbox Türkiye' den kaldırılan özellikleri geri istiyoruz. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
5
Favori
8.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
196 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam Ps5 için bahane arıyodun bence zaten 😜😜

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam, canınızı çok sıkmayın. O gün gelsin bir bakalım, aile üyeliği de gelecek.

    Ek olarak, donanım haber ölücüleri olarak burdayız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 25 Aralık 2022; 21:54:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    hocam canımı sıkmama gerek yok ms türkiye çalısanları ve ms türkiye ile contaklı yaıyncılar zaten bunu görüp söylemişlerdir başımıza gelicek işler konusunda tedirginim sadece bu xbox ımı sattırada bilir elimde tutduradabilir

  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Yıllardır forumu ve içerik üreticilerini takip ediyorum. Buna benzer şeyler çok gördüm, gördünüz. Şuan yapılan şey illegal değil.

    Bakın arkadaşlar; forumda, Game Pass Ultimate üyeliğini bu şekilde yapıp "ben bunun PC hakkını kullansam ban yer miyim" diyeni de gördüm

    İllegal bir şey değil. MS, satış verisini yayıncılarla veya donanım habere bakarak toplamiyor. Her yapılan işlem zaten onlara geri bildirim olarak gidiyor.

    Bu konu bize eksi olarak mı yansır? Evet bir ihtimal var yalnız daha radikal bir karar alıp durum lehimize de olabilir.

    Endişelenmeye hiç gerek yok. Bu açılan konu verilen geri bildirim. Bunların hiçbirinde yanlış bir şey yok.

    Bu konulardan tek ders çıkarması gereken yer MS Türkiye'dir. Onlar da artık oyunculara ulaşmaya gayret göstermek zorundalar. Yoksa canları yanacak ileride. Bu konunun acikmasinda ki etken de MS Türkiye'dir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hocma ms un kaldrıdıgı bir şeyi açık sayesinde alıp ve bu açık sayesinde hesapların alınıp satılması illegaldir ms türkyiede resmi satışta 6-12 aylık gold satısı oldugunu sanmıyorum zaten biliyorsunuz biz eski tipte kod olrak alıyorduk 6 ayı hatırlatırım 12 aylık ise ms türkiye ile telefon ile alınıyordu uzundur onlar bile satmıyor telefon üzerinden


    zaten kaldırılması saçma idi ms türkiye müşteri çekmek istiyorsa 6-12 aylık goldun olması lazım ama dedigim şeylerin sonucu agır olucaktır ms türkiye donanım haberi takip etmesede twitterı takip ediyordur

  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Aile üyeliği geldiğinde gene uygun bir fiyata sistem kullanılabilir.


    Bu tarz paylaşımlar hep yapılıyordu direk dışarı satışın önüne geçilmesi lazım. Yoksa senelikte kalksa aylık olarak TL daha ucuz olduğundan gene buradan alırlar.

  • Silkolet kullanıcısına yanıt

    Aile üyeliği geldiginde aynı lokasyon veya aynı ev şartı olur haberiniz olsun netfilix bile şifre paylaşımını engellemek için bu yolu izlemiştir aile üyeligi olsa bile türkiyeden alınan hesap türkiye içinde aktif olur diye düşünüyorum varsayımsal olarak


    bunun önüne rusya gibi geçilir hiçbir yerden fiyat gösterilemz sadece konsol üzerinden lokasyon bazlı satış yapılırsa çözülür int sitesinden satın alam oldugu sürece her türlü market hırsızlıgı yapılıcaktır

  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Aile üyeliğinde ki lokasyon konumu şartı aynı ülkede olmak. Şu an 3-4 ülkede kullanılıyor fiyatlandırması özellikleri ve gereksinimleri yazıyor.

    Region-lock şu an tek çıkış yolu gözüküyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Microsoftta aile paketlerinde bu tarz bir sınırlama yok. Tüm ürünlerinde aile paketi (Office ve Xbox Dahil) Aile ve Arkadaş olarak geçiyor. Paylaşıma birini eklerken aile veya arkadaş olarak seçiyorsunuz. Aile olarak seçerseniz aile özellikleri (ebeveyn kontrolü, ortak kart kullanımı vs) aktif oluyor o kullanıcı için. Arkadaş olarak eklerseniz ise sadece abonelik paylaşılıyor.

  • konu yukarda kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Xbox Türkiye' den kaldırılan özellikleri geri istiyoruz"

    Hayır istemiyoruz. Gamepass aylık abonelik sistemidir. Gamepass Ultimate'in fiyatı 15 usd yani 280 tl dir. Ülkemizde fiyatı 45 TL'dir. Bugün 280 liraya bir ürün satan birine 45 olur mu yazsam dalga mı geçiyorsun der hakaret eder. Ama hala yanından yöresinden dolaşıp hileyle nasıl ömürlük alırım derdinseniz. Microsoft bu hilenin önüne geçip hem kendi hakkını hemde benim gibi parasını verip kullanan insanların haklarını savunmuştur. Normalde buraya kadarmış çözdüler diyip gidilir ama birde mail atılmış konular açılmış haklıymış gibi. Dh forumu ölücüdür deniyordu. Bu konuda bu lafın noter tasdiği olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeslik yaptiginiz biri varsa 22.5 tlye geliyor aylik . Sigara parasi bile degil .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu sadece DH topluluğu özelinde değil hocam. Ha, DH özelinde bakarsak, geçmiş dönemde donanım haber ailesi, adil kullanım kotasina çok güzel bir tepki koyup olumlu geri dönüşler alıp akabinde akkyi kaldırmıştı.
    Eleştiri olarak fiyat konusunda tepki var lakin bu konu fiyat politikası özelinde değil.

