Şimdi Ara

VOLVO S90 motor arızası (AYIPLI MAL) (Güncelleme: MAHKEME ARAÇ DEĞİŞİM KARARI VERDİ))) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
36
Favori
76.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıfır motorla değişim neden değer kaybı oluyor ki?



    Nasıl bir mantık var bizim millete anlamıyorum. Araba kaza da yapmamış.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onarim degil komple motor degisim sunmuslar mantikli olanda bu aracin yenisiyle degisimi hukuken mumkun olabilir ancak mahkeme suresince firmanin ikame arac zorunlulugu varmiymis o ilginc o zaman firma sorun yasar bu surecte ve zarar eder.benim aracin 10 bin km de komple sanzimani degisti .iscilik haric 35 bin tl garanti de oldugu icin bir bedel odemedim .yapilmasi gereken ikiletmeden yapildi sorun cozuldu amacim da sorunun cozulmesiydi 2. aracim oldugundan teklif etmelerine ragmen ikame arac almadim.Ha ayni sorundan dolayi servise giderse bende arac degisimi talep edebilirim o ayri sanirim ayni arizadan 3 kez gibi bir kanuni duzenleme vardi.O zaman aracin kronik sorunu oldugunu firma kabul etmeli ve arac degisimi veya para iadesi seceneklerinden birini sunmali.Ancak bir kereye mahsus yasanmis bir ariza bence volvo tarafindan iyi niyetle cozulmeye calisilmis.
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Kaza yapmamış motoru arizalandığı yenisiyle değişim yapmış aracın motoru ellenmemis olarak kullanılmış araçtan üstün olacağını düşünüyorum ben şahsen. Motor kullandıkça yipranir. 40 bin kmdeki aracın motoru sıfırlanıyor bundan daha güzel ne olabilir ki?



    Benim 40 bin km yol yapmam en az 6-7 yıl sürer.



    Konudaki arkadaşa bir lafım yok yasal hakkı varsa sonuna kadar kullansın lakin aracın garantisi olmasaydı motor değişmek zorunda kalsaydı bu kötü birşey değil aksine iyi birşey olurdu bunu anlatmak istiyorum.



    Bizim ülkedeki araba mantığını ben bir türlü anlamadım gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • latitut var renoda ilk çıktığı ay babamın arkadaşı aynı arızadan yolda kaldı motor içindeki piston kolu kırılmış motor darmaduman olmus heryerini çizmiş direk motor değişimi yapmışlardı hediye olarakda bir sürü aksesuar felan vermişlerdi ücretsiz aracı hala kullanıyor 350 binde hiç bir sorunu yok bide not ekleyim motorla beraber şanzumanıda değiştirmişlerdi
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Volvo her türlü zararda şu anda. Size zaten aracı vermiş. Dava açılınca dava süresince araç sizde kalacak. Hem paranızı alacaksınız hem de 3 sene beleş arabaya bineceksiniz. Bence uğraşmaya değer. Volvo batırmış XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pc ci

    Sizin en azından muhatabınız var sulh için arıyorlar bizim şikayetlerimize bile cevap veren yok
    https://forum.donanimhaber.com/honda-civic-1-6-i-dtec-dizel-6-000-km-dpf-partikul-filtre-sorunu-honda-ayisigi-rezaleti--134976092
    Hiç kusura bakma ama binlerce hatta onbinlerce şikayete, yoruma, konuya rağmen yinede gidip fc5 alan bir insanın şikayet etmesi çok saçma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki mesele bu durumun ayıp kabul edilebilecek bir durum olup olmadığı. Eğer bu passat tsilardaki gibi bir durumsa bu ayıp kabul edilir kanımca . Derhal ihbar yukumlulugunuzu de yerine getirmişsiniz zaten o konuda da sıkıntı yok. Yargıtayin kararları da bu yöndeyse lehinize sonuçlanır gibi duruyor ancak bahsettiğiniz gibi motor değişimini gerektiren halin ayıp kabul edilebilmesi için bunun çokça urunde ayni şekilde ortaya çıkması gerekir diye tahmin ediyorum diğer halde 40 bine gelmiş 1 senelik aracin ayıp harici sebeplerle de motorunun bozulması gayet mümkün bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Büyük bir çoğunluk motor değişmiş daha ne olsun diyor, ona da saygı duyuyorum. Sonuçta kanunda ücretsiz onarım hakkı da var, isteyen tercihini (daha doğrusu tercih hakkı olduğunu bilmeden) o yönde kullanır ama ben o yönde kullanmıyorum. Devlet bana bir hak vermiş, ben de o hakkı (tüketici kanunun bana tanıdığı 4 seçimlik haktan biri) istediğim şekilde kullanırım. Volvo veya başka bir üretici ücretsiz onarım hakkını sanki lütufta bulunuyor gibi tüketiciye dayatamaz.

