Şimdi Ara

Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
5.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Hayır takdir ettiğim konu 4K'yı hedefleyemeyen bir konsol yapmaları değil, takdir ettiğim şey; bunu yapmadıkları halde yapmış havası vermeye çalışmadıkları. Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok Yani konsolda grafik show yaparken bile 2K gösterim yaptılar, çünkü harcı bu. Bir şeylerden kısalım da 4K pompalayalım demediler. Mesajımda tam olarak bunu yazdım yani. Eğer tam manasıyla 4K konsol çıkarmak isterlerse her iki konsolunda fiyat avantajı çöp olacak, bu yüzden böyle sınırda bir donanımla geldiler. Optimum kaliteyi hedeflemeleri gerekiyordu f/p ürünü olmak için.


    Ben bu yüzden zaten her iki konsolu da kullanmayacağım multiplatform oyunlarda. İmkan olduğu müddetçe bende 4K çözünürlüğü tercih ediyorum çünkü. PC'den devam edeceğim bu yüzden, planım RTX 3 serisinin üst segment bir ekran kartını almak. Aslında sırf oyun için böyle bir masrafa da girmem ama benim işim zaten Workstation bir bilgisayar ile yürüdüğü için güncel teknolojileri sürekli alıyorum, almışken oyun açısından da değerlendirmiş oluyorum. Kazancım da buna el verişli olduğundan sorun olmuyor çok şükür.


    PS5'i de alacağım mutlaka, sadece exclusive oyunları beni tatmin ettiği için o da. Yoksa konsol devri benim için kapanır özel oyunlar olmasa.


    Ben o yüzden çözünürlüğe önem veren oyuncular PC'ye yatırım yapması taraftarıyım, hiçbir şeyden feragat etmeden 4K görüntü almaya devam edebilirler yeni ekran kartları gelince.


    Tabi PC'nin masrafı konusunda sıkıntı olacaksa Xbox tercih etmekte de bir sorun yok.





  • oyunlar eski Yeni oyun gelecek mi peki ?

  • Burada ve benzer konularda(özellikle çok konuşanların) hayalleri kirli bilgi ve söylentiler üzerine kurulu, oyun kağıtlarından yapılmış ev kadar dayanıksız. Şu konunun son sayfalarında bir-iki dakika okuma yapan birisi zanneder ki PS5 leş ötesi berbat, piksel grafik verecek, diğeri ar-vr karışımı oyunun içine çeken bir deneyim sunacak. Sürekli düzeltiyoruz, sürekli uyarıyoruz ama nafile. Birileri çıkıp halen RDNA 1,5 dan bahsedip bir diğeri PS5'de RT yok diyebiliyor. PS5'in eşşek gibi logosunun altına overclocked yazıp tam sayfa paylaşmak nasıl bir usuldür? PS5 reklamı yapıyorsunuz, farkında bile değilsiniz. Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır beyler.


    Vallahi ben mutlak.sıfır arkadaşımıza razıyım, bir an önce dönsün lütfen

  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    Ben sadece tek bir donanım kullanmayı düşünüyorum. Hem PC hem konsol sahibi olmak biraz lüks artık ülkemizde. Tabiki sizini için bu senaryo mümkünse iyi oyunlar dilerim.


    Yeni nesilde güzel oyunlar oynayacağınıza eminim. İyi forumlar.

  • Diyorlar ki Xbox exleri pc ye geliyor hem PC topla hem ps5 al götür işi diyorlar.. Aklım mantığım sığmıyor. 15 20K ya bir pc toplayım 8K ya da Ps5 alayım öyle mi?? Lütfen ağır saçmalamayın lütfen rica ediyorum. Series X alıp önümüze bakacağız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 25 Ağustos 2020; 19:16:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

    Soyle ilginc bir mantik var gercekten.


    Series X vs Ps5 degil.

    İnatla Series X vs Ps5 + 15 bin liralik pc karsilastirmasi var. Ps5'i tek basina koydugun zaman o kadar dezavantajli kaliyorki ortada tartisilacak pekbirsey kalmiyor .


    İnsanlar neden oyun oynamak icin birden cok platforma para yatirsin ki ( is icin bilgisayari olanlari ayri tutuyorum)? Bende gaming pc varsa neden konsol alayim ? Oyun icin donanim degil donanim icin oyun alma fikri bende on planda.


    Dolayisiyla sonucta Series X aldiginda genel olarak guzel bir deneyim yasiyorum fp olarak. Bu benim ihtiyaclarimi karsiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 19:33:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu fazla dallanıp budaklandırmadan şunu sormak istiyorum. Yeni nesil xboxta klavye/mouse direk çalışacak mı? Mesela Battlefield serisini klavye mouse ile oynayabilecek miyiz? Eğer böyle birşey olacaksa masaüstü bilgisayarım olmasına rağmen almayı düşünüyorum, ikinci bir pc almaktan çok daha ucuza geliyor çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede PC mi toplanır fiyatlar uçmuş gitmiş kur yuzunden. Ekran kartı parasına dünya nın en güçlü konsolunu alıp daha ucuza ve hatta 1. partileri bedavaya oynayacağız.

