Şimdi Ara

Nijerya’da bir kadın sokak ortasında taşlanıp, yakılarak öldürüldü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Sırada İran İslam devriminin burada yapılması olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 müslüman bunu yaptı diye İslam budur demek yanlıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadına değer vermezsen onun yerine sen karar verirsen olacaklar bellidir. Yani neresinden bakarsan bak işin gerçeğide budur.

  • Kararsız Seçmen

    Z Kuşağı gençler iyi görün bu Zihniyeti..

    AKP işte böyle bir Ülke yapmak istiyor..

    Ne diyoruz...

    2023 SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN KADER'DİR VE SON ŞANS'DIR..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslümanlığın gerçek yüzü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonu Hypatia gibi olmuş. O da çok benzer şekilde Hıristiyanlar tarafından darp edilip parçalanıp yakılarak öldürülüyor. Yerleşik dinlerin tabusal vahşiliğinden kaynaklı. Başka bir şey değil. Antik Roma'da da belirli tabulara tabi olan Vesta rahibelerini (sacerdos Vestalis) genellikle iftira olan saçma sapan sebeplerle öldürürlerdi çünkü o kadınların yerleşik dini (Religio) çiğnediğini düşünürlerdi. İlahi addedilen, tabulaştırılan bir şeye karşı suç işlendiğine inananlar fevkalade vahşileşebiliyorlar. Misal Rusya'nın güya NATO'ya girmesin diye Ukrayna'ya yaptığı tecavüz ve katliamlarla dolu saldırıda Rus halkındaki ihlal edilemez büyük anavatan (Rodina) mitinin rolü oldukça büyük. Bazı beyni yıkanmış Rus askerlerinin konuşmalarını dinlerseniz "anavatana ihanet ettikleri için" Ukraynalı sivilleri insan olarak görmediklerini ve onlara nasıl vahşilikler yapmaları gerektiğinden söz ettiklerini işitebilirsiniz. Başka bir devlete ait bir toprak parçası da olabilir; bir masal kahramanı da olabilir. Tabulaştırma ve vahşilik sınır tanımıyor. Dünyayı kana buluyor. Bu olaya kendi antropolojik bakış açım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2000watts kullanıcısına yanıt

    Herkesin görüşü farklıdır ama saygı çerçevesinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Kitapta açıkça inanmayanların boynunu vurun yazar ama bizim tatlı su süslümanları bunu sürekli inkar eder lafı eğip büküp güzellemeye çalışırlar


    Ayetleri eğip büken, asıl yalancı kimmiş bir bakalım:


    Muhammed 4 "Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun"

    Bakara 190 "Size karşı savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez."

    191 "Mescid-i Harâm civarında onlar sizinle savaşmadıkça siz de orada onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün."

    Görüldüğü üzere, dediğin gibi Kuran'da inanmayanların hepsini öldürün demiyor. Savaş halindeyken sizi öldürmeye gelenleri öldürün diyor. Başka bir seçenek mi var? Seni öldürmek için gelene buyur gel canımı al mı diyeceksin.





  • afrikada normal böyle şeyler. cadı diye büyücü diye müslüman diye inançlı inançsız diye albino diye hedefe koydukları herhangi birini linç edip yakabilirler. Genelde hırsızları ve tecavüzcüleri böyle yapıyorlar ama kadın şanssızmış bu defa o hedefe konmuş. afganistanı bilirsiniz onun 2 tık beteri bir bölgedir buralar. gerçi afganistanda 5-10 yıla böyle olacak giymeye donları yok evdeki 10 yaşında çocukta bile ak-47 rpg var.

  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    Başka bir ayette de din allahın oluncaya kadar savaşın diyor. Çelişki dolu zaten seç beğen al.


    Ayrıca islam tarihinde yapılan savaşların çoğu savunma değil saldırı savaşıdır. Yeteri kadar güçlenen bir islam devleti savaşmadan duramaz çünkü dini yaymak tanrının emridir. Hiçkimse tebliğ ile dinini değiştirmeyeceğine göre kabul etmeyenleri kesip biçmekten başka çare yok. Nitekim atalarımız da aynı akıbete uğramıştır. Öylesine asimile edilip araplaşmış bir milletiz ki atalarımızı kıtır kıtır kesen araplara rahmet okuyoruz hergün. "İyi ki araplar bizi kesmiş yoksa müslüman olamazdık" diyen Türkler var.

  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt
    Gelmiş hemen birisi kendin söylüyorsun savaş halinde vs
    Konudaki olayda savaş nerede? Kadının suçu yok özgürce fikirlerini söylemiş sonu ölüm olmuş.Bu cinayeti işleyenlerin referans kaynakları ne sence?

    Maide 33
    Oku öğren sonra gel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizdeki insanlar bu dini tam olarak bilmiyor.

