Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (278. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.804
Cevap
112
Favori
650.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla ben kendimce test yaptım. aracımı alırken city safe donanımını almadım ama menülerde ve özelliklerinde mode 2 yazıyor. aktif iken arkadaşımın aracına 25-30km ile yaklaştım, araç frenleme yapmadı, son anda kendim fren yaparak (ufaktan da olsa dokundum )durdum. Sanırım sadece menülerde otomatik olarak geliyor ben bir işlevini göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SariMurat -- 22 Ocak 2016; 11:31:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SariMurat

    valla ben kendimce test yaptım. aracımı alırken city safe donanımını almadım ama menülerde ve özelliklerinde mode 2 yazıyor. aktif iken arkadaşımın aracına 25-30km ile yaklaştım, araç frenleme yapmadı, son anda kendim fren yaparak (ufaktan da olsa dokundum )durdum. Sanırım sadece menülerde otomatik olarak geliyor ben bir işlevini göremedim.

    Merhaba. Bildiğim kadarıyla city safety donanımı bütün v40 larda standart olarak mevcut diye biliyorum.

    Sizin aracınızda da mutlaka vardır.
  • Dün otomatik bariyerli bir yere giriyordum. Kendim zaten yavaşlıyordum ama city safety öyle bir devreye girdi ki emniyet kemeri olmasa yapışıyordum :D Dediğim gibi nerede ne yapacakları belli değil; kendimiz süreki tetikte olmamız lazım. Önümüzdeki araçlarla ideal bir mesafe bırakmamız lazım. Fazla bırakınca da medeni bir ülke olmadığımız için makas atanlar devreye giriyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkraver -- 22 Ocak 2016; 11:49:11 >
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Aynı durumu ben de yaşıyorum.

    Özellikle bariyerden geçerken ve döner kavşaklarda önümden araç geçerken tabiri caizse ''zınk'' diye durduğum çok olmuştur.

    Bence güçlü çalışan bir sistem.
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Volvo tam da şu dönemde kavşakta trafik izleme ve full fren desteği projesi üzerinde çalışıyormuş. Gerçekten bu kadar değişkeni anlık olarak işleyip sürücüyü de afallatmayacak şekilde doğru karar veren bir yapay zekayı ortaya koymak kolay bir iş değil. Örneğin ben özellikle kör noktadan geri geri yola çıkışlarda ya da geri park yanaşmalarında her iki yönü de izleyip sesli uyarı veren CTA (Cross-traffic Alert) sistemini çok başarılı ve önemli buluyorum. Tabii şehir merkezinde yolun ortasından yürüyen yayalar için de ikaz vermesi geri geri park ederken sürekli uyarı sesi duyup çıldırmama yolaçıyor ama ona da yapacak birşey yok. Bu özellik orta konsoldan fiziksel bir düğme ile açılıp kapatılabilse daha kullanışlı olabilirmiş. Youtube da izlediğim bir videoda test sürücüsü ACC ve queue assist özelliğini İstanbul Köprü trafiğinde test ediyor ve aniden hızlanan sonra adım adım ilerleyen trafikte bile araba gaz fren müdahalesine gerek kalmadan ilerliyor. Tüm bu özelliklerin elbette önemli sınırlılıkları var ve tam da bu nedenle 400 küsür sayfalık Volvo V40 kataloğunun önemli bir bölümü bu sürücü destek işlevlerinin sürücünün sorumluluğunu ortadan kaldırmadığını vurgulamaya ayrılmış. Ben kendi adıma Bliss in bir gece, farları yanmadığı için benim de gözden kaçırdığım bir Renault Twingoyu ıskaladığına tanık oldum. Bir kez de çarpışma uyarı ve fren destek sistemi çok keskin bir virajda gereksiz bir fren yaparak beni biraz zora soktu. Şans eseri otobanda yol boşken yaşanması, olası bir sıkıntıyı önledi. Volvo sensörlerin hatasız çalışması için aracın her zaman temiz tutulması gerektiğini de birçok sayfada vurguluyor. Gerçi araba çok şiddetli sağanak yağışlarda vb, radar bloke oldu benzeri bir uyarı verip ona bağlı çalışan sistemleri devre dışı bırakıyor. Özetle V40 larımızın güvenlik donanımı gerçekten çok üst düzeyde ancak yine de, özellikle ülkemizde tetikte olmakta büyük fayda var.