    DAY 1 diyorum ve series x için gün sayıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    Bu ülkede PC mi toplanır fiyatlar uçmuş gitmiş kur yuzunden. Ekran kartı parasına dünya nın en güçlü konsolunu alıp daha ucuza ve hatta 1. partileri bedavaya oynayacağız.

    DAY 1 diyorum ve series x için gün sayıyorum.
    Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackTower_35

    Diyorlar ki Xbox exleri pc ye geliyor hem PC topla hem ps5 al götür işi diyorlar.. Aklım mantığım sığmıyor. 15 20K ya bir pc toplayım 8K ya da Ps5 alayım öyle mi?? Lütfen ağır saçmalamayın lütfen rica ediyorum. Series X alıp önümüze bakacağız...

    Siz öyle yapın değil, ben böyle yaparım diyorlar genelde, durumu olan bir insan için Xbox görmezden gelinebiliyor. Zaten 15 - 20K diye bir şey yok Türkiye'de bile daha ucuza iyi bir kasa toplarsın. Tabi Xbox'ın dengi olmayan daha yüksek donanımlar, 3800x falan gibi uçuk kaçık işlemciler koyarsanız fiyat yükselir. Ama asıl olay yabancılara bu tip şeylerin çerezlik oluşu. Bir konu açılmış, 19 yaşındaki genç freelance web tasarımcıymış, sırf oradan biriktirdiğiyle hem araba almış hem çok iyi bir PC toplamış:



    https://forum.donanimhaber.com/19-yasinda-arac-alip-pc-dizen-genc--145211940


    Zaten bu konu başlığındaki içeriği görmesek bile onlarda bu tip şeylerin çerez parası olduğunu biliyoruz, özellikle oyun alma işinin. İşte bu yüzden dünya genelinde, Türkiye demiyorum bak Dünya genelinde diyorum PC - PS5 daha çok tercih edilecek. PS5 her türlü daha çok satar, 4K ve 12 tflops çılgınlığı yapmak isteyenler de gider bi tane 3000 serisi ekran kartı alır 12 tflops'un üstünde bir sisteme sahip olur, dediğim gibi onlara bu kadar pahalı değil bu aletler.


    Ha bize ne kardeşim dünyadan diyecek olursanız da, PS5'in daha fazla tercih edileceği gündeme geldiği zaman bunun Türkiye bazında söylenmediğini unutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 25 Ağustos 2020; 20:6:27 >




  • kabus2224 kullanıcısına yanıt

    Yurtdisinda ayni isi yapmak icin birden fazla donanim alindigini hic sanmiyorum.


    Pcde de ayni oyunu oynuyorsun , psde de ayni oyunu oynuyorsun, xbox da da ayni oyunu oynuyorsun.


    Ayni isi yapmak icin iki veya 3 donanim almak hem israf hem anlamsiz tuketim cilginligi hemde mutsuzluk kaynagi olur. Evini anlamsiz esyalarla yigili hale getirmemin ne anlami var ?


    Bu dediginiz cihazlar islev olarak birbirinin aynisi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 20:21:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Exclusive oyunlar icin aliniyor PS zaten çoğunlukla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 14 Ocak 2021; 2:17:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabus2224 kullanıcısına yanıt

    Ex oyunlardan bahsetmiyorum ki. Adam gidip ps4-5 vb aldıysa diğer oyunları da psden oynar. Neden aynı oyunları oynamak için 2. bir makine alsın ki ?


    Ben Cod'u Xbox'dan da oynarım, pcden de oynarım, psden de oynarım. Neden gidip ikinci bir cihaz alıp cod oynayayım ? Hem masraf, hem yer kaplıyor, hem bakımı şusu busu çok anlamsız ve insanların gereksiz bir tüketimi olmuyor mu ?


    Biraz matematik yapalım ve oyun oynamak için bir donanım aldığımızı farzedelim. Bu cihazlara çıkan oyunlarda her biri ayrı bir küme içinde toplansın. Bu üç kümeyi birbiri ile kesiştirdiğimizde ne görürüz ?


    3 kümenin kesişim noktası yeni oyunların yüzde 99unun 3 donanımda da aynı olduğunu gösteriyor. Yani sen gidiyorsun ve 3 tane aynı aleti sırf adları farklı diye satın alıyorsun ? Biraz abartmıyor musunuz ? Benim konuştuğum Amerika'da yaşayan bir arkadaşın dediğine göre oralarda aklı başında insanlar gidip 3 konsol alıyım, pc alayım bu kafada insanlar değiller.


