Şimdi Ara

Work and Travel Acentelerinin Fahiş Kesintileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Size üniversiteli öğrenciler olarak yaşadığımız büyük bir mağduriyeti anlatmak istiyorum. Biz bu yaz Amerika Birleşik Devletlerine dilimizi geliştirmek, kültürel bir değişim yaşamak için Work and Travel programına Türkiye'deki yetkili acenteler aracılığıyla kayıt olduk. Pandemi nedeniyle program tamamen belirsiz ve büyük olasılıkla iptal olacak. Olmasa dahi sağlığımızı riske atmak ve amaçladığımız hiçbir şeyi yapamadan gitmeyi kabul etmiyoruz ancak yaşanan Pandemi süreci acenteler tarafından fırsata dönüştürülmek isteniyor. Bizden 750-1250 dolar arası ücret kesintisi yaparak bize kalan paraları aralık ayında ödediğimiz günün kuruyla TL olarak vereceklerini söylüyorlar. Çoğumuzun binbir zorlukla bir araya getirdiği bu paralara (2400-2600 dolar) acenteler fahiş kesintiler yapmak istiyorlar. Bu duruma izin vermek istemiyoruz. Katılmadığımız programın zararını iş ortaklarından alacaklarına bizden tahsil etmek istiyorlar. Aşağıya bir haber sitesinin yapmış olduğu haberin bağlantısını bırakıyorum. Hukukçu arkadaşlardan ve bilgisi olan diğer insanlardan yardım istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Her şirket farklı sözleşmeler imzalattı ancak hepsindeki ortak nokta salgın hastalıklar gibi programa katılımın imkansız olduğu durumlar maddesi. Kafalarına göre böyle bir madde koyup sizden 1000 dolar keseceğiz deme hakları var mı? Hukuken bu mümkün mü ve hakem heyeti sınırları içinde olanlar hakem heyetine gitse olur mu yoksa işimiz direkt mahkemelik mi? Bu işin maliyeti ne olur bize? Sayımız çok fazla. Teşekkür ederim.

    https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/work-and-travel-ogrencileri-yuksek-kesintiye-isyan-etti.html







  • Bu konu tbb nin online eğitimlerindede sorulmuştu. Eğitimcilerinde söylediği benimde katıldığım görüşüm covid-19 un sizin sözleşme için yurtdışına çıkışların yasaklanması sebebiyle mücbir sebep sayılması ve sözleşmenin TBK 136 ya göre borcun sona erdiği için kesintiyle değil tamamen sona erdiğidir. Tam iade alınır. Aksine söz. hükümleride geçerli olmaz bana göre (kusurlu olmadığın bir fiilden sorumlu olacağına dair kayıt ahlaka aykırıdır)

    İade gelince kalan kısım için dava yollarına gidebilirsin...
  • Merhaba. Bu konu hakkında neler yapılması gerektiğini Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Sayın Aydın Ağaoğlu katıldığı TV programlarında anlatıyor. Bilgi almak istiyorsanız Tüketici Başvuru Merkezi Facebook sayfasını takip edebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.