Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
20
Favori
149.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • psikolojik bir durum. bi ara bende çok oluyordu vücuduma iğneler batıyor gibi oluyordu sıcak basarak. sonra kendiliğin geçti.

  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt
    Kendiliğinden geçtiği zamanı hatırlıyor musunuz? Sizde ne gibi değişiklikler olmuştu (örn; derslerime ağırlık verdim veyahut tatile gittim, daha az utangaç olmaya başladım...)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 07dogan19@gmail.com 0 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim, zira bende de baya azaldı iki gün önce arkadaşımla dışarıda 3 saat yürüdük (hava 28° hissedilen sıcaklık 32°) ilk 10 dakika biraz kıpraşma oldu sonrasında üst gövde, baş ve boyun kısmım dışında her yerim terledi şahane bir histi bugün de acil bir iş için uzun bir koşu yapmak durumunda kaldım hiç kaşıntı hissetmeden bir anda terledim açıkçası bunun ter atamamak ile ilgili bir sorun olduğu kanaatindeyim diğer arkadaşlar da düşüncelerini belirtmeye devam etsinler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt

    1 yıl içinde falan geçmişti öyle kısa sürede değil. ama işte yıllar sonrada panik bozukluğu oldu. şimdide bir kaç ay boyunca sürekli kalp krizi geçirme hisleri çarpıntılar göğüsteki sıkıntı hisleri nefes darlığı falan başladı. her türlü tetkiğe girdim bir şey çıkmıyor. bakılmadık hiç bir yer kalmadı. 5 yıldır bununla uğraşıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 2 Temmuz 2021; 19:44:42 >
  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun kardeşim umarım bu illetten kurtulduğun gibi onlardanda kurtulursun cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kolinerjik ürtiker hastalığına sahibiyim duyduklarıma göre yazın geçip kışın başlıyormuş.şu an içinde baya azaldı , kışın tekrar çıkar mı diye kendimi iyi hissetmiyorum , öneriniz varsa yazar mısınız veya ilk cümledekini yaşayan var mı ?

  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam tamamen ter atamama ile alakalı.

    Az su içiyorum ondan olabilir mi acaba siz ne kadar su tüketiyorsunuz?

    Yediğim yiyecekler kışın etkili oluyordu fakat pek geçmemişti, araya yaz girdi.

    Bu kış da deneyeceğim yediklerimden olup olmadığına bakacağım.

    Defalarca doktora göründüm ama bir şey çıkmadı.

    Sıcaklar bitmeden acilen güzel bir doktora görünmemiz lazım.

    Allah hepimize şifa versin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani hocam nasıl desem ben ne kadar su içtiğimi takip etmiyorum ama gerekmedikçe de içmiyorum şahsen su ile ilgili olduğunu da düşünmüyorum bana göre bu ter bezlerinin çalışması için gereken sıcaklık limiti bizim vücudumuzda normale oranla yüksek olabilir bu sebeple vücudumuz çok ısındığında tepki vermiyor ve biz de yanan vücudumuzla can çekişiyoruz çoğumuz da bu acıya dayanamadığı için vücudunu hemen serinletiyor ve bu sebeple de terlemediği yanılgısına düşüyor en azından ben ortaya böyle bir şey atıyorum zira sıcak alerjisi veyahut türevleri olsaydı bu sürekli olurdu yazın bizi rahat bırakmazdı mesela bugün de yürüdüm gayet sakindim eve gelip soğuk duş aldıktan sonra çay içince yine hafif kıpırdanmalar oldu şahsen bu benim düşüncem bana biraz mantıklı geliyor ama tabi bazı istisnalar da var mesela benim yüzüm ve üst gövdem (koltukaltları hariç) terlemiyor aynı şekilde boynum ve omuzlarımının da son birkaç yıldır terlediğini hatırlamıyorum ama kışın aşırı sıklıkla ortaya çıkmasının ve yazın hafiflemesinin de daha nasıl tabiri olur bilemiyorum tabi bunlar tartışmaya da açıktır bir uyumsuzluk bulursanız belirtmekten çekinmeyin her neyse Allah hepimize acil şifalar versin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Gencler bu durumun nedeni havanın ve cildinizin kuru olması denize yakın sehirlerde nem yüksekse kolay kolay olmaz.İstanbuldan Ankaraya gittiginizde özellikle acık havada dısarda bi yürüyüş yapmak istediginizde baslar. Cilt kurulugu oluyor ozellikle terleyeceginiz noktolarda oluyor çünkü vücud ter atacagı zaman gozenekler genisliyor ve derin kuru oldugu icin genisleyemiyor igne batması ve kaşıntı oluyor tamamen terleyince geçiyor. Heycanlanınca bir toplumun icinde bulunma fobisi olan insanlarda terleme eğilimi olur ve bu terleme esnasında dediğim şeyler oluyor ve vücud bu duruma kosullanıyor heycanlaninca o igne batmalarını yeniden yasiyorsunuz.Eskiden yoktu diyenlere cevabım eski ile yeni haliniz arasında kilo farkı vardır cildin kuruluk farkı vardır ya da bulundugunuz şehir ortam değişmiştir. Ben Trabzon'da bu durumu yaşamıyorlken Almanya'da bulundugum sehirde bu durumu yaşıyorum. Ankaraya gittigimde yasıyorum. Bu dediklerimin tamamı tecrübeyle sabittir ve sadece ben degil bir cok insan bu durumu yaşıyor ve başka nedenlerden olduğunu sanıyor. Derinizin esnekliği azalmasıda deri kuruluğuyla beraber anlattığım sonucları doğuruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • VYNO V kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tecrübelerinize güvenerek soruyorum; bahsettiğiniz deriyle ilgili sorunlardan nasıl kurtulabileceğimize dair bir fikriniz var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ok98mn

