Şimdi Ara

Volvo V40 Çok Detaylı İncelemesi ve Karşılaştırmalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
7.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bugun mezcar a giderek Volvo V40 ile test sürüşü yaptım ve ayrıntılı olarak inceledim kurcaladım:) teknik biri olarak V40 a ilişkin gözlemlerimi detaylı olarak yazayımda V40 düşünen arkadaşlara ön bilgi olmuş olur.
    Aynı zamanda da almayı planladığım diğer araçlarla kendimce kıyaslamasınıda yaptım.

    Dış tasarım:

    Aracı bugun açıkcası ilk defa gördüm yollarda fellik fellik V40 aramama rağmen Çorlu taraflarında hiç görmemiştim,
    kasa olarak golften(yine golf hep golf:)) biraz daha büyük zaten dingil mesafeside daha uzun arka tasarım ise fotoğraflardaki gibi çok hoş özellikle stopların olduğu kısım karşıdan güzel görünüyor(stoplar led mi diye sormadım ama şerit şeklinde yanıyor) sıkıcı bir tasarım kesinlikle değil önden ise yine güzel kaputtaki hatlar filan güzel gösteriyor ancak kaput üstündeki su fışkiyeleri:) gereksiz duruyor kaput altına koyulabilirmiş ama belki onuda tasarım olayı olarak düşünmüşlerdir. Arkaya doğru üstteki köpekbalığı antenle uyumlu olsun diye. Ben düz V40 almayı düşünüyorum o yüzden led ler aşağıda ince çizgi halinde taş filan çarpmasına olay maruz kalabilir gibi geldi parlaklığı güzel gündüz farkedilir aynı zamanda zenonlularda park lambalarıda beyaz parlak yanabiliyor. Cross Country ve R-Design de ise ledler dikine konumlanmış yine parlaklık olarak iyi ama nokta nokta yandığı belli oluyor birde cross country deki ön ve arka tamponun plastik kısımları çok plastik:) yani bildiğin boyasız plastik yakından bakıldığında kalitesiz duruyor. Farların zenon veya halojen olması karşıdan bakıldığında görüntüyü çok değiştirmiyor halojen olanlarda güzel. Ancak zenonlar 15 dereceye kadar dönebilmesi güzel bir özellik tabi bozulduğunda yine sıkıntı.


    Kaputu kaldırdığımızda PSA motoru güzelce kapatılmış ayrıca karterin altına plaka koyulmuş üstünde de ısı yalıtımı vardı ve olması gerektiği gibi yer görünmüyordu. ayrıca kaputta amortisor mevcuttu gerçi clio 4 tede var ama Mercedes A serisinde yok kaputun altında yine Mercedeste olmayan yalıtım-izolasyon kaliteli ve kalın duruyordu sadece malzemesi itibariyle ileride yıpranabilir. birde diğer dikkatimi çeken şey ön amortisörlere bağlı kare profilden yapılmış(gerçi et kalınlığı çok değildi) kule gergisinin oluşuydu ayrıca ortadanda aracın sasisine sabitlenmiş böylece gövdenin rijitliği iyice arttırılmış ama ağırlıkta artmış tabi.

    İç Tasarım:

    İç tasarım klasik bir Volvo diyebileceğimiz tabirde ancak sanki kalite 2000li yılların başındaki volvolarla kıyaslandığında bi tık düşmüş gibi geldi ama yinede malzemeler çok güzel.
    Orta konsoldaki butonlar ve çevirmeli düğmeler olması gerektiği gibi bir hata görünmüyor. Vitesin yerleşimi S60 daki gibi butonlardan birazcık daha uzağa konumlansa daha iyi olurmuş vitesin arkasındaki bardaklık büyük bir göz olarak kullanabilir burda da iki bardağın yan yana olabileceği bir tasarım olsa daha iyi olurmuş ama böylede güzel advance paketlerde burda sanırım aydınlatmada var.

