Şimdi Ara

Windows Phone akıllı telefonların yarısı Windows 10 güncellemesine hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Microsoft akıllı telefon pazarında sıkça tartışılan isimlerden birisi. Şirket her ne kadar güncelleme desteğiyle takdiri hak etse de güncellemelerin sürekli ertelenerek sunulması bazı kullanıcılar tarafından eleştiriliyor. Windows 10 güncellemesi de biraz gecikmeli olsa da geçtiğimiz haftalarda Lumia cihazların bir çoğu için indirilmeye sunuldu.
     
    Windows Phone akıllı telefonların yarısı Windows 10 güncellemesine hazır 
    AdDuplex ise yayınladığı son raporla birlikte hem Windows 10 güncelleme potansiyeline sahip cihazları hem de platformun genel gidişatına ilişkin detayları paylaştı. Rapora göre tüm Windows Phone cihazların %50.4'ü için Windows 10 güncellemesi yayınlandı. Güncellemeyi yükleyen kullanıcıların toplam kullanıcılara oranı ise şimdilik %7.7 seviyesinde. Bu rakam da güncelleme yayınlanan cihazlardan %15.2'sinin bu güncellemeyi yüklediği anlamına geliyor. Kalan %49.6'lık kısmını büyük bir kısmı Windows 8'de ve güncelleme desteği kesilmiş cihazlar oluşturuyor. Windows Phone 7x sürümüne sahip ufak bir kitle de var.
     
    Windows Phone akıllı telefonların yarısı Windows 10 güncellemesine hazır 
    Windows 8.1'in kullanım oranı %81 ile oldukça yüksek seviyede. Üreticilere geldiğimizde de yine ezici bir üstünlük görüyoruz. Platformun sahibi Microsoft, Windows'lu akıllı telefonların %97.21'lik kısmını üretiyor. HTC'nın payı %1.05 iken diğer üreticiler de çok ufak paylara sahip. 
     
    Windows Phone akıllı telefonların yarısı Windows 10 güncellemesine hazır 
    En çok kullanılan modellere baktığımızda Lumia 520'nin %12.1 ile hala lider olduğunu görüyoruz. Bir diğer giriş seviyesi modeli Lumia 535 ise %12'ye ulaşarak aradaki farkı kapatmayı başarmış. Bu iki cihazın ardından sırasıyla 600 serisine ait Lumia 630, 640 ve 635'i görüyoruz. İlk 10 içerisindeki tek amiral gemisi model lise %2.7 ile Lumia 920. 
     
    Windows Phone akıllı telefonların yarısı Windows 10 güncellemesine hazır 







  • Yakında bu oranları mumla arayacaklar, neler kaybettiklerini ah bilseler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen daha bu iğrenç, yalancı, berbat şirketin mobil platformunu haber yapmayın. Değmez. L920 kullanıyorum. Burada o tatil yapan şahısın da kulaklarını çınlatıyorum.

  • Geçen ağustostan beri güncelleme gelecek peh.. Yaşlı telefonu olmaktan öteye gidemez bu lumia artık.

  • Microsoft tüm cihazlara güncelleme vermeye çabalayarak büyük hata yaptı bence. Sırf bu yüzden aylarca ertelediler güncellemeyi. Sonuçta ne oldu? Güncelleme hem geç geldi hem de tüm cihazlarda çalışamadı. En baştan android üreticileri gibi eski cihazlara destek vermeyeceğiz deseler bu kadar problem olmazdı.

  • lumia 1020 ye gelmeyecek diye biliyorum:) 2gb ramli 41mp kameralı telefon=ÇÖP!

  • Iyi gelisme . Hic olmamasindan iyi.

    Samsung a bakiyoruz Amiral Telefonlarina bile en son surum guncellemeyi aylar sonra veriyor yani 6 li suurm guncellemesi bitmise daha yeni cikartti Samsung !

    Amiral olmayanlar zaten unutuldu bile ...


    GUncel olma ve guncellemeye bakacak olursak Nexus cihazlarindan Samsung cihazlarindan veya Sony LG HTC vs... hepsinden daha iyi Microsoft un telefonlari.

    Microsoft cabalayiyor ama daha iyisini de yapmali yetmiyor.


    Windows 10 Mobile e geciste Microsoft Firmware guncellemelerini de yayinlamali eski Windows 8.1 ile satisa cikan cihazlara .

