Şimdi Ara

XBOX KINECT TAM INCELEME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
13.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 Kasim geldi catti. Aklima ilk gelen tabi ki önce Kinect olmadi. Ne yalan söyleyeyim cikis olarak güzel bir tarihi hatirlatmayacak belki, yalniz eminim unutulmazlar anlarin icinde olacaginiz bir cok hatira sizi bekliyor.

    JUMP IN!




    Aletin kutusuna degisinecek olursak ilk kutusunu gördügümde dedigim "Bu da ne?" demek oldu.Kutuyu düsündügümden büyük hayal etmistim. Öyle bir kutuki.. Bir kalin mutfak rolesinin genisliginde,sadece birazcik uzunundan.

    Kinect'i mualesef uzun yorucu ve az uykulu bir günün ardindan acabildim. Öyle ki okadar yorulmustum ki kutuyu hemen acip deneyecek gücüm yoktu ta ki kinect'in dunyasina girene dek. Her neyse birazcik dinlenme asamasinin ardindan kutuyu actim. Kuruyu actigimda ilk dedigim sey ''Bu na mi verdim ben 149 Euro'yu?" demek oldu. Acikcasi tanitimlarda videolarda gördügüm alet bu olamaz demistim. Agirlik yok! Büyüklügü deseniz zaten kücük olan kutunun büyüklügünde bile degil! Ne yalan söyleyeyim. Aleti gördügümde aklimdan gecen "Cok ucuz bir alete benziyor." demek oldu. Neden böyle düsündügümüde bilmiyorum. Aleti elinize aldiginizda anlayabilecegiz bir sey. Sanki aletin icine hic bir sey koymamislar. Oyle bir hafiflik. Kücük bir aletten büyük bir beklentide olamazsiniz elbette. Dizayni görüntüsü olsun güzel duruyor. Yalniz aletin icine girdiginizde anliyorsunuz bu kücük canavarin bir teknoloji devrimi oldugunu!

    Her neyse kutunun icinden Kinect'imizin yaninda 1 kibar Adaptör, Kinect Adventure oyunu, birde kücücük bir kisa kablo cikiyor. Ne kablosu oldugunu henüz bilmiyorum. Kitapciklarda ilk kullanim klavuzunda bu kablodan bahsedilmemis. Bende tabi atladim hemen Kinect'in dunyasina. Sanirim hdmi veya usb ile alakali birsey. Kinectimiz gücünü bu kücük adaptörden aliyor. USB ile güc ayni kablodan görevini yapiyor.

    Aleti Xbox 360 S(lim) versiyonunda denedim. Alet'i ilk adaptorsuz taktim. Isigi yandi yalniz enerji ihtiyaci yetersiz yazdi ekranda. Megersem usb kabloyu ustteki en bastaki girise takmamiz gerekiyormus. Ardindan Xbox'u acar acmaz aletin kurulum asamasina gecti. Bu menüde aletin nasil kullanildigina dair ayarlar yapilip,önemli bilgiler aliyorsunuz. Bu yüzden aleti alirsaniz bir gün bu asamayi gecmeden direk oyuna atlamayi düsünmeyin bence. Cünkü Xbox'unuzda tüm ayrintili bilgileri burada ögreniyorsunuz. Örnegin odanizin nasil olmasi gerektigi,nerede durmalisiniz,molalar icin ne yapmalisiniz,multimedia nasil oynayabilirisniz felan filan... Acikcasi cok uzunda degil.

