Şimdi Ara

vichy saç çıkaran ürünü, değer mi denemeye? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
14
Favori
139.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şampuan ve ampulunu nereden aldınız pm lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel bir şeyler söylemek istiyorum.
    Bu ürün herkesde aynı etkiyi göstermiyor anladığım kadarıyla. O kadar parayı vermek kumar oynamak gibi bir şey. İşe yarasa bile bittikten sonra yeniden kullanmak gerekir mi? Bana sorarsanız evet çünkü bu tür ürünler tüketicinin zaafına yönelik piyasaya sürülen ürünlerdir. Sizi kendisine abone yapmak ister.

    Bir başka varsayım yeni saç teli çıkarmıyor, çıkarıyorsada tek tük. Aslında yaptığı saçı kalınlaştırarak yoğunluk katmak. Bunu yapan şampuanlarda var Revigen gibi. O yüzden saç çıkaran etkili bir ürün olduğu konusunda ikna olamadım şu ana kadar.

    Eğer saç kökünüz yoksa ne yaparsanız yapın saç çıkmaz. Tek çözüm saç ekimi.

    Saç dökülmesinin nedenleri hakkında ise şunları biliyorum; Kalıtımsal olması dışında stres, sıkıntı ve güneşin zararlı ışınları en büyük nedenler. Özellikle ultraviyole ışınların saç dökülmesinde ne kadar etkili olduğunu bir kaç uzmandan dinlemiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne kadar terbiyesiz bunlar ya 1200 tane saç kökü çıkarcağı bile garanti değil 500 600 lira para istiyolar beyler enayilik etmenin alemi yok adam gibi bişey çıkarsınlar öyle ılac alın 1200 saç kökünü çıkaran 10000 çıkaranıda yapar istese o kadar bilim adamı bi saçmı çıkaramıyor para tuzağı bunlar siz aldığınız sürece sömürmeye devam edecekler.
  • Aşırı pahalı.
    Aynı etkiyi yaratan 4/1 fiyatlı minoxidil etken maddesi varken bunun
    pek rağbet göreceğini zannetmiyorum.
  • Minoxi den sonra aldığım en iyi ürün, eczacı 3 lü paket önerdi. Tanesi 250 civarı 3 lü 600 tl civarındayken, 3 lüyü uygun fiyata 450 tl ye aldım.