    El freni ise çekili olduğunda gözü rahatsız etsede normal konumunda bir sıkıntı yok bence mekanik el freni olması bir avantaj zira hatchbag bir arbada dönüşlerde kimi zaman işe yarayabiliyor:)
    Koltuklar çok güzel kesinlikle sınıfının en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim golfun sert koltukları gibi değil yumuşak ve içine gömülüyorsunuz:) ama yine eski volvolardaki (2003-2009 arası) koltuklar bir tık daha iyyidi. Koltukların ve aynaların elektrikli olup anahtara göre kendisini ayarlamasıda güzel bir özellik ben tek kişi kullanacağım için çok önemli değil ancak iki kişi kullanılıyorsa pratik anlamda çok faydalı bir özellik olduğunu düşünüyorum.

    Cam açma kapama butonları gayet güzel ve olması gerektiği gibi premium hissiyatı veriyor:) ancak cam eşiği çok sert malzeme oraya dirseğini sık sık dayayan biri olarak yumuşak malzemeden olmasını dilerdim.
    Hava üfleme ızgaraları fena sayılmaz ancak golf bence bu anlamda daha başarılı Mercedes A serisi ise zaten yuvarlak olduğu için pek ilgimi çekmedi kaliteside bu iki araçtanda daha düşüktü. Volvoda bana sert geldi fazla kurcalamaya gelmez.
    Direksiyon ise yine golf kadar kadar kaliteli ama daha fazlası değil ayrıca kesinlikle sert değil tam aksine yumuşaklık olarak iyi büyüklük olarak ise yine olması gerektiği gibi üstündeki butonların kullanımı güzel ve kolay ses butonları sağda konumlanmış benim gibi dirseğini sol tarafa yaslayanlar için olumlu bir yerleşim.
    Direksiyonu en alta aldığımızda ise diğreksiyon ile gösterge paneli arasında kalan boşlukta katlanmış deri görünüyor:/ bu kısmıda sert plastik malzemeden yapılmasını dilerdim bu olay sadece gözlemlediğim kadarıyla Astra H larda bu şekilde en alta aldığımızda gözü yoran buruşuk deri yerine bir plastik parça o kısmı kapatıyor.

    Gösterge paneli ise advanced pakette 8" tft ekran geliyor bir elektrik müh. olarak işletmelerde en sofistike cihazların kullanırken çok güzel arızalandığında ise büyük baş ağrısına yol açtığını düşünerek gereksiz bir özellik olduğunu düşünüyorum zira o arızalandığında ve servise gittiğimizde bizi öpeceklerinden eminim. Klasik olanlar daha iyidir diye düşünüyorum temayla renk değiştirmek ise daha tanıtım arcında bile kullanırken sıkıldığım bir özellikti. Bilgilendirme olarak bir çok bilgiyi yazsada volkswagenlerdeki gibi motor yağı sıcaklığına varana kadar yazamıyor ayrıca gördüğüm kadarıyla telefon rehberindeki isimler ve radyo kanalları filanda yok. Bu anlamda golf1 mercedes 2 volvo 3 derim.

    Üst göğüs güzel yumusak bir malzeme ancak çok tırtıklı geldi kirletmemek lazım gerçi renk olarak kir götürür cinsten.
    Birde renk demişken gördüğüm araçlarda sol alt kısımda ışıkları açma kapama bagaj butonunun olduğu kısımdaki butonlar siyah renkliydi bej döşemeli araçta her taraf bej rengi iken o butonların siyah olması ise tam bir saçmalık heralde araç oluştursam sırf o butonlar o şeiilde olmasın diye bej koltuklar ve kömür iç döşeme seçerdim ayrıca basma ve çevirme kalite hissi mercedes ve golf ten 1 tık geride koreliler gibi kesinlikle değil ama bu anlamda almanlar daha başarılı.
    Torpido gözü ise yeterince geniş ve soğutmalı ama yine golf teki gibi içi kadife kaplı değildi ayrıca kilitleme imkanıda yoktu silahı olan arkadaşların dikkatine.