    Performansla oyun özelliklerine girmeden önce bir kac hatirlatma yapmak iyi olacaktir. Aleti kullanmaniz icin tavsiye edilen mesafe en az 1,8 metre. Alete cok yaklastiginizda ekranin sol üst kisminda kocaman alete cok yakin oldugunuzu belirten bir uyari gelecektir. Ayrica ayarlari yapmayacaktir. Cünkü kinect kurulum asamasinda kafanizi bir anda yere egip ödünüzü patlatarak yaklasik nerde oldugunuzu güzel bir sekilde tahmin ediyor. Acikcasi aletin hareket edebildigini bilmiyordum. Diger bir konuda kinect'i hoparlöre,havalandirmali yerlere,diger elektronik aletlerin yakinlarina koymamalisiniz. Ayrica oyun oynamak istediginiz yerde aletle aranizda masa felan olmamali. Etraf bos olmali. Aksi taktirde ortaligi asagi indirebilirsiniz. Cünkü oyun bazen genis bir alanda oynaniyor. Siz saga sola atladikca,egilip yamuldukca tehlikeli durumlar soz konusu olabilir. Ilk gunden bunun farkina vardim. Bu yuzden boyle uyarilari gercekten gume atmamak gerekiyor.

    Artik uzun bir yazinin ardindan aletin performansina deginelim. Alet ekran karsisinda oldugunuz her surede sizi görüyor. Ekranin sag alt kisminda tuhaf renklerle Kinect'in gördügü alanin bir kisminin görüntüsünü görebiliyorsunuz. Bir kismi diyorum cünkü Kinect aslinda ekranda gördügünüzdende genis bir alani görüyor. Tabi görüntüde bunun sadece sizle olan kismi var. Elinizi salladiginizda bu kücük görüntüde elinizi alet gördügü anda görüntüde Star Wars'in kiliclarini andiran sanki elinizde bir ates topu görüntüsünde bir renk cümbüsü beliriyor. Bu demek oluyor ki alet emrinize hazir olmak üzere.
    Eger ekranda el isareti belirir,elinizi merhaba der gibisinden sallarsaniz Kinect otomatik olarak kendi menüsüne giriyor. Burada Kinect Videoymus,oyunmus,Zune'mus bazi seyler var. Buradan elinizle girmek istediginiz seyin üstüne gelmeniz yeterli. Örnegin Zune'a gireceksiniz. Elinizle Zune'un ustune geliyorsunuz. Ardindan cok kisa bir surede el isaretinin etrafinda bir yuvarlak beliriyor. Bu yuvarlak bir tur donene dek beklerseniz Zune'un acilisi icin onayi vermis oluyorsunuz. Kinect Video bolumundeyse arkadaslarinizla hem goruntulu hemde sesli muhabbet yapabiliyorsunuz. Kamera goruntusu guzel diyebilirim. Muthis olmasada kesinlikle kotu degil. Cunku kameralarin goruntuleri genelde odalarin icinde belli olur. Hemde karanligin cokmeye basladigi zamanlarda isikli ortamlarda bir cok kamera kotu goruntu verir. Kinect'se bu konuda cok basarili. Goruntu icin diyebilecegim tek sey boyle bir alet icin Ingilizlerin Almanlarin degimiyle TOP! Aletin uzerindeki mikrofonda gayet basarili. Kisik sesi bile alabiliyor. Muthis hassas duyarli bir alet olmus. Alette gördügüm tek kötü sey reaksiyon zamani. Hareketinizle ekrandaki aksiyon arasinda kucuk bir sure farki var. Bunu oyunlarda da menude de farkediyorsunuz. Bu arada birde sesinize gore komut sistemi var. Bu sistemi kullanabilmeniz icin Gamertaginiz kayitli oldugu ulkede ses komut sisteminin aktif olmasi lazim. Ben amerikan Gamertagimdan girdigimde bu ozelligi kullanabildim. Yalniz Alman Gamertagimda boyle bir destek bulunmuyor. Ornegin "Xbox" diyorsunuz kinect sizin emrinize geciyor. Ardindan "Play.." vs diyerek komutlarinizi xbox'a verebiliyorsunuz..