    http://kozvi.com/?urun-13145-vichy-dercos-neogenic-28-ampul-3lu-paket
  • merhaba elimde açılmamış 2 kutu 28'li var 1 tanesi 150 ikisini alırsanız toplam 280 tl fiyat sondur. eczaneden alındı faturalı.
  • Kesinlikle işe yaramıyor,ben daha evvel vichy ürünleri kullandığım ve memnun kaldığım için bunu da aldım denedim ama en ufak bir artısını görmedim,ha kullandığım zaman saçlarımı bir miktar şekillendirmeye yarıyordu jölenin 1/4 etkisi gibi mesela..onun dışında saçlarıma en ufak bir yararı dokunmadı,ha dökülmüyor ama yeni saç da çıkmıyor..inanma noktasında şüpeye düşerseniz fatura ve ürünleri aldığım zaman ki fotoları var..
  • Arkadaşlar ben de bugün yeni aldım denemeye başlıycam inşallah 3 ay sonra sonucu yazarım turuncukasa. com dan aldım 3lü paket 370 tl en ucuza bu.dökülme sorunu yaşayanlar
    için tavsiyem taş baskı sıkma zeytinyağı ben 3 yıldır kullanıyorum dökmeyi önlüyor jöle gibi saçı yıkadıktan sonra kullanıyorum herşeyi denedim en iyisi zeytin yağı gerçekten dökmeyi kesinlikle önlüyor ama yeni çıkarmıyor denemenizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. aya girdim. Sonuç almaya başladım. Tepe kısmında tüylenme başladı. ki en son bir saç ekim merkezi ile görüştüğümde tepede kanlanmanın az olduğu ve ekim yapamadıklarını söyledikleri halde. Genel itibariyle yoğunlaşma ve saç telinde kalınlaşma söz konusu. Vichy yetkilisi ile görüştüğümde hep yanlış bilgiler verildiğini, 3. ayın sonunda hemen saç telleri çıkacak gibi bir şeyin söz konusu olmadığını kişiden kişiye göre süre açısından durumun değişiklik gösterebileceğini belirtti. Ayrıca 3. ayın sonunda ürünü kullanmaya devam etmeniz şart değilmiş. Senede bir ay kullanılması yeterliymiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 10 Nisan 2014; 10:21:52 >
  • Arkadaslar ürünü kullanalı bes ay gecti. Hiç bir işe yaramıyor. Para tuzağı hepsi. Evet kullanırken bişeyler gibi hissediyorsun. Oda sac tellerini biraz kalınlaştırıyor. Kullanımı bittikten sonra eskisinden daha kötü oluyor. Emin olun. Hemde saçı yaglandırıyor. Test edildi onayladım. Boşuna para vermeyin yazık olmasın. Ben ettim siz etmeyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2. kutuyu kullanıyorum. Bir tane tüp fazla geliyor. Kutusunda açınca hepsini kullanın yazıyordu bende hava almaması için tüpü başka fısfıslı bir şişeye doldurup kullanıyorum. Takribi olarak 1/3 oranında kullanıyorumdur. Zaten kafam ufak, saçlarımda kısa. Fazla sürünce heryere akıyor.
    Etkisine gelince sanki biraz iyileşme oldu. Bende resimler çekmiştim başlamadan önce ama ürün bittikten sonra son halimi çekmek istiyorum.
    Benim şikayetim ise şu: Genellikle hergün yıkamıyorum. 2 günde bir duş alıyorum ama ürünü 1 gün temiz bir gün kirli saça sürmüş oluyorum. Her ikisindede farketmeksizin uygulama esnasında elime çok fazla saç geliyor. Yani masaj yaparken saçların bir kısmı dökülüyor. Bu sorunu yaşayan varmı acaba? Masajı çok hafif yapıyorum zaten ama yinede dökülüyor.
    Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım???




  • Herhangi bir dökülme sorunu yaşamıyorum. Her kullanım öncesi yıkamıyorum. 2 günde 1 Vichy'nin şampuanı ile yıkayıp kuruduktan sonra tatbik ediyorum. Ön bölgelerde ve hatta tepe bölgesinde yer yer kıllar ortaya çıkmaya başladı. Sanki yeni saç ekildiğinde ortaya çıkan kıl uçları gibi. Bir minoxil bir de bu ürün sonuç alabildiğim ürünler. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 22 Nisan 2014; 3:19:05 >
  • Epiphania kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, konuyu hortlatmak istedim. Saçlarımın önü seyreldi ne yapsam diye düşünürken eczanede bunu önerdiler aldım. Şampuanı, gıda takviyesi ve 28 tüp. Bugün kullanmaya başlayacağım. (25 Nisan 2014 ) İnşallah etkisi olur ya. 340 lira para verdim hepsine. Forumda yazılanları okudum bi karara varamadım. :)
  • Gençler şöyle diyim ben 17 yaşındayım ve saçlarım çok seyrekti bu ürünü almakta kararsızdım ama aldım daha 1 kutu bitmeden etkisini gösterdi bence çok iyi bi ürün işe yaramıyo diyenlere aldırmayın onlar yüzünden kararsız kalmıştım onları dinlemediğim için memnunum saçlarımda gözle görünür seyrek saçlar kapandı nerdeyse kısacası çok iyi bi ürün 3 ay içinde ne olur bilmiyorum ama şuanda çok iyi sonuç alıyorum bence seyrek saçlı olanlar denemeli ben denedim memnun kaldım buraya yazmamın nedeni faydasını görürsem yazıcam diye söz vermiştim inşallah sizede yarar kimseyi dinlemeyin bence 1 kutu deneyin denemekte fayda var pahalı ama olsun değicek bi ürün
  • Gençler şöyle diyim ben 17 yaşındayım ve saçlarım çok seyrekti bu ürünü almakta kararsızdım ama aldım daha 1 kutu bitmeden etkisini gösterdi bence çok iyi bi ürün işe yaramıyo diyenlere aldırmayın onlar yüzünden kararsız kalmıştım onları dinlemediğim için memnunum saçlarımda gözle görünür seyrek saçlar kapandı nerdeyse kısacası çok iyi bi ürün 3 ay içinde ne olur bilmiyorum ama şuanda çok iyi sonuç alıyorum bence seyrek saçlı olanlar denemeli ben denedim memnun kaldım buraya yazmamın nedeni faydasını görürsem yazıcam diye söz vermiştim inşallah sizede yarar kimseyi dinlemeyin bence 1 kutu deneyin denemekte fayda var pahalı ama olsun değicek bi ürün
  • Ürünü bitirince yine yazacağımı söylemiştim.

