Şimdi Ara

WDTVLiveHub YENİ ÜRÜN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
13.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Cok tesekkurler Sayin Eresgu, bana su anda pazarda olan urunler hep ara urun gibi geliyor. Hicbiri icime sinmiyor ama simdilik idare ediyoruz, bence en guzeli Sony'nin PS3'e destek verip media player ozelliklerini gelistirmesi ama o da cesitli sebeplerden bu konuyu biraz bekletiyor gibi..

    şükrü hocam merhaba,
    HDD deki mkv filimlerimi dreambox uydu alıcımdan gayet güzel izledim bir süredir. Ama DTS sesleri çözmediği yada aktarmadığı için bu DTS li filimleri izleyemedim şimdiye kadar. Uygun ve kaliteli bir medya player arayışı içinde son olarak donanımhaberinde incelemesini yaptığı bu üründe radarıma girdi. DTS sesleri (DTS MA hariç) çözebiliyor mu yada en azından bizim amfilere sorunsuz aktarabiliyor mu?
    filim dosyası içine gömülü türkçe altyazıları okuyabiliyor mu?
    Ocaktan bu yana kullanıyorsunuz sanırım, 3 aylık süreden sonra cihaz hakkındaki görüşleriniz ne dir?

    eresgü sen aldın mı bu cihazdan?



    Sayın Aticus3, evet bir süreden beri kullanıyorum. Tek eksiği DTS HD MA aktarımı yok, DTS olarak aktarıyor, Dolby TrueHD'de ise sorun yok. Ben kendi hard diskini pek kullanmıyorum, sistemlerimde görüleceği gibi evde 8TB+3TB'lık WD sharespace NAS kullanıyorum. WD HUB ve WD live cat6 ile switch üzerinden NAS'a bağlılar. (cat5'de de sorun olmadı)

    Tüm orjinal bluray'lari, TS formatına çevirdim, DVD'leri de iso formatında arşivledim. Network üzerinden hiçbir problem yaşamadan filmleri seyredebiliyorum. İçine gömülü altyazılarda sorun yok. Ben çok temel fonksiyonlarını kullandığım için bir sorunum olmadı ama forumda birçok değişik formatta film seyrediyorlar, bu sebeple benim memnuniyetim ne kadar fikir verebilir bilemiyorum. Bluray iso ve MKV formatlarında da sorun yaşamadım.

    (bir ara wdtv live'den ciddi derecede şikayetlerim vardı ama network bağlantısı yapınca sorunum kalmadı, problemler USB bağlantıdan film seyretme ile ilgiliydi)




  • teşekkürler
    hdmı üzerinden tüm ses formatlarını amfilerimize aktarımını sağlaması ve iso ile mkv leri oynatması benim için de yeterli.
    kampanyalı bir zamanı denk getireceğiz artık
  • Ürünü önceki gün Vatan'daki indirim günlerinde sipariş ettim. Normalde evde WD TV Live kullanıyordum. Ama sırf film bilgilerini özelleştirilmiş yazılım yükleyerek yapma olayından sıkıldığım için aldım diyebilirim.

    Tabi daha kullanışlı menü yapısı, hızı, dahili diski ve HDMI 1.4 de cabası oldu.

    Üründeki en güzel özellik internetten film bilgilerini çekebiliyor olması. Bende 2x2 TB'lık MKV arşivi var, gayet düzenli şekilde klasörlere göre arşivlenmiş vaziyette.

    Dün cihazı kurup diskimi bağladım, güzelce FW güncellemesi yaptıktan sonra ayarlamalarımı yapıp diskimdeki klasörlerde gezmeye başladım. Filmlerin üzerine geldiğimde ayarlar düğmesine basıp internetten film bilgilerini yüklemeye başladım. Sistem dosyanın adına göre aramayı yapıyor, uygun olanları size listeliyor. Bulamaz ya da siz farklı arama yapmak isterseniz sanal klavyeden film ismi yazarak arama yaptırabiliyorsunuz. Gerçekten bugüne kadar en fazla ihtiyaç duyduğum şeydi.

    Sistem internetten film afişi/kapağı ve film bilgilerini aldığı gibi büyük boyutta resimler de alıyor ve siz filmin üzerine geldiğinizde arkaplandaki resim belli aralıklarla değişiyor. Siz de bir yandan bilgileri inceleyebiliyorsunuz..

    Kesinlikle çok başarılı.. Arayüz, kullanım, hız, sadelik gerçekten Live'a göre çok daha güzel olmuş.

