Şimdi Ara

Vodafone supernet taahhüt tuzağı dikkat!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün ttnet'ten kazık yemeyelim vodafone supernet'e geçeyim diyerek telefon aracılığıyla başvuru yaptım ve 12 gb limitli 32,90 tl/ay ücreti olan yalın internet paketine geçmek istediğimi belirttim, ve bilgiler alındı size mail yoluyla göndereceğiz taahütnameyi imzalayıp yollayacaksınız dediler, kabul ettik ve beklenen taahhütname geldi, ve kontrol ettiğimde taahhütnameyi 3263 TL tutarında bir kazığı son anda yemeden kurtuldum. web sayfalarında yazan ücret aylık 37 tl ve 4,10 tl indirim yapıp 32,90 TL'ye hizmet sağlaıyoruz demişler ama gelen taahhütnamede ise paket ücreti aylık 47'ye çıkmış, bundan 14,10 TL indirim 32,90 tl aylık bedel bulmuşlar ve işin koptuğu yer 24 ay boyunca 14,10 tl indirim yapılırsa toplamda 3382,40 TL indirim yapmış olurlarmış ve taahhütten vazgeçersem ödeyeceğim tutar bu olurmuş. tekrar arayıp tartışınca hata olmuştur siz o sözleşmeyi yırtıp atın biz yeni sözleşme yollayalım diyorlar. Aman dikkatli kontrol etmeden sözleşme imzalamayın.

    sözleşme resimlerini ekte koyuyorum.https://store.donanimhaber.com/40/a0/1c/40a01c5dccf91160920bb7087541fa28.JPGhttps://store.donanimhaber.com/3f/c1/1d/3fc11d2511b104680c5e136a6c37561f.JPG
     Vodafone supernet taahhüt tuzağı dikkat!!! Vodafone supernet taahhüt tuzağı dikkat!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape__06 -- 20 Şubat 2015; 14:03:23 >







  • escape__06 kullanıcısına yanıt
    Yok artık!
  • escape__06 kullanıcısına yanıt
    Toplam indirim tutarı yerine ödenecek toplam tutarı yazmışlar
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    yok hocam keşke öyle olsa, 24 ay boyunca toplam ödeyeceğim tutar 789,60 TL ediyor, bunun 4 katından fazla bir rakam yazmışlar,
  • escape__06 kullanıcısına yanıt
    O zaman yazarken bir tuşa fazla basmışlar Koskoca ingiliz devi nasıl böyle bir acemilik yapar.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    İngiliz devi ingiliz çakallığı yapmış hocam , bir tuşa değil birkaç tuşa yanlış basıp onun üstüne birde yanlış bir çarpma işlemi yapmış, 37 tl olmuş 47 tl, 4,10 tl indirim tutarı olmuş 14,10 tl ondan sonra 14,10 x 24 =338,40 tl olacağına 3382,40 tl oluvermiş. Ama eminim bu hataların hepsi sehven yapılmıştır.
  • Gercekten vodafone gibi kurumsal oldugunu dusundugum bir firmanin boyle reIllikler yapmasi yazik.bence biran evvwl vodafone net servis saglayiciligindan cekilmeli ve kimseyi magdur etmemeli. 1 aydan fazla oldu oboneligine muracat edeli hic bir hizmet almamama ragmen iptal ettirmek icinde 1 haftadir ugrsiyorum. Vodafone supernet aboneligiyapmadan once mutlaka net uzerinde yapilan yorumlara goz atin ve uzak dutun deri.. ben dustum kimse dusmesin bunñarin tuzagina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kzy28

    Gercekten vodafone gibi kurumsal oldugunu dusundugum bir firmanin boyle reIllikler yapmasi yazik.bence biran evvwl vodafone net servis saglayiciligindan cekilmeli ve kimseyi magdur etmemeli. 1 aydan fazla oldu oboneligine muracat edeli hic bir hizmet almamama ragmen iptal ettirmek icinde 1 haftadir ugrsiyorum. Vodafone supernet aboneligiyapmadan once mutlaka net uzerinde yapilan yorumlara goz atin ve uzak dutun deri.. ben dustum kimse dusmesin bunñarin tuzagina

    daha ayrıntılı anlatırmısınız ?
  • Ömrümde bu kadar berbat çalışan bir müşteri hizmetleri ekibi görmedim..

    12 hazirandaki ilk başvurumda sözleşmemi kaybettiler beyzadeler. 12 günlük aktivasyon süreci sonlandığında öğrendim ne hikmetse bunu da..

    Neyse dedim tekrar sözleşme gönderdim 24 haziranda bu sefer de telefon+fibernet olan siparişi sadece fibernet olarak girmiş aynı aklıevveller..

    İnternetim aktifleştikten 2 gün sonra eski servis sağlayıcım sözleşmeleri bağlı olan ve taşınmayan telefon hizmetini de askıya aldı tabi.. Böylelikle Vodafonedan aldığım hizmet yine kesintiye uğradı..

    Neden sinyal alamıyorum diye defalarca aradım ama yaklaşık bir hafta sonra ancak öğrenebildim sebebini..

    Müşteri hizmetleri yetkilisinin siparişi eksik girdiğini öğrenince, e yalına çevirin bari dedim ben de..

    Önce 3 gün olan aktivasyon süresi sonra iş gününe çevrildi sonra saha çalışması vesaire diyerek uzatıldı.. Yine yalan yanlış bilgiler yani..

    En sonunda da bu yalına geçiş işlemi için de 12 "iş" günü olduğunu öğrendim aktivasyon süresinin..

    Bugün itibariyle 4 gün daha geçti o 12 iş günlük sürenin üzerinden ama hala tık yok..

    Beceriksizliğin kitabını hakkıyla yazan bir firma varsa o da Vodafone Supernettir.. Açık net!

    Bundan önce TT Net, Smile ADSL, Doping ADSL kullanmış birisi olarak söylüyorum; ISS'nızdan ne şikayetiniz varsa unutun, arayın onları ve sevgiyle kucaklayın.. Şefkat gösterin..

    Çünkü beterin beterini kıskandıracak derecede bilgisiz ve beceriksiz olanlar da var unutmayın..




  • herkes kendi işini yapmazsa olacağı budur, söylenilenlere şaşmamak gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.