Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.802
Cevap
115
Favori
648.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Volvo V40: Ve O Sensin


    V40 R-Design İncelemesi:


    Kullanıcı İncelemesi: http://forum.donanimhaber.com/m_76620881/tm.htm
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Motor seçeneklerinde bir sürpriz olmayan otomobil BMW 1 Serisi ile yine 2012 Cenevre otomobil fuarında prömiyeri yapılan Audi A3 ve Mercedes A Serisi ile kıran kırana savaşacak.

    Daha önce de dikkatimizi çeken çerçevesiz iç dikiz aynasının haricinde sürücü tarafı kapı içerisinde plastik buz kırıcı için yer hazırlayan Volvo İsveç merkezli bir üretici olduğunu detaylarda hatırlatmak istiyor gibi görünüyor. IntelliSafe isimli kaza önleme sistemi düşük süratlerde yapılan kazaların önüne geçmek için otomatik frenleme yapabilirken sistemin devrede olduğu sürat 50 km/s’e yükseltilmiş.

    Park manevrası yapmayı araca bırakan otomatik park sistemi aracın 1.2 katı uzunluğunda bir boşluğa park edebilirken şeritte kalma asistanı araç şerit çizgilerine yaklaştığında küçük düzeltmeler yaparak V40′ı çizgilerin arasına geri getiriyor. Kör nokta sensörü sinyal verildiğinde sürücünün kör noktasında bulunan araçları bir uyarıyla şoföre bildirirken akan trafik uyarısı, bir park yerinden geri geri çıkarken otomobile yaklaşan kişi veya araçları iç mekana bildiriyor.

    V40′ın yardımcı sistemleri bunlarla da kalmıyor. Yol işaretleri okuma ve yaya izleme sistemleri adaptif hız sabitleme ve yine adaptif uzun farlarla birleşip sürüşü çok daha güvenli bir hale getiriyor. Şoförün aşırı yorgunluğunu gözlerinden anlayabilen V40 yine de kazaya engel olamazsa yayalar için sunulan ve seri üretim bir araçta ilk defa donanıma eklenen dış hava yastığıyla yayanın yaralanma riskini en aza indiriyor.

    Motor seçeneklerinde S60′ın izlerini görebildiğimiz V40′da görev yapan ünitelerin tamamı turbo beslemeli. T3 ve T4′te görev yapan 1.6 litre hacimli ünite sırasıyla 150 ve 180 beygir güç üretebilirken maksimum tork değerleri de 240 ve 270 Nm (Overboost ile) olarak açıklanıyor. T5′te görev yapan 2.5 litre hacimli motor artık 254 beygir güç üretebilirken maksimum torku overboost ile 400 Nm’ye ulaşıyor.
    Diesel seçeneklerden 1.6 litre hacimli olan D2 115 beygir güç ve overboost ile 275 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli D3 ve D4 sırasıyla 150 ve 177 beygir güç üretebiliyor. Bu ünitelerin her ikisinin de maksimum tork değeri 400 Nm.
    T5 dışında kalan modellerin tamamı standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılırken bu araçta yine 6 ileri vitesli olan tam otomatik şanzıman bulunuyor. T4 ve D2′de çift kavramalı yarı otomatik şanzıman opsiyonu sunulurken D3 ve D4′te yine tam otomatik şanzıman opsiyonu bulunuyor. Motorların hepsi standart olarak start/stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemiyle birlikte sunulmakta.



