Şimdi Ara

WD 3.5' 1Tb Caviar Black SATA 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
27.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende şimdilik WD 1 TB dan memnunum. Benim kasanın HDD kızaklarında kendiliğinden yumuşak süngerimsi bir yapı var. Zaten sesi bazı uygulamalar ensnasında duyabiliyorum. Diğer diskime GB larca veri taşımama rağmen birkaç kez kulağıma disk sesi geldi. Bende Nox Coolbay kasada ses ile ilgili bir şikayet yaşamadım. bu arada 150TL ye aldım. İlgilenen olursa link belirtebilirim.
  • Arkadaşlar acilen 1TB. bir HDD'ye ihtiyacım var ve bu ürünü almayı düşünüyordum. Ancak forumda okuduklarımı görünce soğudum. Herhalde başka ürün araştırmak zorunda kalıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound

    Samsung 1TB 32mb önbellekli sata2 103sj HDD 108TL

     WD 3.5' 1Tb Caviar Black SATA 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk hakkında





    bende yaklasık 2 hafta önce hdd almaya karar verdim .. forumu okumaya baslayınca acayip kafam karısdı ve sunu anladımki sesli çalısıp çalısmaması şansa bağlı birazda .. bu forumda çoğu wd black serisi öneriyordu vatan bilgisayarda 150 ytl idi .. birde vatan bilgisayardan, alıntı yaptıgım arkadasın dediği harddiske bakdım aralarında yaklasık 40 ytl fark vardı .samsung hdd il ilgili topiğide okudukdan sonra bu forumda, 40 ytl fark verip wd black almaya değmez diye düşünüp ses sorununuda şansa bırakarak bu arkadasın göstermiş oldugu samsung hdd yi aldım vatan bilgisayardan . sonuc mu ? canavar gibi hdd çok memnunum ta 2004 den kalma eski kasa kullanmama rağmen çıt yok hdd de yazma okuma hızıda süper .piyasada bu fiyata samsung kalitesiyle böyle bir hdd varken hiç baskalarına bakmaya bile değmez bence ..herkese tavsiye ederim...




  • Valla ben bu ses olayını anlamıyorum arkadaşlar. Bende bu diski kullanıyorum fakat bir en fazla 2 kere yoğun okuma sesi duydum. Nasıl oluyorda bazı arkadaşlarda bu ses olayı bir problem haline gelmiş bilemiyorum. Ben disk sesi felan duymuyorum. Performansına gelince tamam bilgisayara kanat takmıyor ama gayet iyi bir performansı var.

    Not: Allway sync programı ile sürekli external diskime yedeklem yapıyorum. Bu yedekleme işlemi esnasında ses problemi yaşamıyorum.
  • bu millet ses sata 3tenn çok cıkıyor diyor ya, iki tane üretim var acaba ondanmı? anladığım kadarıyla malezya ve tayvan üretimi...
  • BENCE ALAKASI YOK BAL GİBİ SESLİ BU HDD LER BENDEKİ 1 tb western digital wd1002faex-00z3a0 BU İŞTE DEĞİŞTİM 2-4 GÜN EVVEL BOŞUNA BİR DAHA İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEDİM YANIMA O KAR KALDI KARAR SİZİN ARKADAŞLAR ...BİR DAHA FORMAT ATARSAM...AHCI MODUNDA DENİYCEM BU HDD YI G..LDAN TEKNIK ARKADAŞ Bİ MÜŞTERİSİNE BU HDD YI AHCI MODUNDAN YAPILANDIRDIĞINI VE INANILMAZ PERFORMANS FARKI OLDUĞUNU SÖYLEDİ...KISACA ARKADAŞLAR BANA GÖRE SATA 3 YERİNE OTURMADI Bİ FARK GÖREMEDIM Kİ KASA DAKİ DİĞER 1 tb seAgate st31000528as DEN SESİ DIŞINDA Seagate daha sessiz valla... ELİNİZDEKİLERLE İDARE EDİN SSD LERİ BEKLEYIN DERIM ...
  • Dostum ben bu HDD çok iyidir uçar kaçar diye iddalı olamam. Ama benim yenı bir 1 TB diske ihtiyacım vardı bende madem sata3 kullanabilme imkanım var neden sata 3 destekli ve 64 mb cacheli bir disk olmasın diye bunu tercih ettim. tabi ilk alırken sessli veya sessiz olması konusunda benimde tereddütlerim vardı. ama bana sessizi denk geldi sanırım. benim ürünün üzerinde thalinad yazıyor. artık bunun bir artısı var mı yok mu bilemiyorum. bu ahci mod olayını netleştirirsek belki bende daha yüksek performans için tekrar windows kurabilirim. deneyim sahibi arkadaşlar bu diskin ahci moduyla ilgili performansını bizimle paylaşırlarsa çok işimize yarayabilir.
  • Her ne kadara teknik olarak müthiş bir harddisk olarak görünmesine rağmen, forumdaki olumsuz yorumlar beni bu harddiski almaktan caydırdı. Seagate'de zaten gıcığım bu yüzden samsung alacağım galiba.
  • SATA3 yalan arkadaşlar tırıvırı bu harddiskte vatandan aldım açılışta gacur gucur ses çıkartıyor servise verecem ah keşke hiç paketi açmasaydım yazık oldu 144 lira ver sonuç bu
  • Ben de Samsung 103SJ almıştım. Ancak sonradan kimi forumlarda da rastladığım üzere diske ilk girişte birkaç saniyelik bekleme oluyor, sonra içerisini gösteriyordu.

