Şimdi Ara

VDSL Sonrası Sinyal Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın Arkadaşlar, Evimde 8 megabit netlimitsiz paketim vardı.

    -2 gün önce TTnet otomatik kayıt edilmiş bir arama aldım bana verilen bilgi "fibernete 20 megabit bağlantı hızı ve 75 GB akk ile geçebileceğim, daha detaylı bilgi için ttneti arayın"
    -Tabiki hemen telefonla ttneti aradım ve geçişimin yapılmasını talep ettim. Yaklaşık 2 saat sonra gece 11 gibi internet bağlantım kesildi ve cep telefonumdan ttnet online servisine bağlandığımda ((Dönüsüm)FIBERNET LIMITSIZ(NH) yazısını gördüm.
    -Bağlantımın kesilmesi ile ilgili TTnet'i tekrar aradığımda teknik servisi yönlendirecekleri bilgisini verdiler. Ertesi gün beni arayan teknik servisteki arkadaş bağlantı için fiber kablo çekilmeyeceğini ve VDSL üzerinden bağlantı kuracağımı modemi istersem telekom müdürlüğünden alabileceğimi söyledi. Ben de beklememek için hemen aynı gün teknosa'da tek model olarak bulduğum Airties 5650 vdsl2 modelini satın alıp evime geldim.
    -DSL ışığı sürekli yanıp sönüyor ve TTnet müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bıraktım şimdi oradan bir yetkili beni aradığında gelip hattımı test etmesini rica edeceğim.
    -Ev de sabit telefon kullanmadığımızdan splitter kullanmıyorum.
    -Modemin setup kısmında vdsl olarak bir seçenek bulunmuyor. Sadece DSL ve Ethernet seçeneği var.Tabi ki dsl seçili
    -Evde paralel hat bulunmuyor
    -Hem modem setup'ından kurulum yaptım hem de modemle birlikte gelen cd ile kurulum yaptım.

    Bu sırada benim merak ettiğim:

    -Bir kaç yerde modemle santral uyumlu değil gibi yazılar gördüm. Yani ataköy-istanbul santralinde sadece pikatel-zyxel ya da başka marka çalışır. Airties 5650 çalışmaz gibi bir durum söz konusu olabilir mi acaba.
    -Hattımda daha önce problem olmuştu ve yeni bir telefon hattı çektirmiştim bu telefon kablosunu değiştirmem gerekirse turk telekom bir çalışma yapmıyor. Bunu kendi kendime nasıl çözebilirim acaba.
    İnternet benim için çok önemli açıkçası ve cep telefonunu modem yapıp girmek istemiyorum.
    başına bu tip bir problem gelip çözenler nasıl çözdüğünü yazarsa çok sevinirim...







  • Airties 5650 şuana kadar hiç sorun yaşatmadı benim baglattıgım vdsl2 mbit baglantılarında şirinevler kısmına geçip internet cafelere bakabilirsiniz 500 metre var aranızda.Kabloyu dsl e takıp kullanıcı adı ve şifreyi dogru yazdıysanız direk internete çıkış yapabilmeniz gerekir.Adsl sinyali gelsede internete girebilirsiniz çünkü ürün ikisinide destekliyor
  • Modeminizi 8:35 değil vlan 35 mvlan olarak konfigüre edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasbeyler -- 31 Ağustos 2013; 14:16:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arefim

    Modeminiz VDSL değil sanrım?

    5650 adsl,vdsl destekler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faststyla94

    5650 adsl,vdsl destekler

    20 saniye sonra farkedip düzelttim, sizde 30 saniye sonra alıntı yapıp cevaplamışsınız :)
  • Olur öyle şeyler arada :)

    umarım sorunu çözülmüştür kullanıcının :)
  • Her ikisini de 35 yaptım ancak dsl ışığı halen yanıp sönüyor.
    Öneriniz için teşekkür ediyorum. Airties 5650 şirinevlerde çalışıyorsa bende de çalışır diye düşünüyorum.
    Altta dandik cep modemle ancak upload edebildim.

     VDSL Sonrası Sinyal Problemi
  • link otomatik gözükmedi sanırım ya da mobil netim yavaşladığından göremiyorum.

    http://www.imagebam.com/image/1973cf273235730


     VDSL Sonrası Sinyal Problemi




  • machinehead M kullanıcısına yanıt
    Modeminizi fabria ayarlarına döndürün kurulum yardımıyla ptm kurulumu aynı şekilde yapın. Bunu denemeden önce 8:35 yazan kısımları boş bırakıp kaydedin olmazsa 0 yazıp deneyin. Sonrasında tekrar görüşelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arefim

    Modeminizi fabria ayarlarına döndürün kurulum yardımıyla ptm kurulumu aynı şekilde yapın. Bunu denemeden önce 8:35 yazan kısımları boş bırakıp kaydedin olmazsa 0 yazıp deneyin. Sonrasında tekrar görüşelim.


    Arefim ilgin için çok teşekkür ediyorum. Modeme reset attım ancak o bahsettiğin kısımları boş bıraktırtmadı ve 0 yazdırtmayınca moralim bozuldu yattım uyudum.
    Bir ara telefonum çaldı türk telekomdan arıyoruz düzeldi mi internetiniz dedi birisi baktım düzelmemişti, tamam o zaman kapatmayın modemi bir şeyler deniyoruz dedi kapattı. Uyandığımda olmuştu.