    Dün gece yaklaşık 300 filmin bilgilerini çektim internetten. Fakat İngilizce geldiği için bu gece de oturup oluşturduğu XML dosyalarını düzenleyerek bilgileri Türkçe'leştirmeye çalışacağım.




  • @AthloN
    Başka bir konuda film bilgilerini Türkçe yaptığınızı yazmışsınız. .xml dosyalarındaki değişikliği Thumbgen programı ile mi yaptınız? Yoksa başka bir yöntemi var mı?
  • Merhaba;

    Hayır, diğer konuda anlattığım WD TV Live ürününün içindeki firmware yazılımını özelleştirilmiş bir firmware yazılı ile değiştirdiğimizde film klasörünün içine girildiğinde x.jpg dosyasını otomatik arkaplanda görüntülemesiyle ilgiliydi. Şimdi ise HUB modelinde film dosyasının olduğu klasöre aynı isimle bir XML dosyası oluşturuyor ve bilgileri internetten alıyor. Bende oluşturmuş olduğu bu XML dosyasını bir metin editörü ile (not defteri gibi) açıp yazıları Türkçe'leriyle düzenliyorum.. Böylece sistem ilgili klasöre giriş yapıldığında benim düzenlediğim bilgileri görüntülüyor..

    Başka bir başlıkta bunu anlatıp kendi hazırladığım Türkçe XML dosyalarını dağıtmayı düşünüyorum..
  • Vatan da kampanyalı hali ne kadardı acaba?
  • @AthloN
    Teşekkürler. Ben de şu Thumbgen denilen programı öğrenmeye çalışıyorum. Sanırım live hub için de xml dosyaları ve afiş çekebiliyor ama çok karışık.

    @aticus3
    Şu anda gördüğüm en uygun fiyat bimeks'te 418.18 tl. Diğer cihazlar ile fiyat karşılaştırması yaparken WDTV Live Hub'ın içindeki 1TB 2.5" diski de hesaba katın. Çoğu insan bu hesabı yapmadan (veya bilinçli olarak) pahalı olduğunu idda ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3
    Vatan da kampanyalı hali ne kadardı acaba?


    %25 indirimde 393 liraya aldim
  • ben geçen gün forumdaki bimekse gittim göremedim, gold da vardı fiyatı 500 küsürdü, saturnde de 499 du sanırım.
    sizin söylediğiniz fiyatlar gayet uygun gibi
    evet 1 tb hdd ye de 150-180 tl desek cihaz 400 tl den alınabilse uygun gibi olur.
    Ama 500 ve üzeri edecek ne gibi artıları var ona bakıyorum ben esas.
    Olmadı alacağız PCH-210 veya dune lite geçip gideceğiz
  • Bimeks'in ancak internet sitesinden bu fiyata alınabilirmiş. Sİtenin yalancısıyım ben de.

    Ben uzun süre a-210 aradım ama bulamadım. a-200'ü fan şikayetleri okuyunca almak istemedim. Sonra bu ürün çıktı hemen araştırdım ve aldım. Bir kere cihaz çok stabil ve hızlı. Kullanıcı yorumlarında kronik şikayetler, "bug"lar yok. Amiyane tabiriyle "yağ gibi akıyo" cihaz. 500mhz sigama işlemcisi, 2GB ROM ve 512MB RAM sanırım bu konuda etkili olmakta. Şu anda memnunum.
    Fakat ben cihazı aldıktan sonra bir arkadaşım vasıtası ile Almanya'dan a-210 siparişi verdim. Daha önceden yana yakıla cihazı aradığım ve etrafa haber saldığım için iptal edemedim, etmedim. Gelişi neredeyse 280 euro'yu bulacak bana. Şimdi a-200 kullanıcılarının şikayetlerine filan bakıyorum da belki de hiç kullanmadan a-210'u satıp WD ile devam edeceğim. Henüz karar vermedim ama




  • Dün bimekse gittim 490 TL civarıydı. Ancak web sitesinde 412 tl.
  • arkadaşlar vatanın internet sitesinde bugüne özel World karta 379 tl 6 taksit ben aldım.. alacak arkadaşlar kaçırmasın
  • WD Hub'tan pek umutlanmayın derim.
    Çünkü Bu üründeki HDMI 1.4 ve gigabit ethernet desteği teoride var , pratikte yok.
    İçindeki işlemci HDMI 1.4 ve Gigabit ethernet desteği vermiyor ve vermeyecek.
  • Ürünün yeni firmware sürümü çıktı.

    http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdfwdtv_livehub

    What's in this update? Release 2.05.08 (4/12/11)
    Supports Arabic, Hebrew and Polish languages user interfaces.
    Supports Netflix for U.S.A & Canada users, Search, Subtitle, and Dolby Digital 5.1 surround sound feature.
    Supports CinemaNow Application.
    Supports folder locking (Parental Control).
    Supports search auto complete in search function.
    Resolved playback problems with certain .m2ts files.
    Resolved playback problems with .vob files.
    Resolved YouTube problem where user playlists don’t display.
    Resolved playback problem where the info bar does not hide in DVD on pause/resume/chapter skip.
    Resolved problem with Flingo stability.




