Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
20
Favori
149.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • veve123 V kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun öncelikle, size benzer şekilde anksiyete vurgusu yapan çok fazla kişi gördüm ama tam tersi durumda-anksiyete ve kaygıdan uzak- insanlarda da bu rahatsızlığı gördüğüm için doğrudan psikolji ve anksiyeteye bağlamak şahsen bana çok mantıklı gelmiyor, ama şunu çok iyi anlıyorum. Ben oldukça kötü durumdaydım, adım atsam, biraz gerilsem, yüksek bir ses duysam vücudum ani tepki verip bu iğnelenme durumunu yaşıyorum ve en iyi ihtimalle beş dakika hayattan kopuyorum, haliyle ne iş sahibi olabilirsiniz bu durumda ne ilişkileriiniz iyi olabilir gibi geliyordu bana çünkü bu durumla ne zaman karşılaşacağım belli değil. İşte bu durum insanı anksiyeteye sürükleyebilir gerçekten de, bu sebeple anksiyetenin bir nedenden ziyade bunun bir sonucu olabileceğini daha fazla düşünüyorum. Ancak hepimizin kendi hikayesi var durumunuzu bilmiyorum belki kaygı bozukluğu daha öncede hayatınızdaydı, kimsenin durumunu bilmiyorum, yanlış anlaşılmak da istemem.

    Önemli hususlardan biri şu bence, rahatsızlıktan dolayı hastaneye gittiğim zaman- ki bir miktar ilave ücret vererek profesöre muayene oldum- testler yapıldı vs. ancak doktorun umrunda olmadık, olamayız da benim hayatım gerçekten alt üst olmak üzere doktor sadece biraz rahatla, bu ilaçları al diyor ama işe yaramadığını söylememe rağmen yapacak bir şey yok deniliyor, doktorun da yapabielceği çok bir şey yok elbette rahatsızlığın türünden ötürü ancak şu artık benim için çok net -doktorları görmezden gelmemek koşulu ile- hepimiz kendimizin doktoru olmalıyız. Yukarıda 2-3 cevap yazdığım yazım da tamamen buna dayanıyor. Size ne hergün 3 saat spor yapın gibi anlamsız bir şey söylüyorum ne de hiç terleyecek aktivite yapmayın diyorum, eğer sizde de işe yararsa gerçekten daha rahat yaşanılabilir bir hayatınız olur. Allah korusun, zararlı olabilecek herhangi bir şey önerdiğimi de düşünmediğim için denemekten çekinmemenizi öneririm biraz uzun ancak okuyup, aklınıza yatarsa, bir şans verin, Allah şifa versin hepimize.





  • arkadaşlar kese yapın kaşınan her yere ve hergün terleyin faydası olacaktır . olursa da geri dönüş yapmayı unutmayın ki herkes yararlansın. Bu bir ter atamama sorunu ve terleyemedğimiz için vücut kaşınıyor . Kese ise derideki pislikleri-herneyse- arıtacak ve terleme sorununu kaldırır diye düşünüyorum. Uzmana da gitsen bu ülkenin doktorundan bu kadar bilgin birisi veya ipleyen çıkmaz, bir ilaç yazıp gönderir.

  • sinirlenince ve bunalınca, Vücüdün heryerine iğne batması şeklinde oluyordu bende,

  • Stres , sinir , utanma , yaşadığımızda daha büyük olan apokrin bezleri özellikle koltukaltı ve kasıklarında ter salgılar. Stresli durumlar da kalp atış hızının artmasına neden olur ve hormonların ve adrenalinin salgılanmasını tetikler. Bu da ekrin bezlerimizin ek salgılamasına neden olur. Ve bu bir psikolojik hastalık değildir, terlememe hastalığıdır

  • Agalar şimdi ben de bu hastalığı yaşıyorum , 6 aydır falan var , güneşin olmadığı zamanlar dışarı çıkabiliyorum sadece , soğuk suyla banyo yapıyorum , sıcak yemekler yemiyorum , soğumasını bekliyorum , dün doktora gittim , bir ilaç verdi , 2 gündür kullanıyorum işte , bi dışarı çıkayım deneyeyim dedim , hiçbir sonuç vermedi , tabi daha 2 gün diye düşünüyorum , biraz daha içip tekrar deniyeceğim , onun dışında semptomlar şöyle çok aşırı gülmelerde(gözden yaş gelecek şekilde) oluyor , ben hiç terlemiyorum , koltuk altı , elimin içi ve ayak altı dışında terleme yok , ve sadece oralarda bu sıkıntıyı yaşamıyorum , Mersinde yaşıyorum buranını sıcağını bilen bilir , dün zaten doktordan çıktıktan sonra otobüste öldüm öldüm dirildim eve gidene kadar , doktor çözümü yok dedi , 10 sene sürecek dedi , googlede araştırmalarıma göre gerçekten çözümü yok ve 16 yaşında başlayıp 30 yaşına kadar sürüyor yazıyordu , ama bu forumda okuduğum bir abi vardı 40 yaşına gelmiş hala devam ediyor diyordu , bilmiyorum artık hangisi doğru ama hepimize geçmiş olsun , spor yapmaya başladım evde mekik şınav falan çekiyorum terlemek için ama nafile , 1 gram ter atmıyor vücut , inşAllah bi çözüm buluruz birbirimize , tekrardan herkese geçmiş olsun (yaşım 20 bu arada)





