Şimdi Ara

Vatan Bilgisayarın Bilgisayar Topladıktan Sonraki Büyük Ayıbı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bugün bana karşı yapılan bir ayıbı size aktarmak istiyorum. Konuyu, öncesi anlatarak ve bugün 25.09.2014'te yaşadığım olayı anlatarak size aktaracağım.

    11 Eylül 2014 Perşembe günü Vatan Bilgisayar'dan,Ankara Söğütözü Şubesi, 4.900 değerinde bilgisayar topladım. 13 Eylül 2014 Cumartesi günü öğleden sonra alabilirmişim. Dedikleri gün gittim aldım. Akşam kendi işletim sistemimi kurmak için usb belleğimi, mouse'umu kasadaki USB 2.0 girişlerine taktım. Bir süre sonra bir koku yayılmaya başladı, USB belleğimi çıkardığımda ucu ateş gibiydi, mouse da aynı şekilde.

    Koku mouse'dan geliyordu ve yanmıştı ikiside. Ertesi gün gidip kasayı gösterdiğimde birşeylerin yanlış bağlandığını söylediler. Bana göre voltajı yanlış bağladılar. Çünkü Vatan bilgisayarın içinde benim kasayı tekrar açan adam, bunu kim montajladı ki diye söylenmeye başladı. Mouse'ı servise gönderdiler ama yandıktan sonra içini açtığım için belki de yapılmayacağını söylediler.

    Bugün, 25.09.2014'te servisten mouse hakkında bilgi geldi, onarım için 106.25 TL + KDV istendi. Ben hemen Ankara Söğütözü Şubesine giderek durumu bildirdim. Benim bu parayı ödemem söz konusu değil, sizin ödemeniz lazım dedim. Söğütözü Şubesindeki bir şef, hatamız olduğunu kabul ediyorum fakat sizinde bir hatanız var mouse'ı açarak dedi. Sonra aslında yanlış bağlamamışız diyerek kıvırmaya başladı, bana saçma sapan wikipedia'dan sayfa gösterip okuttu, hiç umursamadım çünkü elimde yanlış yaptıklarını kabul eden belge var. Sonra nen zaten mouse yandı diye açtım, bu şekilde zaten servis garanti dışında bırakıyor dedim. Sonrasında bu masrafı beraber paylaşabiliriz %50 %50 dedi o şef, sırf yandıktan sonra içini açtığım için. Hayatımda ilk defa böyle bir teklifle karşılaştım. 1 saate yakın müşteri hizmetlerinde tartıştık, hiç bir şekilde mağdur olduğum halde yardımcı olunmadı(%50 bir yardım sayılmaz hatta tüketiciden ne koparabilirsek kardır mantığı var burada). Bende tüketici hakları mahkemesine gideceğimi söylediğimde küstahça iyi gidin dediler.

    Ben sadece sevdiğim mouse'umu geri alabilmek için uğraştım, yanan diğer flash belleğimi gözden çıkardım. Fakat hiç yardımcı olmadılar. Tüketici mahkemesine gitmeyi düşünüyorum. Duruma aşina olan arkadaşlar akıl/fikir verirlerse çok sevinirim. Ellerimde hatalı montaj yaptıklarına dair belge bulunmakta.

    Servis Belgesi:
    https://store.donanimhaber.com/c9/e7/42/c9e7421b2569c352f6283c5434eaab0b.jpg

    Servisin çıkarttığı tutar:
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/470341/422ca6b3-df1e-45a1-9d0e-134c4a03be98.png

     Vatan Bilgisayarın Bilgisayar Topladıktan Sonraki Büyük Ayıbı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotsonne -- 25 Eylül 2014; 23:15:13 >







  • Bıktım bu vatandan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Kötü bi durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde eski işlemci fanı bozuldu (Cooler Master Hyper 212X) bozulmuş işte fan bi dönüyor bi dönmüyor altı üstü 4 pinli hatta manual ayarlı 3 pinli fan bile olur yeterki yapsınlar ucuz bişi işte fanı değişcek yani bu kadar büyütülecek birşey yok ama olanlara bakın siz neyse zaten yenisini aldım hatta yedek bile var. Garantiye verdim dediler onarılınca biz size mesaj atarız önceki cumartesi gittik bu arada zaten servis ana baba günü herkesin farklı sorunu var sıra bekliyoruz bide 30-45dk öyle geçti. Neyse işte getirdi işlemci soğutucuyu servis üzerine yapışkan kağıt yapıştırmış ilgilenen adam baktı baktı dedi ürün yapılamamış + neden yapılmadığı hakkında not bile düşülmemiş dedi. Ben sonradan baktım tabi birkaç şey yazıyor onlarıda yazıcam buraya. Neyse yapabileceğimiz birşey yok siz teknik servisi arayın bide onlardan bilgi isteyin falan dedi. Biraz söylendik tabi aldım geldim eve. Telefon açın konuşun dediler zaman bulamıyorum haftasonu zaten anakart+ram alıcam onu alırken bide şu servise telefon açarım. Şimdi teknik servisin yazdıklarına bakın.

    Servisin adı bu arada Segment Bilgisayar.

    Müşteri bilgisi, şube, açıklama(ürün adı), takip no vs. onları yazmıyorum direk gözüme çarpanları yazıcam.

    Ürün Bilgisi:
    7659 OEM bize ait olmayan

    Garanti Durumu:
    Garanti Dahilinde

    Bilgi:
    Garanti Dışı

    Şimdi bilgide ürün garanti dışı diyor ama garanti dahilinde hani garanti dahilinde olduğu halde şu şu nedenden dolayı garanti dışı kaldı deseler anlayacağım.