    Astronomik fiyat politikası guderlerse, bizde buna tepki vermekten de çekinmemeliyiz.

    Her ne kadar kur yüzünden sıkıntı da olsada. Bizler tüketiciyiz, müşteriyiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam 15 usd lik şeyi 45 ten veriyorlar. Astronomik fiyat güderlerse tabiki tepki gösterelim ama şuan böyle bir durum yok tam tersi var.

    Benim tepkim neden artık 3 yıllık gp alamıyoruz isyanı yapan arkadaşlara. Bu olay sistemdeki açığın manipüle edilmesiydi. Bu açığı kapattılar. Kapattılar diye birde mail atılıyor sanki haklıymış gibi.

    Bakın ben herşey legal yapılsın derdinde değilim. Kardeşlik var mesela . Bir oyun olmuş minimum 1000 tl kim nasıl alacak. Orada bir yol aranır mecburen. Fakat adamlar doları 3 ten almış 45 tl yapmış. Hala nasıl 3 yıllık alırım nasıl ucuza kapatırım derdine düşüldü yine birşey demedim alana. Bunu yapamayınca birde isyan edeni görünce dayanamadım artık yazdım hislerimi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demek istediğinizi anlıyorum. Aslında bu konuyu açarken bunları da düşündük, en son çıkan 12 aylık live gold mevzusu bizi kötü isyankar çocuklar gibi gösterdi. Verdiğimiz tepkiden bağımsız, zan altında kaldık.

    Zaten aile planlaması da gelecek. Yine ortak olarak devamlı kullanabileceğiz.

    Ama sıkıntı şu. Xbox abonelik özellikleri kaldırılıyor. 6 ve 12 aylık yok. Tamam, deneme sürüm o da yok (buda suistimal edildi biliyorum). Ücretsiz sunulan kodlar Türkiye de geçerli değil.
    Yarın bir gün başka bir şeyin daha kalmayacağının garantisi yok.

    Ek olarak, live gold mevzusu bizim tepkimizden bağımsız. Ayrıca bu tüm dünyada geçerli. Bizde ki fiyatlar hem eski hemde paramız çöp olduğu için insanlar bu kadar ilgi gösteriyor.
    Diğer ülkelerde enflasyon normal düzeylerde olduğu için kimsenin böyle bir çabası yok. Olanlar yüzünden de zaten biz zarar görüyoruz.

    Neyse konuyu gereksiz uzattım. Kısaca eleştirilerinizde haklısınız siz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aschil kullanıcısına yanıt

    Konudan bağımsız; derdini çok güzel anlatan, güzelce tartışılabilecek birisiniz hocam. Çok hoşuma gitti mesajınız. Forumda daha sık karşılaşmak dileğiyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8DDC600D -- 27 Aralık 2022; 20:16:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3 senelik hep alınabiliyordu şu anda alınabiliyor. Konunun çıkış noktası daha ucuz olsun değil bir oyun 700-800 zaten.
    Ek özellikleri kaldırmak yerine buna başka bir çözüm yolu sunulmasıydı. Yarın TR de “Bu konsolu ev konsolum yap” seçeneği kalkmayacağının garantisi yok böyle. Burada yurt dışında ticareti dönecek diye bize zararı yansıyor. MS ki müşteri hizmetleri çok ilgilidir buna çözüm bulabilecek bir firma.
    Konuda ki bir çok kişi de 25TL çok 15 verelim mantığıyla değil sürekli bizden kırpılmasın diye destek verdi. Yoksa ben İstanbul dayım otobüse bastığımda 10TL alıyor artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt

    Hocam yurtdışınsakiler tr'deki ps ve xbox store'a yıllardır zarar veriyorlar malesef. Onların alımını engellemek için gift card vs. olmaması lazım ve k.klarının bir şekilde engellenmesi lazımki alamasınlar. Bilmiyorum şuan gift card olayı var mı hala Xbox'ta. Yurtdışındakiler bizim store'a hiçbir şekilde ulaşamazlarsa Microsoft fiyatlandırmada en azından 1.parti özelinde gamepass'de vs. daha yerel gidebilir. Ama redditte arkadaş atmıştı geçen, alıyorlar bir şekilde buralardan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte sıkıntı tam olarak bu noktada başlıyor. Yurtdışındaki kullanıcılar TR Store'dan faydalanmasın ya da TR'deki 3-5 fırsatçı buradan ucuz oyun yollamasın diye MS normal kullanıcıyı mağdur ediyor. Bu sorun çok daha makul şekilde çözülebilir.
    Örneğin TR Store'dan sadece yerel kredi kartları ile alışverişe izin verilirse yurtdışındaki kullanıcıların bizim Store'dan hediye yoluyla oyun almasının önüne geçilebilir çok büyük oranda. Fırsatçıları engellemek için de Steam olduğu gibi yeni açılmış hesapların hediye göndermesi engellenebilir. Hediye olayı sadece konsol üzerinde çalışabilir ve bunu manipüle ettiği tespit edilenlere yaptırım uygulanabilir. Farklı çözümler de olur mutlaka benim aklıma gelmeyen.
    Tüm dünyanın kullanabildiği bir şeyin bizde engellenmesi hoş değil. Sebebi ne olursa olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.