    Ses sistemi müthiş diyemiyorum ancak sınıfının en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilrim(high performance) ayrıca 5 kanallı EQ ayarıda mevcuttu mercedes A serisinde 5bin lik ses sistemi opisyonuyla bile gelmeyen güzel bir özellik.

    Araç içi ışıklandırma butonları ve aydınlatması ise yine gayet güzel ben bir sıkıntı görmedim ayrıca ısık aydınlatma renkleride iç aydınlatma paketiyle birlikte değişebiliyor, ambiyans aydınlatma gibi ancak gözlük koyma yeri olsa iyi olurmuş demeden geçemiyorum.

    Arkaya geldiğimizde ise koltuklar yine çok güzel 188 olarak ben bile rahat ettim koltuk kafalıklarıda gayet güzel herkesin dar dediği araçta ben fazla bir sıkıntı görmedim belki rakiplerinden bir tık geride olabilir ama genel anlamda başarılı ayrıca rakiplerinde olmayan bir özellik olarak arkadakiler için ön koltukların altından havalandırma kanalları geliyor dolayısıyla kışın sıcak hava arkadakilere hem daha hızlı ulaşıyor hemde daha kaliteli bir havalandırma sağlanmış oluyor. Ancak 3 kişi binerse çok rahat edemeyebilir.

    Koltukları yatırmak ise pratik sadece kafalıkları yatırma gibi bir özellikte var ayrıca ön yolcu koltuğuda ytabiliyormuş böylece uzun boylu malzemeler rahatlıkla sığar. Kamp olayları olanlar içinde güzel cadırda kalınamadığında içine kalınabilir diye düşünüyorum.

    Bagaj ise bana yine normal geldi bu sınıfta zaten 380 olmuş 330 olmuş pek fark olmuyor ikiside çok geniş değil. Çocuklu aileler fazla miktarda eşya taşıyorlarsa sıkıntı olabilir minimalist olmak lazım:)

    Performans, kavrama çekiş ve tutunma :

    Aracı ilk çalıştırdığımızda titreyerek çalışıyor ve çalıştığı belli oluyor:) benzinli araç kullanan biri olarak ilk çalışma ve rölanti beklediğimden sesli geldi ancak üst devirlerde yalıtım iyi olduğu için megane lardaki gibi içerisi gürültülü olmuyor tdi golf ler üst devirlerde daha sesli volvo daha sessiz rölantide ise golf daha sessiz volvo daha sesli diyebilirim test ettğim mercedes ise benzinli olduğu için normal olarak çok daha sessizdi.

    Powershift nasıldır konusundan sonra test aracının volvo V40 CC D2 motorlu otomatik vites olması iyi oldu testin önemli kısmı kavramayı anlayama çalışmakla geçti. Otomatikteyken hangi vites olduğu yazmıyor S modunda yazıyor ve aracın ön göremediği şeilde vites değişiminde daha çok hızlı değiştiriyor ayrıca DSG den daha başarılı değil diyenler vardı bence DSG kadar başarılı belki DSG bir tık önde diyebiliriz ama ikiside çok başarılı sanzumanlar powershift i beğendim otomatik ihtiyacım olmamasına rağmen alınmaya değer. Ayrıca yağlı kavrama olduğu için DSG ye göre daha fazla tork kaldırabiliyor ve daha sorunsuz diye duydum ancak yağlı kavrama olduğu için kuru kavrama kadar ekonomik değil %5 oynar diye düşünüyorum tamamen benim düşüncem.

    Performans olarak iyiydi diyebilirim belki koltuğa yapışmyorsunuz ancak üst devirlerde sıkıntı yaratacağa benzemiyor zaten torkuda yüksek gaza basıldığında powershift 2 vites düşürüyor ve devir fırlıyor, sessizce hızlanıyor . açıkcası çok performans aramadığım için zorlamadım ancak 1.5 megandan birazcık daha iyi golf le aynı gibi diyebilirim.