  • Berk12090 B kullanıcısına yanıt
    Ben daha oncede altlarda da paylastim antalyada yasiyorum ve dun cocuklar mac yaparken aralarina karistim malum havalar dahada isindi ve hicbir seyim yokmus gibiydi kasinti ilk basta az olur gibi oldu ama sonra normal terledim gayet iyiydim ilk basta bende aralik ayinda baslamisti ve bisikleti biraktirmisti disardan kapali ortama girdigimde gunese ciktigimda vs. Ama suan gozeneklerim sicaktan dolayi genislemis ve rahatca terliyo gibi hissediyorum sizde durumlar nasil
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun.

    5 Yıldır bu rahatsızlık mahvetti beni. ilk kez spor yaparken başlamıştı. aniden vücut ısım arttı ve belden üstüm her yerime milyonlarca iğneyi batırıp çıkarıyorlarmış gibi hissettim dehşet bir kaşıntı sonra sakinleşince vücudumun büyük bir çoğunluğu yüzüm, kafa derim, sırtım vs. büyük benekler halinde kızarmıştı. kendimi aniden soğuk suya sokmuştum.


    Her kış aylarında bu rahatsızlık oluyor bende. kışın toplum içerisine çıkamıyorum. toplu taşımalara vs. binemiyorum. sıcak soğuk arasında geçiş yapınca, yürüyünce veya egzersiz yapınca vs. aniden geliyor ve o an başkaları fark edecek ne yapacağım vs. diye kuruntuya girip iyice artıyor. Ben bir çözümünü bulamadım ve bu süre boyunca vücudum iyice kötü oldu saç dökülmesi, egzama, sivilcelenme vs. başladı. 26 yaşındayım şuan çok kötü bir hastalık umarım şifa buluruz.


    Acaba Covid aşısı yaptırmak sıkıntılı olur mu yan etki olarak daha kötü sonuçlar yapar mı merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Kungfu_ -- 31 Mayıs 2021; 16:43:39 >




  • _Kungfu_ _ kullanıcısına yanıt
    Rahatsızlığınız ciddi gibi efendim yani bizde de (burada yazan arkadaşların birçoğu) kaşıntı ve bazı durumlarda kabarcıklar meydana geliyor ama saç dökülmesi, sivilcelenme vs bunlar biraz daha ciddi duruyor mümkün mertebe doktora gidin ve aşı konusunu bilemeyeceğim ama tek garanti edebileceğim şey iğne olurken heyecanlı olacağınız ve bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ok98mn

    Rahatsızlığınız ciddi gibi efendim yani bizde de (burada yazan arkadaşların birçoğu) kaşıntı ve bazı durumlarda kabarcıklar meydana geliyor ama saç dökülmesi, sivilcelenme vs bunlar biraz daha ciddi duruyor mümkün mertebe doktora gidin ve aşı konusunu bilemeyeceğim ama tek garanti edebileceğim şey iğne olurken heyecanlı olacağınız ve bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz

    bir kaç sene önce cildiyeye gitmiştim sadece krem verip geçiştirmişti. Kim detaylı muayene eder hangi bölüm ilgilenir bende çaresizim.

  • Beyler çözüm falan bulan varmı bu hastalık hakkında bende hastaneye falan gittim ama bısey çıkmadı
  • Görünce cevap verirseniz sevinirim
  • Berk12090 B kullanıcısına yanıt
    10-12 yıldır devam ediyor bende. Antihistaminik vermişse bir işe yaramıyor. Kış aylarında nemli havalarda, maruz kaldığımız bir durumun vücudun koruma mekanizmasını devreye alıp derideki gözenekleri tıkayarak terlememizi engellediğini bu nedenle vücut sıcaklığını yükselttiğini düşünüyorum ben.