    Bu arada bir kısım yanlış anlaşılmaları düzelteyim bana verilen ikame araç elbette sıfır değil, 12 bin km’de. Donanım olarak benim aracın aynısı maddi değeri yüksek olmayan bir kaç ufak farklar var.

    Dava süreci boyunca ikame araç bende kalacağı algılanmış öyle bir durum yok, benim aracın motoru değişince teslim alacağım ( teslim almam davaya engel değil çünkü değişim istediğimi ihtarla bildirdim) dava lehime sonuçlanırsa ayıplı aracı üreticiye teslim ederim. Tekrar belirteyim motor değişiminin onayını Volvo zaten vermiş, motor siparişi verilmiş, adamlar işi oldu bittiye getirip ben seçimlik hakkımı kullanmadan aracı teslim etmeyece çalısıyor, her üretici gibi. Çünkü itirazsız teslim alırsanız seçimlik hakkınızı ücretsiz onarımdan yana kullanmış sayılırsınız.

    Bu arada 'ayıplı araç' dava süresi boyunca bende kalacağı için olası bedel iadesi (daha doğru aracın emsal değerinin ödenmesi) vb durumunlarda belirlenen rakama faiz işlenmez, ayıplı aracı kendilerine teslim ettiğim tarihten sonra faiz işleme başlar, dolayısıyla faiz avantajı olmaz. İşte bu ayrıntıdan dolayı dava süreci başlasa bile Volvo aracın tamiratını yapıp teslim etmek isteyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parezer -- 21 Eylül 2018; 20:32:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle arkadaşa teşekkür etmek gerekiyor bu paylaşımı için;öyle görünüyor ki büyük çoğunluk bu tür durumlarda sahip olunan yasal haklarından habersiz.Servis güzellik yapmış düşüncesine ise diyecek birşey bulamıyorum doğrusu,şaşkınlık durumu herhalde. Ben kendimde sadık bir Volvo kullanıcısıyım ama işimiz güzelliğe kaldıysa yaş.Arkadaş yasal haklarının farkında ve işine geleni kullanması da en doğal hakkı,bize başarılar dilemek hayırlısı olsun demek düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    firmanın kesinlikle 0 araç verme durumu yok her zama ki gibi burda esip gürlemeler en sonunda volvo allah cezanı versin diyip motoru değiştirip binmek.

    değer kaybı olacağı konusunda haklısınız ama burda volvonun suçu yok. avrupa da amerika da böyle bir değer kaybı konusu olamaz.

    garantiden motor değişir bitti gitti
    quote:

    gecmis olsun ama bu ihtar karsisinda ben volvo olsam motor degismez , takar yeni pistonu turbotu yollardim ne halin varsa gor diye.



    adamlar guzellik yapip sifir motor teklif etmis , siz bunu aleyhlerine kullaniyorsunuz.




    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    gecmis olsun ama bu ihtar karsisinda ben volvo olsam motor degismez , takar yeni pistonu turbotu yollardim ne halin varsa gor diye.

    adamlar guzellik yapip sifir motor teklif etmis , siz bunu aleyhlerine kullaniyorsunuz.
    dedi fakir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Sıfır motorla değişim neden değer kaybı oluyor ki?



    Nasıl bir mantık var bizim millete anlamıyorum. Araba kaza da yapmamış.



    Hocam kimse motoru arıza yapmış aracı almak istemez, alırsa da illa ki fiyat kırar. Sonuçta fabrikada montajı yapılan araç dururken niçin serviste sonradan motoru değiştirilen aracı alacaksınız ki? Aracın kapıları bile sökülüp takılınca ayar tutmazken, motor çok riskli bence. İçime sinmezdi açıkçası alıcı olsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam kazasız boyasız arabada motor değişiminin bir önemi kalacağını sanmıyorum. Üstelik mahkeme kararı ile aracınızın fatura üzerinden fiyatını alacaksınız örneğin siz 150.000 e aldıysanız size 150.000 ödeyecekler ve siz muadil bir araç almaya çalışsanız son zamlar ile 250.000 gibi fiyat ödemek zorunda kalacaksınız(forumda örnekleri var) Ben yerinize olsam biraz daha düşünürdüm, çok geçmiş olsun....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psman kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır motor takacaklar. Çıkma motor değil. Benim anladım herşeyiyle değişecek motor. Çok güzel bir şey bence. Ben olsam alırdım hatta ilk önce bu ilanın sahibini arardım. Kaza yapıp değiştirseler tamam sonuç olarak şaside bir bozulma olacak ama bozuk motoru sıfırıyla değiştirmek neden kötü bir şey olsun ki? Fiyat kırmak için bahane aramaktır bu ki zaten belirttim bizim ülkenin değer biçme mantığı çok saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında bu sorun bizim insanımızın tuhaf anlayışından kaynaklanıyor
    araç alacak kişiler motor değişmiş sözünü duyunca ya hemen kaçıyor yada ölü fiyatı istiyor

    misal çamaşır makinesi arızalansa ve servis motor değişim kararı verse ,olmaz bana yenisini verin mi deniliyor ?