    3 kutu kullandım, sonra eczacımla konuştum devam etmemi söyledi. Maddi olarak herkesi zorlayacaktır, son bir kutu daha alıp yarım yarım kullandım. Yani 2 aya çıkardım son kutunun süresini, yanında da biyotin hapı aldım.

    Vichy'nin tepede işe yaramadığını söyleyebilirim, sadece ön bölge hareketlendi. Yeni oluşumlar olmasına rağmen asıl büyük olayı saçları inanılmaz kalınlaştırması. Şayet erkek tipi dökülmeye maruz değilseniz bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim ancak..

    Erkek tipi genetik dökülmeniz varsa ve hayat boyu vichy kullanamayacağına göre, minoxil'e merhaba deyin kısa zamanda. Fiyatı 5'te 1, etkisi 5 katı. Tek sorun yan etkiler. İşte o yüzden genetik değilse minoxil yerine vichy. Genetik ise minoxil, başka çare yok. Geçmiş olsun herkese.
  • Merhaba arkadaşlar.
    İlk 3 sayfayı okudum son sayfayada biraz gözgezdirdim. Ürünü düzenli kullanıpda detaylı bilgi veren çok az. Uzunca bir süre bu tarz ürünler kullanan biri olarak yorumumu sizlerle paylaşmak istedim.

    Büyük markaların ürünlerine karşı güvenim kalmadığınıda burada belirtmek isterim. Ben bu konuda araştırmalar yaptım. Yıllar öncede minoksil kullanıcıları bölümünde kendi denemelerimi paylaştım. Birkere araştırırsanız bu ürün hakkında yapılmış bilim insanları tarafından kabul görmüş hiçbir araştırma yok.
    Bilim çevrelerince 2 yıl öncesine kadar kabul gören sadece 2 ürün vardır.

    1.'si Proscar ve propercia. Aynı ilaç farklı isim. Gramajları farklı sadece. Üzerinden zaman geçtiği için hangisinin gramajı fazlaydı onuttum. 4'e bölüp kullanırdım. Bu ilaç prostad tedavisi için kullanıldığında insanlarda tüylenme görüldüğü için şansına keşfedilmiş bir yan etkiye sahip.

    2.'si ise minoxil'dir. Yapılan araştırmalar ve bilimsel kaynaklar sadece bu 2 ürünün saç çıkardığını kesin olarak söylemektedir.

    Proscar ve popercia ilaçtır. Normal içilir. 4'e bölüneni 30 TL civarı sanırım 3 ay kullanabilirsiniz. Yan etkikeri olabilir deniyor ama kanıtlanmış birşey yok 2 sene kullandım hiçbir yan etkisi olmadı bende. Olan etkide kullanım kesildiğinde kaybolduğu söyleniyor.

    Minoxil başa sıkılarak uygulanır. Fiyatı 52 TL sanırım 3 yılı geçti benim kullanımım.

    Benim kullanımımla ilgili detayları bu sitede minoxil kullanıcıları bölümünde görebilirsiniz.

    Sonuç: 1 yıl çok düzenli sabah akşam minoxil kullandım. Propscar ilaç kullandım. Ben uzman değilim gözlemlerimi yazıyorum. Saçınızı 5 yıl önceye kesinlikle geri getiriyor. Ben 8 yıl öncesindeki yoğunluğa ulaştım saçlarımda. Resim karşılaştırmalarımdan. Tepemdeki açıklık düzenli kullandığım dönemlerde kapanıyor. Önlerimdeki seğreklik tamamen giderildi.