    Kaynak : http://onurkoray.blogspot.com/2012/03/volvo-v40.html, http://www.worldcarfans.com/112022841695/new-volvo-v40-officially-revealed-video

     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin


    V40 Cross Country:

     Volvo V40: Ve O Sensin


     Volvo V40: Ve O Sensin


    R-Design:

     Volvo V40: Ve O Sensin


     Volvo V40: Ve O Sensin


    HEICO paketli V40:

     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KobraAbiniz -- 7 Kasım 2014; 20:30:39 >



  • - F20 forumuna golf 116'yı yer yazmışsınız.
    - Golf forumuna golf 4ün golf 7yi yiyeceğini yazmışsınız.
    - 308 forumuna peugeot'un golfü yiyeceğini yazmışsınız. (Bu durumda peugeot bmw'yi de yer demekki)
    - subaru formuna aldığınız v40'tan memnun kalmadığınızı(bkz:alınabilecek en iyi v40), yine eşinize 2014 turbo cvt 240hp forester aldığınızı yazmışsınız. (neden eşinize sürekli 240hp ve üzeri araç aldığınızı da merak etmedim değil)
    2 günlük üyesiniz sanırım foruma biraz hızlı adapte olmaya çalışıyorsunuz.
    Değerli görüşlerinizi bütün araç kıyaslama konularına bekliyoruz. Bakalım başka kimler kimleri yermiş.
    volvoclubturkey de daha dün bir tanesini paketledim, la siz ne usanmaz arlanmaz çocuklarsınız gidin bahçede parkta topunuzu oynayın,okullar kapandı doldu buralar bebelerle ya sağdan soldan aldığı resimlerle burda ahkam kesip yalan yalnış bilgiler veriyorsunuz defolun gidin burası volvo forumu çoluğa çocuğa yer yok burda... Buyrun bunlar da pasaportlarınız , plakalarını kapadığınız sanal oyuncaklarınız, almışmış satmışmış sabah tüketmiymiş ne komik bebelersiniz la :) haydi yavrum haydi başka kapıya... Buyrun linklerinizi de alın

    @bir_vatansever @TBH


    al bu link:http://www.autoweek.nl/occasion?id=5L336

    Al yavrum bu s60'ın

    http://www.siosauto.lt/lt/automobiliu-skelbimai-europa/automobilis-1/253178310

    Al bu da çıngırağın
    bu fotografı



    bu da aldığın adres
    http://suchen.mobile.de/auto-inserat/volvo-s60-d5-awd-geartr-summum-r-design-1-hand-idstein/185220961.html

    daha devam ederseniz yetmez derseniz ben usanmam haberiniz olsun hadi şimdi ...t... gidin burdan
    yıl 2015 ve premium marka bir araçta xenon kesinlikle olmalı diye düşünüyorum bi kere aracın görüntüsünü inanılmaz değiştiriyor. xenon olmayan araçlar töbe estafurullah bi garip geliyor gözüme özellikle a3 a180 v40 gibi araçlarda. dediğim gibi eğer premiumsa xenon şart arkadaş

    bu arada xenon opsiyonu olmayanlar kızmasın bana, benim düşüncem bu yönde
    Merhaba Arkadaşlar,