    Bahara yakın hava sıcaklıkları birkaç hafta iyi giderse yağmur yağmazsa terleyebildiğimin kaşınmadığımın farkına vardım. Havalar kötü giderse nem artarsa yine başlıyor, terleyemiyorum günlük aktivitelerde sıcaklık basıyor taa ki yazın hava iyice kuru olana kadar.
  • Ben de şunu fark ettim vücudunuzu örttüğünüz zaman nispeten bazı bölgelerde (kendi izlenimlerime göredir başka kişilerde değişebilir) kaşıntının olmadığını fark ettim mesela 2 gün önce ikindi vakti kısa kollu bir penye ile ekmek almaya çıktım güneşli bir hava vardı tabiki kaşıntı ortaya çıktı gövdemin yanısıra iki kolumda da genelde kan alma işleminin yapıldığı bölgelerde (adını unuttum) 2-3 küçük kızarıklık çıktı ve açıkçası onlarda can yakıcıydı dün ise kısa kol üstüne palto giyerek (nedense vücudumu örtme isteğim var bu yüzden hava ne olursa olsun sıklıkla palto giyerim) cumaya gittim dönüşte güneş tam tepede olmasına rağmen sadece sırtımda ve göbeğimin çevresinde kaşıntıya rastladım kısacası güneşin veyahut ısının doğrudan teması da bu süreci hızlandırıyor gibi görünüyor tabi sizin düşüncelerinizi ve yeni keşfettiğiniz durumları belirtmeniz önemli son olarak az kalsın unutuyordum hareket hızını düşürdüğümde de kaşıntının acısının arttığını fark ettim mesela yürürken merdiven çıkmaya başlarken veya evin kapısının önünde durup anahtar ile kapıyı açmaya çalışırken çektiğim acı yol boyunca çektiğimden daha fazla idi bunu da belirteyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ok98mn -- 12 Haziran 2021; 15:38:3 >




  • ,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malsuriler -- 18 Haziran 2021; 19:17:49 >
  • Yoldaşlar merhaba ...Bende bu hastalıktan müzdaribim 6-7 yıldır. Hastalığın adı kolinerjik ürtiker bir sürü yan dalı var. bel üstü her yerimde hareket edince spor yapınca kapalı ortama girince veya sinirlenince bir anda her yerime içeriden deriye diken batması şeklinde kaşıntı oluyordu. doktora gittim yeni nesil bir hap verdi. Şuan 3-4 gündür olmuyor hem hareket ediyorum aniden hızlanıyorum spor yapıyorum kapalı ortama giriyorum sinirleniyorum kaşıntı kesildi. Deri altındaki sinir uçları yıpranıyormuş ona bağlıymış bu hastalık. Her neyse doktorun verdiği hap BLAXTEN 20 MG Antihistamine. kesinlikle her sabah kahvaltıdan 1 saat önce aç karna içiyorsunuz sorun morun kalmıyor.

  • ankaraguclu06 A kullanıcısına yanıt

    Hocam o ilacı ben de kullanıyorum yaklaşık 6 aydır ama kışın bir etkisi olmamıştı.

    Siz ilaç kullanmadığınız zaman yaz aylarında oluyor muydu?

    Acaba ilacın bir etkisi mi yoksa yaz geldi diye mi azaldı.Bende de azalma var çünkü şuan.

  • aayas01 A kullanıcısına yanıt

    Benimki yaz kış farketmeden oluyor. Hayatımızı zindan etti. Kışın sonuçlarını göreceğiz hapın yeni başladım çünkü kışın soğuk ortamda 5dk yürüyüp otobüse bineceğim tekrar inince 5dk yürüyüp kalın kıyafetlerle kapalı ortama(metro) bineceğim. Metroya bindiğimde inanılmaz acayip dikenler batıyordu sonuçları merak ediyorum kış gelsin sonuçları buradan yazacağım.

  • ankaraguclu06 A kullanıcısına yanıt

    bende bunu aldım bakalım muadilleri bir işe yaramamıştı

  • Bilaxteni 10 günlük sonuçta her sabah saat 7'de kahvaltıdan 2 saat önce içiyorum. Etkisi olumlu evden dışarıya çıkınca hareket sıcaklık artışına bağlı çok az kafamın içinde ve ensemde biraz başlıyor çok zayıf ama terleyene kadar ortam sıcaklığına alışana kadar sonra hiç olmuyor sırt bel göğüs bölgesinde kaşıntı hiç yok. Spor yapabiliyorum vücut çok ısındığında kaşıntı olmuyor artık.

  • ankaraguclu06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam insallah ilacin etkisiyle birlikte azalma olmustur bende havalarin isinmasi ile birlikte ilacsiz bir sekilde kesildi kasimda baslamisti ilk olarak haziran da azalip kesilmeye basladi
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.