    Eğer saç kökünüz tamamen ölmemişse inceden kıl değil ama tüyler çıkıyorsa bunu hayata döndürebilirsiniz. Ama alnınız gibi tüylenme olmayacak seviyeye gelmiş bölgeleriniz için geri dönüş yok. Sadece saç ektirme bu konuda size çözüm olabilir.

    İlaç isimlerinde harf hatası yapmış olabilirim. Artık onları kullanmıyorum. Ama Minoxil'e devam ediyorum. Artık sabah akşam yerine sadece gece yatmadan sürüyorum.

    Vichy gibi pahalı kozmetik ürünleri unutmayınızki eczanelere en çok para kazandıran ürünlerdir. Benim eczacı bir dostum Vichy satıyor ama oğlu minoxil kullanıyor. Minoxil maddesinin kaynağı iran'dır. Düşüncem şu yönde. Eğer bu ürün İran değil Amerika'da çıksaydı ürünün fiyatı 52 TL değil 520 TL olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elimde 1 paket kutu 28 ampul vich dercos var çok aldığım için bir kutusunu int satacagım alacak arkadaşlar varsa iletişime gecsin 28 ampul 140 tl vereceğim Kesilikle orjınal üründür alındığı yer ve faturası mevcuttur
  • Selamlar.

    a.arslan arakadaşımın sorusu (Soran çok olduğu için cevabı burada veriyorum. Herkes faydalansın diye)
    Bu proscar veya propercia ilaçlarını doktor kontrolu olmadan almak sakıncalı mıdır?
    Minoxil bende kullanmayı düşünüyorum ama, buna başlayınca kesinlikle bırakmamalı diye okumuştum. Bırakınca veya ara verince herhangi bir sıkıntısı var mıdır? Uygulama için minoxilin hangisini önereceksiniz. Ve kullanımda dikkart edilmesi gereken bişey varmı? Fiyat olarak uygun olan bir yer varmı?

    Cevap
    Minoxil zaten 2 çeşittir. 2 mg ve 5 mg. 2 olan kırmızıdır bayanlar içindir. 5 mg olan mavidir ve erkek içindir. Kullanınca bırakılmaz diye bir şey yok. Kullandığınız süre boyunca saçlarınız çıkar bırakırsanız yeniden güçsüzleşir. Normal durumunuz zaten güçsüs saçlar olduğu için aslında normale dönersiniz. Yani saçlarınızı çiçek olarak görün minoxil'i de su. Su verince güçlenir vermezseniz kurur gider. Bir süre kullanırsanız bir süre güçlenir sonra zamanla normal heline döner. Yani hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Ne kadar kullanırsanız o kadar yarar.

    Saçınıza etkisi kanıtlanmış ilaçlar. Ben bunları kullandım
    Minoxil spreydir. Günde 2 kere sabah ve akşam yatmadan kullanılır. (aslında ilk ve son sürüşünüz arasında 4 saat olmalı) 5 kere sıkılır parmak ucuyla masaj yapılır.
    Prosvar haptır. Günde 1 mg almanız önerilir. Bu hap 5 mg'dır. 5 parçaya bölmeniz gerek. Steril maket bıçağı ile bölebilirsiniz.
    Zinco-c vitamin hapıdır. 15 Mg 2 günde 1 alınır.
    Biotin 1000 pg vitamindir. Her gün alınır.

    Yan etkileri var mıdır?
    Bu ilaçlar arasında sadece proscar için yan etkileri olduğu söylenmektedir. Diğerleri vitamin ve sprey zaten. Ben uzun süre kullandım ama hiçbir yan etkisi olmadı. Asıl amacı büyümüş prostatınız varsa onu kontrol altına almak için kullanılır. Kesin olmamakla beraber prostatı ufaltmayı hedefler. Olduğu söylenen tüm yan etkiler bırakıldıktan 15 gün sonra geçiyor yazar literatürde. Ama bir yan etkisi olduğuna dair kesin bir kanıt da yoktur.