    Sorunlarin cogu zaten Firmware yayinlanmamasinda .


    Windows Insider in BETA sureci oldugunu sorunlu oldugunu da idrak edemeyenler var . Yanlis yerdeler ilgili platform da feedback ler yapilmali. Geri bildirim az veya istenmiyorsa Microsoft hakli olarak destegini ceker . Istenilmeyen talep gorulmeyen Windows Insider daki cihazlar da elbet oldugu gibi kalir yani sadece Windows Insider surumunde devam edilir ...





  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Android kısmında uygulamalar androdi kitkattan-marshmallow a kadar hepsiyle uyumlu çalışıyor.Kitkat kullanan adam Mm yi çok aramazken 8.1 kullanan adam wm10 un eksikliğini hem yazılım hemde uygulama desteği konusunda arayacak.Hiç bir şekilde android-wm yada ios-wm kıyaslaması yapılmamalı.Zaten yıllarca mağaza patlama yapacak vs diye millet bekledi...
    Şuan android kitkat bile windows mobile 10 un çok ilerisinde,kaldı ki android 5 ve 6 bunun katmerlisi stabil ve daha modern.
    Kısaca windows mobile 10 gelişmesini istediğimiz ama son 3 yılda bunu başaramamış bi sistem.
  • Windows bitmiş, ne adam akıllı uygulama var nede stabilite var. Android bile daha kararlı çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar tepki çekmesinin bir sebebi de 8.1'den 10'a yükseltmenin ücretsiz olmasıdır. Ücretli olsaydı 24 ay önce çıkmış telefonlara da güncelleme vermek zorundaydı. 925, 1020 gibi cihazlara.

    920 ve 520 gibi cihazlar neredeyse 4. yıllarına girdiler. Onları saymıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 25 Mart 2016; 9:29:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows telefon pişmanlıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    İlerleyen zamanlarda toparlasın bi, windowsphone a geçiş yaparım ama şu haliyle L950XL alıpta ortada kalmak var.
  • windows görünce pencere işte ne bekliyorsun geliyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HLLBN

    İlerleyen zamanlarda toparlasın bi, windowsphone a geçiş yaparım ama şu haliyle L950XL alıpta ortada kalmak var.

    950 XL alıp ortada kalınmadıkça 950 XL ile ortada kalınıp kalınmayacağını bilemezsin. Ben 950 XL kullanıyorum ortada falan kalmadım. 2 haftada bir ayrı ayrı hem yazılım firmware güncellemesi geliyor. 2 sene daha gelsin yeter benim için. Alacaksan al 950 XL'i. Telefon piyasaya çıktıktan 20 ay sonra telefonu alıyorsunuz ondan sonra güncelleme istiyorsunuz. Siz telefonu almadığınız süre içinde 50 tane güncelleme alıyor zaten telefon. Siz 20 ay sonra aldıktan sonra sizin hatrınız için bir 20 ay daha güncelleme vermek zorunda değiller ki. Bir süresi, bir limiti var her şeyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim yazılımı stabil ve vakıfbank,facebook,whatsapp,instagram,screenmirror,youtube,edgeye alternatif düzgün bi tarayıcı,arayüz zaten güzel...
    20 ay sonra L950XL yazılım desteği kesilsin tamam ama belirttiğim bi kaç uygulama ve özellik adam akıllı çalışsın o kadar.
  • HLLBN kullanıcısına yanıt
    Screenmirror nedir bilmiyorum. Diğer saydıklarında sorun yok. 920, 520, 1520'de sorun vardır belki ama bu telefonda ve bu telefondaki güncel yazılım ve güncel firmware ile yapılan işlem ve açılan uygulamalarda sorun yok. Kulaktan dolma bilgiler o saydıkların. Facebook, instagram, whatsapp, youtube sıkıntısı yok artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 25 Mart 2016; 11:22:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    Yazılımı yanlış olabilir belki ama Türkçe olarak ekranımı yansıt olması lazım yani aynı wifi üzerinden telefonun ekranını televizyona aktarma.
    Edge performansı nasıl peki birde vakıfbank uygulaması?
  • Verdikleri final güncellemesi Insider Preview'den yapı, hata dolu

  • baycihan B kullanıcısına yanıt
    1020'ye hiç gelmesin daha iyi. W10 gelse de çop olacak zaten. Kamerayı açmaya korkacaksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.