Şimdi Ara

VOLVO S80

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
68.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,ikinci el bir otomobil almayı düşünüyorum ve alacağım arabanın konforlu ve sağlam olması çok önemli.Bu özelliklerde en çok volvoda var.Volvo yabancısı olduğum bir marka,biraz araştırınca benim beklentilerimi karşılayan en iyi modelin 99-2000 model civarı S80 olduğunu gördüm.Ama bu forumda S80 ile ilgili fazla bir yorum yok,kullananlar ve bilenler bu konuda yardımcı olursa sevinirim.Alacağım araç 20.000-25.000 TL arasında olmalı.



  • Volvo nun genelde problemli olduğu fikrine katılmıyorum... neden mi?

    ailece ve şahsıma ait olan kullandığımız volvolar..

    2 adet s40 2001 model 2.0 t otomatik ( 2001 de sıfır alınmışlardı)

    2003 model s60 2.0 T otomatik

    2006 model s60 T5 geartonic

    4 adet volvo kullandık, ikisini hala kullanıyoruz hiç biri şanzumanından sorun çıkarmadı, evet arızalandılar ama HİÇ BİRİ yolda bırakmadı..
    Aslinda ariza oranlarinin kullanici kriterleriylede dogrudan baglantisi var

    Or: mercedes pahali arabadir ve insanlar genelde yaşlandıklarında alabilecel ekonomik güce gelmiş olurlar, dolayısıyla kullanıcı kitlesi orta yaş üzeridir ve bu grup arabasını yavaş kullanır ve pek zorlamaz dolayısıyla da araba arıza yapmaz, şimdi bu durumda mercedes arıza çıkartmaz demek ne kadar doğru?
  • arkadaş bende 2001 s80 var bunlar 3 model bildiğim kadarıyla hepsi de 2000 motorlu turbolu ama
    s80t---(bendeki) 186 beygir 5 silindir
    s80t5 225 beygir falan bu da 5 silindir
    bide s80t6 var ki bu adeta uçak ama bu sanırım motor hacmi biraz büyük ve 272 beygir

    bence en itisi ya t al ya da t5 ama t daha iyi çünkü biraz daha az yakar.bunların tek sorunu yakıt kim ne derse desin şehir içinde dur kalkda b uaraba 500000 yakar emin ol eğer çok bineceksen tüp taktırmanı yeğlerim.benim için önce güvenlik seni bilmem ama.... kemerini tak keyfine bak.eğer adam gibi bakımını da yaptırırsan en az 10 sene binersin ayrıntılı sormak istediğin soru varsa da yardımcı olurum
  • 99-00-01 modellerinden biri kronik sorunluydu, su an hatirlamiyorum ufak bi arastirmayla bulabilirsin.

    o paraya alabilecegin en mukemmel aractir s80. guvenlik, performans, konfor kalite hersey var. o paraya alacagin baska araclarla karsilastirilmaz bile...
  • Açıklamalara teşekkürler.Fatih3018,aracınızın yakıt tüketimi ne kadar,tüpde verim alınıyormu,birde yedek parçaları çok pahalı diye duymuştum.Kasko dışı bir arızada belimizi bükermi?
  • Sansliysan yakalanmazsin ama sanssizsan sanzuman problemine yakalanma ihtimalin yuksek. Özel servislerde 3oootl'ye hallediliyor. Bunun disinda kronik bir sorunu yok. Arkadaslarin dedigi gibi cok saglam, cok guvenli ve cok konforlu bir arac. Uzun yol canavari. Ne var ki Istanbul sehir icinde yasayan benim gibiler icin maalesef cok buyuk.
  • bende beğeniyorum ama öncelikle tercihim 5.20ia 98-99 00
  • Arkadaşımın babasında 2008 modeli mevcut. Mükemmel bir araç. 2001 modeline de binme fırsatım olmuştu. Kısacası s80'in her modeline binilir ;)