    Dikkat:
    Proscar'ı kullanırken 5 parçaya böleceksiniz. Bu parçalara hamile bayanlar temas etmemelidir. Erkek çocuk doğuracak bayanlar için olumsuz etkileri olduğu söylenmektedir.

    Hızlı yazdığım için yazım hataları yapmış olabilirim kusura bakmayın.

    İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agnaday3 -- 2 Haziran 2014; 20:28:14 >




  • Minoksil maddesi içeren ürünler için tıbbi bilgiler aşağıdaki gibidir. Kullanan tüm markalar için sonuç aynıdır.

    Tarihçe
    Minoksidil önceleri bir oral ilaç olarak kullanılmaktaydı (müstahzar adı Loniten) ve arteryel hipertansiyon tedavisinde endikeydi. Fakat daha sonra ilgi çeken bir yan etkisi,saç büyütme ve kelliği önleme yan etkisi keşfedildi, ve 1980'lerde, Upjohn Corporation %2 minoksidil içeren topikal solüsyonunu hazırladı, ABD'de Rogaine , Avrupa'da ve Asya-Pasifikte Regaine adıyla satışa sundu. Genellikle erkekler için hazırlanan solüsyonlarda %5,bayanlar için hazırlananlarda ise %2 oranında etken madde bulunmaktadır. Patenti 13 Şubat 1996'da bitmiştir.[1]

    2007'de erkek tipi kellikte yeni %5'lik köpük solüsyonun sıvı solüsyondan daha etkili olduğu gösterildi.[2]

    Mekanizma[değiştir
    Minoksidilin nasıl saç büyüttüğünün mekanizmaları kesin olarak ortaya konamamıştır. Minoksidil bir Potasyum kanal agonistidir.Aynı zamanda yapısına bakılarak bilindik vazodilatör otakoid olan NO agonisti olduğu da düşünülmektedir.Bu, minoksidilin vazodilatör etkisini açıklar,saç büyümesi damarların genişlemesine bağlı olabilir. Minoksidil NO ile ilişkilendirilmiş bir bileşik olduğu için, tıpkı NO gibi guanilat siklaz aktivasyonu yapıp yapmadığı araştırma konusudur, fakat henüz cGMP ve PKG aktivasyonuna ilişkin net bir bulgu yoktur.[3]

    Minoksidil geniş bir kellik alanına uygulandığında daha etkisizdir. Buna ek olarak,en etkili olduğu zamanın 18-41 yaşlar ve en etkili olduğu bölgenin kafanın merkez bölgesi(vortex) olduğu gösterilmiştir.[4]

    Yan Etkiler[değiştir
    Saç kaybıyla mücadele eden bir ilaç olarak, en yaygın yan etkisi kaşıntılı kafa derisidir.Birçok olgularda minoksidil bazen önce saçlarda hafif bir dökülmeye sonra daha çok büyümeye ve güçlenmeye yol açabilir. Minoksidile ya da etken olmayan maddesi olan propilen glikole karşı alerji olguları da saptanmıştır. Yüksek dozları hipotansif etki göstermektedir, bu ilaçla birlikte petrol jeli ve tretinoinin kullanımı , ya da güneş yanığı ilacın emilimini artırabilir ve yüksek dozlara yol açabilir.

    Eğer bir kişi uzunca bir süre minoksidili kullanıp birdenbire kullanmayı bırakırsa saç kaybı yeniden başlar. Diğer yan etkiler şunlardır:

    Uygulandığı alanlarda sivilce
    Baş ağrısı ve/veya baş dönmesi
    Kan basıncında azalma
    Düzensiz veya hızlı kalp atımı
    El,yüz ve ayaklarda karıncalanma ya da duyu kaybı
    Ani ağırlık artışı
    Göğüs ağrısı
    Akne dışında yukarıda sayılan yan etkilerin çoğu yüksek miktarlarda ilaç kullanımını gösterir İlacın aynı zamanda anne sütüne de geçebildiği gösterilmiştir.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.