    öğrendiğimiz kadarıyla yurt dışında bu tür durumları kimse sorun etmiyormuş
    aynı şekilde bizde tuhaf bir boya takıntısı var ,misal sadece kapı boyanmışsa ne olacak arkadaş ,yada renk solduğu için boyanmışsa ?

    işin ilginci bu kadar ince düşünenler gidip komple pert araç alıp yandım diye bağırması ise tam komedi oluyor :)

    misal benim araç aldıktan birkaç ay sonra ineklerin arabanın yanında itişmesi nedeniyle sol kapıda küçük göçükler oluştu ,bu sene birde benim dikkatsizliğim nedeniyle sağ 2 kapıyı birden göçerttim

    şimdi bu 3 kapıyı düzeltip ,boyatıp saymaya kalksam çoğu kişi kaçar , o nedenle boyasız düzeltme yaptırdım öyle kullanıyorum
    yani ne kadar saçma değil mi yani ?

    ileride satmaya karar verirsem adama diyeceğim bak buralarda göçük oluştu ,ister al ister alma
    ama boyattırsam adama bir sürü hikaye anlatıp ,ikna etmeye çalışacağım


    konu sahibi yanlış anlamasın ,ben hak veriyorum ,çünkü bahsettiğimiz gibi satarken mutlaka sıkıntı çıkartanlar olacaktır (aslında bence sıfır motor avantajı olmasına rağmen)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Bu adamı banlamanız için illa bizim annemize falan mı küfür etmesi lazım ?

    BAN Mueson
    ne yazmıştı acaba hocam? merak ettimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

    ne yazmıştı acaba hocam? merak ettimde.

    Alıntıları Göster
    "Beter olun zaten nasıl aldığınızı biliyoruz"

    Bu tarz bir şeyler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    "Beter olun zaten nasıl aldığınızı biliyoruz"

    Bu tarz bir şeyler.

    Alıntıları Göster
    anladım. bir alın terine laf edilmediği kalmıştı, oda olmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Hocam sıfır motor takacaklar. Çıkma motor değil. Benim anladım herşeyiyle değişecek motor. Çok güzel bir şey bence. Ben olsam alırdım hatta ilk önce bu ilanın sahibini arardım. Kaza yapıp değiştirseler tamam sonuç olarak şaside bir bozulma olacak ama bozuk motoru sıfırıyla değiştirmek neden kötü bir şey olsun ki? Fiyat kırmak için bahane aramaktır bu ki zaten belirttim bizim ülkenin değer biçme mantığı çok saçma.
    Hocam motoru takarken aracın önünü tamamen sökecekler, fabrika montajıyla servisin yaptığı bir olmaz. Türkiye'deki servisleri de biliyoruz yani. Yeni araçlarda nasıldır bilmem ama eski araçlarda araç kapısının ayarı bozulurdu mesela ve asla fabrika çıkışı gibi olmazdı. Yani adam vidanın birini gevşek takar, küçücük şey uğraştırır durur. Bizim aracın bagaj kapağı, serviste değişti mesela şimdi bagaja hafif su alıyor bazen, neden olduğunu bul bulabilirsen. Dediğim gibi 400-500bin lira para verip motoru değişen aracı ben almazdım, sonuçta sizinle pazarlık yapmıyoruz fiyat kırmak için böyle diyeyim.

    Ha bu dediğim tuhaf mı? Fazlasıyla ama ben de üç dört maaşımı biriktirip araba alabilsem ben de takmazdım bunları. Ama bir araba almak için 10 sene çalışıyoruz bu ülkede.

    Bir de kazık yeme korkusu var , ya anlattığı gibi olmamışsa diye düşünür karşıdaki herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 22 Eylül 2018; 1:6:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3. dunya ulkelerınde boyle at koşturuyor bu fırmalar işte. Amerıka'da veya avrupa'da boyle bır şey olsa o fırmayı mahvederlerdı. Gercı boyle bır sey olmaz olsa bıle o noktaya gelmezdi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.