    Yola tutunma ve amiyane tabirle oturma-yapışma açısından BMW 1 Serisi kesinlikle sınıfının lideri(%50-%50 ağrlık dağılımın yapıldığı akünün arkada olduğu) yere çok iyi oturuyordu. Amörtisör ve süspansiyon sistemi ford focusun modifiyelisi olan ve yine C1 platformunun modifiyelisi olan V40 da ise yine güzel ama bir BMW değil:) Mercedes ise 18 jantlarla beton gibi amartisörlere sahipti V40 ona göre çok daha konforlu ve günlük kulanımda çok daha pratik bir araç.


    Sonuç:

    Volvo V40 son derece güzel bir otomobil olmuş ancak fiyat anlamında yüksek gibi zira 85bin civarı bence fazla sonuçta bir BMW değil Mercedes değil Kalite olarak değil marka değeri anlamında söylüyorum yoksa rakiplerinden iyi olduğu noktalar daha fazla.

    Ayrıca neden herkesin golf tercih ettiği az çok anlaşılıyor gibi bence bu sınıfta fiyat performans aracı golf tür zira 60bin ile 85 bin arasında illaki fark çok fazla City Safety bile başlı başına bir olay ancak ben yinede 25bin lik bir fark göremedim. Bunun üstüne 2. el değerini düşündüğümüzde insanların neden golf ü tercih ettiği ortada Mercedes A serisi ise yine fazla fiyatlı ancak insanlardaki algı Mercedes yönünde:)

    Volvo V40 ise sevmeyi istediğim güzel bir araçtı ancak 85bin fiyatı bana gerçekten yüksek geldi bence manuel viteslisi 80bin i geçmemeliydi çünkü 85 e çıkıldığında insan ister istemez 25bin lira (ikinci el bir araba fiyatını) düşünüyor ve aradaki farkı göremiyor.
    Ancak herşeye rağmen golf çok sıkıcı:)

    Netice itibarıyla ikinci el e yönelmek istmeiyorum ancak ya ikinci el manuel vitesli V40 bakıcam yada bir süre daha bekleyip karar vericem. Asıl kararsızlık şimdi başladı:)


    Değerli zamanını ayırıp okuyan herkese teşekkürler yorumlarınız veya soracaklarınız varsa sorabilrsiniz....







  • Dostum çok güzel ifade etmişsin.
    Hyundai i30 kullanıcısı olarak bir sonraki aracın planlarını şimdiden yapmaya başlayan birisi olarak yorumların çok işime yarayacak.
    S60 yada v40 ı kullanmak isterdim doğrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler,
    Eğer sıfır aldığın yeni bir dizel full olup alpine ses sistemli bir i30 un varsa bence sürmeye devam et:) o aracın fuar etiketi 64bin idi

