Şimdi Ara

Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
5.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    Mesajını okumadım abicim dediğim gibi. Layık değilsin bi kere. Önce kendin ol, korkaklık yapma fake’lere sığınma öyle gel. Şimdi alıntılama beni bir daha hadi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çikko kullanıcısına yanıt
    Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok
    Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok


    İşin acı yanıda bu zaten. O konsolda doğru düzgün bir iş başarabilmek için özellikle bir stüdyo kurup normal bir oyun firmasının aynı işi yapmak için harcayacağından katbekat fazla emek verilmeli ki oyun düzgün görünebilsin. Standar bir 3. parti oyununda insanlar bu kadar uğraşacak mı ps5in pazarlanması için sanıyorsun.


    Adamın önüne 9.2 tfyi koydunuz ve diyorsunuz ki bununla yeni nesil 4k 60 fps oyun yap. 9.2 tf ile bunu nasıl yapacak ?


    Ya oyun yeni nesil olmayacak, eski nesildeki oyunu 4k yapacaksın.

    Ya oyun yeni nesil olacak ve 3k high ayara indireceksin.

    Ya oyun yeni nesil olacak 3k low RT koyacaksın.


    Future of gaming dediğiniz bu mu ? 4k görüntü veremeyeceği açık bir konsol mu future of gamingi getirecek size.


    Xbox'ın bütün bu kusuları kapatabilme için elinde 3 tflik kas gücü kalıyor. Adam gelip bakacak.


    Birii 3k diğeri 4k.

    Biri 30 fps diğeri 60 fps.

    Biri Rt yoksunu diğerinde Rt efektleri var.


    Zaman geçmeye başladıkça bu fark gitgide daha da belli olacak ve bu konsolu alan adam mutsuz olmayacak mı sanıyorsunuz ? Çok merak ediyorsa 5 yıl sonra ikinci el bir konsol alır 1 haftada tüm özel oyunları oynar satar fakat neden 5 yıl bu deneyime maruz kalsınlar ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 16:7:13 >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    He.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Oyunları 9 tflops'u baz alarak geliştirirlerse ne olacak? Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok  Gene her platformda aynı gözükür fark atarsa PC atar.

  • JustInCase kullanıcısına yanıt

    Zaten öyle olacak. Zayıf donanım temel alınır. Series X'e göre geliştirirlerse ps5 için felaket olur bu ortada.


    Ne olacak dediğim gibi.


    Ps5 3k checkerboard sahte fake 4k. Series X doğal Native 4k.

    Ps5 30 fps Series X 60 fps.

    Ps5 low Rt - Series X High RT.

    Ps5 low medium - Series X high Ultra.


    Bu gibi farklar olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 16:30:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Zaten öyle olacak. Zayıf donanım temel alınır. Series X'e göre geliştirirlerse ps5 için felaket olur bu ortada.


    Ne olacak dediğim gibi.


    Ps5 3k checkerboard sahte fake 4k. Series X doğal Native 4k.

    Ps5 30 fps Series X 60 fps.

    Ps5 low Rt - Series X High RT.

    Ps5 low medium - Series X high Ultra.


    Bu gibi farklar olacak.

    Ne ultra high'ı ne low'u dostum ya iki konsol arasında böyle bir farkı hangi firma yapacak? Çözünürlüğün ötesinde bir şey değişmez.


    Digital Foundry'nin testlerini bekle anlarsın. Birinde 30 olan diğerinde 60 olacak low olacak vs. Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok  O UE5 demosu neydi o zaman? Nerede orada lowlar mowlar? UE5 her platforma oyun geliştirilen bir motor üstelik.


    Bu söylediklerin hayal. O kadar uçuk kaçık farklılıklar olmasın diye gerekirse Xbox sürümünü de low tutarlar. Sanki bana XOX ile PS4 pro arasındaki multiplatform oyunlarda ne fark vardı ki? Hep çözünürlük odaklıydı, olacak olan bundan ibaret.


    Tekrar söylüyorum, digital foundry karşılaştırmalarını bekle, haksız çıkacaksın.





  • JustInCase kullanıcısına yanıt

    UE5 demosu reklamdı. Sonuçta Series X içinde ue5 ile geliştiriliyor oyunlar. Siz olaya öyle bakıyorsanız birşey diyemem öyleyse en düşük donanımı alın paranız cebindizde kalır.


    Gerçi iki konsolun fiyatı eşit olacak büyük olasılık : / Aynı parayı verip düşük donanımı alabilirsiniz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 16:38:46 >
  • UE5 demosu bile 2K 30 FPS'de çalıştı Ps5 de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Reklam amaçlı olsa CGI film koyarlar.


    Tamamen oyun motorundan oyunu durdurup geliştirici kamerasına geçtiler, ışıkları ve 3D çevreleri konsoldan gerçek zammanlı render ettiklerini gösterdiler. Konsol üzerinden çalıştığı digital foundry tarafından da doğrulandı. Reklam meklam, o konsolda o grafikler çalıştı mı? Evet çalıştı bu resmi bir şey.


