Şimdi Ara

VOLVO S40

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar herkese. 1998-2002 model volvo s40 2.0t 1.8 1.6 modellerine bakıyorum da araç gözüme çok güzel geliyor.genel olarak fiyatıda uygun gibi görünüyor. Ancak bu araç serisi çok sorun çıkarır mı? Ortalama 20.000 tl bu araç için normal bi fiyat mı? yakıt olarak hangisi üzmez o fiyata tercih edilecek bir araç mı danışmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TartısmakmıIstıyon -- 16 Ocak 2015; 20:24:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: TartısmakmıIstıyon

    İyi akşamlar herkese. 1998-2002 model volvo s40 2.0t 1.8 1.6 modellerine bakıyorum da araç gözüme çok güzel geliyor.genel olarak fiyatıda uygun gibi görünüyor. Ancak bu araç serisi çok sorun çıkarır mı? Ortalama 20.000 tl bu araç için normal bi fiyat mı? yakıt olarak hangisi üzmez o fiyata tercih edilecek bir araç mı danışmak istedim.

    dayımda 2004 model s40 1.6 classic vardı 109beygir motor gücü vardı aracın artıları
    + sessiz ve konforlu,yeterli donanım (abs,dsc,8 hava yastığı,ses sistemi sağlamdır orijinali,otomatik klima,4 fren disk,ön arka kol dayama,far yıkama vss.),sağlam ve güven veriyor virajlarda hiçbir tedirginlik yaratmıyor,4.viteste çok güzel hızlanıyor uzun yolda 170-180km hızı rahatlıkla görüyor

    - leri parçası cidden pahalı,1.6 motor yokuşlarda tam yüklü iken çekiş sorunu yaratabilir,ön takımları çabuk yıpranabiliyor




  • peki 2.0t çok yakar mı ?insana dısardan bakınca bile güven veriyor gerçekten araç donanımıda bence zengin o yüzden aklım onda kaldı ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TartısmakmıIstıyon

    peki 2.0t çok yakar mı ?insana dısardan bakınca bile güven veriyor gerçekten araç donanımıda bence zengin o yüzden aklım onda kaldı ya.

    dayımlar s40ı satıp s60 aldılar 2.0t 180bg olanlardan lpg taktırmadan önce dip gaz yapıp bastığımızda 1.5 lirayı gördük normal kullanımda 60-70krş yakar benzinde şehir içinde tabi bu değerler lpg ile 30-40krş civarı yakar ama temizini bulmak mesele biz 2002 model bulduk tesadüf bir s40 peşine takıldık adamın sormak için içinden orgenaral emeklisi çıktı 55bin kmde dehşet bir s40 2.0t idi 35bin lira istiyormuş arabasına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashuva -- 16 Ocak 2015; 21:40:37 >
  • baya bi yakıyomus saolsun kendileri tesekkür ederim bilgiler için temizini bulmak mesele şimdide
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TartısmakmıIstıyon

    baya bi yakıyomus saolsun kendileri tesekkür ederim bilgiler için temizini bulmak mesele şimdide

    bu sınıf araçlarda en güzel motor 1.8dir aslında 1.6dan performanslı 2.0dan az yakar ama türkiyede maalesf tutmuyor işte. 2.0t alıcaksınız turbosunu ve otomatik şanzımanı özellikle çok iyi kontrol ettirin bence çünkü en masraflı parçalar bunlar volvo kolay kolay elektronik arıza vermez zaten ama şanzımanı çok önemli en çok arızayı orda veriyor
  • 1.9 motorlu olan s409larda güzel ne kadar yakar bilmem
  • galerici arkadaş var arabalardan iyi anlar ben pek şanzıman felan anlamam umarım temiz birşey bulurumda basıma bela olmaz tesekkurler 1.9 2.0 1.8 üçünüde arayacagım
  • performans istemiyorsaniz 1.6 en ideali yok biraz seri olsun diyorsanız 2.0 duz bastimmi gitsin diyosaniz 2.0 t turbo 1.6 28-30 kurus sehir ici 2.0 duz 30-35 krs 2.0 t 35-40 krs yakar alirken ozellikle sanziman alt takim iyi kontrol ettirin ariza cihazina baglattirin volvo dan aldiginiz zevki emin olun baska arabadan alamazsiniz binince inmek istemezsiniz tavsiye ederim parcasi pahali atilmaz satilmaz diyenleri dinlemeyin alin binin temizine bakimlisina kafaniz rahat gezin saygilar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 1.8 s40 aracım var
    Gerek yakıt gerek konfor , bastığım zaman da güzel gidiyor çok memnunum.
    Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım
  • Hocamızı çağıralım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TroubleTrouble