  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dediklerinize katılıyorum. V40 larımız gerçekten çok güvenli araçlar. Tabiki trafikte gözümüzü dört açmamız gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhabalar. Gectigimiz hafta 10.000km bakimini Konya Otokoçta yaptirdim. Deneyimlerimi paylasayim. Pazartesi sabahi uyaninca aradim servisi, uygun olduklarini hemen alabileceklerini soylediler. Oglen 2 icin randevulastik ve aracimi ayni saatte teslim ettim. Bana ikame arac tahsis ettiler. Rutin bakimlari yapildiktan sonra servis gorevlisi ile aracin klimasinin gec isindigi uzerine konustuk. Bunun normal oldugunu, her dizel motorda ayni oldugunu hatta xc60`larda cok daha gec isindigini ifade etti. Malesef oyle bir ayar veya serviste yapilacak bir sey yokmus. Aklimdaki diger sorulari da sorduktan sonra aracim yikamaya alindi. Gelelim ucret konusuna. Randevu alirken telefonda 650-660tl civarinda tutacagi soylendi. Arac yikamaya alindi tam cayimizi icip yetkili ile muhabbet ediyorduk ki mail sesiyle bolundu muhabbet. Şans iste, yeni gelen mailin konusu servis ucretleri. Artan doviz fiyatlari yuzunden guncelleme gelmis. Normalde 700den actiklari 10k bakim fiyatlari artik 760tl olmus haberiniz olsun. Yuzumdeki ifadeyi goren gorevli maili bana da okutunca mecbur inanmak zorunda kaldim. Neyse ki onceden verdikleri sozu tuttular, mudurle filan gorusuldu ve 680tl odeyerek ziyaretimi bitirdim. Powerbank hediyeleri bitmis, ama gorevli mahcup oldugunu ifade ederek merkezden istetti (bugun teslim aldim onu da). Ozet olarak fiyat disinda ilgi ve servisten memnun kaldim. Aracin yikanmasi benim gibi takintili tipleri memnun etmese de fena sayilmaz. Bu 10.000km suresince arabamdan hep cok memnun kaldim. Volvo ulkemizde hep guvenlikle bilinir ama bilinmeyen en buyuk ozelligi malzeme kalitesi ve verdigi premium his. Cok guzel anilarim oldu kendsiyle, uzun yollar astik beraber, tatiller yaptik. 5-6 kez city safety ile ciddi anlamda hem beni hem kendisini korudu. iki sefer hafif kaza atlattik, tampon cizikleri ile gecti hepsi sukur. Dusunenler, arastiranlar varsa kesinlikle tavsiye ediyorum. Herkese kazasiz ve keyifli surusler.
     Volvo V40: Ve O Sensin




  • Arkadaşlar geçmiş sayfalarda konusu geçmiştide bulamadım, hız kadranından gelen tıkırtılara servis nasıl çözüm bulmustu ses nereden geliyordu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vusalazeroglu V kullanıcısına yanıt
    Güzel paylaşımınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vusalazeroglu