     VOLVO S80


    Tabi yanlış bilgi vermiyim ama servisi biraz pahalı diye biliyorum.
  • bu aracaın 1999 ve 2001 arası modellerinden uzak durun.alacağınız s80 2002 ve üstü olmalıdır. yoksa birçok sorunla karşılaşma ihtimaliniz yüksek..
  • Sayin mebat S80 aldiniz mi, mutlu yarinlar icin elele
  • s80 bir aracın mümkünse yenisi almalı ya da en fazla 2-3 yaşında olmalı.
  • Babamın yaklaşık 9 sene boyunca kullandığı s 80 2.0t yi, geçen ay, 23700 e sattım. Arabada bir iki parçada lokal boya vardı, 145 bin kmdeydi ve tüm bakımları yetkili serviste yapılmıştı. Pırıl pırıl bir arabaydı. Ayrıca satmadan 1 hafta önce şanzımana 4 bin lira harcanmıştı. Bütün Volvolarda hatta otomatik şanzıman bulunan tüm araçlarda bir risk şanzımanın bozulması. Eğer bu problem daha önce ortaya çıkmış ve sorun çözülmüşse fiyat 25 lere yaklaşacaktır. Eğer daha önce çıkmamışsa önünde her zaman bir risk olarak kalacaktır. Bunun dışında sorun olacak tek şey yakıt olur, 2000 lira civarına taktıracağın kaliteli bir lpg kitiyle bu sorunu ortadan kaldırabilirsin.
    Bunların yanında sürüş keyfi ve aldığın güven hissi tarif edilemez. Şunu biliyorumki siz biraz süratli bir şekilde sol şeritte ilerken önünüzdeki araçlara sellektör yapmanız gerekmeyecektir, heybeti yetiyor.
    İyi kullanılmış ve mümkün mertebe temizini bulmaya çalışın bence.




  • Arkadaşlar bende s80 almayı düşünüyorum. Aramızda kullanalar varsa lpg ile ne kdar yakıyor ve performans kaybı oluyor mu? Bi arkadaş 2002 üstü alın demiş 99 -01 modellerini alsak çok mu sorun olur? Ve servis olayı çok mu pahalı. Kulanan arkadaşlar deneeyimlerini yazarsa sevinirim. Ve de istanbul için gerçekten büyük bir araç mı ara sokaklarda çok mu sorun yaratır?

    Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • S 80 nin kasası ne zaman değişecek bilgisi olan varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre 77
    S 80 nin kasası ne zaman değişecek bilgisi olan varmı ?


    Ben Volvo'nun yerinde olsam derhal değişirdim. Ancak ufukta böyle bir değişim görünmüyor. En erken yurtdışı için 2013, Türkiye için 2014.
  • Volvo S80 2003-2004 Model 2.0 için en kaliteli Lgp sistemi hangisi ve Fiyat ne kadar?
  • Prins, volvoyla oldukça uyumlu çalışıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinozkan

    Prins, volvoyla oldukça uyumlu çalışıyor...

    baktımda baya Fiyat farkıda var.1900-2200tl arası.Yurtdışındada Prinsi Tavsiye eden çok.Prins takılan Araçlara bakmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebat

    Herkese selamlar,ikinci el bir otomobil almayı düşünüyorum ve alacağım arabanın konforlu ve sağlam olması çok önemli.Bu özelliklerde en çok volvoda var.Volvo yabancısı olduğum bir marka,biraz araştırınca benim beklentilerimi karşılayan en iyi modelin 99-2000 model civarı S80 olduğunu gördüm.Ama bu forumda S80 ile ilgili fazla bir yorum yok,kullananlar ve bilenler bu konuda yardımcı olursa sevinirim.Alacağım araç 20.000-25.000 TL arasında olmalı.


    kendimi yakma arkadaşım bende 2001 s 80 var sanayiden çıkamadım yok arkadaş bolyozla dalaacam sonunda arabaya öyle hızlı falan deiklerine de bakam yer ucağıymış 260 kadran var ben ankara kuzey çevre yolunda nerdeyse pedalı kıracaktım ginede 220 üstüne vurmuyo arabanın şekli güzel konforluda fakat ne ustası var ne ucuz parçası ama çak istersen benim s80 satıyım sana hala istiyosan




  • belli modellerinin çok problemli olduğunu duymuştum, hangi model(t5-t6) s80 var? araba işi belli olmuyor , volvo genelde problemsizdir.. ama şunu iyi biliyorum bu her markada böyle, sorunsuz araba yok.
  • Volvo genelde problemlidir. Şanzuman kronik sorunudur. Başka sürpriz masraf ve arızaları da mevcuttur her zaman. Ancak "gülü seven dikenine katlanır" misali sevenleri bundan pek şikayet edip markaya toz kondurmak istemez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.