    Bu arada nereden V40 a geldiğmide kısaca yazayım,

    Geçen sene bu zamanlar Türkiyeye geldikten sonra ikinci el Golf 6 Bluemotion bakmaya başladım tam istediğim gibiydi dizel, manuel, bağımsız süspansiyon, iç mekan kaliteli, esp, hill holder özellikleri olup az yakan çok kaçan bir araçtı 33.000km de 46bin lira vermek üzreydim ki almışken sıfır alayımda gönül rahatlıyla bineyim düşüncesiyle o arabayı almadım...
    Daha sonra sıfır C4 e bektım arkalar bağımsız süspansiyon ve trim seslerini alıyor diye vazgeçtim,
    Seat leon yeni çıktığında bayağı bi ilgilendim almaya niyetlendim ama opisyonlarla fiyat arttı ve bağımsız süsansiyon olmayısı konfora etki etti birde yine trim sesleri geliyor muhabbetleri başladı.
    Golf 7 ise tasarım olarak golf 6 daha iyiydi ama hem dizeli o zaman için bütçemin üstündeydi hemde bağımsız süspansiyon oluşundan dolayı o kadar verilmez diye düşündüm.
    Ford focus dış tasarım kötü dedim pek ilgilenmedim neyse zaten hep dışarıdan görmücez birde içine bakayım diyip gidip inceledim motor ve yürüyeni V40 la benzer olmasına rağmen iç tasarımı beni hayalkırıklığına uğrattı çok futuristik olmuş eskisi daha güzeldi.
    Marka imajından dolayı korelilere bakmadım zaten fiyatlarıda o araçlar için yüksek geliyor bana.
    Megane, Auris ve Astrayı motorunu yeterince performanslı görmedğim için eledim aralrında en güçlüsü 1.5dCi megan bile psa motoru kadar başarılı değil. 1.6dizel megane ise yine 70bin lik fiyatıyla çok yüksek zaten onunda iç tasarımını beğenmedim.
    Alfa Romeo Guiletta ise dıştan güzel gibi ancak iç tasarım bir değişik malzeme kalitesi ise maalesef eski alfalar kadar bile değil bildiğimiz fiat olmuş. fiati alfanın kalitesine yükseltmek yerine alfayı fiat ın kalitesine indirmişler.
    Daha sonra Mercedes e baktım ama oda reno motoru kullandığı için benzinliye yöneldim. Benzinlisi güzel ancak sürüşü masraflı olucağa benziyor. Benzinli olayına girince aklıma tekrar golf geldi çünkü 1.4 benzinli golflerde bağımsız süspansiyon kullanılıyor ve fiyatları uygunDU araç bulunmadığı için fiyatlar ilk çıktığı zamanlara göre 6bin zamnlanmış.
    BMW 1 serisi ise güzel ancak iç tasarım meganımtrak:) ayrıca opisyonları koyunca fiyatlar 100ü buluyor

    Volvo V40 ise tam istediğim gibi diyebilirim yukarıda saydığım özellikler dizel, manuel, bağımsız süspansiyon, iç mekan kaliteli, esp, hill holder ve başka artılarıda var. Ancakgeçen sene almayı düşündüğüm araca göre 45bin fazla:)
    Şu anda 3 arasındayım

    1.4 122lik Golf 7 60bin civarı
    Mercedes A serisi A180 80-85 civarı
    Volvo V40 85bin :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason B. -- 10 Kasım 2013; 3:37:57 >




  • Donanima gore fiyatlar yukseliyor ama oldukca iyi donanimda (highline golf ustu donanima denk gelecek sekilde :)) 80 bin TL altina V40 aldi forumda bir cok arkadas. Gidip fiyat teklifi aldiniz mi acaba? Ozellikle Volvo ve Audi'de liste fiyati uzerinden degerlendirmek yanlis yonlendirebiliyor bazen.

    Saygilar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir inceleme, V40 kullanicisi olarak burayi bilgi almak icin referans alacak kisilere birkac ufak duzeltme yapmak istiyorum,

    "Bilgilendirme olarak bir çok bilgiyi yazsada volkswagenlerdeki gibi motor yağı sıcaklığına varana kadar yazamıyor ayrıca gördüğüm kadarıyla telefon rehberindeki isimler ve radyo kanalları filanda yok. Bu anlamda golf1 mercedes 2 volvo 3 derim. "

    Telefonu tanitinca rehbere ulasabiliyorsunuz ayrida telefondaki muzik programinizi direksyondan yonetebiliyorsunuz (ileri-geri parca atlama seklinde)

    "Torpido gözü ise yeterince geniş ve soğutmalı ama yine golf teki gibi içi kadife kaplı değildi ayrıca kilitleme imkanıda yoktu silahı olan arkadaşların dikkatine. "

    torpido gozuk, anahtarligin uc tarafinda cikabilen metal ile kilitlenebiliyor.