    2003 1.8 s40 aracım var
    Gerek yakıt gerek konfor , bastığım zaman da güzel gidiyor çok memnunum.
    Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım

    Hız yapmayı sevmeyen birisiyim en fazla 140 ile giderim çevre yolunda genelde de sakin kullanırım dikkatte ederim yinede bana bu araç mekanik sıkıntı çıkarır mı yani sizin kullandıgımız model birde kaç kurus yakıyorsunuz sehir içi ve dısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TartısmakmıIstıyon T kullanıcısına yanıt
    Şehir içi , şehir dışı karışık şekilde benzin de 40 kuruş yakıyorum . Performans anlamında da yol müsait oldukça basıyorum .

    Mekanik olarak şuana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadım . Benim düşüncem sorun bir tek otomatik vites olur ise çıkar oda yaşından ötürü olur .

    Parça fiyatı konusun da sınıfındaki araçlar ile aynı ve çok yakın fiyat aralığına sahip . İnternetten veya parçacıları arayıp sorabilirsin
  • Bir ton yazı yazmıştım. Ancak mesajı gönderirken mesaj süresine takıldım, yazdıklarım silindi. Ben direk şu konumun linkini atayım, siz aklınıza takılan bir şey olursa sorun.

    http://forum.donanimhaber.com/m_99153375/f_//tm.htm#99153375

    Yaklaşık 1 saattir yazıyordum, yazdıklarımın kaybolması üzücü oldu.
  • Hocam emeğinize sağlık gerçekten detaylı bir yazı olmuş aklımdaki karanlık yerleri aydınlattınız. Manuel düşünüyorum zaten ben bu aracı.Düsündügüm kadar da çok yakmıyormus. Genel olarak volvonun dayanıklı olduğu düsüncesinden ötürüde kısacası bu arabayı çok sevdim umarım temiz bir tane denk gelirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de hocam hiç bir diğer otomobilde (En azından o bütçe ya da model dahilinde) bulunmayan güvenlik donanımları mevcuttur. Şu bir gerçek ki Volvo güvenlik konusunda hep bir adım öndedir.

    Aktif gergili emniyet kemerleri vardır mesela. Aracın ani hızlanma, sert frenleme, sağa sola sert manevra yapma ve aracın burnunun çok aşağı ya da yukarı baktığı durumlarda araç emniyet kemerlerini kilitliyor. Böylece olası bir çarpışmadan önce sizi çoktan kavramış oluyor. Normal kemerlerin boşluk bıraktığı durumlarda sizi daha iyi kavrayarak hem kemer izi oluşumunu (Kemerin bastığı yerlerde kaza sonrası oluşan izler ve ağrılar) hem de bilhassa takla atmalarda sarsılmayı en aza indiriyor.

    Whips (Whiplash Protection): Kırbaç etkisi denilen olaya karşı geliştirilmiş bir sistem. Yanılmıyorsam 99 senesinde çıkmıştı. Arkadan darbe yenildiği zaman yaşanan omurganın kırbaç etkisine karşı oluşturulmuş bir sistem.



    SIPS (Side Impact Protection System): Bu da yanılmıyorsam 1996 da kullanılmaya başlanan bir sistem. Yan darbelerde koruma sağlamak için geliştirilmiş bir dizi güvenlik tedbiridir. Kaburgaları korumayı hedef alan bir Airbag, koltuğun araç içinde yana kaymasına müsaade edecek bir ray sistemi ve iki koltuğun arasındaki zayıf tutulan malzeme (Bu sayede koltuk o arayı parçalayarak kenara kaçabilecek ve kaza enerjisine daha az maruz kalınacak) ve bazı modellerde perde hava yastıkları.




    Kısaca O paraya bu güvenlik donanımları bence gayet makul.




  • iihs.org ta da s40 ın değerleri G G G G girdiği testlerin hepsinden en yüksek değerleri almış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok teşekkür ederim sundugunuz bilgiler için ailemlede anlasırsak insallah temizini aramaya başlayacağız saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz bir Volvo konusunda da tüyolar verebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.