    Merhaba, tecrübelerinize güvenerek soruyorum; bahsettiğiniz deriyle ilgili sorunlardan nasıl kurtulabileceğimize dair bir fikriniz var mı?

    Çok boyutlu bir durum.Biara duştan sonra vücud losyonu kullandım azalttı bayagı ama onunla ugrasılmıyor. Bir digeri tamamen terlerseniz bir sure rahatlatıyor insanı bi hafta olmuyor . Sampuanlar bazı dus jelleri cildi kurutabiliyor onları degistirerekte bir miktar azaltmak mumkun. Psikilojik boyutu dedigim gibi kosullanma ile başlıyor seni terletecek anlarda o kaşıntıyı yaşadığın icin vucud etki tepkiyi hafızaya yazıyor her benzer durumda aslında terlemeyecek olsan bile bu tepkiyi verebiliyor o kısım daha karmaşık. Basit bir şey ama sinir bozucu. Nemlendirici kullanmalı dezenfektanlardan uzak durmalı duş jelini şampuanı degistirip denemeli tüm bunlar azaltacaktır.Haftada bir spor yapıp ter atmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 ay moladan sonra serüvenim tekrar başladı arkadaşlar.
    Allah yardımcımız olsun.Eskiden hastaneye gidiyorduk da bir şey bulamıyorlardı artık hastaneye de gidemiyoruz sağlık sistemimiz sağolsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aayas01 A kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız yer neresi hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adana'da yaşıyorum

  • Benzer şeyler bende de oluyor. Özellikle cildim çok çabuk yağlanıyor. Sıcak suya dokunduğum an, vücudumda yağ salgılanıyor sanki ve kaşıntı başlıyor bende dayanamayıp kaşırsam tüm vücuduma yayılıyor ve diken batıyor gibi hissediyorum. Sıcak suyla duş alıp, bir süre bornozla gezdiğini zaman kaşıntı gidiyor. Fakat, yediklerime dikkat etmedegimde, stres ve sinirli olduğum anlarda ve sıcak ta tekrar başlıyor. Doktora gittim tahliler temiz çıktı bir sorun yok dedi. Bende ne yapacağımı bilmiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bugün hastaneye göründüm, doktor fiziksel ürtikerimin olduğunu söyledi.
    Birkaç sene içinde kendi kendine geçeceğini, başka bir tedavisi olmadığını ve eğer dayanamıyorsam geçene kadar ilaçla baskılamam gerektiğini söyledi.
    İnşallah doktorun dediği gibi olur kendi kendine geçer.
    Onun dışında tahlil yaptırdı, ondan bir şey çıkarsa yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankaraguclu06 A kullanıcısına yanıt

    5-6 yıldır var bende de kış aylarında bel üstü her yerimde oluyor. Zyrtec 10 mg. kullanıyordum biraz işe yarıyordu. Dediğin ilaç reçeteli mi satılıyor?

  • VYNO V kullanıcısına yanıt
    Tecrübelerimle anlattıklarınız genel hatlarıyla doğru. Terleyememekten kaynaklanıyor. Ancak terleyememeye tam olarak neyin neden olduğu meçhul. İstanbulda yaşıyorum kış aylarında terleyememeye başlıyorum kaşıntılar ve ani vücut ısısı artışları da başlıyor terleyememe ile. Uşak’ta öğrencilik yaparken havası İstanbul’agöre daha kuru ve yaklaşık 900 metre yüksektisi olmasına rağmen orada herhangi bir sorunum olmuyordu. Kışları daha soğuk, daha kuru olmasına rağmen üstelik. Okul bitti İstanbula döndüm geçtiğimiz kış benim için tamamen ızdırap oldu ve yakında yine başlayacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bende ASO değeri fazla çıkıyor sadece kan tahlillerinde sizde de öyle mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

    Heyecan olunca vücuttaki kan akışı hızlanır nabzın yükselir. Şah damarinda hissederskn atışı. Asosyal özgüveni düşük insanlarda olur genellikle misal bende de var

    Doğru hocam, bende asosyalim ve korkağım, bende de aynısı oluyor. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.