    "Performans olarak iyiydi diyebilirim belki koltuğa yapışmyorsunuz ancak üst devirlerde sıkıntı yaratacağa benzemiyor zaten torkuda yüksek gaza basıldığında powershift 2 vites düşürüyor ve devir fırlıyor, sessizce hızlanıyor . "

    T4 kullanicisi olarak 180HP'yi S modda hissedip koltuga yapisabiliyorsunuz.


    Bunlarin haricinde, V40 ana konuda ben dahil alan arkadaslarin alim surecleri ve bahsedilen araclarla kiyaslamasi mevcut.

    Kisisel olarak bu araci alirken Golf'u kiyaslamaya bile almamistim. Bence muadil araclar degil.

     Volvo V40 Çok Detaylı İncelemesi ve Karşılaştırmalı




  • @unusual

    Telefonu tanıtınca rehbere sürücü ekranından ulaşılabilmesi güzelmiş illaki ortaya bakmaya gerek kalmıyor yani, bluetooth ile bağlanıldığında ileri geri yapabilmekte hoş bir özellik bu zaten bildiğim kadarıyla bluetooth dan çalabilen bütün araçlarda böyle.

    Performans olarak 180hp lik modeli illaki dizelden iyidir ancak onu zaten incelemedim.

    Bence golfle kıyaslanabilir golf le kıyaslandığı gibi C segment hatchbag diğer araçlarlada kıyaslanabilir. Örneğin A3 den bahsetmedim çünkü herkesin hayran olduğu A3 ün içi çok itici geldi. İlk baktığımda elemiştim.

    Bu arada aklıma gelmişken, mercedes te opisyon olan koltuklarda eşya koyma gözleri V40da standart ön koltuğun altına doğru bir cep yapılmış ıvır zıvır koyulabilir ayrıca ön koltukların arkalarında da cep var. Zaten ne akla hizmet mercedeste bu opisyon oluyor anlamadım.

    V40 ta dikkatimi çeken diğer şey sinyal sesi oldu, sinyal sesi bildiğin eski araçlardaki gibi göstergelerin arkasından röle sesi geliyor cıt cıt cıt diye:) herşeyin elektronik olup sinyalin o şekilde olması çok ilgincime gitti açıkcası:) 2006 dan sonra bindiğim bütün araçlarda elektronik bir ses bık bık bık şeklindeydi ama dün volvo bana reno flash etkisi yarattı cıt cıt cıt:)

    Birşey daha, ortadaki ekranın 5" yada 7" olması görüntü haricinde birşeyi değiştirmiyor yani DVD filan elbette izlenmiyor ancak bana göre çözünürlüğü iki ekranında güzel 7" ekranın
    navigasyon yoksa tek avantajı karşıdan daha hoş durması birde belki geri park kameralı araçlarda daha geniş görüntü sağlayabilir onun dışında pek bir artısı yok.


    @razi5000

    Fiyat aldım tabi ancak showroomda 85bin in altında V40 göremedim. Manuel olan dahi 85bin idi.




  • Selam,

    bluetooth bağlantılı telefon için yanlış bir bilgiyi düzeltelim. Telefon rehberi birçok telefon için senkronize ediliyor. Gerçi Sn. unusuall gereken düzeltmeyi yapmış. ben bir adım daha ileriye götüreyim. Telefonunuzun hangi özellğinin desteklendiğini görebilmeniz içinhttp://www.volvocars.com/tr/sales-services/sales/bluetooth/Pages/bluetooth2.aspx linkine göz atabilirsiniz. Böyle bir sayfa ile cep telefonu uyumluluğunu karşılaştırma imkanı veriyor olamsı bile başlı başına ayrı bir hizmet :).



