Şimdi Ara

VOLVO S90 motor arızası (AYIPLI MAL) (Güncelleme: MAHKEME ARAÇ DEĞİŞİM KARARI VERDİ))) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
36
Favori
77.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bence yasal hakkınız varken ikame araç almanız veya motor değişimini kabul etmeniz pek doğru olmaz. Motoru istediği kadar yenilesinler. Hiçbir servis fabrikadaki işçilik kalitesini gösteremez. Ayrıca ileride aracı satmak istediğinizde mutlaka başınız ağrıyacaktır. İnsanlar daha serviste sıfır kapı değişimine bile sıkıntı çıkarırken motor değişimi sizi nasıl sıkıntıya sokacağını bir düşünün. Herkez aldığı aracın değişensiz orijinal olmasını ister.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuSH86 -- 22 Eylül 2018; 10:31:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Ben Türkiye'deki distribütörü kast ediyordum, volvo Türkiye'de zaten az satan bir marka, son dönemde satışlar yarıdan fazla düştü...

    Avrupa'da bir mahkemede direkt Volvo motorlu araçlarıyla davacı olacak olsa veryansın... Ama malesef Türk mahkemelerinde distribütör ile iki üç sene sürecek bir mahkeme süreci insanı akıl sağlığından eder.

    S90 makyajlanır, belki yeni kasası çıkar daha dava bitmez...


    Hakkını aramak suç değil ama zor.
  • Geçmiş olsun. Dava açıp yıllarca hak aramak var birde motor değişip yolunuza gitmek var fakat motor değiştikten sonra eğer aracı satmaya kalkarsanız insanların aklında soru işareti olur neden motor değişti diye. Bu bir gerçek tamamen sizin tercihiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ariza cikmasi ayipli mal yapmiyor motoru degistiriyorlarsa degistirip binceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    "İnsan eşşek olunca semer vuran çok olumuş"
    Aklıma bu geldi direk.
    Adamnın kanuni hakları var arkadaşlar bunu anlamak bu kadar mı zor? Ama zaten sıkıntıda burda biz kanun ve hukuk tanımayan nir milletiz. Oldu bittici bubyapımız yüzünden ilerleyemiyoruz zaten.
    Konu sahibine çom geçmiş olsun, umarım davası uzamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayıplı malda tüketici yeni ürün yada para iadesi talep etme hakkına kendi karar verir. Para iadesi alırsanız yeni aracı aynı fiyata alabilir misiniz?
  • Ben motor değişimini kabul ederdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    s90 la krizin olmadığını kabullenmeye çalışmak nasıl bir sığlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 yaşındaki aracın böyle bir sorun çıkartması çok can sıkıcı olmuştur. Ama ayıplı mal olarak değerlendirilir mi değerlendirilmez mi bilemiyorum. Ayıplı mallara ilişkin kanun tanımı aşağıdaki gibi:

    quote:


    Kanun’un 8. maddesine göre, aşağıda sayılan durumdaki mallar ayıplı kabul edilmiştir:

    Tüketici ile satıcının kararlaştırmış olduğu modele uygun olmayan,
    Objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımayan,
    Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan,
    Satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan,
    Muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan,
    Tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar ayıplı maldır.

    Bunun yanı sıra aynı Kanun sözleşmeye aykırı ifa hallerini de ayıplı mal başlığı altına almıştır:

    Sözleşmeye konu olan malın, sözleşmede kararlaştırılan süre içinde teslim edilmemesi,
    Montajının satıcı tarafından veya onun sorumluluğu altında gerçekleştirildiği durumlarda gereği gibi monte edilmemesi,
    Malın montajının tüketici tarafından yapılmasının öngörüldüğü hâllerde, montaj talimatındaki yanlışlık veya eksiklik nedeniyle montajın hatalı yapılması halleri de sözleşmeye aykırı ifa olarak değerlendirilir.



    Şöyle bir yorumlara baktım da motor değişimi arabanın sonuymuş gibi bir algı var. Sonuçta motor çıkartılıp fabrikasyon olarak aynı üretime sahip diğer bir ünite yerleştirilecek. İşlem fabrikasyon gibi hızlı olmaz ama üzerinde titiz çalışılırsa fabrikadan çıkmış gibi olur. Bir kaç bin km kullanıldıktan sonra da montaj kontrolü yapılır sorun yoksa ömürlük kullanılır.

    Ama bu algı bütün ülke genelinde böyle. Başka örneklere bakarsak, sürtünme yüzünden yapılan boya tadilatı veya benzer sebep ile dğişmiş bir çamurluk ikinci el fiyatını dibe çekerken, hiç boya tadilatı olmayan fakat motoru (özellikle de turbo ise) cacık olmuş araçlar kıymete biniyor.




  • Geçmiş olsun umarım istediğiniz sonucu alırsınız.



    Motor değişiminden dolayı değer düştüğünü de ilk defa duymuş oldum. Türkiye otomobil piyasası gerçekten çok değişik. Ben 2.el araç bakıyor olsam örneğin 200 bin km'de fabrika çıkışlı motoru olan araç yerine motoru değişmiş ve yeni motoru ile 150 bin km yapmış olan aracı tercih ederdim. Ama Türkiye'de benim gibi düşünüp,tercih yapacak insan sayısı azmış sanırım konuya yapılan yorumlardan öyle anladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 22 Eylül 2018; 11:40:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Amerika'da araba kazası geçirdi. Çok şükür maddi hasarlı bir kazaydı ve %100 karşı taraf kusurluydu. Karşı tarafın sigorta şirketi şunu teklif etti

    Biz isterseniz arabanızı kaza olmayan ederi neyse o fiyata sizden alabiliriz.