  • Ben İslamı savunuyorum Müslümanım diye gezip affedersiniz ama burnu boktan çıkmayan pislik içinde yaşayıp kadın gördüğün de hayvandan bile daha alçak duygular içerisine giren insanlara insan dışı davranıp zulmeden biyolojik atıkları değil. Bu insan dışı varlıkların sadece kimliklerinde İslam yazıyor oysaki bunlar gerçek dini hiçbir şekilde yaşamıyor burada çoğu arkadaş eleştirmiş eleştirebilir sorgulayabilir veya farklı dinden olabilirsiniz ama öncelikle Müslümanlara(yani bu isimle gezip hiçbir alakası olmayan sözde Müslümanlara) bakıp işte size hoşgörü diye yazilmamasi lazım. Evet kitapta okunduğu zaman bazen insanın kafasının almayacağı şeyler oluyor bu olamaz diyor insan ama o dönem için bazı şeyler gayet normaldi insanlar o kültürle büyümüştü teşbihte hata olmaz tıpkı ateş bulunmadan etin çiğ yenmesi gibi mesela şu an birden fazla evlilik yapan adama ben şerefsiz gözüyle bakıyorum çünkü nefsi için bir insanı hiç olmayacak bir duruma sokuyor ama din gelmeden önce de bu o toplumlar için normal bir şey di neyse fazla uzattım demem o ki muslumanlara değil İslama bakalım ve bakarken de bu saçma sapan hacıyım hocayim diyenlere veya bilgisi olmadan öyle alıp çeviri yapıp meal yazanlara değil mümkün olduğunca bu işin erbablarindan bilgi alınmalı aslında bu da gerekli değil çünkü onlara verilen akıl bize de verildi kendimiz araştırıp çok daha iyi öğrenebiliriz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Evet kadının hiçbir suçu yok ve bunu yapan insan dışı varlıklar kendilerini Müslüman diye isimlendiriyor. Her zaman özgür irade var ve bu tarz olaylarla tüm dini genel alamazssin tarihe baktığın zaman Hristiyanlar yahudiler veya hiçbir dine mensup olmayanlar da bir çok katliama imza attı şu anda bile dünyanın bir çok yerinde bu tarz olaylar misliyle oluyor ama onlar Müslüman diye anılmadığı için bu kadar göz önüne gelmiyor. (Rica etsem aşağıda yazdığımı okursan kendimi daha iyi açıklamış olacağım)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maide 33 ü okuyup biraz araştırıp geldim yanlışım varsa düzeltmenizi rica ederim evet ayette yazanlar çok ters fakat ayetin inme sebebi ve tarihine bakacak olursak o dönem peygambere sığınan bir kaç Yahudi kaldıkları yerde hasta olduklarını ve havanın onlara iyi gelmediğini söyler ve peygamber de onları kaldıkları yerden uzakta yalniz kalan çobanın kaldığı develerin bakıldığı bir eve göndermiş yahudiler burada iyileşip daha sonrasında çobanla anlaşamayıp çobanı vahşice öldürmüşler bunun sonucunda peygamber arkalarından adam gönderip kısas yapılacak şekilde oldurulmelerini istemiştir. Ayrıca bu savaşanlar için söylenen bir ayet durduk yere yapın deniliyor düzeni bozan ve savaşanlar için deniliyor bide birden fazla şekilde seçenek sunuyor çobana yapıldığı gibi kesilip öldürülmesi de bir yapılan kısas olarak verilmiş aslında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiç bir din hoşgörü dini falan değildir. Öyle olsaydı yüzlerce yıl boyunca din uğruna savaşlar olmaz insanlar birbirlerini boğazlamazlardı. Ayrıca dinde zorlama yoktur derler ama atalarımız bile Hristiyan olanlardan daha fazla vergi alırmış. Bir Hristiyan şehrini veya kalesini ele geçirdiklerinde bazen halkını kılıçtan geçirirlermiş.

  • Mameuras M kullanıcısına yanıt
    Yukarıda ayetle cevap verildiği için ben de ayet vermiştim yoksa bunun gibi bir sürü ayet var..
    Araştırman bizim hacı hocaların hikaye anlatımı güzellemesinden başka bişiy değil.Kısas deyip işin içinden çıkamazsın.İslam hukukuna göre yönetilen ülkelere bakın dinden çıkmanın cezası ölümdür , nerde burda kısas? ve bu ülkelerdeki iltica taleplerin büyük bölümü dini baskılar yüzündendir.Aksi olsa idi insanlar neden kaçsın ki? Ana dili arapça olan insanlar okumuş böyle anlamış ama bizim hocalar ısrarla yok ya öyle değildir şöyledir böyledir deyip sizi uyutup sömürüyor.

    Konudaki olayı daha iyi anlamak için islamda kadının yeri nedir buna bakmalıyız.İslamda kadının değeri yoktur.Kadının değeri at katır eşekten sonra gelir.Tek amacı erkeğe hizmet yani seks köleliğidir.Toplumdan dışlanmıştır şahitliği bile kabul edilmez.
    Bugünlerde çokça tartışılan mülteciler her gördükleri kadını videoya almalarının sebebi budur.Geldikleri yerde islam hukukuna göre yaşadıkları için kadınların toplum içinde rahat hareket etmeleri gariplerine gidiyor.

    İşte bu yüzden özellikle kadınların dini çok iyi anlaması gerekiyor çünkü ilk öğreticiler kadınlar yani annelerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    Maide


    ﴾33﴿ Allah’a ve peygamberine karşı savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası ancak ya öldürülmeleri veya asılmaları yahut el ve ayaklarının çapraz olarak kesilmesi ya da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları aşağılayıcı cezadır. Âhirette ise onlar için büyük bir azap vardır.


    ﴾34﴿ Ancak onları yenip ele geçirmenizden önce tövbe edenler müstesna! Biliniz ki Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.


    bozgunculuk ne demektir:  Fesat çıkarmak, anarşiye sebep olmak. Zalimlik yapmak

  • Koks34 kullanıcısına yanıt
    Tamam işte ayet gayet açık dine karşı gelmenin cezası ölümdür diyor zaten din adına işlenen cinayetlerin referans kaynakları budur.

    quote:

    Fesat çıkarmak, anarşiye sebep olmak. Zalimlik yapmak

    İroni yapıyorsun herhalde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.