  • Ençok Kaç TB Lık Hdd Yi Okuyabiliyor Ve 3D Film Özelliği Varmı ? 3D Film Ozelligi Varsa Tvninde 3D Olması Gerekiyormu ?
  • wd live mı satıp hub aldım.
    güncelledikten sonra çok daha güzel oldu.
    kumandası çok başarılı ve ergonomik.
    dil ve altyazı seçimi tek tuşla... diğer birçok özelliğide isterseniz sayısal tuşlara atayabiliyorsunuz. filmin istediğiniz dakikasına gidebiliyorsunuz...
    dahili movieshet harika.kendisi otomatik oluşturuyor dizaynı güzel. film sayfasını okurken arka fon her fil için yaklaşık 20 ayrı filmden fotoğrafı sürekli değiştiriyor. bu esnada internete bağlı olmanız gerek tabii.
    xml dosyasını düzenlemmeyi başaramadığımdan movie shet te türkçe konu ekleyemedim.

    en sorunlu yanı dahili hdd ye erişim. çok sinir bozucu. bilgisayara bağlayıp düzenleme yapamıyorsunuz.
    keşke dahili hdd olmayıp 150 tl daha ucuz olsaymış.
    dahili hdd arşiv amaçlı kullanılabilir sürekli film ekleyip izleyince silmek akıl işi değil.
  • xml dosyalarının nasıl düzenlenebileceği konusunda yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum

    http://community.wdc.com/t5/image/serverpage/image-id/2298i990C53C8AD583EBC/image-


    yukarıdaki linktede görüleceği üzere yurtdışında çok güzel movieshet uygulamaya başlamışlar. yakında hub un yıldızı parlayacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F_B -- 18 Nisan 2011; 10:03:45 >
  • Merhaba;

    XML dosyalarını herhangi bir metin düzenleme programıyla açabilirsiniz. En basitinden Windows işletim sistemindeki Not Defteri (Notepad) isimli program aracılığıyla açarsanız XML dosyasının içindeki yazıları göreceksiniz. Yapmanız gereken tek şey bu yazıları düzenlemek.

    Benim düzenlediğim bir film XML dosyasını aşağıdaki bağlantıdan indirip bakabilirsiniz. Çok basit bir işlem.. Hatta yakın zamanda tüm dosyalarımı düzenlemeyi bitirdikten sonra topluca paylaşacağım. Aynı filmleri bulunan arkadaşlar bunları alıp direkt olarak kullanabilirler.

    (Ben metin düzenleme programı olarak Notepad++ kullanıyorum. Hem Türkçe, hem kullanım olarak çok yetenekli ve basit.. Sizlere de öneririm.

    Amerikan Güzeli (1999) XML Dosyası
    http://hotfile.com/dl/114871969/73c500d/Amerikan_Gzeli_(1999).xml.html

    Notepad++ Portable
    http://downloads.sourceforge.net/project/portableapps/Notepad%2B%2B%20Portable/Additional%20Versions/NotepadPlusPlusPortable_5.9.paf.exe?r=&ts=1303111531&use_mirror=garr





  • teşekkür ederim.
    motepad veya başka bir editör ile değiştirememiştim.
    açtığım sayfanın başında (explorer da açılıyor)
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    yazıyorve değişikliğe izin vermiyor.du

    sizin verdiğiniz linkten plus indirdim ve oldu.

    teşekkürler
  • Arkadaşlar bende bugün wd live hub aldım. Elimde 1.5 trebyte hdd var. Bunun içindeki mkv filmleri nasıl atabilirim hub a yardımcı olurmusunuz ?? Baya denedim ama bulamadım. Filmlerin hepsini atıyor ama tek tek seçerek atmak istiyorum ben, Pc den atma şansımız varmı ? Acill yardım edin lütfen

    Edit: Şimdi buldum hdd den cihaza kopyalamayı, fakat çok çok yavaş kopyalıyor. Bu wd hubu pc ye nasıl bağlayabilirim?? Pc ye bağlayıp pc den kopyalamak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 18 Nisan 2011; 21:30:23 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.