Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
377
Cevap
20
Favori
148.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    kışın yani şu sıralarda terleyebiliyor musun ? eğer terleyebiliyorsan o ilaç çözüm olabilir çünkü sorun kışın terleyememek veya zor terlemek . ve o ilacı doktora anlatıp ilacın katkı sunduğu şeyleri ortaya çıkararak bu hastalığı yenebiliriz çünkü neyin fazla neyin eksik olduğu bilinmiyor . Lütfen geri dönüş sağla bize selim bey

  • malsuriler M kullanıcısına yanıt

    şu an kullanmaya devam ediyorum,tam 1 ay olsun ona göre netleşsin yazacam

  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    yine hüsran ,buda işe yaramıyor

  • Belimde sorun olduğu için spor yapamıyorum bu kış, terleyemeyince yine başladı, acaba terlemeye yardımcı olan krem vs gibi şeyler var mı

  • Arkadaşlar merhaba, konunun uzun zamandır takipçisiyim. 10 yıla yakın bir süredir bu rahatsızlıktan muzdaribim. Yukarıda da birçok yorumum vardı. Yaklaşımım hep modern tıbbın tanı gücü ile alternatif tıbbın tecrübe ve tedavi gücünü birleştirmek üzere..

    Biraz uzun yazacağım ama kaşıntılarımın şiddetli olduğu zamanlar gece uyuyamayıp sabahlara kadar bu konuda yazılar okuyan, forumlar gezen, videolar izleyen, defalarca geriye dönük yediklerimi içtiklerimi sorgulayan birisi olarak gerçekten muzdarip birisinin "bi umut" düşüncesiyle sonuna kadar okuyacağından eminim, Allah şifa versin, umarım yardımcı olur.

    Öncelikle alerjik rahatsızlıkların birçoğunda uzmanlar, ilk olarak karaciğer sağlığı devamında da bağırsak florasının sağlıklı olup olmadığı konusunda tetkikler yapıp ona göre tedaviye geçiyorlar. Bende daha önce yazdığım yorumlarda da belirttiğim gibi karaciğer sağlığımı düzeltmek ve karaciğerimi takviye edip güçlendirmek adına ne yaptıysam hepsi işe yaradı(bitki karışımlı çay, enginar içerikli kapsüller, karaciğer diyetleri vs...). Son zamanlarda da maydonoz limon zeytinyağı sarımsak içeren bi karaciğer temizleme kürü var 2 kez onu denedim ve onun da gerçekten iyi geldiğini tecrübe ettim
    (tabi bu hususta birkaç tecrübemi aktarırsam size de faydası olabilir.. Mesela başlangıçta ilk 2-3günün ardından kaşıntılar bir miktar artıyor gibi oluyor ama sonrasında gün geçtikçe azalarak çok az seviyeye iniyor. Ayrıca bu küre başladıktan sonra vücudun birçok yerinden sivilce ile yağlar atılıyor. Sırtınızda, alnınızda, göğsünüzde, üst kollarınızda vs.. Son günlerde ise - 15.gün- sırtımın alt kısımlarında, yani belimde uçları siyah bazı sivilce benzeri şeyler çıkmaya başladı. Ardından bitirdikten sonra birkaç gün içerisinde de ufak ufak terleyebildiğimi farkettim ve kaşıntılar yok denecek kadar az seviyeye indi)

    Ancak şunu farkettim, belli bir süre sonra yavaş yavaş kaşıntılar tekrar artıyor.Tabi belli bir süre dediysem de bende 3-4 ay kadar bir sürede ancak rahatsız edici seviyeye geldi, yani 3 ay rahat etmek için denemeye değer... Bende karaciğer sonrası bağırsak florası sağlığı için 1 ay sabah kahvaltılarda 1 kase yoğurt içerisine 1 tatlı kaşığı çörek otu atarak tüketmeye başladım. Bu gayet iyi geldi, geceleri terlemeye başladım, ufak tefek duygu değişimlerininde terleyebildiğimi farkettim.

    Sonrasında ınternette araştırmalara devam ederken ve daha önce kullandığım ilaçların (deloday) iyi gelmesi, ve yeme alışkanlıklarımdan edindiğim tecrübeler beni nihai noktaya ulaştırdı :) 2 video linki bırakacağım aşağıya bu son yazdıklarım daha iyi anlaşılacak. Mesela deloday ın bi antihistaminik ilaç olması ve bana iyi gelmesi (eczanelerden çok rahat reçetesiz alıp siz de deneyebilirsiniz) benim sorumumum histamin ile ilgili olabileceğini düşündürdü ve tecrübe ettiğim bazı gıdaların (kabak çekirdeği, çörek otu, yoğurt,..) histamin diyetine etkili olduğunu öğrendim..

    Yani nihai sonuç arkadaşlar problem galiba "Histamin İntoleransı" mız yüksek olduğu için alerjik reaksiyonlara çok açığız. Tıpta da alerjik vakalarda çok gözden kaçan bi mesele olduğunu aşağıdaki videoda Dr. da söylüyor... Artık buraya kaydettiğim ilerlemeyi not düşmüş oldum, aşağıdaki videolardan biraz daha detaylı bakabilirsiniz...