    Girdim modemin arayüzüne adsl2+ yazıyor bağlantıya.
    Hız testi yaptım 14 megabit olmuş hem de pingim 15ms çıkıyor daha önce oyun oynadığımdan hızımı takip ediyordum. 2 gün internetsiz kaldım ama sevindim. Yalnız ben de daha önce ki modemim adsl2+ destekliydi zaten sanırım alt yapımız vdsl'i desteklemedi ya da öyle bir şey oldu tam anlayamadım durumu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machinehead -- 31 Ağustos 2013; 21:19:55 >








  • machinehead M kullanıcısına yanıt
    ADSL2+ Modulasyonunda bağlantı sağlanmış ve 16 mbps hız var hattınıza VDSL2 sinyali verilirse 24 mbps hız görebilirsiniz.
  • machinehead M kullanıcısına yanıt
    Manuel tanımla 8:35 olarak çaıştırmışlar gibi :) neden 16 aldığınızın üstüne gidin.
  • Benzer bir problem benim de başıma gelmişti. Ben kendi talebimle vdsl2'ye geçmiştim. Türk Telekom Müdürlüğü'nde geçişimi yapıp vdsl modemi de o an Telekom'dan almıştım. Sanırım o noktada modemle ilgili bir tanımlama yapıyorlar santrale. Neden böyle düşündüğüme gelince; benim modemimde (Sagemcom) ulaşılabilir maks. hızı göstermiyordu ve ben görebileceğim bir modemle test yapmak istiyordum. Bu yüzden abimde halihazırda vdsl modunda çalışmakta olan Airties 5650 modemi alıp kullanıcı adını ve şifremi değiştirdim, fakat bağlanmadı. Ne yaptıysam olmadı. Airties müşteri hizmetleriyle de görüştüm, çözemediler. Her şey olması gerektiği gibiydi fakat modem bağlanmıyordu internete. Sonra başka bir arkadaşımın Sagemcom'unu aldım, bağlandı! Ya chipsetle alakalı bir şey var ya da modemin MAC adres aralığıyla ilgili... Sanırım sizin de başınıza aynı şey gelmiş.
  • Hat türünüz adsl halen, ayarlardan vdsl2 deneyin, sinyal gelmezse yeniden arayın ttneti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Benzer bir problem benim de başıma gelmişti. Ben kendi talebimle vdsl2'ye geçmiştim. Türk Telekom Müdürlüğü'nde geçişimi yapıp vdsl modemi de o an Telekom'dan almıştım. Sanırım o noktada modemle ilgili bir tanımlama yapıyorlar santrale. Neden böyle düşündüğüme gelince; benim modemimde (Sagemcom) ulaşılabilir maks. hızı göstermiyordu ve ben görebileceğim bir modemle test yapmak istiyordum. Bu yüzden abimde halihazırda vdsl modunda çalışmakta olan Airties 5650 modemi alıp kullanıcı adını ve şifremi değiştirdim, fakat bağlanmadı. Ne yaptıysam olmadı. Airties müşteri hizmetleriyle de görüştüm, çözemediler. Her şey olması gerektiği gibiydi fakat modem bağlanmıyordu internete. Sonra başka bir arkadaşımın Sagemcom'unu aldım, bağlandı! Ya chipsetle alakalı bir şey var ya da modemin MAC adres aralığıyla ilgili... Sanırım sizin de başınıza aynı şey gelmiş.

    Modemi verirken zaten seri numarasını alıyorlar diyecem ama siz başka sagemcom modem ile de bağlanabilmişsiniz.İlginç.




  • Valla benim sürekli kopma oluyor öyle ki ps4 alıp oyun oynamayı düşünürken türk telekoma lanet edip turkcell internetine geçmeyi bile düşünüyorum. Ayda 70 TL para veriyorum bir de üstüne sürekli kopma yaşanıyor. Sözleşme yapıp 2 sene bağlamalarına ve modem almama rağmen internetimi kapattırıp cep telefonumu sınırsız internete çevirebilirim piyasa araştırması yapıyorum. Ben turk telekomun modemini kiralamak zorunda mıyım kardeşim 5 TL'ye
  • Belki okuyan oluyordur diyerek konunun devamını yazmak istedim. Sürekli kopmalar iyice arttıktan sonra konunun çözümsüzlüğü ve kablonet ile fiyat farkı çok sinirimi bozdu gidip kapattırdım.

    12-13 megabit adsl ve zorunlu telefon 80 TL verirken,
    kablonet+Bunlarda kablo tv sokuşturuyor :53 TL ve 20 megabit. 2 arkadaşta test ettiğim kadarıyla da 15-20 ms ping ve 18-19 megabit çıktı.
  • yalnız kablo tv'de de pek iş yok sanırım 10 gündür kurulum bekliyorum
  • Kurulum sonrası ataköyle ilgili yorumumu yazmak istedim. Kablonet kurulumu sonrasında bugüne kadar hiçbir hız-pink-kopma problemi yaşamadım. Hız testleri genelde 19.5 - 19.8 megabit civarında çıkıyor. Ben kablonetten çok memnunum öneriyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.