    Ya da hasarı öderiz.(Burası önemli) bir de üstüne şu kadar para değer kaybı için öderiz

    Bu anlayış maalesef bizde yok. İnsanlar anlamıyor. Sen benim aracıma çarptın. 5 Bin Tllik masrafı zaten ödeyeceksin bir de üstüne arabanın ederini düşürdüğün için tazminat ödemen gerekir bunu anlamıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlancpaiN

    Öncelikle geçmiş olsun.

    1- Mahkemeye gitmek&davalık olmak sizi de karşı tarafı da çok uzun süre yoracak bir durum, hem psikolojik olarak hem maddi olarak uzun bir süre boyunca yorulacaksınız... Bunları göze almak da büyük cesaret...

    2- Şayet geçecek süre içerisinde arabasız kalacaksınız, arabaya bağladığınız para senede ortalama %30 değer kaybedecek, yani aracın bedelinin faiziyle dahi alsanız sizi memnun etmeyebilir, umarım öyle bir durumda kalmazsınız..

    3- Şirket süreci uzatmak için değişik ali cengiz oyunları çevirecektir, bu süreç içerisinde bir bilirkişinin sizin aracı 'kasıtlı olarak kötü ve yanlış kullanım' dan dolayı bu hasar oluştu diye rapor vermesi ile dava çok çok daha uzayacak, belki de istediğinizi alamayacaksınız...

    4- Aracın satışının zorlaşmaması için ve değer kaybı olmasın diye motor değişimi istemediğinizi belirtmişsiniz. Şirketle keşke aracı satın alma konusunda anlaşabilseniz...

    5- İkame verilen aracın durumu nedir nasıl bir arabadır bilmiyorum ancak ikame verilen aracın sıfır fiyatı sizinkinin üstünde veya aynı ise keşke pazarlık edip 25-30 bin liraya sulh olsaydınız, 35 bin lira yüksek bir miktar gibi gelse de bugün 5 bin € bile etmiyor, şirkete de acıyın, kendi psikolojinizi de düşünün...


    Haklısınız ancak haklılık her zaman mutlu etmiyor insanı, parayı boşverin, psikolojik olarak yıprandığınıza bile değmez mahkeme ile uğraşmak.
    Ben de tam bunları diyecektim...
    En kötü sulh en iyi davadan iyidir!




  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Yahu sizin gibilere her şey müstahak da sizin gibiler yüzünden olan bize oluyor.
  • Valla bizim bir tanıdık Opel'i mahkemeye verdi buna benzer bir durum 3 sene sonunda kazandı. Aracın sıfır fiyatı ödendi ama tabi faizi ekleseler de yeni kasa opel astra almaya yetmeyen bir para geldi. Kısacası bu ülkede bu kadar sabır gösterip arabasız kalmaya değmez. Kolay gelsin.
  • geçmiş olsun arıza çıkması volvoyu kötü yapmıyor tabi ama talihsiz olay bazı arkadaşlar ayıplı mal üret falan sonra arkasında durma gibi şeyler söylemişler..
    hiç bir firma kasıtlı olarak ayıplı mal mı üretir ? mantığa bak ?

    Volvo iyi güzel tamam güvenlik teknolojileri anlamın da çok iyi de mekanik olarak sorunsuz değil...
    Volvo aslın da önceden premium gibi gözükse de eski modeller de zaten mercedes bmw ve audiye göre geri de kalıyordu

    Volvo yeni xc90 la tam premium segmente girdi xc90 s90 yeni xc 60 vs... güzel bir başarı ama zaten volvo genel anlam da insanların kafasına sağlam arıza açmayan bir marka olarak kazınmıştır ama böyle şeylerin olması da muhtemel yadırgamamak lazım mercedes te de olur bmw de de audi de de

    bi yerde okumuştum bir müşteri yeni S class almış giderken langır lungur ses çıkarıyordu mercedes arkasında durmamıştı üstelik onca servise gitmesine rağmen sorunu çözememişlerdi...

    tekrardan geçmiş olsun volvo s90 iyidir güzeldir heybetli agresif tir param olsa alacağım şeçenekler arasında mutlaka olurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaggeredByRuhtan -- 22 Eylül 2018; 12:48:49 >




  • Volvo hatalı araba yapmaz o sizin yanlış kullanmanızdan olmuştur,
  • eğer bilirkişi kullanıcı hatası kaynaklı bir sorun bulmazsa, dava 2 yılda lehinize sonuçlanır, fatura tutarı ve üstüne faizini alırsınız, eğer ozaman türk liramız çok değersiz olduysa ve faiziyle beraber bile verilen para bir s90nın yarısı etmiyorsa son duruşmalara doğru bu konuyu dile getirmeniz, aynı segment araçların ortaması alınıp aradaki farkı istemeniz veyahut sıfır bir s90 isteme hakkınız var, öyle bir durum olursa yerinizde olsa sıfır s90 alır ve satardım.
  • Volvo artık çok dandik arabalar yapıyor, her yerde bir bozulma haberi görüyoruz.
  • Konu resmen Türkiye'nin mikro ölçekteki profili olmuş. Bilgisi olmadan fikir sahibi olanlar üşüşmüş. Daha ne istiyon adamlar motoru değiştirip verecekmiş vs'ler. Binlerce sayfalık yasayı , hukuku sallayan yok. Göya anayasaya göre yönetiliyoruz kafalar hala padişahlıka.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.