    Bunun yanında da şu an kullandığım 6 yaşındaki Seagate 120 GB'lik disk ile birlikte bağlı olduğunda (sistem diski olarak kullanılsa da kullanılmasa da) sabit frekansta bir uğultu çıkarıyor, tek başına kullanınca bu uğultu kesiliyordu. Uzun süreli kullanımlarda bu uğultu müthiş rahatsız ediyordu. (Seagate'in de tıkır tıkır çalışması ayrı bir bela ama uğultunun verdiği rahatsızlık çok daha yüksekti.)

    Şimdi WD'nin 1 TB'lik modellerinden birini alacağım. Ancak en önemlisi ses şu an. Arkadaşta 32 MB'lik modelini gittim dinledim; Smsung'a göre tıkırtı sesi biraz daha yüksek olsa da öldürücü derecede rahatsız etmiyor. Ancak 64 MB'lik modelini hiç bilmiyorum. Şu anda bu iki modelin fiyatları da neredeyse kafa kafaya geldi. 64'lük modelin fiyatı bu denli düşünce insanı şüphelendiriyor açıkçası.

    32 MB ve 64 MB önbellekli WD'lerin çıkardığı sesler yönünden bir bilgi, duyum, deneyim paylaşacak olan varsa çok faydalı olacak benim için. (Performansta kayda değer bir farkı yok belli ki.) Ona göre seçimimi yapacağım.




  • Arkadaşlar acaba bu konuyla ilgili forumda bir anket mi yapsak. Yani çok detaya inmeden 2-3 madde halinde olumlu veya olumsuz yönlerini belirterek bu diski satın almak isteyen kişilere yardımcı olabiliriz.

    Ör:
    Gürültü seviyes: İyi
    Performans: Orta
    Menşei: Thiland

    gibi...
  • Bu arada benim bu diskten önceki diskim Samsung' du. 500 MB kapasitesi vardı. Ama bu anlatılan ses vs. sorunları kesinlikle yoktu. Artık kapasite olarak yetersiz hale geldiği için satılık ilanı verdim. Kapasite sorunu olmasa onunla devam edebilirdim. Samsung ürettiği her ürünü ile iyi markadır.
  • WD nin bu 1 T, SATA 3 hard diski sata1 kablosu ile sata 1 slotuna takılınca çalışır mı? Teknik bir sorun yaşanır mı? (performans dışında)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iugur

    WD nin bu 1 T, SATA 3 hard diski sata1 kablosu ile sata 1 slotuna takılınca çalışır mı? Teknik bir sorun yaşanır mı? (performans dışında)

    sanmıyorum hdd nin kontrolcüsü geriye dönük destekliyorsa sorun çıkmaz performans dışında.tıpkı usb 2.0 aygıtı usb 1.1 porta taktığımızda bu aygıt daha hızlı çalısabilir uyarısını alırız sonucta çalısır ama kendı hızında değil
  • Bende dün aldım bugün takmak nasip oldu taktım işletim sistemim dier 200 gblik 7200 rpm olan seagateimde yüklü sata 3 üzerinden kullaniyorum sanırım (normal sata kablosuyla sata3 slotuna bağladım) 2ye böldüm içinede şuan tek tek kopyaliyorum bütün bilgilerimi şuana kadar ne ses duydum nede bi sorun gördüm deneyecek programı nerden indirebilicegime dair bi link verebilirseniz deneyip sslerini koyarım foruma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bmbj

    Bende dün aldım bugün takmak nasip oldu taktım işletim sistemim dier 200 gblik 7200 rpm olan seagateimde yüklü sata 3 üzerinden kullaniyorum sanırım (normal sata kablosuyla sata3 slotuna bağladım) 2ye böldüm içinede şuan tek tek kopyaliyorum bütün bilgilerimi şuana kadar ne ses duydum nede bi sorun gördüm deneyecek programı nerden indirebilicegime dair bi link verebilirseniz deneyip sslerini koyarım foruma



    Hayırlı olsun. Genelde şikayet mesajları gelir, sizden olumlu bir mesaj gelmesi sevindirici :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatality-one


    quote:

    Orijinalden alıntı: bmbj

    Bende dün aldım bugün takmak nasip oldu taktım işletim sistemim dier 200 gblik 7200 rpm olan seagateimde yüklü sata 3 üzerinden kullaniyorum sanırım (normal sata kablosuyla sata3 slotuna bağladım) 2ye böldüm içinede şuan tek tek kopyaliyorum bütün bilgilerimi şuana kadar ne ses duydum nede bi sorun gördüm deneyecek programı nerden indirebilicegime dair bi link verebilirseniz deneyip sslerini koyarım foruma



    Hayırlı olsun. Genelde şikayet mesajları gelir, sizden olumlu bir mesaj gelmesi sevindirici :)

    ama bu hdd harbi sesli!!! değiştim hatta emin olmak için gene aynı bende kabullendım boşuna bir daha işlerim sistemi kurdum yanıma o kar kaldı

    hız olark iyi ama ona bişey diyemem tırt tırt ses yapıyor değiştim gene aynı




  • Vallahi bende hiç ses gelmiyor yada işlemcimin (amd phenom x4 955) fanının sesinden duymak pek mümkün olmuyor =))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bmbj

    Vallahi bende hiç ses gelmiyor yada işlemcimin (amd phenom x4 955) fanının sesinden duymak pek mümkün olmuyor =))

    bende açıyom z 5500 ü isterse kafa vursun umrumda değil :D
  • Mrb arkadaşlar WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB yaklaşık 1 ay önce 750w dark evo kasayla birlikte aldım, tıkır tıkır sürekli ses çıkartıyor ve aşırı rahatsız ediyor. C bölümünden D bölümüne 40gb bir vectör arşivi klasörünü 25dk gibi bir sürede kopyalıyor. Test sonucunuda ekleyeyim. Sizce ses hariç diğer veriler normal midir?

     WD 3.5' 1Tb Caviar Black SATA 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk hakkında
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.