    HİSTAMİN İNTOLERANSI
    https://www.youtube.com/watch?v=3daqr2t07IY&feature=youtu.be


    HİSTAMİN DİYETİ (çok zor ama en azından neleri tüketelim neleri tüketmeyelim hususunda bi fikir sahibi olabiliriz)
    https://www.youtube.com/watch?v=kIk7eS-ArkE&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okansr. O kullanıcısına yanıt

    konu takip

  • Arkadaşlar diyet programları, kapsüller, kremler ve diğer ilaçlar falan hepsi boş. Bu rahatsızlığın tek çözümü TERLEMEK. Neden bazılarınız hala saçma sapan şeyler yazıyor anlamıyorum. Şuan kışın ortasındayız ve benim hiçbir sıkıntım yok her şeyi yapabiliyorum. Evde doğal gaz ya da klima, ısıtıcı olarak ne varsa onu açın ve kalın giyinin. Kalın bir yorgan atın üzerinize ve uyuyun. Sabah kalktığınızda terlemiş olmanız gerekiyor. Bakın burası çok mühim, eğer terlememişseniz işe yaramaz haberiniz olsun. Sabah kalktığınızda terlemişseniz eğer bir iki gün içerisinde hiçbir şeyiniz kalmıyor. Bu hastalığın ne kadar kötü bir şey olduğunu biliyorum Allah kimsenin başına vermesin. Bu çözümü bulalı 2 ay oluyor lütfen deneyin. Hiç bir ilaca para vermenize gerek yok. Spora bile gerek yok çünkü spordan daha etkili. Denedikten sonra geri dönüş yapar bilgi verirseniz sevinirim, allah yardımcınız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşin garibi bende yazin olmuyor genelde kışın oluyor ve adami dellendiren kismi kasinmak filan değil de bu diken batmaları çok fena oluyor safi kaşinma olsa hadi tamam da abi diken gibi batmalar çok fena ya yemin ederim yaz ayını bekliyorum deli danalar gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jokerci19 kullanıcısına yanıt

    Benimde aynı durum yukarıda suat2107 arkadaşın dediği gibi durum terlemeyle alakalı bende bu aralar evde 2-3 kat giyinip terlemeye çalıştım ve azalma oldu ve batmanın etkisi biraz azaldı hamama gitmek baya rahatlatıyor geçen sene denemiştim 1 ay rahattım.

  • berkveay B kullanıcısına yanıt
    arkadaslar 1 gun terleyin 3 gun götürüyor haftada en az 2 kez terleyin hastaligin varligini hatirlamiyorusnuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gratisden kese alıp liflenin çözüm bu

  • Yeni bir şey var mı arkadaşlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt

    ben bir şey bulamadım hala :(

  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt
    Hafif başlamıştı 1 ay önce spora başladım şuan birşey yok Allah'a şükür arkadaşlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yıl istanbula geldim ve gectiğimiz 6 ayda çok rahattım neredeyse yok denecek kadar azalmıştı. Şimdi bahara girdiğimizde yeniden şiddetlendi hemde geçen yıla göre cok daha fazla. Terlemeye çalışın demişsinizde dayanamıyorum ki. En ufak ısı artışında tüm vücudumu sarıyor. Gidip banyoya soğuk su altina giriyorum. Histamin diyetini deneyecğim bide.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SympathetiC1 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sauna hamam kesinlikle öneririm onu takip eden günlerde de spora yazılarak terlemeye bak faydasını göreceksin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar terlemek, hamama gitmek, spor yapmak.... Evet birkaç gün çözüm oluyor.. Ancak bunları sürekli yapmak herkes için pek de kolay değil. Birçok arkadaş ifade etmiş zaten kalıcı çözümler de değil anlık, kısa süreli sonuç alınan çözümler.

    Bu problemin altında yatan bi sebep olmalı. Kafamdaki birkaç soru işareti.. Mesela neden yazın olmuyor? Neden terleyince anında geçiyor? Neden beslenmeye biraz dikkat edince azalıyor? Bazı besinler neden hemen aynı gün belirgin bi şekilde kaşıntıyı artırıyor? Yoksa birden fazla maddeye tepki veren ilginç bi alerji türü mü? En önemlisi de ne kadar devam eder? Ömür boyu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07dogan19@gmail.com 0 kullanıcısına yanıt

    Bırakınca tekrar başlamıyor mu? Ne zamana kadar spor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suat2107 S kullanıcısına yanıt

    Kardeşim sonuç aldığımız yöntemleri yazıyoruz. Hep beraber bi çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ha senin dediğin gibi terlemek çözüm doğru söylüyorsun. Bu hastalığın temel problemi terleyememek. Ancak tek çözümü terlemek değil. Altta yatan bi sebep varken ömür boyu kendimizi terletelim diye ekstra çabalara girmenin bu kaşıntıyla uğraşmaktan çokta aşağı kalır bi yanı yok gibi... Daha kalıcı veya daha uzun süre tesirini gösterecek bi yöntem bulma çabasındayım ben..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, benim de durumum aynı. 8 yıldır her kış çekiyorum bu derdi fakat her geçen sene üstüne koya koya ilerledi. Artık odaklanma yeteneğimi de kaybettim bu illeti hissederken... İleride ne olur bilemiyorum açıkçası. Benim merak ettiğim bir nokta daha var, bu sıkıntıyı çeken arkadaşlar Akdeniz iklimine sahip bölgelerde mi yaşıyorlar acaba?

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.