    Oyunlara gelecek olursak Kinect'in yaninda bir de Kinect Adventure oyunu geliyor. Adventure'un icinde cesitli oyun secenekleri mevcut. Degisik turde oyunlar var. Ozellikle bir kac oyun muthis diyebilirim. Uzerimden yorgunlugu atmisken 5-6 farkli turde oyun katagorisini denedim bu surede. Tabi hoplayip ziplarken soguk soluga kaliyorsunuz. Kilo vermek icin muthis bir alet diyebilirim. Eger kiloluysaniz spor yapmaya useniyorda oyunlardan zevk alan birisiyseniz Kinect sizin icin buyuk bir nimet! Hic durmayin alin derim! Bu arada oyunlarin ardindan koltugumda uzanirken uyuyakalmisim. Gercekten zevkle eglendirerek yoruyorda. Oyunlarda hosuma gitmeyen bir sey varsa simdilik ekrandaki reaksiyon surenin sifir olmamasi. Birde odanin ekranda goruldugunden genis bir acida oynanmasi. Bu yuzden genisde bir alana ihtiyaciniz var. Cunku oyunlarda saga sola gitmeniz gerekebiliyor. Benim oyunu oynamak icin LCD ekraniyla Kinect'i genis alana cevirmem gerekti. Eger dar bir alaniniz varsa bunun ayrica ev kazalarina uygun oldugunu belirtmek isterim. Ilk gunden neyseki kucuk kazalarim oldu. Masrafi olmayan! Birde oyunlarda gercek bir hareketlilik gerekiyor. Örnegin dusunuyorsanizki ekranda birazcik uzaginizda bir topa vuracaksiniz. Kolu azicik oynatayim vurur ekrandada demeyin. Oyunda beklenen ekrandaki karakterin kolu gercekten uzunca uzanmasi gerekiyorsa bu reaksiyonu Kinect sizden gercekten bekliyor. Ne gerekiyorsa gercek bir sekilde SIKICA yapmalisiniz. Ornegin ziplamali bir oyun oynuyorum. Burada ziplarken düsüncem gurultu olmasin. Bu yuzden bir cok kez yere yakin sekilde gurultusuzce zipladim. Yalniz kinect bunu ziplama olarak saymiyor,dolayisiyla ekrandaki karakterde ziplamiyor. Kinect'in sizden bekledigi GERCEK bir ziplayis. Ayaklar yerden kalkmali. Zipladiginizi cumle alem gormeli. Hareketler belirgin sekilde istendigi sekilde olmali. Yoksa oyunda basarili olamiyorsunuz. Birde oyunlardaki guzel birseyde oyunlari siz oynarken bazen fotografiniz cekiliyor. Bunlar otomatikman kaydediliyor. Bu resimler oyle yerlerde cekiliyorki. Kendinizin arkadasinizin yakinlarinizin bu goruntulerini gordugunuzde cok egleneceksiniz. Cunku bu kamera sizi havada bile yakalayabiliyor. Muthis birsey. Kameranin sanirim tek kotu tarafi isik eger kameranin onundeyse bu goruntulerdeki performansi etkileyebiliyor. Ornegin kafaniz yamuk yumuk hayalete benzer bir sekilde cikabiliyor. Benim oynadigim yerde hemen arka yan kismimdaydi isik. Bu yuzden resimlerde isigin onunde oldugum tum sahnelerde hayalete benzer resimler cekilmisim. Yalniz isik arka yan kismimda kaldiginda boyle resimler olmuyor. Sadece arka kismimdaki resimlerde olmus. Bu da dogal birsey aslinda. Dunya da isigi cekebilen bir makine nerdeyse yok denilebilecek sayida az. Bundan haric oyunlar cok eglenceli. Bazi oyunlarda kendimi Hugo'dan farksiz buldum. Hugo'nun oyunlarina benzer oyunlarda var. Hugo'yu ozleyenlere duyurulur..