    Sevgiler




  • araclara soylediğiniz kadar yuksek fiyatları nereden aldınız bilmiyorum da niyete girip gidin cok farkediyor


    ayrıca golf ile v40 karsılaştıran arkadaslar gereksiz bir iş yapmış ne kşasman ne malzeme ne kalite ne detaylar hiç birşey volvonun eş degeri degil şöyle söyliyeyim
    ağır siklet boksör (v40) ile tuy siklet( golf) karsılıklı dogusturmekten farkı yok

    v40 r desing r paket aldım golf highline donanımdan cok farklı bir fiyat almadım ama dunyalar kadar kalite fark olan bi arac aldım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fozix F kullanıcısına yanıt
    aslında bayağı alıcı niyetle gittim zaten uzun uzun inceledim hatta bir arakdaş cross country teslim alıyordu onunla muhabbette ettik..
    söylediği şey eğer manuel alıcaksan ikinci ele yönel:) manueli satıp otomatik almaya çalışanlar varmış. ikinci el araçta içime pek sinmez ama yinede sahibinden e bakıyorum.

    golf ile neden kıyaslanmaz eş değeri değil dediniz ki?
    netiede yukarıda belirttiğim gibi ikiside C segment hatchbag bende bu segmentteki hemen hemen bütün araçlara baktıktan sonra 3 araç arasında kararsız kaldım. mercedes in sert süspansiyonlarından dolayı günlük hayatta kullanımı zor olur diye düşünüyorum tabi birde benzinli mercedesin yakıt tüketim masrafıda var.

    volvo ise kesinlikle golf ten daha güzel bir araç ancak kıyaslandığında aradaki fiyat farkına değer mi diye düşünmeden edilemiyor. 85 volvo ya vermek yerine 60a highline 122 lik golf alınabilir (golf te benzinli düşünüyorum çünkü dizelde bağımsız süspansiyon yok) arada 25bin lira fark var.

    Volvo yu öne çıkaran özellikler city safety ve daha yalıtımlı olması.

    Bu arada volvo configurator çalışmıyor aslında advanced almak yerine premium un üstüne donanım koyularak belki indirimle birlikte 75 civarına v40 alınabilir diye düşünüyorum ancak gittiğim bayideki tüm araçlar koltuk ısıtmalı vs donanımlıydı.




  • golf ile volvo kıyaslanmaz cunku farklı exculisivite de firmalar ona bakarsan sembol ile jettayıda karsılastırıyormusun

    ayrıca golf ust donanımı 76.5 bin tl volvomu ben indirimlerle 79.000tl ye aldım aradaki farkı volvo kullanınca anlarsın daglar kadar farkl

    ayrıca golfun 76.500 tl lik aracı ile benim 79000 lik aracımdaki bir cok ozellik yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fozix -- 17 Kasım 2013; 12:45:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unusuall

    torpido gozuk, anahtarligin uc tarafinda cikabilen metal ile kilitlenebiliyor.


    mesajınızı görünce bu saatte garaja indim torpidoda anahtar deliği aramaya ama bulamadım. acaba gizli bir yerde mi yoksa opsiyonel bir sonanımda benim V40'ta mı yok?
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    merhaba, benim aracimda (advance) da yok ama sanirim security pack de vardi diye hatirliyorum. kullanici klavuzua bakarsaniz sayfa 56 da opsiyonel oldugu yer aliyor.
  • benim aracı da var hatta kitlenebiliyor ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tv nette oto infoda birazdan volvo v40

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle faydalı bir konu başlıgı olmus bu aralar otomatık dızel araba arayışı içinde oldugum için emegınız ıcın tesekkurler.Oncelikle eski arabamı satınca yaklaşık 50-60 bin aralıgında bir arac almayı planlıyordum birbirinden farklı arabalara baktım.honda cıvıc,jetta,kia ceed,nissan qashqai derken fiyatın bayagı arttırarak kendımı zora soktugumu anladım en sonda bugun volvo v40 ı gordum.Yanına yaklasmamayım cok pahalı derken 81 bın tl ye otomatık dızelın fıyatını gordum.Hondanın yakıt tuketımınden dolayı sac kalınlıgından dolayı,kıa ya marka acısından soguk baktım nıssan a 70 bın verıp cok benzın tuketmeye gonlum el vermedı.kendımı cok zorlayıp az tuketen ama dunya markası volvo kafamı cok karıstırdı.Foruma gırıp arastırayım dedım.Bana luften yol gosterın ne yapmalıyım.Volvo bilmedıgım bir dunya oldugu ıcın ne yapmalıyım.Jettanın aynı ozelllıgıne 72 bın cıvarı vermek yerıne 81 buna vermek daha akılcı geldı.Bırde volvoda pazarlık yapılırmı yoksa burnundan kıl aldırmaz mı
    Cevaplarınız ıcın cok tesekkurler