    Son durum:
    Konuyu İsveç'e taşıdım dolayısıyla İsveç tarafında ve Türkiye tarafında soruşturma başlattılar. Soruşturma dosya numarasını da bana bildirdiler ayrıca her gelişmeden İsveç tarafından haberdar edilecekmişim.
    Ayrıca bugün aracı servise çağırdılar, bu sorun için yeni gelen yazılımı yükleyecekler.
    Her iki arabayı da kullanmış biri olarak benim görüşüm, 0-60 arası a3 daha başarılı, 60-100 arası ya da 90-120 arası ara hızlanmalarda ise v40 daha başarılı. Ataklık açısından şehir içi kullanımda a3, şehir dışı uzun yolda ise v40 daha keyifli bir araç. Yakıt tüketimi açısından ise a3 daha başarılı ancak 3-4 arası bir yakıt tüketimi 90 sabit gidilse bile tamamen hayal, 4-4,5 arası yakar en iyi ihtimalle. a3 sürüş açısından daha sportif karakterli, v40 ise daha oturaklı ve güven veren bir araç. Her ikisi de çok güzel araçlar, önemli olan araçtan ne beklediğiniz.
    Su an 28 yasındayım. Devlet memuruyum . V40'ı üniversite 2 ye giderken abim internetten göstermişti. Sevdalanmıştım resmen arabaya. Yıllar geçti işe başladım sıfır seat ibiza dsg aldım. 3 yıldır biniyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum. İnterneten audi Mercedes BMW seat ve bi dünya arabaya bakıyorum. Dönüp dolaşıp gözüm V40 a ilişiyor.şu an alamam ama 1 yıl sonra V40 ın muhtemeldir 2017 model momentum paketine gücüm yetecek. Şu an bu mesajı yazıyorum 1 yıl sonra okuyunca üniversite 2 de yani 2012 de görüp beğendiğim, hayalini kurduğum aracı almış oldugumu düşlüyorum. Mesajı yazıyorum ama yakın zamanda bu araca sahip olmam söz konusu değil.
    Size son sözüm, şikayet ettiğiniz ne varsa baskasının hayali olabilir.
    Kazasız sürüşler diliyorum. Belki seneye içinizden birinin aracını almak nasip olur, hor kullanmayın :)
    Malesef yetkili serviste bu araçların bir çok problemini çözemiyor. En basitinden sağ kapı içinden zırıltı sesi için 4 kez götürmeme ragmen kesilmedi. Artık sese alıştım premium arabamda zırıl zırıl geziyorum. Tabi bu sorun bile sayılmaz.

    Geçen sene 3. yıl ekstra garantisi içindeyken araçta sensör-soket arızası(ekranda hava yastığından tutun fren sistemine park yardımından motor soğutma sıvısına kadar bütün arızalar gözüküyordu araç yoldayken) nedeniyle
    götürdüğüm araç bir problem bulunamadı diye 2 kez geri çevrildi , en son immobilizer arızası verip kendini kitledi.

    Çekici ile 3. götürüşümde yarım gün inceleyip . soketlerde oksitlenme? olduğu silinerek temizlendiği söylendi? bir temiz 280 tl işçilik ücreti aldılar 3. yıldaki araç garantisi içinde!! hiçbir parça falan değişmedi.
    Tahmin ettiniz değil mi işçilik ücreti garantiye dahil değilmiş:) Tam üzerinden 1 sene geçti gecen hafta tekrar aynı hatalar çıkmaya başladı ekranda. Muhtemel elektronik sistemde bir kaçak kısa devre var bunu bulamıyorlar.

    2 sene önce makas atan magandanın biri yüzünden yaptığım kazada da arabamın iki jantı kaldırıma sürttü parçalandı ,değişti.
    Yan hava yastıkları falan değişti. 20 gün tamirini bekledim. 20 gün sonra aracı teslim ettiler eve dönerken hız 90 km yi gecince bir baktım araç sarsılıyor yalpalıyor sağa sola.
    Servise döndüm beraber deneme turuna cıktık servis yetkisi kişiyle şaştı kaldı mahçup oldu. İki jant değişmiş araçta rulmanları kontrol etmek akıllarına gelmemiş sanırım yetkili özenli! servisimizde ustalarımızın .
    Hadi bakmayı akıl etmedin bari test sürüsü yap adam gibi değil mi!! Ama bunlar hep fazla özenli olmaktan! (servis Gaziemir volcar bu arada merak edenler olur)

    Servislerin iyi niyet garantisi falan hikayedir benim için. Parayı sizden alırken premium hizmeti verirken ne?mium siz hesaplarsınız.
    1 senedir özel volvo servisine memnunum keşke garantiyi falan beklemeseymişim.
    Özel servistede aynı orjinal parçalar kullanılıyor iyisini bulursanız. Dünya parayı akıttık 3 sene boşuna.
  • Çok güzel bir alet geliyor.2012 yazından itibaren V40'lar moda olacak eminim.
  • Sonunda S40'ın SWsi V50 saçmalığı bitiyor ve eskisi gibi normal isimlendirmeye dönülüyor. Sırada S80'nin SWsi V70 saçmalığının giderilmesi olur umarım.
  • Süper haber.
  • Kamufle edilmiş hali bile süper görünüyor. A3, BMW 1 ve Mercedes A serisine göre fiyat/içerik olarak kesinlikle üstünlük sağlayacağına eminim.