    Arkadaslar merhabalar. Gectigimiz hafta 10.000km bakimini Konya Otokoçta yaptirdim. Deneyimlerimi paylasayim. Pazartesi sabahi uyaninca aradim servisi, uygun olduklarini hemen alabileceklerini soylediler. Oglen 2 icin randevulastik ve aracimi ayni saatte teslim ettim. Bana ikame arac tahsis ettiler. Rutin bakimlari yapildiktan sonra servis gorevlisi ile aracin klimasinin gec isindigi uzerine konustuk. Bunun normal oldugunu, her dizel motorda ayni oldugunu hatta xc60`larda cok daha gec isindigini ifade etti. Malesef oyle bir ayar veya serviste yapilacak bir sey yokmus. Aklimdaki diger sorulari da sorduktan sonra aracim yikamaya alindi. Gelelim ucret konusuna. Randevu alirken telefonda 650-660tl civarinda tutacagi soylendi. Arac yikamaya alindi tam cayimizi icip yetkili ile muhabbet ediyorduk ki mail sesiyle bolundu muhabbet. Şans iste, yeni gelen mailin konusu servis ucretleri. Artan doviz fiyatlari yuzunden guncelleme gelmis. Normalde 700den actiklari 10k bakim fiyatlari artik 760tl olmus haberiniz olsun. Yuzumdeki ifadeyi goren gorevli maili bana da okutunca mecbur inanmak zorunda kaldim. Neyse ki onceden verdikleri sozu tuttular, mudurle filan gorusuldu ve 680tl odeyerek ziyaretimi bitirdim. Powerbank hediyeleri bitmis, ama gorevli mahcup oldugunu ifade ederek merkezden istetti (bugun teslim aldim onu da). Ozet olarak fiyat disinda ilgi ve servisten memnun kaldim. Aracin yikanmasi benim gibi takintili tipleri memnun etmese de fena sayilmaz. Bu 10.000km suresince arabamdan hep cok memnun kaldim. Volvo ulkemizde hep guvenlikle bilinir ama bilinmeyen en buyuk ozelligi malzeme kalitesi ve verdigi premium his. Cok guzel anilarim oldu kendsiyle, uzun yollar astik beraber, tatiller yaptik. 5-6 kez city safety ile ciddi anlamda hem beni hem kendisini korudu. iki sefer hafif kaza atlattik, tampon cizikleri ile gecti hepsi sukur. Dusunenler, arastiranlar varsa kesinlikle tavsiye ediyorum. Herkese kazasiz ve keyifli surusler.
     Volvo V40: Ve O Sensin

    Siz siz olun aracınızı iyi kontrol edip alın oradan :)




  • Arkadaşlar benim v40 ta sürücü tarafındaki hoparlerlerin sesi gayet iyi çıkıyor ama ön yolcu tarafındaki ses çok az çıkıyor. ayarlarla uğraştım düzeltemedim. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Ne yapmamı önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih.1 F kullanıcısına yanıt
    Ses ayarlarında hangi hoparlorden ne kadar ses geleceğini ayarlayabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ekranda tamamen sağ hoparlöre sesi verdiğimde bile sağdan çok ses çıkmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. daha önce belirtmiştim bu sayfada v40 d2 advance aracıma kavuştum sonunda. aracı alalı birkaç gün olmasına rağmen çok beğendim, çabuk ısındım araca. almayı düşünenlere gözüm kapalı tavsiye ederim. tabi ki kişisel tercih ama bana kalırsa a180 ya da 116d' den eksisi yok. fakat sormak istediğim bir konu var yüksek sayılabilecek hızlarda hız göstergesinden ve sağ a sütununda hafif de olsa ses geldi bu durumu yaşayan ve çözüm bulan var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi sorum daha olacak.aracı geri vitese taktığımda arkadan geldiğini tahmin ettiğim bi ses geliyor. normal mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kvncbyrz K kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun.

    Kazasız belasız kullanın inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kvncbyrz K kullanıcısına yanıt
    Hocam aracınız hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih.1 F kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Bu durumu radyo açıkken mi test ediyorsunuz? Aynı anda radyo kanalları arasında da gezinerek test edebilir misiniz? Bazı radyolarda tam tersi bir durum olduğunu siz de gözlemleyebilecek misiniz bakalım? Ses gelmiyor diye düşündüğünüz hoparlör'den gayet güzel ses geliyor olabilir :)
  • v40turkey V kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Radyodayken test ettim. bi daha dikkatli ve dvd veya usb ile deneyeyim. Hocam bir de geri vitese aracı takarken bi ses geliyor sizin de aracınızdan geliyor mu öyle bi ses

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir sesten bahsettiğinizi bilemiyorum, tam taktığınız anda mı yoksa takıp hareket etmek istediğiniz anda mı geliyor?

    Açıkcası vitese taktığım anda dikkatimi çeken bir ses olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.