    Genel olarak Kinect almaya gercekten deger gozukuyor. Omrum boyunca oynadigim oyunlarda ne Nintendo'da bu kadar eglendim.. Ne carpisan arabalarda.. Ne de cocuklugumda oynadigim oyuncaklarda. Kinect muthis bir alet. Bunlar ilk izlenimlerim. Tabi ki ayrintili bir incelemenin ardindan kaniya varmak dogrusu olacaktir. Yalniz Kinect'le ilk gunum icin diyebilecegim tek sey.. TEK KELIMEYLE HARIKA! Acikcasi beklentilerimin ustunde bir alet cikti. Benim icin farkli bir alet olacagi kesindi. Yalniz bu dusuncem simdilik en azindan arkadaslarla oynayacagimiz oyunlar icindi. Oysa ki Kinect tek kisi icin bile almaya deger gorunuyor. Gelecekte gelecek oyunlari da dusundugumde Kinect'in gelebilecegi yerleri dusunemiyorum! Bugunlerde buyuk bir zevkle FIFA,NBA 2K11,Red Dead Redeption,CoD Black Ops oynayip yeni aldigim 3D TV'min zevkini cikarirken Kinect bunlarin icinde en az televizyonum kadar hayatima farklilik katti. Bu ilk gun gorusum simdilik. Bakalim yarinda boyle olur mu bilmiyorum. "Simdiye kadar hic TV bakmamisim" diyordum ta ki bu hafta aldigim Televizyonuma bakarken. Kinect'de bana ''Simdiye kadar oyun oynamamisim" dedirtmeyi basarmis bir alet oldu.

    KESINLIKLE TAVSIYE EDERIM!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 5 Ağustos 2011; 15:25:16 >







  • Hayırlı olsun kardeşim. İnceleme için teşekkürler. Eline sağlık. Tam incelemeyi bekliyoruz Sesli komut mekanizmasını da test et mutlaka.
  • anlaşılan siz geç tepkime süresinden rahatsız olmamışsınız pek,şu anda tek eksik yönü biraz geç tepki vermesi gibi görünüyor ,ama rahatsız etmiyorsa sorun teşkil etmez gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    Oyunlarda hosuma gitmeyen bir sey varsa simdilik ekrandaki reaksiyon surenin sifir olmamasi.


    Sence böyle bir şey mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slicer

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    Oyunlarda hosuma gitmeyen bir sey varsa simdilik ekrandaki reaksiyon surenin sifir olmamasi.


    Sence böyle bir şey mümkün mü?


    Kinect duyurulmadan once Kinect'in yapabileceklerini birisi size gelse anlatsa ne derdiniz?
    Kimin kafasini alirdi ki hic bir alet olmadan karsinizdaki aleti yonetebileceksiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Michelangello

    anlaşılan siz geç tepkime süresinden rahatsız olmamışsınız pek,şu anda tek eksik yönü biraz geç tepki vermesi gibi görünüyor ,ama rahatsız etmiyorsa sorun teşkil etmez gibi geliyor.



    Acikcasi oyundaki zevki baltalamiyor. Yalniz bu durum bir update'le cozulebilir bence.
    Cunku Kinect'in amaci hardcore oyunlarida almakti. Hardcore'da hiza dayali bir durum. Bu yuzden duzelecektir saniyorum.
    Xbox Facebook yorumlarina baktigimda bu durumdan sikayetci kisi gormedim acikcasi. Tabiki yinede bazi oyunlarda gec tepki vermesi guzel degil bu da bir gercek. Oyun hizlandikca ozelikle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 11 Kasım 2010; 2:10:13 >




  • fotoğraf ve video bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    quote:

    Orijinalden alıntı: slicer

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    Oyunlarda hosuma gitmeyen bir sey varsa simdilik ekrandaki reaksiyon surenin sifir olmamasi.


    Sence böyle bir şey mümkün mü?


    Kinect duyurulmadan once Kinect'in yapabileceklerini birisi size gelse anlatsa ne derdiniz?
    Kimin kafasini alirdi ki hic bir alet olmadan karsinizdaki aleti yonetebileceksiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Michelangello

    anlaşılan siz geç tepkime süresinden rahatsız olmamışsınız pek,şu anda tek eksik yönü biraz geç tepki vermesi gibi görünüyor ,ama rahatsız etmiyorsa sorun teşkil etmez gibi geliyor.