    Güzel bir haber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 18 Aralık 2011; 6:30:35 >
  • ozaman şimdi s40 almak pek mantıklı bir hareket değil mi ?
  • 1 serisinden daha kaslı duruyor. tabi daha yeni audi a3 var ama volvo onlara göre daha uygun fiyata olucaktır. sonuçta donanım olarak ta aşağı kalır bir yanı yok.
  • kasası 6. yılına giren c30 61 bin liraya baz modeli ile satılıyorsa v40'ın fiyatı konusunda bu seviyelerden aşağısını beklemek yanıltıcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dupp

    ozaman şimdi s40 almak pek mantıklı bir hareket değil mi ?

    Önümüzde ki sene ortasını beklerseniz olabilir.
  • V40'ın potansiyel rakiplerine bakalım:

    BMW 1 Serisi:
     Volvo V40: Ve O Sensin


    Mercedes A Serisi Konsepti:
     Volvo V40: Ve O Sensin

    Resmi tanıtımı yapılmadı.

    Audi A3 Sedan Konsepti:
     Volvo V40: Ve O Sensin

    Resmi tanıtımı yapılmadı.

    Mercedes ve Audi konseptleri güzel görünüyorlar. Audi muhtemelen bu ayarda bir şey tanıtacaktır ancak Mercedes konseptten uzaklaşacak gibi görünüyor. Sızdırıldığı iddia edilen patent görüntüsü:
     Volvo V40: Ve O Sensin


    V40'ın başarılı olacağını tahmin ediyorum. Umarım ülkemize 1.6 dizelin yanına turbo bir benzinli de getirirler.
  • AutoBlog fotoğrafçıları Volvo V40ın casus fotoğraflarını çekmişler. İsveçte havalar -25i gösterirken V40 kış testinde:

    http://i.autoblog.com/photos/volvo-v40-spy-shots/
  • Bu araçla ilgili en önemli dedikodu Volvo'nun büyük bel bağladığı Ölçeklenebilir Platform Mimarisinin kullanılacak olduğu.Normalde şu anki Ford Focus platformunun kullanılacağı düşünülüyor ama özellikle Belçika GHENT'deki fabrika kaynaklarına göre bu yen ölçeklenebilir platform kullanıcılacakmış.Ben bu yeni platformu çok önemsiyorum.Çünkü bu concept sunumlarında yeni platformdan bahsederken sürüş dinamiklerinin en üst seviyeye çıkmasına olanak sağlayacağı yönünde iddialı açıklamalar vardı.

    Ancak duyurulduktan yaklaşık 1 sene sonrada bu kadar iddialı bir platform nasıl hazır olabiliyor anlamadım.Bu haberin fos çıkma ihtimalide var.İddialı bir platform için BMW-Mercedes kaç sene çalışıyorlar.Bu kadar kolay mı yani 1 senede hazırlamak??
  • Dış dizaynda çarpıcı bir değişim beklemiyorum ama içerideki yeni kokpit önemli. Galiba bu araç ile S60 II çizgisinde bir kokpite geçiliyor ve mevcut C30/S40/V50 kokpitinden kurtulunuyor.