    Ben düşük donanım - yüksek donanım alma derdinde değilim işin doğrusu. Uzun bir süre konsol almam zaten piyasa rayına oturana kadar. Sadece söylediklerin imkansız şeyler, PC ve konsol arasında bile öyle uçuk kaçık ultra high - ultra low falan gibi bir fark yok. Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok PC ve konsol arasında bile oluşmayan farklılıkları PS5 ve XBox arasında mı oluşturacak yapımcılar? Tamamen xbox'ı yüceltmek için yazmış olduğun safsata bir yorum, hiçbir karşılığı yok kağıt üzerinde. 9 tflops 12 tflops bu söylediklerinin karşılığı değil zaten. Karşılığı olsa bile yapımcının bu kadar fark açması imkansız iki konsol arasında.


    RDR 2 mesela, her iki konsolda da texture çözünürlüğü ultraymış yine digital foundry incelemişti. Ama diğer efektler her iki konsolda da low çalışıyordu. Çözünürlük ise Xboxda yüksekti, grafiksel efektler her iki platformda da aynıydı. Ki RDR 2 PS kanadında en kötü sonucu veren oyun olmasına rağmen böyleydi. Çözünürlük sıkıntısı çekiyordu çünkü oyun, başka bir derdi yoktu.


    Diğer oyunların pixel işleme metodları farklı olduğu için öyle bir sıkıntı bile gözükmüyordu arada. Hatta RE3 Remake PS kanadında aynı grafiklerle daha stabil FPS'de çalışırken Xbox'da daha kötü FPS değerinde çalışıyordu. Şikayet üstüne güncelleme getirip çözünürlüğü düşürerek sabitlemeye çalıştılar. Buna benzer örneklerde var.


    Biri high olacakta diğeri low olacakta, sallayın gelsin. :D Yok biri roket takacak uzaya uçacak öteki dünyadan el sallayacak. Harbi bunu da söyleyin artık çekinmeyin yani! Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok 


    Neyse böyle devam edin, nasıl olsa çıkınca karşılaştırmalar yapılır. Benden bu kadar, selametle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustInCase -- 25 Ağustos 2020; 16:49:1 >




  • JustInCase kullanıcısına yanıt

    Playing the game on an Xbox One X connected to a high-quality 4K display is a stunning experience, and one that can’t really be replicated by any other game or console available right now.


    Kod

    Yığını:
    Oyunu yüksek kaliteli 4K ekrana bağlı bir Xbox One X'te oynamak nefes kesici bir deneyimdir ve şu anda mevcut olan başka bir oyun veya konsol tarafından gerçekten kopyalanamaz.



    In terms of performance, all four options run the game well and stay at around 30 frames per second, but the Xbox One X is able to deliver the most stable frame rate while providing the sharpest image at the highest resolution. It’s a striking difference, and it makes the “winner” of this contest pretty easy to call.


    Kod

    Yığını:
    Performans açısından, dört seçeneğin tümü oyunu iyi çalıştırır ve saniyede yaklaşık 30 kare hızında kalır, ancak Xbox One X en yüksek çözünürlükte en net görüntüyü sağlarken en kararlı kare hızını sunabilir. Bu çarpıcı bir fark ve bu yarışmanın "kazananını" aramak oldukça kolay hale getiriyor.



    https://www.polygon.com/2018/10/25/18022378/red-dead-redemption-2-ps4-pro-xbox-one-x-comparison




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 16:52:22 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Sanırım aynı şeyleri söylüyorsunuz. DF'deki paragrafta en keskin en yüksek çözünürlüklü deneyimden bahsediyor. Oyunun XOX sürümü geçen yıl PC sürümü çıkınca analiz edilmişti efektler bazında. Filtrelerin tümü kapalı ve bazı render efetkleri lower than low, en düşükten daha düşük, şeklinde çıktı.


    Hal böyle olunca render efektleri bazında iki konsolun durumu aynı oluyor. Xbox sürümünde çözünürlük gerçek 4K idi, tabii ki daha keskin bir görüntü veriyordu. Şurada anlatıyor bahsettiklerimi, en güncel teknik analiz bu video. PC sürümü ise süperdi ama tam bir yazılım faciası sürekli çöküyordu. Bence sinir olmadan oynamanın en iyi olu Xbox sürümüydü bu açıdan değerlendirirsem.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Ağustos 2020; 17:2:9 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    Cihazların gücü yetmiyor. Ps4 Pro'yu bir kenara koydum, One X bile aslında 4k oyun konsolu değildi. 4k açmak için geri kalan pekçok ayardan feragat etmek gerekiyordu.