    Üzerine not düşmüşler "7659 OEM bize ait olmayan" e size ait değil diye aldığım yere verdiğimde ben bu ürünü yaptıramayacakmıyım? Belkide servis değişti bilemeyeceğim, servis değişse bile servis değiştiğinden onarılamayacakmı bu ürün? Hadi hepsini geçtim onarım ücreti iste oda yok.

    Vatan ile servis ilişkisi nasıl onu bile anlamadım servis ürünü gönderiyor yapılmış yada yapılmamış bana direk vatandan otomatik mesaj geliyo ürününüz oldu gelin alın diye hiç mi ürünler yapıldı yapılmadımı diye kontrol edilmiyor yada yapılmadıysa bile ürününüz olmadı diye telefon açmıyorlar, bilgilendirmiyorlar bide yaptılar halloldu diye oraya gidip 1 saat sıra bekliyorum. Vatanda servise verdiği ürünlerin takibini yapmıyor. Serviste vatan bilgisayarı kale alıp doğru dürüst bir bilgi notu düşmüyor.

    Alana kadar babam, paşam

    Aldıktan sonra yallah.

    Genelde benim pek servislerle işim olmaz elektronik eşya konusunda daha önce başıma böyle saçma sapan olay gelmedi.




  • öncelikle geçmiş olsun hocam zor durumlar insanı aldığına bin pişman ediyorlar içindeki bütün hevesi mafediyorlar.

    valla bende alışverişlerimi vatandan alırım da çok servislik işim olmuyor olmasını da istemiyorum biliyorum çünkü türkiyedeki iş ahlakının yerlerde gezdiğini. unuttukları şu sen koskoca vatansın çok saçma durumlara sokuyorsun müşterini kardeşim sen sıradan bir mağaza değilsin ki reklama gelince türkiyenin heryerindeyim diyorsun da sadece satana kadar herşey.

    sadece vatana değil lafım çoğu teknoloji marketleri avrupaya göre inanılmaz kötüler.

    e- ticarete girmiyorum bile bozuk malları yollamak için çıkış kapısı olarak görülüyor ülkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Eylül 2014; 1:43:10 >
  • Hocam konuyla alakasi yok ama yorumlarinizi ara sira takip ediyorum cok yerinde cok guzel yaziyorsunuz ama sanki her mesajiniza birileri devamli seri eksiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Believe

    Hocam konuyla alakasi yok ama yorumlarinizi ara sira takip ediyorum cok yerinde cok guzel yaziyorsunuz ama sanki her mesajiniza birileri devamli seri eksiliyor

    hocam ben ne yapayım ?

    yönetimin bu işe el atması gerekiyor , çocuk oyuncağına döndürdüler.

    herkes genede kimin ne olduğunu biliyor siz onlara aldırmayın bile.
  • hatalı montaj nedeniyle aslında tüm zararınızı karşılaması gerekiyor.mouse içinde keşke açmasaydınız iyimiş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyyil -- 26 Eylül 2014; 14:58:51 >
  • Her zaman dediğim gibi, Vatan'a bilgisayar toplatılmaz. Her parçayı ambalajı açılmamış bir şekilde tek tek alıcaksınız eğer yapabilecekseniz ya kendiniz toplayacaksınız yada anlayan bir tanıdğınıza toplatıcaksınız.

    Vatan Bilgisayar'da çalışan bir kaç kişiye zamanında sorduğum teknik sorulara o kadar komik cevaplar almıştım ki bırakın 5.000 tl lik bilgisayarı toplatmayı hiç bir şeye ellerini sürdürtmem. Kapalı kutularda parçaları alır giderim.(İnventus veya başka bir yerde aynı parçayı bulabiliyorsam Vatan'a uğramam bile zaten)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 26 Eylül 2014; 15:34:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: John Believe

    Hocam konuyla alakasi yok ama yorumlarinizi ara sira takip ediyorum cok yerinde cok guzel yaziyorsunuz ama sanki her mesajiniza birileri devamli seri eksiliyor

    hocam ben ne yapayım ?

    yönetimin bu işe el atması gerekiyor , çocuk oyuncağına döndürdüler.

    herkes genede kimin ne olduğunu biliyor siz onlara aldırmayın bile.


    Yönetimle falan alakası yok.
    Kendi üslubunu ve yazım şeklini düzeltmen gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    Yönetimle falan alakası yok.
    Kendi üslubunu ve yazım şeklini düzeltmen gerek.

    söylediklerimizde bir yanlış çoğunlukla yok fakat üslubumuz bazen yanlış olabilir , doğrudur bunun da farkındayım, düzelteceğim merak etmeyin. fakat olayı sadece bizde görmek birz haksızlık değil mi 10 kişi kalkıp bana küfrediyor ben karşılığında 10una birden sağolun ne güzel sövdünüz de diyemem mevlana değilim.

    ama gene de ne olursa olsun artık kötü konuşanlara cevap vermeyeceğim ve normal konuşmada dikkatli olacağım.

    saygısızlık ettiğim ve yanlış yaptığım durumlar için herkesten özür dilerim.




  • Arkadaşlar, akıl almak için yazdım bu postu.
  • Tüketici mahkemesine gidin. Ben 10 liralık mal alsam sonra bozulsa adam "iyi gidin" dese sırf "iyi gidin" dediği için üste masraf yapıp giderim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 7 Ekim 2014; 9:52:50 >
  • Burası 'Yeni Türkiye' rahat olun mahkeme çözer sorunu delil olduğu sürece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o belgede kasanın vatan bilgisayar personeli tarafından toplandıgına dair herhangi bi ibare yok malesef. Eğer kurulum için bi ödeme yaptıysanız tüketici mahkemesi sizi mağdur etmeyecektir. Yada kasanın vatan tarafından toplandıgını belgeleyebilirseniz sıkıntı cıkmayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.