  • crazydentist kullanıcısına yanıt
    premium olanlar 76-77 civarına bulunabiliyor
    dizel otomatik jetta ne kadar bilmiyorum ancak jetta ile V40 farklı klasmanın araçları eğer bana bagaj lazım diyorsanız V40 sizi bu konuda memnun etmeyecektir.

    benzer aşamalardan bende geçtim netice itibarıyla büyük ihtimalle vw nin tavırlarından sonra V40 alacak gibiyim.
    fiyatı biraz daha uygun olsa kesinlikle hiç düşünmeye gerek kalmazdı ama maalesef fiyatar böyle.

    showrroma gidip araçla test sürüşü yapmanızı ve incelemenizi öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jason B.

    premium olanlar 76-77 civarına bulunabiliyor
    dizel otomatik jetta ne kadar bilmiyorum ancak jetta ile V40 farklı klasmanın araçları eğer bana bagaj lazım diyorsanız V40 sizi bu konuda memnun etmeyecektir.

    benzer aşamalardan bende geçtim netice itibarıyla büyük ihtimalle vw nin tavırlarından sonra V40 alacak gibiyim.
    fiyatı biraz daha uygun olsa kesinlikle hiç düşünmeye gerek kalmazdı ama maalesef fiyatar böyle.

    showrroma gidip araçla test sürüşü yapmanızı ve incelemenizi öneririm.

    Hocam aynı segmentın arabaları olmadıgını bılıyorum sorun sadece bagajsa ben feragat ederım jettanın 1.6 dızel 105 beygır fıyatı 73 bın ıle 77 arasında degısıyor.Yıne forumda okuduklarım dogrultusunda jettanın bu parayı hak etmedıgı soylenıyor.Ben eger buna 77 bın verecegıme volvo alırım benı zorlar ama uzun yıllar kullanırım .Yanlıs mı dusunuyorum hem bu aracın bıldıgım kadarıyla ıkıncı elıde avantajlı.
    Yarın test surusu yapacagım ellerınde cok secenek kalmadıgını belırtıler ocak sonrası fıyat artar dedıler bılmıyorum cok kararsızım




  • crazydentist kullanıcısına yanıt
    baz fiyatı 45bin den başlayan jettanın dizel otomatiği o parayı hakedip etmediği tartışılır ancak volvo V40 zaten volvonun en ucuz arabası olduğu gibi 77bin lik V40 ta V40ın baz fiyatı oluyor:)

    meksika üretimi jetta ile kıyaslama yapamayacağım ancak kalitesi jettan en az iki tık daha önde olan golf ten bile daha iyi bir araç yukarıda da zaten ince detylarını yazdım.

    begajdan feragat edebiliyorsanız V40 ı kesinlikle düşünmenizi tavsiye ederim.
  • fozix F kullanıcısına yanıt
    Volvo için çok değerli olmalısınız ne de olsa turkiyede 900 adet satilan v40 müşterisinden birisiniz. Beğenmediğin tüy siklet dediğin sıra olan golf 12500 satmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuk_1629

    Volvo için çok değerli olmalısınız ne de olsa turkiyede 900 adet satilan v40 müşterisinden birisiniz. Beğenmediğin tüy siklet dediğin sıra olan golf 12500 satmış.

    koyun surusu ucurumdan atladı diye ucurumdan devam edecek degilim

    ben coban kopegi olup cok satılan koyunların basına onculuk yapmayı tercih ettim

    kapito ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.