    Günümüzde bana kalırsa Series X bile akıcı bir 4k deneyimi için sınırda duruyor. Bu sefer One X'de olduğu gibi 4k ama bedel ödeyerek bir 4k değil gerçek bir 4k deneyimi için bu konsol sınırda. Rakibe gelirsek ben ps5'in bir 4k oyun konsolu olduğunu düşünmüyorum. Elbet 4k çalıştırabilirler fakat aynı One X'de olduğu gibi bunun bedeli olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 17:7:18 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum. Konsollar gerçekten de 4K için yeterli değil, Series X oyuna göre farklılık gösterecek yeterlilikte görünüyor. Güzel bir GPU koymuşlar açıkçası, yani şu an günümüz şartlarındaki ekran kartlarını düşündüğüm zaman harbiden süper bir GPU var konsolun içerisinde açık konuşayım.


    Bu elbette bu neslin son sınırı, önümüzdeki dönemlerde artık yeni grafik teknolojilerine göre oyun motorları dizayn edildikçe bu neslin son sınırına göre geliştirilmiş olan konsollar 4K için tam anlamıyla yetersiz kalacaktır.


    Digital Fodunry'nin Halo: Infinite analiz videosunda çok önemli bir replik vardı şöyle diyordu: Bu oyun Raw 4K çözünürlük ile render ediliyor. Bu da Xbox'ın GPU'sunu yoğun kullanıyor ve konsola ait diğer render unsurları devre dışı kalıyor. (Dx storage, texture packing vs. vs.) Buna zaten darboğaz diyoruz işte. Dinamik çözünürlük gibi bir yöntem varken grafiksel detaylardan kısıp kötü grafiklerde bir 4K deneyimi yaşatmaya çalışmak saçma bir yol demeye getiriyordu inceleyen kişi.


    Yani buradan anlayın, Series X bir 4K konsolu değil, birinci parti oyunda bile çakılmış. 4K şu an bir reklam aracı. Halo'ya yapsalar 2K veya dinamik çözünürlük, o zaman görsel şölen yaşatırlar Xbox gibi bir konsolda. Ama 4K nedir abi bunların muadili olan ekran kartları bile 4K çözünürlükte yeterli gelmiyor ki. :)


    PS5 zaten daha da yetersiz 4K için, ancak şunu takdir ediyorum Sony PS5'i bir native 4K konsolu olarak pompalamıyor. Sadece bu çözünürlüğü destekleyecek, evet bu çözünürlükte oyunda oynanabilecek ama bu bir 4K konsolu değil. Ne varsa onu veriyor, bu yüzden zaten Unreal Engine 5 demosunu 4K'da değilde 2K'da oynattıklarını düşünüyorum, sonuçta grafiksel detaylarda ne seviyeye gelinebileceğini hedeflemişler.


    Sizce de Halo Infinite'in grafikleri, UE5 demosundaki seviyede olsa ama oyun 2K olsa siz evet demez misiniz buna? Bence kesinlikle oyunlar için 4K hedeflememeleri lazım. Korku oyunu tarzındaki koridor bazlı az aksiyonlu oyunlar için 4K olur, ötesi için mümkün değil maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 26 Ağustos 2020; 0:49:43 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    Tercihler tercihler.


    Ya grafiğe abanıp çözünürlükten feragat edecekler.

    Ya grafiği normal düzeyde bırakıp native 4k hedefleyecekler bunun üzerine Rt gibi teknolojiler kullanacaklar.

    Ya grafik ve çözünürlükten feragat edip fpsden yürüyecekler.


    Ama size şu konuda katılamıyorum. Yıl olmuş 2021 ve konsolların hala 4kda akıcı olamaması ve bunu itiraf etmeleri veya böyle bir cihazla önüzüze çıkmaları bence kınanacak bir olay. Sonuçta bütün ekranlar 4k'ya dönüşüyorken hızla hala 2kyı hedeflemelerini takdir mi etmek gerekir yoksa neden hala 4kya ulaşamadık diye eleştirmek mi gerekir ben 2. taraftayım.


    Halo konusunda Xbox One faktörünün ne kadar etkili olduğunu bilemiyorum veya sadece tek bir oyunu baz almak ne kadar doğru olur onu da bilemiyorum. Bizim asıl görmemiz gereken oyunlar Xbox One neslini atladığında sadece Series X ve Series S baz alınarak geliştirilen oyunlarda yine bu 4k iddiası havada mı kalacak yoksa başarılı olacaklar mı ? 4k önemli neden önemli çünkü elinizdeki ekranın çözünürlüğü ile cihazın verdiği çözünürlük eş olduğu zaman sadece çözünürlük yükselmesinden dolayı değil aynı zamanda iki cihazın görüntü izdüşümünün ortak olmasından dolayı da bir grafiksel avantaj elde edersiniz.


    Bu nesilde native 4k'ya ulaşabilen bir konsolun görüntü kalitesi beklentinizden oldukça güzel olacaktır ve beni açıkçası bu cezbediyor. Yani 4k televizyonumda 2k oyun oynamak da çok takdir edilesi bir durum değil bana kalırsa. Bu konuda yapımcıların tavrı kimin daha başarılı olacağını gösterecektir gelecekte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 17:31:46 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.