    Acikcasi oyundaki zevki baltalamiyor. Yalniz bu durum bir update'le cozulebilir bence.
    Cunku Kinect'in amaci hardcore oyunlarida almakti. Hardcore'da hiza dayali bir durum. Bu yuzden duzelecektir saniyorum.
    Xbox Facebook yorumlarina baktigimda bu durumdan sikayetci kisi gormedim acikcasi. Tabiki yinede bazi oyunlarda gec tepki vermesi guzel degil bu da bir gercek. Oyun hizlandikca ozelikle..


    öyle bir update ile düzelebilecek bir durum değil maselef ki,tabiki iyileştirme denemeleri olabilir ilerde ama bu tıpkı 3 mp bir kamerayı 11 mpe çıkarttığını iddia eden yazılımlara benzer,aslında kamera fiziksel olarak o megapixeli desteklemiyorsa çeşitli yazılımlar sadece çekilen resimleri büyütme özelliğini kazandırabilirler.

    kinect'te de o sensörlerin hassasiyeti bu kadar olabilir veya xbox konsolun gücü bunun ötesini akıcı bir şeklde kaldıramıyor olabilir,bu durumda updateler sadece görüntüyü biraz daha yumuşatabilir ve makiyajlayabilir,çok büyük iyileşmeler beklemeyin bence,zaten bana göre bu jenerasyonun en yenilikçi getirisini Kinect yapmaya başardı bile,bu daha bir başlangıç,bu haliyle bile mükemmel bir buluş denilebilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michelangello


    quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    quote:

    Orijinalden alıntı: slicer

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    Oyunlarda hosuma gitmeyen bir sey varsa simdilik ekrandaki reaksiyon surenin sifir olmamasi.


    Sence böyle bir şey mümkün mü?


    Kinect duyurulmadan once Kinect'in yapabileceklerini birisi size gelse anlatsa ne derdiniz?
    Kimin kafasini alirdi ki hic bir alet olmadan karsinizdaki aleti yonetebileceksiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Michelangello

    anlaşılan siz geç tepkime süresinden rahatsız olmamışsınız pek,şu anda tek eksik yönü biraz geç tepki vermesi gibi görünüyor ,ama rahatsız etmiyorsa sorun teşkil etmez gibi geliyor.



    Acikcasi oyundaki zevki baltalamiyor. Yalniz bu durum bir update'le cozulebilir bence.
    Cunku Kinect'in amaci hardcore oyunlarida almakti. Hardcore'da hiza dayali bir durum. Bu yuzden duzelecektir saniyorum.
    Xbox Facebook yorumlarina baktigimda bu durumdan sikayetci kisi gormedim acikcasi. Tabiki yinede bazi oyunlarda gec tepki vermesi guzel degil bu da bir gercek. Oyun hizlandikca ozelikle..


    öyle bir update ile düzelebilecek bir durum değil maselef ki,tabiki iyileştirme denemeleri olabilir ilerde ama bu tıpkı 3 mp bir kamerayı 11 mpe çıkarttığını iddia eden yazılımlara benzer,aslında kamera fiziksel olarak o megapixeli desteklemiyorsa çeşitli yazılımlar sadece çekilen resimleri büyütme özelliğini kazandırabilirler.

    kinect'te de o sensörlerin hassasiyeti bu kadar olabilir veya xbox konsolun gücü bunun ötesini akıcı bir şeklde kaldıramıyor olabilir,bu durumda updateler sadece görüntüyü biraz daha yumuşatabilir ve makiyajlayabilir,çok büyük iyileşmeler beklemeyin bence,zaten bana göre bu jenerasyonun en yenilikçi getirisini Kinect yapmaya başardı bile,bu daha bir başlangıç,bu haliyle bile mükemmel bir buluş denilebilir