    Adam iş için bir mac dizüstü veya masaüstü alıyor ve oyun içinde 1 tane konsol alıyor ve kullanıyor. Sağlıklı davranış şeklide bu değil mi zaten ? Yüzde 99 oyun dokusu aynı olan aletleri birlikte alıp kullanmanın ardındaki mantık çok havada ve sağlıksız görünüyor benim gözüme.


    Benim çok güzel bir bilgisayarım vardı fakat hem aşırı yer kaplaması hemde güncelleme ihtiyacının üzerine birde yeterince zaman ayıramadığımı farkedince bu bilgisayarı satıp güzel bir dizüstü aldım. Şu anda oyun için bir series X alıp salona koymayı düşünüyorum. Eğer elimde olan pc bugünde kalmaya devam etseydi gidip konsol almak inan aklımın ucundan geçmezdi. Bir iki tane oyun var diyorsunuz. O zaman giderim ikinci el bir konsol alırım bir haftada dediğiniz tüm oyunları oynayıp cihazı satarım ve bu işi bititirim neden bu konsoluda başıma bela edeyim ?


    Ucuz diye gidip 3 tane araba mı satın alıyor bu insanlar veya ucuz diye aynı anda 5 telefon mu kullanıyorlar ? Amaç aynı, işlev aynı , cihazlar bile aynı içinde peki neden gidip birden çok alalım ki aynı cihazdan ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ağustos 2020; 21:5:29 >




  • PS5 e çöp falan deniyor şaka gibi.Prosu bile tanıtılmadı daha alt model bu. Series S i ikiye katlıyor ps5.ps5 pro çıkınca da series x in içinden geçecek belli bir şey bu.ayrıca 1.8 tf lik ps4 teki last of us part 2 ile 12 tf lik series x teki haloyu kıyaslarsanız tf nin yenmeyen bir şey olduğunu anlarsınız.Ayrıca sanki herkesin evinde 4k hdr televizyon varmış gibi konuşuyorsunuz.Grafik anlamında kaç yıllık televizyonlarda farketmeyecek bile çoğu kişi.6 bitlik monitörde oynayanlar zaten hiç anlamayacak.

  • asertyu kullanıcısına yanıt

    1080p tvler için 250 dolarlık Series S piyasayı domine edecektir dostum. Adamlar iki ayaklı girdiler zaten. Sen gidip 1080p için üretilmiş Series S ile ps5'i kıyaslıyorsan birşey diyemem tabi.


    Birde ikinci bir nokta Series X için pro model çıkacak mı ? Series X'in prosunun çıkıp çıkmayacağı tamamen Ps5 pro'nun gücüne bağlı olacak. Gidip 14 tf ps5 pro gelirse Series X'e bir pro hiçbir zaman gelmeyebilir...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Ex oyunlardan bahsetmiyorum ki. Adam gidip ps4-5 vb aldıysa diğer oyunları da psden oynar. Neden aynı oyunları oynamak için 2. bir makine alsın ki ?


    Ben Cod'u Xbox'dan da oynarım, pcden de oynarım, psden de oynarım. Neden gidip ikinci bir cihaz alıp cod oynayayım ? Hem masraf, hem yer kaplıyor, hem bakımı şusu busu çok anlamsız ve insanların gereksiz bir tüketimi olmuyor mu ?


    Biraz matematik yapalım ve oyun oynamak için bir donanım aldığımızı farzedelim. Bu cihazlara çıkan oyunlarda her biri ayrı bir küme içinde toplansın. Bu üç kümeyi birbiri ile kesiştirdiğimizde ne görürüz ?


    3 kümenin kesişim noktası yeni oyunların yüzde 99unun 3 donanımda da aynı olduğunu gösteriyor. Yani sen gidiyorsun ve 3 tane aynı aleti sırf adları farklı diye satın alıyorsun ? Biraz abartmıyor musunuz ? Benim konuştuğum Amerika'da yaşayan bir arkadaşın dediğine göre oralarda aklı başında insanlar gidip 3 konsol alıyım, pc alayım bu kafada insanlar değiller.


    Adam iş için bir mac dizüstü veya masaüstü alıyor ve oyun içinde 1 tane konsol alıyor ve kullanıyor. Sağlıklı davranış şeklide bu değil mi zaten ? Yüzde 99 oyun dokusu aynı olan aletleri birlikte alıp kullanmanın ardındaki mantık çok havada ve sağlıksız görünüyor benim gözüme.