    Volvo bu araç ile rakiplerinin denk modelleri ile yarışmayı hedefliyorsa üretimine derhal geçmeli. Aksi halde bu araç üretilene kadar rakipleri daha muhteşem dizaynlarla Volvo'nun piyasaya daha çıkmayan modelini peşinen öldürebilirler. Volvo artık şu geldi gelecek şeklindeki çocuk kandırma reklamlarından vazgeçse iyi olur. Volvo severler dışında piyasada yeni modeli çıksa diye yanıp tutuşan kimse yok, varmış havası yaratılması hava olarak kalıyor sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Dış dizaynda çarpıcı bir değişim beklemiyorum ama içerideki yeni kokpit önemli. Galiba bu araç ile S60 II çizgisinde bir kokpite geçiliyor ve mevcut C30/S40/V50 kokpitinden kurtulunuyor.

    Volvo bu araç ile rakiplerinin denk modelleri ile yarışmayı hedefliyorsa üretimine derhal geçmeli. Aksi halde bu araç üretilene kadar rakipleri daha muhteşem dizaynlarla Volvo'nun piyasaya daha çıkmayan modelini peşinen öldürebilirler. Volvo artık şu geldi gelecek şeklindeki çocuk kandırma reklamlarından vazgeçse iyi olur. Volvo severler dışında piyasada yeni modeli çıksa diye yanıp tutuşan kimse yok, varmış havası yaratılması hava olarak kalıyor sadece.

    İç tarafta Volvo Sensus olacağıda gelen haberler arasında.

    Söylediklerinize tamamen katılıyorum.V40 umalım ki yeni yönetimin altında çıkan ilk araç olarak bugüne kadar vurgulanan Volvo hedeflerini yansıtan bir model olsun.

    Stefan Jacoby bu araçla çok büyük ilerleme kaydettiklerini söylüyor.Premium kavramı özellikle vurgulanmış;

    http://www.youtube.com/user/VolvoCarsNews?blend=8&ob=5

    Ayrıca swedishspeed forumlarında dolnan V40 resmi;

     Volvo V40: Ve O Sensin


    Eğer gerçeği yansıtıyorsa bu resim benim fikrim,önü tamamda arkası güzel gelmedi gözüme.Seat'ların garip tasarımlarına benzemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 29 Aralık 2011; 9:38:54 >
  • Peki bu araç bir SW mi HB mi? Bana V60'daki gibi bagajı küçültülmüş SW gibi geldi. Aile reisleri V60'ın bagajını dar bulduğuna göre bu da bu sınıfta herhalde gençleri hedefliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Peki bu araç bir SW mi HB mi? Bana V60'daki gibi bagajı küçültülmüş SW gibi geldi. Aile reisleri V60'ın bagajını dar bulduğuna göre bu da bu sınıfta herhalde gençleri hedefliyor.

    volvocars.com'da yazan şey 1 serisi ve A3'e rakip olacağı yönünde.Volvo C30'u coupe olarak adlandırdığı için kağıt üzerinde Volvo'nun ilk hatchback modeli olacak.Sanırım kavram kargaşası yaratmamak için direk Vagon modellerin adlandırıldığı V serisinden kendine yer bulmuş.Ayrcıca 2012 yılının sonuna doğruda XC40 üretimi başlıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 29 Aralık 2011; 12:15:18 >
  • V40'ın, S40 ve V50'nin üretimine son getireceği dedikoduları güçleniyor. Benim görüşüm de gidişin böyle olacağı yönünde. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yayınlanan casus fotograflardan görüldüğü kadarıyla tasarım tolbert'in paylaştığı tasarıma benzeyecek. Umarım fazla benzemez!

     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin
  • tolbert, fotograf icin teşekkürler. gercege cok yakın görünüyor muhtemelen böyle bir tasarımla karşılaşacağız. bugün yayınlanan resmi fotograf ile de epey uyuşuyor. benim gözüme güzel göründü, tanıtımı bekleyeceğiz.

     Volvo V40: Ve O Sensin


    V40 8-18 Mart arasında yapılacak olan 2012 Cenevre otomobil fuarında tanıtılacak.
  • tolbert'in verdigi görüntü yanına ben de birkaç söylenti görüntü ekleyeyim:

     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin


    dergi dizaynı gri olan v40 fake gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.