    Hocam eger bu gecikmeler donanimsal bir nedenden kaynaklaniyorsa dediginiz sekilde makyajlanabilir.
    Yalniz yazilimsal bir durumsa,(Ornegin xbox-kinect uyusmasi,ram'den cpu'dan olan yukten vs.) bu durumda bir update cok buyuk bir ilerleme saglayabilir. Bu yuzden updatelerin ise yarayabilecegini dusunuyorum. Ornegin xbox'un kasim ayina kadar kullandigi dashboard'la yenisi arasindaki hiz farkini farketmeyen yoktur. Oysa insanlar yillar boyunca simdiye oranla buyuk oranda yavas dashboardlar kullandilar. Yalniz bir anda oyle bir Dashboard geldi ki.. Hem gorsel acidan gelismis,hemde hiz olarak gelistirilmis bir yazilim oldu. Bu yuzden ben xbox'un bu konuda yazilimsal olarak zamanla buyuk ataklar yapacagini dusunuyorum. Belki de gercekten donanimsaldir sebebi.

    Yalniz bir yandan da dusundugumuzde tepki suresinin sifir olmamasinda bir sebep olabilir. Ornegin herhangi bir ogeyi secmek istediginizde ustunde elinizle beklemeniz gerekiyor. Bu durumda tepki sifir olsa eliniz titrese ekrandada titreme olacak ogeyi secmeniz zorlasacakti. Iste bu yuzden en azindan sifira yakin bir ayara getirmeleride zor olmayacaktir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 11 Kasım 2010; 3:07:08 >




  • bekleyip görecez

    yalnız dediğiniz durum için çözüm basit olurdu,mesela ekranı bir kaç bölgeye bölebilirlerdi,elin daha uzun beklemesini gerektiren bölgelerde hasasiyet daha düşük olurdu ,ekranın diğer bölümlerinde sıfıra yakın olurdu tepkime süresi,ve ya bildiğimiz üzere kinect'in motion capture özelliği olan piyasadaki tek cihaz(kullanıcılara sunulan),bu teknolojisi sayesinde vücüdü bölge bölge tarayabildiği için hassasiyeti de ayarlayabilmeli bölgesel olarak,mesela koşarak zıplamanız gereken oyunlarda en önemli uzuvlarınız bacaklarınız,bu durumda bacakları capture yapan naktasal ışıklar(tam adını bilmediim için böyle hitap ediyorum)daha hızlı bilgileri aktarabilir,eller ise dediğiniz menüleri kullanmak adına daha yavaş capturelenebilirlerdi.

    tabiki bu konuda yeterince bilgili olmadığımız için sadece fikir yürütebiliyoruz,belki de anlattığım kadarıyla kolay değil bunların yapılması ama sadece benim düşündüğüm çözüm yolları,teori aşamasında




  • Güle güle kullan :) Oyunlarla ilgili geniş incelemeyi bekliyoruz ama bu kadarı için bile ellerine sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    quote:

    Orijinalden alıntı: slicer

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    Oyunlarda hosuma gitmeyen bir sey varsa simdilik ekrandaki reaksiyon surenin sifir olmamasi.


    Sence böyle bir şey mümkün mü?


    Kinect duyurulmadan once Kinect'in yapabileceklerini birisi size gelse anlatsa ne derdiniz?
    Kimin kafasini alirdi ki hic bir alet olmadan karsinizdaki aleti yonetebileceksiniz?



    Cevabın biraz alakasız olmuş sanki, anlayamadım açıkçası. Demek istediğim şuydu; tepki süresinin sıfır olması sence mümkün mü? Cevap belli aslında, elbette ki mümkün değil. İster hareket tanıma, ister hareket algılayıcı kontrolör, isterse gamepad sistemi olsun tepki süresi kaçınılmaz fiziksel bir gerçektir. Bu noktada önemli olan bu sürenin uzunluğudur.