    Benim çok güzel bir bilgisayarım vardı fakat hem aşırı yer kaplaması hemde güncelleme ihtiyacının üzerine birde yeterince zaman ayıramadığımı farkedince bu bilgisayarı satıp güzel bir dizüstü aldım. Şu anda oyun için bir series X alıp salona koymayı düşünüyorum. Eğer elimde olan pc bugünde kalmaya devam etseydi gidip konsol almak inan aklımın ucundan geçmezdi. Bir iki tane oyun var diyorsunuz. O zaman giderim ikinci el bir konsol alırım bir haftada dediğiniz tüm oyunları oynayıp cihazı satarım ve bu işi bititirim neden bu konsoluda başıma bela edeyim ?


    Ucuz diye gidip 3 tane araba mı satın alıyor bu insanlar veya ucuz diye aynı anda 5 telefon mu kullanıyorlar ? Amaç aynı, işlev aynı , cihazlar bile aynı içinde peki neden gidip birden çok alalım ki aynı cihazdan ?

    Tamam bunlar doğru şeyler doğru söylüyorsun da bu tip oyunculardan bahsetmiyorum ki. Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok  Kimi insan en yüksek görsel deneyimi ve en yüksek performans deneyimini yaşamak istiyor. Bu tip insanların ilk tercihi PC oluyor ben bunlardan bahsediyorum. Yanı sıra PS'nin özel oyunlarını da seviyorlar ve sırf onun için bir konsol alıyorlar, ama özel oyun olmasa ne PS alır ne Xbox alır, bu tip insanlar üzerinden konuşuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 14 Ocak 2021; 2:18:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asertyu

    PS5 e çöp falan deniyor şaka gibi.Prosu bile tanıtılmadı daha alt model bu. Series S i ikiye katlıyor ps5.ps5 pro çıkınca da series x in içinden geçecek belli bir şey bu.ayrıca 1.8 tf lik ps4 teki last of us part 2 ile 12 tf lik series x teki haloyu kıyaslarsanız tf nin yenmeyen bir şey olduğunu anlarsınız.Ayrıca sanki herkesin evinde 4k hdr televizyon varmış gibi konuşuyorsunuz.Grafik anlamında kaç yıllık televizyonlarda farketmeyecek bile çoğu kişi.6 bitlik monitörde oynayanlar zaten hiç anlamayacak.

    Series S muadili olmayan bir ürün. Çıtır çerez fiyatına güncel oyunları oynayabileceğin bir platform. PS5 bu amaçla çıkmıyor.


    Evinde 4K TV'si ve HDR olmayan bir adamın son 2-3 yıldır işlemci de, ekran kartı da değiştirmesine gerek yok, Series X, PS5 almasına da gerek yok. Her ürünün bir kitlesi vardır.


    12 Teraflops'luk cihazdaki Halo'ya bakarsak TF'nin yenmeyen bir şey olduğunu anlarsınız demişsin, o zaman 12 teraflopsluk cihaza Minecraft çıktı diye cihaz donanımsal olarak çöp anlamına mı geliyor demek istiyorsun? Peki Battlefield, Call of Duty ve diğer nice blockbuster oyunlar Xbox Series X daha yüksek grafiksel kalite ve saniyedeki kare değeri imkanı sağlayacakken bu sefer de teraflopsu ısırabilir miyiz? Ne zaman yenir teraflops, ne zaman yenmez bir açıkla istersen hocam.


    Veya PC'de biri RTX2060 diğeri de RTX2080ti sahibi iki arkadaş Minecraft oynarken, RTX2060 sahibi diğer arkadaşına "sen neden bu karta 1000 dolar verdin, teraflops'u yiyebiliyor musun bari?" diye soruyor mudur? Senin yazdığına göre böyle şeyler olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 26 Ağustos 2020; 11:4:49 >




  • Miex kullanıcısına yanıt

    Exclusive oyunları çöp bunu kabul edin. Sony bu konuda çok daha önde bunu da kabul edin. Xbox oyunları zaten exclusive de değil PC ye çıkıyor. Konsol oyun için var ve ps6 çıkana kadar her çıkan oyun oynanacak tf falan bunlar hikaye masal. Önemli olan OPTİMİZAYON şunu anlamıyorsunuz işte. 1.8 tf lik bir ekran kartı al gel. Ps4 deki gibi rdR2 yi açamayacak. İleride zaten ps5 Pro da gelecektir. Daha güçlü falan filan benim umrumda olmaz. Konsolda exclusive oyun oynanır sonrası zaten fifa NBA ya da multiplayer oyunlar için açılır. . Burada da ha 9 olmuş ha 15 olmuş emin ol çöpü kişi takmıyor bile. Boşuna kasmayın ps alın geçin. Exclusive oyunları da oynarsınız. Xbox alıp parayı çöpe atmayın oyun yok çünkü. satış rakamlarına bakınca da anlarsınız bunu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.