    Kinect için ise belki ileride yazılım yoluyla ufak optimizasyonlar yapılabilir. Açıkçası tepki süresinin var olan donanım için çok fazla düşürülebileceğini düşünmüyorum. Zira sistem, bir gamepad veya hareket algılayıcı kontrolöre göre daha çetrefilli işler yapmakta. Bu açıdan Kinect'in getirmiş olduğu yenilik aslında aynı zamanda kendisi için bir handikap da oluşturmakta. Yeni,güzel, eğlenceli fakat bu yeniliğin getirmiş olduğu bir de tepki süresi problemi var tabi. Her şeye rağmen Kinect çıkışıyla bu yönde bir kulvar açmış oldu. Hal-i hazırdaki cihaz için olmasa bile gelecek kuşaktaki aynı tip cihazlar için geliştirmeler yapılarak daha çok kullanıcıyı tatmin edecek, daha iyi performanslı cihazlar üretilecektir.




  • incelemen için teşekkür ederim.
  • evet bencede tepki süresi bundan daha iyi olmayacaktır.
    gerçi kinecti move ile karşılaştırmak yanlış ama move daki gecikme neredeyse yok gibi.
    fakat o cihaz elde tutulan zımbırtının ışığını görerek hareket algılıyor.
    kinect ise tam ekran bir tarama yapıyor.
    benim fikrim kinect in hd özellikli yeni modeli çıkana kadar aradaki tepki süresinin kısalmayacağı yönünde.

    xbox cihazının yetmeyebileceği konusunda size katılamayacağım.
    çünkü 3,2mhz 3 çekirdekli bir işlemciye sahip bir cihaz için sanırım kinect için yavaş kalıyor demek biraz yanlış olacak.
    herzaman ki gibi pazarlama taktiklerini kullanıyorlar. bu haliyle nasılsa satılacak bu alet.
    bu cihaz önce pc ye de takılabilir vaziyette satılacak. ki satıldığı hali ile muhtemelen kullanılabilecek. burdanda parsa toplandıktan sonra.
    daha sonrada bahsettiğim daha yüksek çözünürlüklü ve tepkime süresi dahada iyileştirilmiş cihaz çıkarılacak ve iştahlar tekrar kabartılacak.

    ayrıca herkez bahsediyor işte fiyat bir aksesuar için pahalı falan. bence değil.
    nedenine gelince en sıkı rakibinin bu alanda sattığı cihaz move un başlangıç paketinde oyun bile yok. tek kişi oynayabiliyor. ve navigator ile alınırsa oyunsuz hali yaklaşık 220tl gibi bir rakam.
    kinect ise iki kişi destekliyor. ayrıca aparat almanıza gerek yok. ve içerisinde bir orj oyun var. fiyat 150$-150euro.
    rakam çok mantıklı ve yerinde bence.

    önümüzde bu gelişmeler için güzel günler var.




  • SS bekliyoruz kardeş, eline sağlık.
  • inceleme için teşekkürler

    yazdıklarından okuduğumda kinect e uzaklık en az 1.8 metre olması gerek demişsin peki genişlik olarak bir ölçü varmı

    oyun esnasında 2 metre genişliğinde bir alan yeterli olurmu
  • Gamespot incelemesinde uzaklık ve genişlik 2m olmalı en azından diyordu.
  • İnceleme için teşekkürler, güle güle kullan.
  • Kardeşim güle güle kullan 1 hafta sonrada benim cihazım geliyor
  • Güle güle,etrafı kırıp dökmeden kullanmanı dilerim..Uygun bir fiyata alabilme imkana çıkarsa bende alacağım
  • bugun deneme firsatim oldu, universitede tanitimi yapiliyordu, 2 farkli oyun oynadim, adventurelu bir oyun ve bowling, cok ileri bir teknoloji harika bir sistem ancak her turlu oyuna gore ayarlanamayabilir, sadece teknolojisi icin bile alinir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.